De@th L0rd Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 οταν καποιος δηλωνει οτι ειναι αναρχικος . πιστευω οτι ειναι αυτος ο δηθεν οαου. δεν ξερω αν συμφωνειτε αλλα κατι τετοιο το κρατας για τον εαυτο σου Λοιπόν πρέπει να κρατάμε οτι είμαστε άθεοι για τον εαυτό μας.Αναρχικοί πάλι για τον εαυτό μας. Οτι δεν συμφωνούμε γενικότερα με τη μάζα πάλι για τον εαυτό μας. Ενώ κάθε άλλος είναι ελεύθερος να λέει την παπαριά του και να προσπαθεί κ να μας την επιβάλλει; Ωραία δημοκρατία κ ελεύθερος λόγος! Κρατήστε την για τον εαυτό σας!
ikaruga24 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Λοιπόν πρέπει να κρατάμε οτι είμαστε άθεοι για τον εαυτό μας.Αναρχικοί πάλι για τον εαυτό μας. Οτι δεν συμφωνούμε γενικότερα με τη μάζα πάλι για τον εαυτό μας. Ενώ κάθε άλλος είναι ελεύθερος να λέει την παπαριά του και να προσπαθεί κ να μας την επιβάλλει; Ωραία δημοκρατία κ ελεύθερος λόγος! Κρατήστε την για τον εαυτό σας! Yup, Αμερικαν σταιλ "ελευθερια" λογου. Οποιος δεν συμφωνει με τη μαζα αυτοματα εχει καποιο "σχεδιο" ή ειναι τελος παντων με καποιο τροπο "dangerous" και πρεπει να τον ταμπελιασουμε.
oneofthem Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 ε ρε μπλέξιμο όντως δεν αξίζει η προσπάθεια σε αυτό το topic δίκιο είχε αυτός που το γραψε μόλις διάβασα τις τελευταίες σελίδες, ρε παιδιά εντάξει κάποια μέρα θα τα μαθαίνουμε όλα σε μερικά λεπτά όπως ο Neo αλλά μέχρι τότε αφήστε το google και πάρτε και κανά βιβλίο να τα ξεμπερδέψετε που διαβάσαμε 2 σελίδες στο wiki και πήραμε και πιστοποίηση στο θέμα άμα δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά του πολιτεύματος από την ιδεολογία, του καθεστώτος από τα πολιτικά ρεύματα (ώρε τι μπλέξαμε..) πού πας να εξηγήσεις τι είναι το ένα και τι το άλλο και να συγκρίνεις κιόλας ότι σου κατέβει δείξτε λίγο έλεος, τώρα καταλαβαίνω γιατί λένε οι άσχετοι τα κουλά που γράφτηκαν πιο πάνω αν αυτοί που συζητάνε είναι ακόμη πιο ντουβάρια
@@sos@@ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ο αναρχισμός στηρίζεται σε μία αρχή. Καμιά εξουσία σε κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να ασκεί εξουσία σε βάρος κάποιου άλλου, και καμιά κοινωνία ως εκ τούτου... Όταν μπήκα στο insomnia και είδα κάποιες απόψεις που γραφόντουσαν στο φόρουμ σκέφτηκα και εγώ να συμμετάσχω σε αυτό το φόρουμ. Για να γραφτώ όμως ως μέλος, έπρεπε να υπογράψω ότι συμφωνώ και αποδέχομαι αυτούς τους όρους.Με εξουσιάζει ναι, με περιορίζει πάλι ναι, αλλά το προσυμφώνησα. Συμμετέχω λοιπόν συναινώντας. Με το κράτος όμως δεν είναι έτσι...ασκεί εξουσία ή θέλει να ασκήσει εξουσία χωρίς να το έχω νομιμοποιήσει εγώ.. και από εκεί ξεκινάνε όλα. Εγώ και αυτό γινόμαστε αντίπαλοι. Αυτό έχει σε ισχύ ή φτιάχνει νόμους και θέλει από μένα να τους τηρήσω, γιατί κύριος ;;;; με ποιά εξουσία; Δεν έχω συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο...τι το κάνει να είναι προαπαιτούμενο; Ετσι λοιπόν το κράτος προσπαθεί να με εξουσιάσει και εγώ αγωνίζομαι να το αποδομήσω. Χρησιμοποιεί τα μέσα του ,για να με εμποδίσει,να με τρικλοποδιάσει,ασκεί βία,στήνει παγίδες,φτιάχνει νόμους συνεχώς,κι άλλους κι άλλους ,κι άλλους μετά,χρησιμοποιεί το δίκαιο κατά πως το βολεύει και εγώ βρίσκομαι μεταξύ άμυνας και δράσεων για να το αποτρέψω να με καταπιεί. Κάποιος αναρχικός δέχεται απο το κράτος κάποιες εξουσίες,γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, κάποιος άλλος δεν δέχεται τίποτα, κάποιος άλλος ειρηνικά υπομένει,κάποιος το αντιμετωπίζει με αμυντική βία,κάποιος άλλος στρέφεται στην επίθεση και κάποιος στον ένοπλο αγώνα εναντίον του. Η βάση όμως είναι η ίδια για όλους, καμιά εξουσία σε κανέναν,κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κυβερνά ανθρώπους.
million_voices Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 για να κανω τον συνηγορο του διαβολου ναι ρε sos μεσα παμε αναρχια φουλ ποιος θα αποφασιζει πχ το πως θα φορολογειται ο κοσμος? το περιεχομενο της εκπαιδευσης? η ποια εργα θα γινουν που και με ποιες προτεραιοτητες? ποιος θα μπουζουριαζει τον εγκληματια και τι θα κανει στην συνεχεια για να τον επαναφερει η οχι στην κοινωνια
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Τους βασικούς κανόνες τις αναρχίας περιγράφει, δεν νομίζω να την συμμερίζεται κιόλας. (Αλλά και να είναι έτσι, no prob for me.)
@@sos@@ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 για να κανω τον συνηγορο του διαβολου ναι ρε sos μεσα παμε αναρχια φουλ ποιος θα αποφασιζει πχ το πως θα φορολογειται ο κοσμος? το περιεχομενο της εκπαιδευσης? η ποια εργα θα γινουν που και με ποιες προτεραιοτητες? ποιος θα μπουζουριαζει τον εγκληματια και τι θα κανει στην συνεχεια για να τον επαναφερει η οχι στην κοινωνια καλησπέρα , είναι σαν να με ρωτάς με τι θα χτίσουμε στον άρη; με τι εργαλεία θα καλλιεργήσουμε εκεί;,πως θα πρέπει να είναι τα θεμέλια των σπιτιών; τι αντισεισμικότητα θα έχουν τα κτίρια; όταν θα έρθει ο χρόνος του(αν έρθει να συμβεί αυτό, θα είναι το λιγότερο που θα μας απασχολήσει,θα είμαστε τόσο ώριμοι και σοφοί, που τέτοια ερωτήματα (και πιθανόν πολλά άλλα)θα μας φαίνονται αστεία...
million_voices Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 καλησπέρα , είναι σαν να με ρωτάς με τι θα χτίσουμε στον άρη; με τι εργαλεία θα καλλιεργήσουμε εκεί;,πως θα πρέπει να είναι τα θεμέλια των σπιτιών; τι αντισεισμικότητα θα έχουν τα κτίρια; όταν θα έρθει ο χρόνος του(αν έρθει να συμβεί αυτό, θα είναι το λιγότερο που θα μας απασχολήσει,θα είμαστε τόσο ώριμοι και σοφοί, που τέτοια ερωτήματα (και πιθανόν πολλά άλλα)θα μας φαίνονται αστεία... καλησπερα και σε σενα δεν βοηθας ομως 1) αναρχια χωρις global εφαρμογη δεν 2) αναρχια χωρις αχρηματη οικονομια παλι δεν 3) προγραμματισμος σε επιπεδο μεγαλυτερο πολης ξανα μανα δεν λιγο ποιο ευκολα τωρα ε? οποιος γουσταρει συνεισφερει
@@sos@@ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 καλησπερα και σε σενα δεν βοηθας ομως 1) αναρχια χωρις global εφαρμογη δεν 2) αναρχια χωρις αχρηματη οικονομια παλι δεν 3) προγραμματισμος σε επιπεδο μεγαλυτερο πολης ξανα μανα δεν λιγο ποιο ευκολα τωρα ε? οποιος γουσταρει συνεισφερει οι γνώσεις που έχω μέχρι αυτήν την στιγμή με κάνουν να συμφωνήσω στο 1,και να διαφωνήσω στο 3(αν έχω καταλάβει σωστά αυτό που εννοείς) η μέχρι τώρα εμπειρία μου μέσα στην ζωή με κάνει να διαφωνήσω στο 2.
million_voices Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 μαλλον πρεπει να διαβασεις περισσοτερο sos και δες και το zeitgeist της υπογραφης μου
gf030 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ουτοπια. Ιδεολογια με λαθος στοχους και λαθος δραση. Ο μπατσος που του αμολας τη μπυρα κατακεφαλα δεν ειναι εχθρος, ενας κακομοιρης - με σκατα πιθανον στο κεφαλι - ειναι. Ουτε το "κρατος" ειναι εχθρος. Αν θελεις να κανεις κατι πραγματικα καλο, ασε τις μπυρες, παρε στα χερια κατι δραστικοτερο, και πηγαινε εκει στους τρακοσιους, αυτοι ειναι σημερα ο εχθρος του καθε λαου. Αν επιμενεις στις μπυρες θα εισαι μια ζωη δαρμενος κυριολεκτικα και μεταφορικα, και το ξερεις.
leftermann Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ο μπατσος που του αμολας τη μπυρα κατακεφαλα δεν ειναι εχθρος, ενας κακομοιρης - με σκατα πιθανον στο κεφαλι - ειναι. σαφώς και είναι εχθρός. Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Ουτε το "κρατος" ειναι εχθρος. αυτό ειπώθηκε κάποτε και από τους ίδιους. Σε στυλ "το λάθος τους είναι ότι πολεμάνε κάτι που δεν υπάρχει". Πώς μπορεί να είναι εχθρός σου κάτι που δεν υπάρχει; Αυτό ισχύει μόνο για την Ελλάδα, παγκοσμίως...
Garnele Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Και τέλος πάντων, ας μη συγχέουμε την αναρχία με τις μολότοφ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.