tofi13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 εγώ θα πώ απλά ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αποκαλούν τους εαυτούς τους αναρχικούς, το κάνουν χωρίς να ξέρουν καν τι σημαίνει η λέξη! μια λέξη που βέβαια σ'αυτήν εδώ την χώρα οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αμαυρώσει και στήσει στο τείχο ως κάτι κατακριτέο, κάτι άσχημο για την κοινωνία. Αυτοί που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και κυκλοφορούν με τις κουκούλες τους και σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους δεν είναι τίποτα καλύτερο από όλα τα πρεζόνια κι όλο τον υπόκοσμο της Ομόνοιας. Είναι χουλιγκάνια, που ακόμα κι αυτός ο όρος πολύ τους πάει, αποβράσματα είναι! γιατί η πραγματική αναρχία είναι ψηλά, εκεί δίπλα από τη δημοκρατία!
Nauseas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 γιατί η πραγματική αναρχία είναι ψηλά, εκεί δίπλα από τη δημοκρατία! και τους Beatles
tofi13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 και τους Beatles χαχαχα! και τους Pink Floyd για μένα
darksky100 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Η ιδεα τις αναρχιας ειναι να μην υπαρχει εξουσια που σημαινει ουτε αστυνομια και ο καθενας να ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και για το πως επιρεαζουν το κοινωνικο συνολο. Αν καταργηθει η αστυνομια σε 1 μηνα το πολυ θα εχουμε γινει τροπικο δασος εδω περα οποτε η αναρχια ειναι μια αποτυχημενη ιδεα και πιστευω οτι απλα ειναι κομπλεξ των ανθρωπων που ξερουν οτι δεν θα καταφερουν και πολλα στην ζωη τους... τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω απο τους αναρχικους που εχω γνωρισει. Εσεις τι λετε? τι λες ρε φιλε?εισαι ασχετος σορυ. η αναρχια ειναι η πιο αγνη και ΔΙΚΑΙΗ ιδεολογια. δεν υπαρχει νομισματικο συστημα και ολα τα αγαθα ειναι ελευθερα για ολους.επομενος δνε θα υπαρχει ΦΤΩΧΙΑ!και επομενος ουτε εγληματικοτητα καθως το 90% των εγκληματων γινοντε για το χρημα.επομενος δεν θα χρειαζοντε και οι μπατσοι.θα υπαρχει μια παγκοσμια δημοκρατια χωρις εθνικα σινορα.μια αταξικη και ακρατικη κοινωνια ανοιξε βιβιλα του Κροποτκιν του Μπακουνιν του Προυτον κλπ
Luxx Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δε θα χρειαζονται οι μπατσοι, οποτε; Θα ερχεται ο πακιστανος και θα μου βιαζει τη αδερφη. Επισης εγω ο μορφωμενος θα ειμαι ισος με τον αιωνοβιο φοιτητη.. Να σας χαιρομαστε μαγκες. * Για αυτο δε προκειται να παρετε ποτε πανω απο 5%. Παντα μια μειονοτητα θα εισαστε. *
BaLsAmoMenos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Παλι καλα που ειμαστε στην πλειοψηφια ε Luxx? Εκει πολλα ειναι ωραια, εκει που ολα ειναι σωστα και δικαια. ΝΟΤ Επισης, τι ειναι το "πανω απο 5%"?
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 τι λες ρε φιλε?εισαι ασχετος σορυ.η αναρχια ειναι η πιο αγνη και ΔΙΚΑΙΗ ιδεολογια. δεν υπαρχει νομισματικο συστημα και ολα τα αγαθα ειναι ελευθερα για ολους.επομενος δνε θα υπαρχει ΦΤΩΧΙΑ!και επομενος ουτε εγληματικοτητα καθως το 90% των εγκληματων γινοντε για το χρημα.επομενος δεν θα χρειαζοντε και οι μπατσοι.θα υπαρχει μια παγκοσμια δημοκρατια χωρις εθνικα σινορα.μια αταξικη και ακρατικη κοινωνια ανοιξε βιβιλα του Κροποτκιν του Μπακουνιν του Προυτον κλπ Sorry για την παρεμβαση, διχως να εχω γνωση για το θεμα της συζητησης (και χωρις να εχω διαβασει ολες τις σελιδες, απλα επεσε το ματι μου στο ποστ σου), πως ακριβως μπορουν τα αγαθα (και φανταζομαι πως δεν εννοεις αγαθα βλ. υπολογιστη) να ειναι δωρεαν? Μεσω της ανταλλαγης για παραδειγμα? Και πως θα εξασφαλιζεται (αν εννοεις την ανταλλαγη βεβαια, διοτι μονο εκει πηγε ο νους μου) πως εγω θα παρω ισης αξιας αγαθα με αυτα που θα δωσω? Και απο ποιον? Επισης οσον αφορα το υπολοιπο 10% των εγκληματων, ποιος θα αναλαμβανει την ευρεση κλπ των ενοχων? Και ποιος θα το οριζει αυτο? Αρα πως δεν θα χρειαζεται η αστυνομια? Εκτος αν κολλαμε στο ονομα, οποτε ειναι καθαρα σημειολογικο το θεμα. Οπως και να εχει, αφου μιλαμε για 10% (δεν ξερω αν ισχυει το ποσοστο βεβαια),πως δεν θα υπαρχει εγκληματικοτητα? Γιατι μου παραφανηκε απολυτο αυτο που ειπες.
darksky100 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Sorry για την παρεμβαση, διχως να εχω γνωση για το θεμα της συζητησης (και χωρις να εχω διαβασει ολες τις σελιδες, απλα επεσε το ματι μου στο ποστ σου), πως ακριβως μπορουν τα αγαθα (και φανταζομαι πως δεν εννοεις αγαθα βλ. υπολογιστη) να ειναι δωρεαν? Μεσω της ανταλλαγης για παραδειγμα? Και πως θα εξασφαλιζεται (αν εννοεις την ανταλλαγη βεβαια, διοτι μονο εκει πηγε ο νους μου) πως εγω θα παρω ισης αξιας αγαθα με αυτα που θα δωσω? Και απο ποιον? Επισης οσον αφορα το υπολοιπο 10% των εγκληματων, ποιος θα αναλαμβανει την ευρεση κλπ των ενοχων? Και ποιος θα το οριζει αυτο? Αρα πως δεν θα χρειαζεται η αστυνομια? Εκτος αν κολλαμε στο ονομα, οποτε ειναι καθαρα σημειολογικο το θεμα. Οπως και να εχει, αφου μιλαμε για 10% (δεν ξερω αν ισχυει το ποσοστο βεβαια),πως δεν θα υπαρχει εγκληματικοτητα? Γιατι μου παραφανηκε απολυτο αυτο που ειπες. απο τι στιγμη που δεν θα γινοντε εγκληματα για το χρημα τοτε κατι δεν παει καλα στυη ψυχη και το μυαλο αυτου του ανθρωπου που τα κανει.θα υπαρχουν ψυχολογοι κλπ για τον τον βοηθησουν να καταλαβει.10 ψυχολογοι μπορουν να κανουν καλυτεα δουλεια απο 10 μπατσους. και αν δεν γινετε τιποτα θα υπαρχουν καποιες φυλακες που θα τις χειριζοντε οι πολιτες ... για ολες τις αλλες αποριες δες τhn ταινια Zeitgeist μην φανταστεις οτι και εγω τα ξερω ολα ---------- Προσθήκη στις 02:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:19 ---------- Παλι καλα που ειμαστε στην πλειοψηφια ε Luxx? Εκει πολλα ειναι ωραια, εκει που ολα ειναι σωστα και δικαια. ΝΟΤ Επισης, τι ειναι το "πανω απο 5%"? πρωφανος εννοει τα κομματα της αριστερας με το 5%
tsifotis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Καλημερα... Δεν προκειται να βοηθησω αλλα η κουβεντα δεν θα οδηγησει πουθενα. Μα σοβαρα ειναι ερωτημα το "η αναρχια δεν ακουγεται καλη σαν ιδεα, εσεις τι λετε;" Χωρις παρεξηγηση για τον τοπικ σταρτερ ειναι κατι κατι τοσο συνθετο που δεν αξιζει για ενα θρεντ, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να δωσει ολοκληρωμενη αποψη, οπως δεν θα ειχε αντιστοιχα νοημα ενα θρεντ του τυπου "πιστευω οτι παλια οι ανθρωποι ζουσανε καλυτερα, εσεις τι λετε;" χωραει τοσο γενικοτητα που ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΙΣΧΥΕΙ (αναλογα την σκοπια). Ναι και η φαινομενικα παραλογη aledjo-αποψη περι αντιθετων (????) θα μπορουσε υπο ΠΟΛΛΕΕΕΕΕΣ προυποθεσεις να ψιλοταιριαζει. Το θεμα θελει πολυ διαβασμα (ξεκινωντας οπως πολλοι απο τους κλασικους θεωρητικους - ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ αφου προκειται για κατι ιδεατο το οποιο η ιστορια δεν δειχνει να δουλευει. Στα σουπερ-υπερχοντρα αναρχια ειναι η απουσια αρχης που θα επιβαλλει τους κανονες της κοινωνιας. Εξτρημ αποψη που οπως τοσα ακραια πραματα στην ζωη βρισκεται στο περιθωριο με οτι αυτο σημαινει. Τελος ειναι κατι που δεν απο την φυση του δεν καλουπωνεται σαν ορισμος γι αυτο και δεν μπορει μεταξυ αλλων προβληματων του, να προωθηθει/εξηγηθει/ορισθει/αφομιωθει ως κατι ισως οχι τελεια αλλα καπως πιο συγκεκριμενα συστηματα τυπου "Προεδρευομενη Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια" μετα συνταγματος, νομισμα και ελευθερη αγορα κλπ. Μονο το θεμα της αναρχιας στην Ελλαδα να πιασεις δεν φτανει μια βιβλιοθηκη ποσο μαλλον στον πλανητη και ισως δεν υπαρχει και λογος Τελος( θα ηθελα να δω (σαν οραματιστης ενα πραμα) στον μελλον εναν κοσμο (η εστω το ινσομνια) να να δεχεται οτι καποια πραματα δεν ειναι ασπρο / μαυρο. Θρησκειες/ αθεϊα, παθη (πχ καπνισμα) , και ενα σωρο δεν εχουνε λαθος και σωστο, απλα ΕΙΝΑΙ. Οπως και να χει δεν περιμενω κατι αλλο απο εναν αχταρμα με τις εξης λεξεις κλειδια *μπαχαλακηδες, συριζαιοι, ΔΙΚΤΥΟ, καρατζαφερης, Μπακουνιν, μονεταριστικο συτημα, γρηγοροπουλος, λαμογια πολιτικοι, νεολαια, χρησοχοιδης, εξαρχεια, κομμουνιστες, πανκια, πανεπιστημιακο ασυλο, "πριγκηπας" κροποτκιν, σημαιοκαψηδες αλβανοι, βουλευτικο ασυλο, ημουν και γω εδω, μπατσοι, "καποια μερα" , νεφελιμ, πολυτεχνειο, μολοτωφ, ακροαριστεροι, πλουσιοπαιδα, indymedia, συνιστωσες και παλι καλημερα σας
Beholder Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 τι λες ρε φιλε?εισαι ασχετος σορυ.η αναρχια ειναι η πιο αγνη και ΔΙΚΑΙΗ ιδεολογια. δεν υπαρχει νομισματικο συστημα και ολα τα αγαθα ειναι ελευθερα για ολους.επομενος δνε θα υπαρχει ΦΤΩΧΙΑ!και επομενος ουτε εγληματικοτητα καθως το 90% των εγκληματων γινοντε για το χρημα.επομενος δεν θα χρειαζοντε και οι μπατσοι.θα υπαρχει μια παγκοσμια δημοκρατια χωρις εθνικα σινορα.μια αταξικη και ακρατικη κοινωνια ανοιξε βιβιλα του Κροποτκιν του Μπακουνιν του Προυτον κλπ I loled hard. αδφγγρηητρτθξξτ
million_voices Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 το μονο σιγουρο ειναι οτι σωτηρες δεν υπαρχουν και οσο το χρημα και η ψευδαισθηση παντοδυναμιας που το συνοδευει υπαρχει ως κινητρο οι εχοντες τον ελεγχο του και οι μαριονετες τους οι πολιτικοι θα συνεχιζουν να διαμορφωνουν ολο και ποιο επιθετικα και με διαφορες συγκαλυμμενες μεθοδους τον κοσμο μας προς οφελος τους οποτε ειτε ο καθενας μας κανει οτι μπορει ωστε και αλλοι να καταλαβουν το αδιεξοδο και την πλανη του πραγματος ωστε καποια μερα να προχωρησουμε σε κατι καλυτερο και ποιο ανθρωποκεντρικο ειτε παραμενουμε με την ψευδαισθηση οτι ο καθενας ατομικα μπορει να ευτυχησει μεσα σε ολο αυτο το στρεβλο σκηνικο και απλα το παιζουμε εξυπνοι με καθε ευκαιρεια
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 απο τι στιγμη που δεν θα γινοντε εγκληματα για το χρημα τοτε κατι δεν παει καλα στυη ψυχη και το μυαλο αυτου του ανθρωπου που τα κανει.θα υπαρχουν ψυχολογοι κλπ για τον τον βοηθησουν να καταλαβει.10 ψυχολογοι μπορουν να κανουν καλυτεα δουλεια απο 10 μπατσους. και αν δεν γινετε τιποτα θα υπαρχουν καποιες φυλακες που θα τις χειριζοντε οι πολιτες ... για ολες τις αλλες αποριες δες τhn ταινια Zeitgeist μην φανταστεις οτι και εγω τα ξερω ολα ---------- Προσθήκη στις 02:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:19 ---------- πρωφανος εννοει τα κομματα της αριστερας με το 5% Ναι, αλλα πριν αναλαβουν δραση οι ψυχολογοι ποιος θα αναλαμβανει να συλαμβανει τους δραστες? Πολιτες με αυτην την δικαιοδοσια? Δηλαδη αστυνομοι με αλλη ονομασια? Και ποιος θα τους επιλεγει? Το ιδιο για τις φυλακες που θα χειριζονται πολιτες. Ποιοι πολιτες? Τοποθετημενοι απο ποιον? Ασε που δεν θεωρω πως τα εγκληματα γινονται εξ'ολοκληρου για το χρημα. ΠΧ, εσυ εχεις ο,τι θα ηθελα (οχι αγαθα, αναγνωριση, γυναικες κ.ο.κ), εγω σε μισω για αυτον τον λογο. Εγω αποφασιζω να σου καταστρεψω το σπιτι, ετσι για να μαθεις. Εμενα ποιος θα με πιασει μετα? Εσυ (αυτοδικια)? Ποιος κρινει πως αυτο ειναι δικαιο ή οχι? Για μενα εκει ειναι που χωλαινει η θεωρια αυτη. Μεταξυ αλλων βεβαια. ΕΝΤΙΤ: Kryfos ειχε ανοιχθει θεμα για τους ΟΥΚαδες, απο mod, και εκλεισε αφου αναλυθηκε
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ενα μικρο παράδειγμα στη διαφορά της αναρχίας απο τα αλλα πολιτεύματα. Το παραπάνω σχόλιο, σε "καθεστώς" αναρχίας και δημοκρατίας, θα μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα. Στην αναρχία θα μαζευόντουσαν μέσα απο συζήτηση και μέσω της άμεσης δημοκρατίας και θα ψήφιζαν για το αν ο παραπάνω χρήστης έχει δίκιο. Στη δημοκρατία θα μαζεύονταν μια ομάδα, οπου εκ το προτέρων θα ειχε ψηφιστεί απο την μάζα, με σκοπό την συνέλευση για να αποφασίσουν. Σε οποιοδήποτε αλλο καθεστώς ο παραπάνω χρήστης θα έγραφε απο κάποια βραχονησίδα εξόριστος. ΥΓ1. Τα παραπάνω ειναι σε πολυ επιδερμικό επίπεδο, δεν γράφηκαν τόσο ώστε να δώσουν μάθημα, αλλά όσο να δώσουν απάντηση. ΥΓ2. Καταλαβαίνω απόλυτα τις απορίες "και ποιος θα πιάσει τους κλέφτες", "μα πως δεν θα χρειάζονται χρήματα" κλπ... Ειναι απολύτως λογικές. Ομως μην περιμένετε να πάρετε απάντηση απο ενα φόρουμ μεσα σε μισή ώρα. Ειναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Δεν μπορείς σε κάποιον να μάθεις πυρηνική φυσική, αν πρώτα δεν εχει ασχοληθεί καθόλου με αυτό. Θέλοντας να προλάβω κάποιες απορίες έγραψα κάποια ελάχιστα πράγματα στο 1ο μου ποστ. Πιστευω πως ειμαι στα ορια του trolling με τις ιδιες επαναλαμβανομενες ερωτησεις μου, αλλα ειλικρινα δεν το κανω για αυτο. Παντως ειναι το τελευταιο μου ποστ εδω για τον παραπανω λογο, εκτος ισως αν υπαρξει προσωπικη απαντηση. Μιλοντας για μια καθολικη αναρχια σε παγκοσμιο επιπεδο οπως ανεφερε ενας χρηστης παραπανω, με βαση το παραδειγμα σου, αυτο θα επρεπε να γινει αφου συγκεντρωσουμε ολα τα μελη του insomnia πχ (οπου insomnia ολο τον κοσμο σε θεωρητικο παντα επιπεδο). Αυτο εμενα η λογικη μου αδυνατει να το καταλαβει, λεγοντας μου πως θα πρεπει να οριστουν καποιοι αντιπροσωποι (δημοκρατια). Επισης αφου μιλαμε για το πιο δικαιο πολιτευμα, αυτο θα πρεπει να οριζεται απο κανονες κοινης λογικης (για να ειναι δικαιο, αρα αντικειμενικο). Η αναρχια (οπως παρουσιαστηκε εδω, διοτι καθως ειπα δεν εχω ασχοληθει με το ζητημα) δεν μου φαινεται να ανηκει στο παραπανω (ή εγω δεν εχω καταλαβει κατι), σε αντιθεση με την δημοκρατια (την εξιδανικευμενα σωστη βεβαια, οχι την υπαρχουσα). Τελος ANHLIKOS ειμαι 100% συμφωνος με το ΥΓ2 σου, απλα προσπαθησα να κατανοησω τις βασικες αρχες μην εχοντας τον χρονο να το ψαξω παραπανω
kazak-hool Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 οταν καποιος δηλωνει οτι ειναι αναρχικος . πιστευω οτι ειναι αυτος ο δηθεν οαου. δεν ξερω αν συμφωνειτε αλλα κατι τετοιο το κρατας για τον εαυτο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.