Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 παντως δεν ειναι κακο που και που οταν εχεις ορεξη να τα κανεις και λιγο λιανα μπας και Τι να κάνει λιανά μωρέ; Να κάτσει να γράψει ένα σεντόνι για να βγει ο ίδιος ημιμαθής που πριν έλεγε τις αρλούμπες του να πει "αυτά φίλε μου πες τα στα πεδακια από το κολονάκη που πετανε μολοτοφ και σπανε τις βιτρινες του κοσμακι";
million_voices Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Τι να κάνει λιανά μωρέ; Να κάτσει να γράψει ένα σεντόνι για να βγει ο ίδιος ημιμαθής που πριν έλεγε τις αρλούμπες του να πει "αυτά φίλε μου πες τα στα πεδακια από το κολονάκη που πετανε μολοτοφ και σπανε τις βιτρινες του κοσμακι"; νταξει ο στοκος θα παραμεινει στοκος, χαρουμενος μεσα στην βλακεια του,γαμησε τον αυτον υπαρχουν ισως ομως και καποιοι που μπορει να υποψιαστουν,να πουν οπα κατι λεει εδω ο παιχτης και καποιοι που τα πιανουν και με τους οποιους ισως να γινει ωραια κουβεντουλα,υπαρχουν αρκετοι τετοιοι εδω μεσα
Sellers Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 υπαρχουν ισως ομως και καποιοι που μπορει να υποψιαστουν,να πουν οπα κατι λεει εδω ο παιχτης και καποιοι που τα πιανουν και με τους οποιους ισως να γινει ωραια κουβεντουλα,υπαρχουν αρκετοι τετοιοι εδω μεσα Αν ήθελα πάντως να μάθω 2-3 πράγματα για την αναρχία το τελευταίο πράγμα που θα διάβαζα θα ήταν τόπικ στο ινσόμνια. Και όχι ότι έχω κάτι με τον ιστότοπο, απλά αυτό το ''έχω άποψη για όλα χωρίς να ξέρω την τύφλα μου για ορισμένα θέματα'' είναι ο ορισμός της παραπληροφόρησης. Με το goolge απο δίπλα κι εγώ επιστήμονας είμαι, και θα με θαυμάσετε για τις άπειρες γνώσεις μου. Εντ οφ τόπικ, αν και απο την στιγμή που άνοιξε το θέμα δεν είναι και κανείς ον τόπικ. Υ.Γ Δεν είμαι αναρχικός. Δεν ξέρω τίποτα για την αναρχία παρα μόνο να γράφω την λέξη.
million_voices Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 ρε sellers πραγματικα πιστευω οτι η γενια σας ειναι ποιο παραιτημενοι απο εμας τους 30+
Sellers Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Όταν επιλέγεις να μορφωθείς σχετικά με ένα αντικείμενο πρέπει περαν την απόφασης ότι ''εγώ θα μάθω'', να διαλέξεις και τον σωστό τρόπο για να το μάθεις. Στις μέρες της ''γενιάς μας'' (μια που το θέτεις έτσι) οι τρόποι πληροφόρησης αυξήθηκαν, και επειδή όλοι οι τρόποι δεν είναι πάντα σωστοί, είναι αναπόφευκτο ότι μερικοί θα πέσουν και στους λάθους τρόπους με αποτέλεσμα να μην μορφωθούν ''σωστά'' και με γενικότερο αποτέλεσμα να δείχνουν εν τέλει αμόρφωτοι και ''παραιτημένοι'' όπως λες κι εσύ. Αυτό είναι κάτι που δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό στις ''δικές σας'' μέρες. Θα μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω με αυτό που λες με τις ''γενιές'', ότι η δικιά σας γενιά δείνχει πιο μη παραιτημένοι απο εμάς. Εσείς οι 30ρηδες-40ρηδες θέλετε να πιστεύετε ότι η δικιά σας γενιά νοιαζόταν παραπάνω σε όλους τους τόμεις πράγμα που δεν ισχύει. Είναι το που θα ψάξεις να βρεις αυτούς που ψάχνεις να βρεις. Αν θες να μιλήσουμε με ποσοστά το ίδιο αμόρφωτο ποσοστό ανθρώπων συναντάω και στην δική μου ηλικιακή ομάδα και στην δική σου. Δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά θέμα ανθρώπου.
Chrisxxx Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 πολλά δικια στον Σελερζζ! * Η γενια μας ισως ειναι πιο παραιτημενη million_voices γιατι το οποιο μελλον της στην Ελλαδα φαντάζει δυσοίωνο πραγμα για το οποίο οφείλουν να λογοδοτησουν οι παλιότεροι..
teo64x Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Με καλύπτει το προηγούμενο ποστ του Sellers (από όποια σκοπιά κι αν το λέει). Για κάθε θέμα υπάρχει το Google και πολύ πιο εξειδικευμένα μέρη να ψάξει κανείς από ένα thread που άνοιξε κάποιος για να μας ανακοινώσει σε 5 γραμμές ότι κατέρριψε ένα διψήφιο (αν όχι τριψήφιο) αριθμό ιδεολογιών και 2-3 από κάτω που το λένε πόσο δίκιο έχει και το κλασσικότερο-του-Mozart "πώς θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα οι αναρχικοί, σε 5 έξυπνα βήματα (έκδοση από μη αναρχικούς)", έστω κι αν υπάρχουν άλλοι 2-3 (πιο υπομονετικοί από μένα) που προσπαθούν φιλότιμα να δώσουν ένα μικρό hint "κάτι έχεις καταλάβει λάθος". Τώρα, million_voices, μπορεί να μου έρθει αργότερα να απαντήσω, είναι εσωτερική διεργασία αυτή, αλλά όσο το βλέπω troll thread, δε μου βγαίνει να συμβάλω στο να σωθεί. (Lucifer, σ' ευχαριστώ που δεν τέλειωσες καμιά λέξη σε ύψιλον.)
@@sos@@ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μετά αποκτάς εμπειρία και δεν ασχολείσαι.μήπως ορίζεις τον ελιτισμό όμως ; Τι να κάνει λιανά μωρέ; Να κάτσει να γράψει ένα σεντόνι για να βγει ο ίδιος ημιμαθής που πριν έλεγε τις αρλούμπες του να πει "αυτά φίλε μου πες τα στα πεδακια από το κολονάκη που πετανε μολοτοφ και σπανε τις βιτρινες του κοσμακι";και μάγος λούσιφερ; κατέβα γρήγορα από το σκουπόξυλο νταξει ο στοκος θα παραμεινει στοκος, χαρουμενος μεσα στην βλακεια του,γαμησε τον αυτον υπαρχουν ισως ομως και καποιοι που μπορει να υποψιαστουν,να πουν οπα κατι λεει εδω ο παιχτης και καποιοι που τα πιανουν και με τους οποιους ισως να γινει ωραια κουβεντουλα,υπαρχουν αρκετοι τετοιοι εδω μεσα συντάσσομαι με την άποψή σου, με μία διαφοροποίηση όμως και ο στόκος (δεν μου καλοκάθετε γμτ η λέξη)μπορεί όχι μόνο να πάρει κάτι αλλά υπάρχει κιόλας η πιθανότητα να δώσει, οπότε δεν απαξιώνεται από συνομιλητής... @sellers ποιά είναι η δικιά σου η γενιά για να βγάλω νόημα;
insomniaK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Αυτή τη συζήτηση την έχω κάνει δημόσια πριν από μία δεκαετία+, πια την αποφεύγω, κάθε φορά που παρευρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση. Αυτού του περιεχομένου η συζήτηση συνήθως γίνεται μεταξύ αδιάβαστων από όποια πλευρά και αν ανήκει ο ομιλητής. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απαντήσει κάποιος στο περιεχόμενο του μηνύματος του aledjoυ. Προσωπικά, χαμογελώ, δίχως να κατέχω την υπέρτατη αλήθεια ή οτιδήποτε άλλο. Η δυσκολία κυρίως οφείλεται επειδή οι συνομιλητές αγνοούν το φιλοσοφικο/κοινωνικό/οικονομικό περιεχόμενο των όρων που ακόμα και οι ίδιοι υποστηρίζουν και καταλήγουν σε υπεραπλουστεύσεις του στυλ Αναρχία-> Κλοπή ή Republic order -> Exploitation of human (labour) και το αντίστροφο για τους υποστηρικτές της κάθε μίας έννοιας. Συμπαθάτε με, αλλά δεν πάει έτσι. Όταν θεωρείς ότι ανήκεις κάπου, πρέπει να ξέρεις που ανήκεις και για ποιο λόγο, όπως και να έχεις επιχειρήματα εναντίον της αντίπαλης άποψης. Στα μάτια μου η παρούσα προσπάθεια για συζήτηση είναι μάταιη. Ωστόσο να συμπληρώσω μία λίστα με συγκεκριμένη βιβλιογραφία (από την εποχή που έγραφα υπέρ της αναρχίας) και θα βοηθήσει όλες τις πάντες να αποκρυσταλλώσουν άποψη για το περιεχόμενο της, όπως μου έρχονται στο κεφάλι δίχως συνοχή ή προτεινόμενη σειρά: Susan Brown, Η πολιτική του ατομικισμού Albert Meltzer, Συγκεντρωτισμός και αναρχία Errico Malatesta, Αναρχία Errico Malatesta, Προς την αναρχία Peter Kropotkin, Επαναστατικά τεύχη Mikhail Bakunin, Θεός και κράτος. Υ.Γ. Ξέχασα να παραθέσω ΤΟ Επιχείρημα: Ουγκ.
Sellers Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 @sellers ποιά είναι η δικιά σου η γενιά για να βγάλω νόημα; 20+ (21 εγώ αν ρωτάς προσωπικά) Αυτή τη συζήτηση την έχω κάνει δημόσια πριν από μία δεκαετία+, πια την αποφεύγω, κάθε φορά που παρευρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση.Αυτού του περιεχομένου η συζήτηση συνήθως γίνεται μεταξύ αδιάβαστων από όποια πλευρά και αν ανήκει ο ομιλητής. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απαντήσει κάποιος στο περιεχόμενο του μηνύματος του aledjoυ. Προσωπικά, χαμογελώ, δίχως να κατέχω την υπέρτατη αλήθεια ή οτιδήποτε άλλο. Η δυσκολία κυρίως οφείλεται επειδή οι συνομιλητές αγνοούν το φιλοσοφικο/κοινωνικό/οικονομικό περιεχόμενο των όρων που ακόμα και οι ίδιοι υποστηρίζουν και καταλήγουν σε υπεραπλουστεύσεις του στυλ Αναρχία-> Κλοπή ή Republic order -> Exploitation of human (labour) και το αντίστροφο για τους υποστηρικτές της κάθε μίας έννοιας. Συμπαθάτε με, αλλά δεν πάει έτσι. Όταν θεωρείς ότι ανήκεις κάπου, πρέπει να ξέρεις που ανήκεις και για ποιο λόγο, όπως και να έχεις επιχειρήματα εναντίον της αντίπαλης άποψης. Στα μάτια μου η παρούσα προσπάθεια για συζήτηση είναι μάταιη. Σωστός. Κάτι τέτοιο ήθελα να γράψω αλλά βαριόμουν. Ουγκ στα μούτρα σου.
apd453 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Κάποτε πάνω στη δουλειά είχα κάνει ένα λάθος που είχε στοιχίσει στην επιχείρηση αρκετά χρήματα για την εποχή. Το αφεντικό με φώναξε στο γραφείο και ενώ περίμενα κράξιμο μου είπε "λάθει δεν κάνει αυτός που δεν δουλεύει". Κάποιοι προτιμούν να μην δουλεύουν για να μην κάνουν λάθει.
@@sos@@ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Κάποτε πάνω στη δουλειά είχα κάνει ένα λάθος που είχε στοιχίσει στην επιχείρηση αρκετά χρήματα για την εποχή. Το αφεντικό με φώναξε στο γραφείο και ενώ περίμενα κράξιμο μου είπε "λάθει δεν κάνει αυτός που δεν δουλεύει". Κάποιοι προτιμούν να μην δουλεύουν για να μην κάνουν λάθει. τυχερέ, θάπεσες σε αναρχικό αφεντικό ...
Luxx Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δε ξερω τις αρχες τις αναρχιας, θα ηθελα να τις διαβασω ομως γιατι μου ειπαν οτι ειναι ενδιαφερουσες. Εγω προσωπικα βρισκομαι στο αλλο ακρο περιπου, αλλα ειμαι σε ολα ανοικτος. Το θεμα ειναι οτι εδω στο Ελλαδισταν εχει χασει το νοημα που εχει. Αναρχια απο τα λιγα που ξερω δε σημαινει ουτε να σπας μαγαζια και να κλεβεις, ουτε να καις τα αμαξια και να πετας μολωτοφ και πετρες. Εχουμε περασει στη ψευτοαναρχοτρομοκρατια. Με τα ματια μου ειδα το Δεκεμβρη απο το Πολυτεχνειο μεσα να πετανε πετρες, και χωρις να θελω να υπερβαλλω, δεν ειδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! Αυτο, τιποτα αλλο.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μαλλον υπερβαλλεις ομως. Και οχι μονο λιγο.
aledjo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 αναρχικοι μπορουν να ειναι μονο οι πλουσιοι γιατι οι φτωχοι δεν εχουν χρονο να σκεφτουν κατι τετοιο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.