Προς το περιεχόμενο

αναρχία

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι θες να πεις; Σα να μιλάω με θύμα εγκεφαλικού νιώθω. Τα σνομπάρεις εσύ αυτά; εγώ ένα κάνω από αυτά κι αυτό επειδή μου βγαίνει naturally επειδή μιλάω και συνεννοούμαι. Μακάρι να έκανα άλλο ένα, αλλά είναι αλληλένδετα.

Η άποψή σου ποιά είναι; Σχετικά με τη βία; Σχετικά με την απόσυρση; Με τη διαφορετικότητα; Προτιμάς να ενσωματωθείς, να ενσωματώσεις ή να αποσυρθείς;

Τι διάολο στον αντι-washcloud έπεσα;

η αποψη μου ειναι οτι δεν συμφωνω με τον mindless τροπο αντιδρασης της sos αλλα δεν εχω και κανενα δικαιωμα να της επιβαλω (και καλα με προσχημα την λογικη) την φυγη αν η ιδια δεν το επιλεξει για τον εαυτο της

ps τα περι θυματος εγκεφαλικου τα προσπερναω αντρακλα γιατι δεν γουσταρω να φαω κανα μπαν για παρτη σου

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Sos αφου έχεις πετάξει την ταυτότητα και απαρνιεσαι καθε συναλλαγή με το κράτος(ακομα και η αγορά ψωμιού συνεπάγεται 21% κέρδη επι αυτού, του κράτους),φαντάζομαι δεν θα έχεις δημοσια ασφάλειά,δεν θα χρησιμοποιήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες οπως νοσοκομεία και υποδομές όπως δρόμους κλπ,επίσης πιστεύω δεν αναζητας δουλεια στον δημόσιο τομέα ή σε τομεις που συναλλάσσονται με αυτο; Εν ολιγης φαντάζομαι είσαι και αρνητής εργασίας;

Επίσης για πες μου...Γιατι ας πούμε για το θεμα με τις εκδηλώσεις στον Αχελώο,τοση αναμπουμπούλα; Γιατι τοσες αντιδράσεις και ξυλο επειδή τις κανει η ΑΚ(και λόγω εντοπιότητας);

Επίσης σε ολα αυτα που έγραψες θα μπορούσα να σου πω για την συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας του αναρχικού κόσμου στα γεγονοτα του δεκεμβρη του 09,η οποια συμπεριφορά περισσότερο κατι φοβισμένα παιδακια μου θύμισε παρα επαναστάτες κλπ κλπ κλπ..αλλα ξέχασα...Το κίνημα χανει την δυναμική του κατα περιόδους................

Οσον αφορά τις λύσεις....Στις λαϊκές συνελεύσεις που πήγαινε ο κόσμος και ρωτούσε,ολοι εισέπρατταν γενικότητες και γιαυτο και εφευγαν στο πρωτο δεκάλεπτο...Γιατι; Γιατι ούτε οι αναρχικοί δεν ξέρουν πως ειναι αυτη η κοινωνία που οραματίζονται και ίσως και γιαυτο ολες οι ως τωρα προσπάθειες απέτυχαν οικτρά,απέχοντας παρασαγκας απο αυτο που ευαγγελίζονται.

Ισως γιατι και αυτοι οι ίδιοι έβλεπαν οτι ειναι ευκολότερο να επιβληθείς στον αλλο δια της βδελυρής βιας παρά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Δημοσ.
Να γιατί ξέκοψα από το χώρο, βαρέθηκα την αναμονή της εξ ουρανού επανάστασης! Βαρέθηκα να κυνηγάω την ουρά μου ωσάν τον Ραταπλάν...

Ξεκολάτε από τη γενικότητα ότι το σύνολο θα δείξει το δρόμο της αναρχίας. Το σύνολο μέσω της παιδείας του θα δείξει το δρόμο προς την ισότητα και την ισονομία μεταξύ των μελών της κοινωνίας, 30 σελίδες πριν τα έχω ξαναγράψει.

Και επίσης, @@@sos@@@ πες μας από που διαβάζεις, διότι αυτά που αναφέρεις και έτσι όπως τα αναφέρεις θυμίζουν νεανικά μου πονήματα...

και η παιδεια που θα οδηγησει σε αναρχια πως θα προκυψει? θα αλλαξει κατι στην κοινωνια και τον τροπο εκπαιδευσης?

Δημοσ.
δεν θα με χαλούσε πάντως καθόλου να το κάνεις...:-)

σωστόοοοοοοοος, έλα τώρα να δεις τι γίνεται και πως οι ίδιες οι αρχές στα τόοοοσο απλά αλλά καθημερινά πραγματάκια που έφερες σαν παράδειγμα(και που τα περισσότερα τα έχω στάση ζωής)σε κοντράρουν ,

έστω λοιπόν πως σε σταματούν για εξακρίβωση, εκεί που περπατάς στον δρόμο και χαίρεσαι την άνοιξη,

τι κάνεις αφου έχεις πετάξει στα σκουπίδια την ταυτότητα;

ή την έχει ο άλλος μαζί του και τον πάνε προσαγωγή;

αφού δεν αναγνωρίζεις ως αναρχικός την εξουσία τους τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση;

έστω ότι θέλει κάποιος ακόμα να φύγει από αυτόν τον συνεχή έλεγχο της πόλης και να πάει να στήσει μια σκηνή στο βουνό ή δίπλα στην θάλασσα;παρανομεί βάση του δικαίου τους...

τι θα κάνει αν πάνε να τον συλλάβουν;

ακόμα και σε αυτά τα απλά και σε ακόμα απλότερα το κράτος έχει βάλει τις εξουσίες του να καταστείλουν...

Θες να σου πω εγώ τι θα κάνω ή θα μου πεις εσύ τι θα κάνεις;

Μάλλον θα πω δεν έχω ταυτότητα, και θα με πάει για εξακρίβωση, στα '90s ένα πενταωράκι ήταν τώρα θα έχει μειωθεί φαντάζομαι. Εντάξει, εξακρίβωση είναι, τη δουλειά του κάνει κι αυτός. Κωλοδουλειά, αλλά αυτό είναι. Ελεύθερο κάμπινγκ κάνω από το '93 δεν με έχουν συλλάβει ποτέ, μια-δυο φορές με διώξανε και πήγα αλλού. Αυτά τα έχω περάσει αναγνωρίζοντας τις αρχές. Αλλά δεν είσαι μία, είστε πολλοί. Και για να μη λέμε πολλά, μία λέξη.

Τσιγγάνοι.

Αυτοί το'χουν. Πως το'χουν, λεπτομέρειες και ιστορία έχει να κάνει με την υπόλοιπη κοινωνία και δεν είναι του παρόντος. Αλλά το'χουν.

η αποψη μου ειναι οτι δεν συμφωνω με τον mindless τροπο αντιδρασης της sos αλλα δεν εχω και κανενα δικαιωμα να της επιβαλω (και καλα με προσχημα την λογικη) την φυγη αν η ιδια δεν το επιλεξει για τον εαυτο της

ps τα περι θυματος εγκεφαλικου τα προσπερναω αντρακλα γιατι δεν γουσταρω να φαω κανα μπαν για παρτη σου

Η άποψη σου είναι πως δεν συμφωνείς με την άποψη της σος αλλά ακόμη περισσότερο δεν συμφωνείς με τη δική μου; ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Μη το φέρεις βαρέως το περί εγκεφαλικού, σχήμα λόγου είναι, υποστηρίζεις πως πήγα να επιβάλλω στην σος να βγει στο περιθώριο, δεν έκανα κάτι τέτοιο, μάλιστα διόρθωσα την προσωπική ερώτηση και το άφησα θεωρητικό, οπότε ή εμπαθής απέναντί μου είσαι ή είσαι εμπαθής απέναντί μου.

Δημοσ.
Sos αφου έχεις πετάξει την ταυτότητα και απαρνιεσαι καθε συναλλαγή με το κράτος(ακομα και η αγορά ψωμιού συνεπάγεται 21% κέρδη επι αυτού, του κράτους),φαντάζομαι δεν θα έχεις δημοσια ασφάλειά,δεν θα χρησιμοποιήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες οπως νοσοκομεία και υποδομές όπως δρόμους κλπ,επίσης πιστεύω δεν αναζητας δουλεια στον δημόσιο τομέα ή σε τομεις που συναλλάσσονται με αυτο; Εν ολιγης φαντάζομαι είσαι και αρνητής εργασίας;

το τι είμαι,τι κάνω ,τι δεν κάνω είναι δικό μου θέμα και δική μου επιλογή και σαφέστατα το κάνω για μένα οπότε...

Επίσης για πες μου...Γιατι ας πούμε για το θεμα με τις εκδηλώσεις στον Αχελώο,τοση αναμπουμπούλα; Γιατι τοσες αντιδράσεις και ξυλο επειδή τις κανει η ΑΚ(και λόγω εντοπιότητας);

Επίσης σε ολα αυτα που έγραψες θα μπορούσα να σου πω για την συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας του αναρχικού κόσμου στα γεγονοτα του δεκεμβρη του 09,η οποια συμπεριφορά περισσότερο κατι φοβισμένα παιδακια μου θύμισε παρα επαναστάτες κλπ κλπ κλπ..αλλα ξέχασα...Το κίνημα χανει την δυναμική του κατα περιόδους................

στο ξαναλέω κανείς δεν είναι ο "περιούσιος λαός" την αναρχίας, ξεκόλα, και εγώ έχω αντίθετες απόψεις σε κάποιες δράσεις δεν συμμετέχω σε αυτές που δεν μου κάνουν ή μπορεί να συμμετέχω σε δράσεις άλλων που μου κάνουν εμένα και δεν κάνουν σε άλλους

το κίνημα δεν χάνει την δυναμική του αλλά δεν μπαίνει στην λογική της πρωτοπορίας (με την έννοια του καπελώματος εννοώ)για κάποιους λόγους που εκείνο νομίζει ;)

Οσον αφορά τις λύσεις....Στις λαϊκές συνελεύσεις που πήγαινε ο κόσμος και ρωτούσε,ολοι εισέπρατταν γενικότητες και γιαυτο και εφευγαν στο πρωτο δεκάλεπτο...Γιατι; Γιατι ούτε οι αναρχικοί δεν ξέρουν πως ειναι αυτη η κοινωνία που οραματίζονται και ίσως και γιαυτο ολες οι ως τωρα προσπάθειες απέτυχαν οικτρά,απέχοντας παρασαγκας απο αυτο που ευαγγελίζονται.

Ισως γιατι και αυτοι οι ίδιοι έβλεπαν οτι ειναι ευκολότερο να επιβληθείς στον αλλο δια της βδελυρής βιας παρά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

ανταγωνιστική η κοινωνία ksaplostra θέλει δουλειά για να ξεριζωθεί αυτό το καταραμένο το "εγώ",

στις συνελεύσεις δεν ισχύει αυτό τώρα (δεν γνωρίζω αν συνέβαινε παλιότερα)

Θες να σου πω εγώ τι θα κάνω ή θα μου πεις εσύ τι θα κάνεις;

Μάλλον θα πω δεν έχω ταυτότητα, και θα με πάει για εξακρίβωση, στα '90s ένα πενταωράκι ήταν τώρα θα έχει μειωθεί φαντάζομαι. Εντάξει, εξακρίβωση είναι, τη δουλειά του κάνει κι αυτός. Κωλοδουλειά, αλλά αυτό είναι. Ελεύθερο κάμπινγκ κάνω από το '93 δεν με έχουν συλλάβει ποτέ, μια-δυο φορές με διώξανε και πήγα αλλού. Αυτά τα έχω περάσει αναγνωρίζοντας τις αρχές. Αλλά δεν είσαι μία, είστε πολλοί. Και για να μη λέμε πολλά, μία λέξη.

Τσιγγάνοι.

Αυτοί το'χουν. Πως το'χουν, λεπτομέρειες και ιστορία έχει να κάνει με την υπόλοιπη κοινωνία και δεν είναι του παρόντος. Αλλά το'χουν.

είδες λοιπόν;;; και να θέλεις να """"" αγιάσεις"""" δεν σε αφήνουν...
Δημοσ.
το τι είμαι,τι κάνω ,τι δεν κάνω είναι δικό μου θέμα και δική μου επιλογή και σαφέστατα το κάνω για μένα οπότε...

μπλα μπλα μπλα μπλα

1)Να φανταστώ οτι τη στιγμή που μιλάμε "κλεβεις" ίντερνετ,τα ρούχα σου τα βρήκες σε παζάρι/έκλεψες/χαρίστηκαν,ο υπολογιστής επισης; Το φαγητό που εφαγες σημερα το μεσημέρι,το καλλιέργησες κλπ αφου πρώτα έκλεψες ρεύμα απο τον γείτονα ή εβαλες φωτιά ετσι; Επίσης να φανταστώ δεν εχεις παει σχολείο;Τους Καφέδες που πίνεις στα Εξάρχεια(λέμε ενα τυχαίο μέρος),στου Χασαν,να φανταστώ επίσης δεν τους πληρώνεις,στα πάρτι του Στρέφη επίσης δεν δινεις δεκάρα για τα ποτά ε;Τα χρήματα που δινεις σε καμια συνέλευση ή και σε καμιά κατάληψη αν συχνάζεις,να φανταστώ τα κλέβεις ή τα βρίσκεις. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις.

2) Φυσικά να φανταστώ οτι γνωρίζεις όλους τους λόγους για τους οποίους το κίνημα κανει ή δεν κανει κατι αλλα δεν θες να τους μοιραστείς μαζι μας μήπως τυχών και διαρρεύσουν σε άτομα αμφιβόλου ταυτότητος και προέλευσης;Να θυμάσαι οτι οι ασφαλίτες στα Εξάρχεια ειναι πιο πολλοι απο τους αναρχικούς πάντως και καμια φορα ειναι αναρχικοί με πολλες περγαμηνές και παράσημα.

3)Μονο στην Σπάρτη υπερίσχυε το εμείς έναντι του Εγώ κι αυτη ηταν χούντα.

Δημοσ.

Ζήτω τα λεφτά του μπαμπά, ζήτω η αναρχία και ο κομμουνισμός, ζήτω οι αξύριστοι, ζήτω τα γκαζάκια και οι βόμβες.

Κάτω ο καπιταλισμός, οι Αφγανοί και το δολλάριο.

Μπιου μπίου, μπαμ μπαμ.

Δημοσ.
1)Να φανταστώ οτι τη στιγμή που μιλάμε "κλεβεις" ίντερνετ,τα ρούχα σου τα βρήκες σε παζάρι/έκλεψες/χαρίστηκαν,ο υπολογιστής επισης; Το φαγητό που εφαγες σημερα το μεσημέρι,το καλλιέργησες κλπ αφου πρώτα έκλεψες ρεύμα απο τον γείτονα ή εβαλες φωτιά ετσι; Επίσης να φανταστώ δεν εχεις παει σχολείο;Τους Καφέδες που πίνεις στα Εξάρχεια(λέμε ενα τυχαίο μέρος),στου Χασαν,να φανταστώ επίσης δεν τους πληρώνεις,στα πάρτι του Στρέφη επίσης δεν δινεις δεκάρα για τα ποτά ε;Τα χρήματα που δινεις σε καμια συνέλευση ή και σε καμιά κατάληψη αν συχνάζεις,να φανταστώ τα κλέβεις ή τα βρίσκεις. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις.

icon_rofl.gif

---------- Προσθήκη στις 03:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:23 ----------

Εσύ απαλλάσσεσαι λόγω προτέρου εντίμου βίου και υψηλής τεστοστερόνης.

...δικών μου; δικών σου; :-)

Δημοσ.

2) Φυσικά να φανταστώ οτι γνωρίζεις όλους τους λόγους για τους οποίους το κίνημα κανει ή δεν κανει κατι αλλα δεν θες να τους μοιραστείς μαζι μας μήπως τυχών και διαρρεύσουν σε άτομα αμφιβόλου ταυτότητος και προέλευσης;Να θυμάσαι οτι οι ασφαλίτες στα Εξάρχεια ειναι πιο πολλοι απο τους αναρχικούς πάντως και καμια φορα ειναι αναρχικοί με πολλες περγαμηνές και παράσημα.

μπήκες και εσύ στο club συγχαρητήρια !!!

club αλεπούδων

που τα κάνουν κρεμαστάρια επειδή είναι... λίγο κοντούλες ;)

icon_rofl.gif

σους εσύ :lol:
Δημοσ.

...δικών μου; δικών σου; :-)

Kαι των δύο :-)

Πάντως προσέξτε το αυτό το "ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας" ειδικά από τη στιγμή που ξέρετε πάνω κάτω που πατάει ένα μέλος στα περισσότερα κοινωνικοπολιτικά θρεντς. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο και υπάρχουν τρόποι να ενσωματωθείς χωρίς να αφομοιωθείς. Εκεί θέλω να καταλήξω από χτες, αλλά είναι δύσκολος ο διάλογος αν πρέπει να βάλεις ετικέτα στο κούτελο του συνομιλητή σου και μετά απαντάς στην ετικέτα.

Η ουσία δεν είναι στην αναρχία, η αναρχία είναι το καπρίτσιο. Η ουσία είναι το παράπονο. Και το παράπονο είναι προς την πλειοψηφία. Ας δούμε πόσο νιώθουμε διαφορετικοί και πόσο όμοιοι. Η πλειοψηφία δεν πιστεύει στη βία και ζει μέσα σε αυτήν. Η πλειοψηφία δεν πιστεύει τους καθοδηγητές της, αλλά τους ακολουθεί. Η πλειοψηφία είναι ανόητη αλλά εγώ ως μονάδα νομίζω είμαι λίγο εξυπνότερος. Η πλειοψηφία έχει εξαιρέσεις κακοποιών αλλά οι περισσότεροι απλώς προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή τους. Η πλειοψηφία είναι ομοιογενής αλλά εγώ είμαι διαφορετικός.

Πόσο αλλάζουν αυτά τα πράγματα στην πλειοψηφία τη δική σου αν βγάλεις την ταμπέλα;

Ας αμφισβητήσουμε τα πάντα, αρχίζοντας από τον εαυτό μας. Και ας το κάνουμε αυτό στο διηνεκές.

Δημοσ.
Kαι των δύο :-)

Πάντως προσέξτε το αυτό το "ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας" ειδικά από τη στιγμή που ξέρετε πάνω κάτω που πατάει ένα μέλος στα περισσότερα κοινωνικοπολιτικά θρεντς. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο και υπάρχουν τρόποι να ενσωματωθείς χωρίς να αφομοιωθείς. Εκεί θέλω να καταλήξω από χτες, αλλά είναι δύσκολος ο διάλογος αν πρέπει να βάλεις ετικέτα στο κούτελο του συνομιλητή σου και μετά απαντάς στην ετικέτα.

Από όσα διάβασα, δεν συμφωνώ με όσα λες παραπάνω.

Δεν υπάρχει ενσωμάτωση χωρίς αφομοίωση.Αυτή είναι η αλήθεια.

Πρέπει να μιλάς γενικόλογα για να πεις πως κάτι δεν είναι άσπρο ,αλλά ούτε και μαύρο.

Αν θέλεις να πατάς σε στέρεα εδάφη, πρέπει να είσαι πραγματικός, κατά συνέπεια αληθινός, άρα να ορίσεις επακριβώς τον χρωματισμό.

Μισή αλήθεια = ψέμα.

Χρειάζεται να είσαι εξαιρετικά θαρραλέος στις μέρες μας, για να διατυπώνεις την αλήθεια στον αντικειμενικό ορισμό της.

Δημοσ.

Eχω δει εγω αναρχικούς με σπιτια στα βορεια προάστια να καπνίζουν πούρα Αβάνας που τα χει σκαντζαρει ο θειος απο Αμερικα να βλεπουν τα χιόνια τον χειμώνα και φιλοσοφουν.Αφήστε τα.

Εχω δει και αλλους ''αναρχικούς'' με το ''ντισιμο'' του κνίτη να χουν τζιπάκια wrangler/landrover,να αγοραζουνε μπλουζα 250 ευρω μάρκας και να σβήνουν με μαρκαδορο μαύρο το λογοτυπο της μάρκας(χαθηκε να περναν απλα ενα μαυρο μπλουζάκι;;;)<---Γροθιά στον καπιταλισμο με αυτο που κανανε :lol::lol: τα 250 φυγανε όμως για τον οικο μόδας!

Ελατε μόδα ειναι και θα περάσει

Αμα γίνετε σαν τον Ασιμο θα σας βγαλω το καπελο

Οχι αναρχικοι και ανοιχτομυαλοι μεχρι να πατε στην Αμερική και στην πρεσβεία μεσα παναγιες για το green light.

Δημοσ.
Eχω δει εγω αναρχικούς με σπιτια στα βορεια προάστια να καπνίζουν πούρα Αβάνας που τα χει σκαντζαρει ο θειος απο Αμερικα να βλεπουν τα χιόνια τον χειμώνα και φιλοσοφουν.Αφήστε τα.

Εχω δει και αλλους ''αναρχικούς'' με το ''ντισιμο'' του κνίτη να χουν τζιπάκια wrangler/landrover,να αγοραζουνε μπλουζα 250 ευρω μάρκας και να σβήνουν με μαρκαδορο μαύρο το λογοτυπο της μάρκας(χαθηκε να περναν απλα ενα μαυρο μπλουζάκι;;;)<---Γροθιά στον καπιταλισμο με αυτο που κανανε :lol::lol: τα 250 φυγανε όμως για τον οικο μόδας!

Ελατε μόδα ειναι και θα περάσει

Αμα γίνετε σαν τον Ασιμο θα σας βγαλω το καπελο

Οχι αναρχικοι και ανοιχτομυαλοι μεχρι να πατε στην Αμερική και στην πρεσβεία μεσα παναγιες για το green light.

Διαβασε(οχι μονο εσυ οκ) το Lifestyle αναρχισμος του μεγαλου(μακαριτης πλεον)Murray Bookchin για να μην μπερδευεις καταστασεις και πραγματα.Καλημερα.

Δημοσ.
Διαβασε(οχι μονο εσυ οκ) το Lifestyle αναρχισμος του μεγαλου(μακαριτης πλεον)Murray Bookchin για να μην μπερδευεις καταστασεις και πραγματα.Καλημερα.

Και που ειναι οι αυθεντικοι αναρχικοι σημερα;Που κρυβονται πιά;Πόσο ψαγμενος πρεπει να σαι για να τους εντοπίσεις;

Απλα δεν υπάρχουνε γιατι τα αντικείμενα η καλοπέραση και τα υλικά αγαθά πάντα τα γούσταρε ο άνθρωπος (απο την εποχη των σπηλαίων) και πάντα θα τα γουστάρει.Οταν δεν τα χε στραφηκε στην αναρχία.

Καλημέρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...