Προς το περιεχόμενο

αναρχία

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
λοιπον φρενζυ

ΔΕΝ εισαι η νορμαλ κατασταση οπως υπονοεις,ΔΕΝ εχεις δικαιωμα να λες ενσωματωσου η κοπανα την

τις λοιπες παπαριτσες που λες εκει που σε χειροκροτανε και αρεσκονται με τετοια

ΙΔΟΥ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1) Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο και αν ισχύει, νοιώθω λίγο χαζός γιατί ακόμα και τώρα που το κοιτάω δε το βλέπω.

2) Ισχύει δεν ισχύει, ποιος είμαι εγώ να κρίνω αν είναι ή όχι επιχείρημα αντικειμενικά.

3) Αν αναφερόμαστε στη σοσ, δεν τρέφω καμία εκτίμηση στον τρόπο έκφρασής της (δε μπορώ σε καμία περίπτωση να πω "τεκμηρίωση") οπότε δε νομίζω πως έχω παρόμοιες απαιτήσεις από κάποιον που της απαντάει. Όσες φορές έχω κάνει τον κόπο να διαβάσω απαντήσεις της, βλέπω πάντα κάτι στις γραμμές του "άσε, δεν το έχεις... :-)", "για ξανατσέκαρε τις πηγές σου... :-)", "κάπου το έχεις πάρει λάθος... :-)" και δε συμμαζεύεται. Ε δε μπορώ, όταν βλέπω τέτοια αρχίζω και βλέπω τους ΜΑΤατζήδες σαν μεροκαματιάρηδες.

Δημοσ.
λοιπον φρενζυ

ΔΕΝ εισαι η νορμαλ κατασταση οπως υπονοεις,ΔΕΝ εχεις δικαιωμα να λες ενσωματωσου η κοπανα την

Εγώ νορμάλ; Δεν το υπονοώ, δεν το υπονόησα, ούτε από το μυαλό δε μου πέρασε παρά μόνο σαν ευχή όποτε πιάνω συζήτηση με κάποιον και βαριέμαι σύντομα.

Ενσωματώσου ή κοπάνα την δεν είπα, εσύ το ερμήνευσες έτσι και αυθαίρετα κι όλας. "Κοπάνα την" είπα, "γιατί αυτό είναι το λογικό". Εκεί έθεσα τη βάση της συζήτησης - στη λογική- και πετάχτηκες σα γνήσιος τσολιάς με τις κουμπαριές και τα λοιπά. Αν έχεις άποψη κατάθεσε αλλιώς ΟΞΩ, τρολλάρεις.

Δικαίωμα έχω να λέω οτι γουστάρω όποτε γουστάρω γιατί είμαι αρσενικός. Όταν ερθει η ώρα να μη λέω ή θα έχω βαρεθεί, ή θα με έχουν διώξει.

frenz, ΑΡΑΟΥΤ

Εσύ απαλλάσσεσαι λόγω προτέρου εντίμου βίου και υψηλής τεστοστερόνης.

ΙΔΟΥ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

σκάσε για 'σένα λέει.

Δημοσ.

"Έτσι αντί της ειρηνικής απόσυρσης από το καθεστώς (μη αναγνώριση αρχής, μη βία, μη ενσωμάτωση στον παραγωγικό πληθυσμό, μη ενσωμάτωση στον καταναλωτικό πληθυσμό, όλα αξιοθαύμαστες αντιδράσεις)"

αυτο φανταζομαι σου ξεφυγε ε? και ειναι και γαμω τα δημοκρατικα επισης

Δημοσ.
"Έτσι αντί της ειρηνικής απόσυρσης από το καθεστώς (μη αναγνώριση αρχής, μη βία, μη ενσωμάτωση στον παραγωγικό πληθυσμό, μη ενσωμάτωση στον καταναλωτικό πληθυσμό, όλα αξιοθαύμαστες αντιδράσεις)"

αυτο φανταζομαι σου ξεφυγε ε?

Τι θες να πεις; Σα να μιλάω με θύμα εγκεφαλικού νιώθω. Τα σνομπάρεις εσύ αυτά; εγώ ένα κάνω από αυτά κι αυτό επειδή μου βγαίνει naturally επειδή μιλάω και συνεννοούμαι. Μακάρι να έκανα άλλο ένα, αλλά είναι αλληλένδετα.

Η άποψή σου ποιά είναι; Σχετικά με τη βία; Σχετικά με την απόσυρση; Με τη διαφορετικότητα; Προτιμάς να ενσωματωθείς, να ενσωματώσεις ή να αποσυρθείς;

Τι διάολο στον αντι-washcloud έπεσα;

Δημοσ.
λοιπον φρενζυ

Ρε παιδιά αυτο το νορμαλ ποτε δεν κατάλαβα...Ουτε αυτο το μέσος άνθρωπος/μέση πούτσα κλπ...

Τι ειναι;

Δημοσ.
Ένα σύνολο χαρακτηριστικών που κατέχει (ή δεν κατέχει) ο μέσος όρος.

Και ποιος ειναι ο μέσος ορος;

Δηλαδη αν είμαστε 5 άτομα και ο ενας μόνος του εχει 5 σπίτια,ενω οι αλλοι το,εκ της δεξιάς ορμώμενο ,θα έχουμε ολοι κατά μέσον όρο από 1 σπίτι;

Δημοσ.
ε εκεί θα πάρεις το mode δε θα πάρεις το average

ναι αλλα στην συμπεριφορά,κοινωνικότητα,στάση ζωής κλπ,πως αυτό ορίζεται;

Δημοσ.
Ναι. Θα μπορούσα να συνεχίσω με ερωτήσεις που οδηγούν σε αντιφατικές απαντήσεις αλλά δεν το κάνω γιατί δεν είναι όμορφο αυτό το interrogation mode.
δεν θα με χαλούσε πάντως καθόλου να το κάνεις...:-)

Έτσι αντί της ειρηνικής απόσυρσης από το καθεστώς (μη αναγνώριση αρχής, μη βία, μη ενσωμάτωση στον παραγωγικό πληθυσμό, μη ενσωμάτωση στον καταναλωτικό πληθυσμό, όλα αξιοθαύμαστες αντιδράσεις) έχουμε μια παράλογη απαίτηση να αλλάξει το καθεστώς (της τεράστιας πλειοψηφίας ομολογουμένως) σε κάτι το οποίο οι περισσότεροι αιτούντες μετάβασης αδυνατούν να περιγράψουν.

σωστόοοοοοοοος, έλα τώρα να δεις τι γίνεται και πως οι ίδιες οι αρχές στα τόοοοσο απλά αλλά καθημερινά πραγματάκια που έφερες σαν παράδειγμα(και που τα περισσότερα τα έχω στάση ζωής)σε κοντράρουν ,

έστω λοιπόν πως σε σταματούν για εξακρίβωση, εκεί που περπατάς στον δρόμο και χαίρεσαι την άνοιξη,

τι κάνεις αφου έχεις πετάξει στα σκουπίδια την ταυτότητα;

ή την έχει ο άλλος μαζί του και τον πάνε προσαγωγή;

αφού δεν αναγνωρίζεις ως αναρχικός την εξουσία τους τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση;

έστω ότι θέλει κάποιος ακόμα να φύγει από αυτόν τον συνεχή έλεγχο της πόλης και να πάει να στήσει μια σκηνή στο βουνό ή δίπλα στην θάλασσα;παρανομεί βάση του δικαίου τους...

τι θα κάνει αν πάνε να τον συλλάβουν;

ακόμα και σε αυτά τα απλά και σε ακόμα απλότερα το κράτος έχει βάλει τις εξουσίες του να καταστείλουν...

Γιατι ειναι πισω;

Αν δει κανεις την κόντρα "αναρχικών" και ΑΚ θα καταλάβει,επίσης ο κόσμος ζητά απαντήσεις σε πράγματα που τον απασχολούν οι οποιες θα του φαίνονται λογικές σε πρωτο στάδιο και οχι του τύπου,ας ρίξουμε το κρατος και θα δούμε μετα τι θα κάνουμε.Ζητήματα απλά,πως θα αποτιμάται η αξία της εργασίας,πως θα παίρνονται οι αποφάσεις,τι θα γίνεται με τους αντιρρησίες κλπ

ελιτίστικη γιατι,ακόμα και οι λαϊκές συνελεύσεις που γινοταν το 08-09 ηταν περισσότερο ετσι για να πουν οτι τις κάναν,αφου δεν παιρνόταν καμια απόφαση και ο απλος κόσμος αντιμετωπιζόταν απο τους "μυημένους" ως βλαξ.

Θυμάμαι ειχε κανει κατι εκδηλώσεις η ΑΚ(αυτοι που δεν ειναι αναρχικοί αλλα ολοι οι υπεραναρχικοι τρέχουν στο δικο του μπλοκ να σωθούν στα σκούρα) πέρυσι το καλοκαίρι στην καλών τεχνών και μεταξύ αλλων ειχε μιλήσει κι ενας αμερικανος(δεν θυμάμαι το ονομα του)και οταν έθιξε ακριβώς αυτα τα 2 πράγματα(κόλλημα,ελιτισμός)βγήκαν αμέσως μερικες σοφές πορδές να του την πουν στο "αμερικανάκι"..

και που βλέπεις το πίσω; δογματισμό θα ήθελες να δεις;άλλες απόψεις, διαφορετικές οπτικές,επαναδιατυπώσεις και ζυμώσεις(νταξ κάποιες φορές ξέφυγαν) αλλά αυτό δεν είναι κατανάγκη κακό, κακό γίνεται όταν προτάσσουμε την επανάσταση για δικό μας όφελος και κάνουμε τον αναρχισμό πολιτική

Την ψαχνει δεν την ψαχνει, απο τη στιγμη που γραφει θα δεχτει τα ερωτηματα που νομιζει ο καθενας :-)
καρασωστός

Ο κόσμος θελει πολλά,το θεμα ειναι τι απαντήσεις μπορεί η αναρχια να δώσει και η αναρχία στην Ελλάδα δεν μπορεί να δωσει και παραμένει σε κατι αντιλήψεις οτι ναναι του 19ου αιώνα και του 60..Μου θυμίζει πάρα πολύ το ΠΑσοκ του 81 και του 2009 που όταν ρωτούσαν,ποιο το πρόγραμμα σας,απαντούσαν,ας βγούμε και θα δούμε..
μπερδεύεσαι στο είπα και παραπίσω ο κόσμος τις απαντήσεις που περιμένει να ψάξει να της βρει μέσα στην καθημερινότητά του, οι αναρχικοί δεν είναι πολιτικάντηδες,ούτε οργανώνονται πολιτικά, καθορίζουν τις δράσεις μέσω της αυτοοργάνωσης τους είτε ατομικά είτε συλλογικά

Ο αναρχισμός δεν είναι επιστήμη, ούτε χρησιμοποιεί επιστημονικά εργαλεία για να δώσει απαντήσεις για το μέλλον , και την επόμενη μέρα του , παίρνει δύναμη μέσα από την πραγματική ζωή χωρίς δογματισμούς και αρτηριοσκληρώσεις.

Πως θα είναι η επόμενη μέρα ; Κανείς,μα κανείς, δεν μπορεί να στην περιγράψει επακριβώς,αναρχικοί και μη,

θεωρητικοί ,διανοούμενοι ή εργάτες.

Δεν ορίζεται,δεν είναι συνταγή,δεν υπάρχει τυφλοσούρτης.

Μπορεί οι θεωρητικοί του αναρχισμού να διατύπωσαν τις απόψεις τους για την αναρχία,αλλά αυτή τους η συμβολή ,αν και αναγκαία, δεν είναι πανάκεια για τον ορισμό της επόμενης μέρας και αυτό όχι γιατί πρόκειται να τους αναθεωρήσει κανείς αλλά γιατί η ανάλυση της πραγματικότητας αυτής της μέρας καθώς και των συνθηκών που θα δημιουργηθούν, θα είναι σημαντικότερη και είναι αυτή η ανάλυση που θα μας δείξει τι θα ακολουθήσει.

Οι εμπειρίες λιγοστές, ισπανία,αργεντινή,ζαπατίστας αλλά και όχι ακριβείς για να αποδώσουν με σαφήνεια το τι θα γίνει μετά.

Αλλά δείχνουν τον δρόμο

Και ο δρόμος είναι ένας.

Συνεχής αντίσταση,αγώνας,δραση,αλληλεγγύη μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα,η μέρα που η επανάσταση θα σκορπίσει τον άνεμο της ελευθερίας και της δημιουργίας.

Ο αναρχισμός δεν περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για να αναλάβει δράση,δρα καθημερινά ,η αναρχική αντίληψη ήταν αυτή που έσωσε χιλιάδες αργεντίνους από την πείνα.

Τι και αν δεν ήρθε η αναρχία στην αργεντινή ,η άνθηση του αναρχισμού πρόταξε μια άλλη πλατφόρμα ,εισακούστηκαν οι αναρχικές φωνές και γέννησαν ελπίδα και προοπτική.

Τι μπορούσαν να απαντήσουν οι αργεντίνοι αναρχικοί πριν 20 χρόνια στο ερώτημα πως θα γίνονται οι ανταλλαγές των προιόντων τους;

Μόνο γενικόλογα και θεωρητικά θα μπορούσαν να απαντήσουν.

Τώρα μπορούν να απαντήσουν με την εμπειρία τους καλύτερα.

Δεν λέω πως μπορούν να απαντήσουν ολοκληρωμένα ακόμα και σήμερα, λέω πως μπορούν να απαντήσουν με μεγαλύτερη σαφήνεια από ότι παλαιότερα.

Ποιος θα είναι αυτός που θα συλλάβει τον κλέφτη;τον δολοφόνο;

Αν ρωτήσουμε κάτι τέτοιο στις ζαπατιστικές κοινότητες θα γελάσουν,

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει εκεί ούτε κλέφτης ούτε δολοφόνος ούτε καν φυλακές,ουτοπικό; για μας μπορεί, για κείνους πραγματικό.

Τι να απαντήσω στο ποιος θα δουλεύει πως και γιατί;

Πόσο δύσκολο είναι το να συνειδητοποιήσουμε ότι η δουλειά δεν θα είναι ψυχαναγκαστική,πόσο δύσκολο ειλικρινά...

Αυτό είναι που μας καίει;

Το χέρι που λέει και ο" χίλιες φωνές",αυτό το χέρι δεν θα είναι αναρχικό για να μας αναγκάσει να ακολουθήσουμε ,θα είναι χεράκι κάποιου καλοθελητή πάλι …

Ο αναρχισμός θα φέρει ένα βίαιο ξεσήκωμα αλλά αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα σήκωμα του ανθρώπου προς την ελευθερία και την δημιουργία, πως θα φτάσει να γίνει αυτό; Mα,με όλους εμάς, την αναρχία άνθρωποι θα την δημιουργήσουν,ο κόσμος θα την φτιάξει, άρα στον κόσμο θα ανήκει ,εκείνος θα αποφασίσει πως θα οικοδομηθεί , με την θεωρία των παλιών και με την οργάνωση των νέων.

Δημοσ.

Να γιατί ξέκοψα από το χώρο, βαρέθηκα την αναμονή της εξ ουρανού επανάστασης! Βαρέθηκα να κυνηγάω την ουρά μου ωσάν τον Ραταπλάν...

Ξεκολάτε από τη γενικότητα ότι το σύνολο θα δείξει το δρόμο της αναρχίας. Το σύνολο μέσω της παιδείας του θα δείξει το δρόμο προς την ισότητα και την ισονομία μεταξύ των μελών της κοινωνίας, 30 σελίδες πριν τα έχω ξαναγράψει.

Και επίσης, @@@sos@@@ πες μας από που διαβάζεις, διότι αυτά που αναφέρεις και έτσι όπως τα αναφέρεις θυμίζουν νεανικά μου πονήματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...