apd453 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Σαν ιδέες όλα φαντάζουν ωραία. Στην πράξη είναι αδύνατη η εφαρμογή τους.
leftermann Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 και ο καπιταλισμός μια χαρά είναι στην θεωρία. Στην πράξη τα χάλασε.
apd453 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Σωστός. Δεν είπα το αντίθετο. Εξάλλου έχουμε καπιταλισμό όσο είχαν κομουνισμό οι σοβιετικοί. Θεωρίες να σας γράψω 5-6 να έχετε. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική όμως.
De@th L0rd Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Λοιπόν οι κλασικές χοντρές πατάτες που ακούγονται κάθε φορά επειδή σε κάποιους έχει κάνει καλή δουλειά η τηλεόραση. Όπως είπαν και παραπάνω, είναι παρόμοιο πράγμα με τη θρησκεία και αυτούς που τη σφετερίζονται. Το ότι η τηλεόραση εξισώνει τον βάνδαλο με τον αναρχικό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι έτσι. Απλά όπως οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν την εύκολη λύση: Γενίκευση,τσουβάλιασμα. Αυτό θα δικαιολογούνταν στους παππούδες μας που ήταν αμόρφωτοι και ότι τους σέρβιραν το δέχονταν ασυζητητί. Δεν δικαιολογείται καθόλου όμως σε άτομα που υποτίθεται έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο κι έχουν τελειώσει ανώτατες σχολές και πολυτεχνεία κτλ. Με λίγα λόγια τσάμπα ο κόπος. Ντουβάρια με στερεότυπες αντιλήψεις μπήκαν από τους γονείς τους κ βγήκαν απλά ντουβάρια με πτυχίο. Ανοίξτε κάποιο βιβλίο άσχετο με το αντικείμενό σας μπας και ανοίξει λίγο το μυαλό σας και βγείτε από την νοοτροπία αρτηριοσκληρωτικού γεροξούρα. Αναρχία για τους αρχάριους σημαίνει να είσαι ενάντια στο κατεστημένο, να μη σου αρέσει ο τρόπος ζωής όπως στον επιβάλλουν να είναι. Πχ. Ο περισσότερος κόσμος κάνει δουλειές που σιχαίνεται για να αγοράζει πράγματα που του είναι άχρηστα στην ουσία για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του. Όταν κάποιος επιλέξει να μη το κάνει αυτό,πχ δουλεύει σε μια δουλειά απλά για να έχει τα προς το ζείν και δεν τον ενδιαφέρει τη γνώμη έχουν οι φίλοι του και το κοινωνικό σύνολο (χάλια δουλειά, δεν βγάζεις λεφτά, σου αξίζει κάτι καλύτερο, πρέπει να έχεις αυτοκίνητο και άλλα ωραία) είναι εν μέρη αναρχικός.
million_voices Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 η πραγματικοτητα ειναι οτι ειμαστε δουλοι που νομιζουν οτι ειναι ελευθεροι
ANHLIKOS Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Βάζω στοίχημα πως όσοι έμπλεξαν τους ανάρχες με τους μπαχαλους, οσοι λένε γιατί δεν πάνε οι αναρχικοί στα βουνά να παίζουν κρυφτό με αρκούδες κλπ. Δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τον αναρχικό απο τον αναρχοαυτόνομο, απο τον ΑΚ, απο τον Αντιφα, απο τον Συριζήτη. Βέβαια εδω που τα λέμε και στον χώρο πολλοί δεν γνωρίζουν τις διάφορες, αλλά μπήκαν έτσι - για την φάση την τρελή. Για μένα η αναρχία θα έρθει (αν έρθει) όταν ο άνθρωπος φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο εξέλιξης. Όπου θα αφήσει πίσω το δέρμα του ζώου και δεν θα χρειάζεται ούτε θηριοδαμαστή, ουτε αρχηγό. Η αναρχία θα πετύχει μονο αν έρθει με προοδευτικό τρόπο και ειρηνικό. Αν μπει απότομα με τη βια ειναι καταδικασμένη. Προσωπικά εχω χωρίσει τα τσαλίμια μου με τους ανάρχες, γιατί όπως εχω ξαναπεί έχουν δημιουργηθεί κάποια γκρουπούσκουλα που έχουν γίνει πιο εξουσιαστές απο τους εξουσιαστές...
apd453 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Έτσι, έτσι.... Η προσπάθεια επιβολής και μόνο είναι ενάντια στις βασικές αρχές τις ίδιας της θεωρίας
teo64x Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Πω πω, βλέπω είστε τόσο ενημερωμένοι γι' αυτό που συζητάτε που σας τρέχει η ενημέρωση απ' τα αυτιά. Internet conversations FTW <3
liopyr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 αναρχια σημαινει το αντιθετο απο τις αρχες που ισχυουν σημερα! δηλαδη 1) αν σημερα απογορευεται να κλεψεις, η αναρχια λεει οτι επιτρεπεται να κλεβεις. 2) αν σημερα επιτρεπεται να κλεψεις, η αναρχια λεει οτι απαγορευτεται να κλεβεις! παντα παει κοντρα δηλαδη με οτι υπαρχει σημερα. ενα πραγμα σαν την αντιπολιτευση Α μπράβο. Αν σήμερα (εντελώς τυχαίο παράδειγμα) απαγορεύεται να σου κάτσει γκόμενα, σε μία αναρχική κοινωνία θα πηδάς με την σέσουλα. (τον μλκ με πέθανε, ξαναδιαβάζω αυτό που έγραψε στην προεπισκόπιση και ξαναγελάω κάνα δεκάλεπτο).
tolis_01 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Η αναρχία δεν είναι ενάντια στο κατεστημένο ή ακριβώς το αντίθετο απ'ότι ισχύει σήμερα όπως είπαν αρκετοί πιο πάνω. Ότι ήθελα να πω για να το εξηγήσω το είπε ο liopyr από πάνω καλύτερα απ'ότι θα μπορούσα να το πω εγώ. και ο καπιταλισμός μια χαρά είναι στην θεωρία. Στην πράξη τα χάλασε. Χωρίς να έχω καθόλου γνώση, νομίζω πως ο καπιταλισμός βασίζεται στην έννοια της ελεύθερης αγοράς, όπου ο δυνατός αναγκαστικά υπερτερεί του αδύναμου δημιουργώντας εξ'ορισμού κοινωνικές ανισότητες. Άρα μάλλον ούτε στη θεωρία ήταν μια χαρά
Skylined Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 η πραγματικοτητα ειναι οτι ειμαστε δουλοι που νομιζουν οτι ειναι ελευθεροι Είμαστε δούλοι του μυαλού μας, της περιοριστικής αλήθειας μας, των απωθημένων, των λάθος συμπερασμάτων και των αρνητικών σκέψεων οι οποίες ψιθυρίζουν καθημερινά στο κεφάλι μας (τα ίδια και τα ίδια) και χωρίς να τις συνειδητοποιούμε φτάχνουν αυτό που είμαστε και αυτό που ζούμε. Για μένα κορυφαία "αναρχική" πράξη είναι να στραφείς στο έσω πριν καταπιαστείς με το έξω, και επίσης συμφωνώ μ' αυτό Όταν κάποιος επιλέξει να μη το κάνει αυτό,πχ δουλεύει σε μια δουλειά απλά για να έχει τα προς το ζείν και δεν τον ενδιαφέρει τη γνώμη έχουν οι φίλοι του και το κοινωνικό σύνολο (χάλια δουλειά, δεν βγάζεις λεφτά, σου αξίζει κάτι καλύτερο, πρέπει να έχεις αυτοκίνητο και άλλα ωραία) είναι εν μέρη αναρχικός. Πάντως η ίδια η λέξη αναρχία μου φαίνεται άτοπη γιατί οπουδήποτε και αν κοιτάξω στο σύμπαν διαπιστώνω ότι υπάρχουν αρχές, τάξη και νόμοι και φυσικά η ανθρωπότητα είναι μέρος του σύμπαντος. Αυτό που πραγματικά θέλουν οι "αναρχικοί" είναι να απαλλαγούν από την καταπίεση, και θα ήταν καλό να κοιτάξουν να την καταργήσουν εσωτερικά πρώτα απ'όλα θα θα επιμείνω εδώ πέρα γιατί κάποιος που είναι ελεύθερος εσωτερικά δε μπορεί να παγιδευτεί από τους εξωτερικούς καταπιεστές οπότε το σύστημα καταπίεσης θα καταρρεύσει, ήρεμα και ωραία.
timekeeper Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 η πραγματικοτητα ειναι οτι ειμαστε δουλοι που νομιζουν οτι ειναι ελευθεροι Είμαστε δούλοι του μυαλού μας, της περιοριστικής αλήθειας μας, των απωθημένων, των λάθος συμπερασμάτων και των αρνητικών σκέψεων οι οποίες ψιθυρίζουν καθημερινά στο κεφάλι μας (τα ίδια και τα ίδια) και χωρίς να τις συνειδητοποιούμε φτάχνουν αυτό που είμαστε και αυτό που ζούμε. Για μένα κορυφαία "αναρχική" πράξη είναι να στραφείς στο έσω πριν καταπιαστείς με το έξω, και επίσης συμφωνώ μ' αυτό Πάντως η ίδια η λέξη αναρχία μου φαίνεται άτοπη γιατί οπουδήποτε και αν κοιτάξω στο σύμπαν διαπιστώνω ότι υπάρχουν αρχές, τάξη και νόμοι και φυσικά η ανθρωπότητα είναι μέρος του σύμπαντος. Αυτό που πραγματικά θέλουν οι "αναρχικοί" είναι να απαλλαγούν από την καταπίεση, και θα ήταν καλό να κοιτάξουν να την καταργήσουν εσωτερικά πρώτα απ'όλα θα θα επιμείνω εδώ πέρα γιατί κάποιος που είναι ελεύθερος εσωτερικά δε μπορεί να παγιδευτεί από τους εξωτερικούς καταπιεστές οπότε το σύστημα καταπίεσης θα καταρρεύσει, ήρεμα και ωραία. Έχω ακόμα ελπίδες για όλους μας με αυτά που διαβάζω! ... +1000 και στους δυο σας, για διαφορετικούς λόγους.
apd453 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Πω πω, βλέπω είστε τόσο ενημερωμένοι γι' αυτό που συζητάτε που σας τρέχει η ενημέρωση απ' τα αυτιά. Internet conversations FTW <3 Και ο τεο, αυτό το τέρας γνώσεων, δεν έχει κάτι να μας πει σε εμάς τους αδαείς. Όπως πάντα άλλωστε. Κλασική περίπτωση ανθρώπου "εγώ είμαι ο ξύπνιος και εσείς μαλ*&%&$^%κες". Internet conversations FTW <2 Μη μας αφήνεις στα σκοτάδια.
teo64x Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Ε ναι. Η περίοδος που νομίζεις ότι ο αδαής θα βάλει μυαλό, κρατάει πολύ λίγο στη ζωή σου (αν μαθαίνεις γρήγορα). Μετά αποκτάς εμπειρία και δεν ασχολείσαι.
million_voices Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Ε ναι. Η περίοδος που νομίζεις ότι ο αδαής θα βάλει μυαλό, κρατάει πολύ λίγο στη ζωή σου (αν μαθαίνεις γρήγορα). Μετά αποκτάς εμπειρία και δεν ασχολείσαι. παντως δεν ειναι κακο που και που οταν εχεις ορεξη να τα κανεις και λιγο λιανα μπας και @skylined προσωπικα αρχιζω να πιστευω οτι η παρουσα κατασταση δεν οφειλεται στην φυση μας απλα παιζουμε αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο σε ενα παιχνιδι φτιαγμενο για να εξυπηρετει λιγους στο οποιο χανουμε τους εαυτους μας,την πραγματικη δυναμικη μας,την ιδια την ευτυχια και το οποιο παιχνιδι στην τελικη δεν εξυπηρετει ουτε καν αυτους τους λιγους που νομιζουν οτι κερδιζουν (Πολιτης κειν)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.