Προς το περιεχόμενο

αναρχία

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και με αφορμη το βιντεο του @@sos@@ που εχει στην υπογραφη του :

Σας τιμαει πολυ εσας τους αναρχικους το οτι καψατε την Ελληνικη σημαια και στην θεση της βαλατε την αναρχικη. Ευγε σας "Ελληνες".

Αυτό είναι ένα παράδειγμα επιβολής της ιδεολογίας τους για το οποίο έκανα λόγο αλλά η @sos@ μου ελεγε: "ποια επιβολή, κανένας αναρχικός δεν επιβάλει σε κανέναν τίποτα". Ευχαριστώ Luxx για το παράδειγμα.

Ρε συ αναρχικέ δεν πιστεύεις σε κράτη, έθνη και πατρίδες οκ δικαίωμα σου αλλά με ποιο δικαίωμα θα αναγκάσεις και τον άλλο να κάνει το ίδιο?

Αν είσαι ιδεολόγος αναρχικός δεν θα βγάλεις σημαία στο μπαλκόνι προφανώς και δεν θα "γιορτάσεις" την εθνική επέτειο. Δικαίωμα σου και όποιος σου το στερήσει να πεθάνει.

Αλλά όσο φασίστας είναι αυτός που θα σου επιβάλει τον πατριωτισμό του το ίδιο φασίστας είσαι και εσύ που θα κάψεις την σημαία ένα σύμβολο στο οποίο πολλοί καλώς ή κακώς πιστεύουν. Δεν λέω ότι καλώς πιστεύουν αλλά συμβαίνει να πιστεύουν και το θεωρούν ιερό. Άρα? Σεβάσου το επιτέλους ρε γελοίε ασχολήσου με τον εαυτό σου και άσε τις σημαίες στη θέση τους ή αν τις κατεβάσεις τουλάχιστον πέρασε πρώτα το κοντάρι μια βόλτα από τον κ@λο σου.

Αγαπητή @@sos@@ κάτι τέτοια είναι που βλέπει ο κόσμος και αποκτά αυτή την εντύπωση για τους αναρχικούς. Μην σου κάνει εντύπωση όταν όσοι ακούνε για αναρχικούς βγάζουν σπυράκια έχετε δώσει δικαιώματα. Μπορεί η θεωρία να μιλάει για ελευθερία κτλ αλλά στην πράξη το βίντεο σου δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Τις περισσότερες φορές συμπεριφέρεστε τόσο φασιστικά (που με το έτσι θέλω καίτε τη σημαία ενός κράτους σε δημόσια θέα) που καταστρέφετε ότι έχετε καταφέρει και απαξιώνετε όλο τον αγώνα σας.

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Teaser, έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σου, ότι η λογική ενός πολύ συγκεκριμένου επιχειρήματος σου, είναι ισοδύναμη με το ότι ένας ένοπλος απελευθερωτικός αγώνας (πχ 1821, 1943) είναι το ίδιο φασιστική και βάρβαρη πρακτική;

...φυσικά και έχει περάσει. Και κάπου εδώ απλά να θυμίσω πως ούτε στους Τούρκους, ούτε και στους Γερμανούς αντιστάθηκαν όλοι, και ειδικότερα στην αρχή. Άλλοι το θεωρούσαν παράλογο, άλλοι ουτοπικό, άλλοι το φοβόντουσαν, τη στιγμή που μια μικρή μειοψηφία είχε τα παπάρια να σηκώσει κεφάλι και να επαναστατήσει, κάνοντας ηρωικές εξόδους από το Μεσολόγγι, πηδώντας στο Ζάλογγο, κατεβάζοντας τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, ανατινάζοντας γεφύρια, συγκροτώντας ένοπλες ομάδες, κάνοντας αντάρτικο στα βουνά, τη στιγμή που άλλοι θεωρούσαν την υπάρχουσα κατάσταση ως νομοτελειακή, άλλοι θεωρούσαν Τούρκους ή Γερμανούς φίλους μας, άλλοι συνεργαζόντουσαν μαζί τους εναντίον αυτών που είχαν επαναστατήσει για ελευθερία, ισονομία, αυτοδιάθεση, καλύτερες συνθήκες ζωής.

Και κάποιοι ρωτούσαν τους επαναστατημένους κατά Τούρκων ή αργότερα Γερμανών, "εμάς μας ρωτήσατε αν θέλουμε να μας επιβάλλετε αλλαγή αυτής της κατάστασης;".

Καληνύχτα για σήμερα.

Δημοσ.

teaser, μεγάλη παρασκευή και κάποιοι θεωρούν ιερό πράγμα την άσκηση των λατρευτικών τους καθηκόντων, άρα νηστεύουν και εσύ περνάς μπροστά τους με μια μπριζολάρα "να" μετά συγχωρήσεως και έχεις πέσει πάνω της και την λιανίζεις , πόσο φασίστας είσαι;οι μαύροι πάνθηρες στην ολυμπιάδα;

o σολωμού στην κύπρο ήταν ;για να μην σε πάω σε πιο πολύπλοκα πράγματα,

ήλιος βεργίνας,μακεδονία,ιστανμπούλ...

όσο για την μαυροκόκκινη που υψώθηκε στα προπύλαια, ήταν μια συμβολική κίνηση, τίποτα άλλο,

συμβολική πράξη που μου άρεσε σαν εικόνα και έδωσε άλλο χρώμα στο τοπίο όπως το έβλεπα...

ή το κάψιμο της όποια σημαίας,

έχει τον συμβολισμό του,

αλλά και πάλι ακόμα και με αυτούς τους συμβολισμούς κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί...

εγώ διαφωνώ π.χ.

δεν μου λέει κάτι ή όποια σημαία, δεν με κάνει περήφανη ή όχι η "σημαία"...

καλημέρα:-)

• Super Moderators
Δημοσ.
(περαστικός είμαι, μην δίνετε σημασία οι άλλοι)

Ρε συ Snoob, έτσι από περιέργεια, μιας κι απ' ό,τι θυμάμαι έχεις ένα παιδάκι, νομίζω πολύ μικρό ακόμα, αύριο-μεθαύριο σκοπεύεις στα σοβαρά αυτά να του διδάξεις;

Όχι ρε συ Washcloud, θα του μάθω να φαντασιώνεται πως είμαστε άγγελοι.

Δημοσ.

Για μένα η αναρχία θα έρθει (αν έρθει) όταν ο άνθρωπος φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο εξέλιξης. Όπου θα αφήσει πίσω το δέρμα του ζώου και δεν θα χρειάζεται ούτε θηριοδαμαστή, ουτε αρχηγό.

Αναρχία για τους αρχάριους σημαίνει να είσαι ενάντια στο κατεστημένο, να μη σου αρέσει ο τρόπος ζωής όπως στον επιβάλλουν να είναι. Πχ. Ο περισσότερος κόσμος κάνει δουλειές που σιχαίνεται για να αγοράζει πράγματα που του είναι άχρηστα στην ουσία για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του. Όταν κάποιος επιλέξει να μη το κάνει αυτό,πχ δουλεύει σε μια δουλειά απλά για να έχει τα προς το ζείν και δεν τον ενδιαφέρει τη γνώμη έχουν οι φίλοι του και το κοινωνικό σύνολο (χάλια δουλειά, δεν βγάζεις λεφτά, σου αξίζει κάτι καλύτερο, πρέπει να έχεις αυτοκίνητο και άλλα ωραία) είναι εν μέρη αναρχικός.

προσωπικα αρχιζω να πιστευω οτι η παρουσα κατασταση δεν οφειλεται στην φυση μας

απλα παιζουμε αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο σε ενα παιχνιδι φτιαγμενο για να εξυπηρετει λιγους στο οποιο χανουμε τους εαυτους μας,την πραγματικη δυναμικη μας,την ιδια την ευτυχια

και το οποιο παιχνιδι στην τελικη δεν εξυπηρετει ουτε καν αυτους τους λιγους που νομιζουν οτι κερδιζουν (Πολιτης κειν)

Ακούω τέτοιες απόψεις και μου ανοίγει η ψυχή!!!:-)

Πραγματικά, μπράβο σας!!!

Τέτοιες απόψεις με αποτρέπουν καθημερινά να ...τραβήξω τη σκανδάλη!:-)

Στη συνέχεια (και εν έτη 2010) ακούω και τη επική ατάκα...

Με απλά λόγια, ο άνθρωπος είναι αγελαίο θηλαστικό. Άρα, στην αγέλη υπάρχουν ηγέτες, ισχυροί και αδύναμοι, υπάρχουν συγκρούσεις, ανατροπές, νικητές και ηττεμένοι.

...και μου 'ρχεται να πηδηχτώ απ΄το παράθυρο!!!:mad:

Τελικά, μετά από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, το πιο δύσκολο πράγμα είναι

να πείσεις τον άνθρωπο ότι δεν είναι ζώο!:fear:

Φίλε Snoob, συμφωνώ, έξω απ' το μαντρί μπορεί και να σε φάει ο λύκος.

Όσο μένεις στο μαντρί όμως, τη σφαγή δεν τη γλιτώνεις. :fear:

Αυτό είναι σίγουρο!

Δημοσ.
Ακούω τέτοιες απόψεις και μου ανοίγει η ψυχή!!!:-)

Πραγματικά, μπράβο σας!!!

Τέτοιες απόψεις με αποτρέπουν καθημερινά να ...τραβήξω τη σκανδάλη!:-)

Στη συνέχεια (και εν έτη 2010) ακούω και τη επική ατάκα...

Τελικά, μετά από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, το πιο δύσκολο πράγμα είναι

να πείσεις τον άνθρωπο ότι δεν είναι ζώο!:fear:

Φίλε Snoob, συμφωνώ, έξω απ' το μαντρί μπορεί και να σε φάει ο λύκος.

Όσο μένεις στο μαντρί όμως, τη σφαγή δεν τη γλιτώνεις. :fear:

Αυτό είναι σίγουρο!

Δηλαδη θεωρεις οτι δεν ειναι; Μπορεις να το στηριξεις λιγο αυτο με καποια στοιχεια;

Και οταν λες χιλιαδες χρονια εξελιξης σε εξελιχθηκαμε ωστε να μην αποκαλουμαστε ζωα; Και γιατι η λεξη ζωο εμπεριεχει κατι κακο μεσα της;

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν ακούω αυτά τα "θα εξελιχτούμε" "θα γίνουμε ανώτερα πλάσματα" και άλλα τερπνά, απλά γελάω.

Τέλος πάντων, για να μην το κουράζουμε, όποιος θέλει να "πηδηχτεί από το παράθυρο" (άλλη μία ανούσια έκφραση, επιβεβλημένη από το χαζοκούτι, να υποθέσω...) διαβάζοντας τη γνώμη μου, ας το κάνει.

Ό,τι είχα να γράψω για το ανεδαφικό της αναρχίας (που είναι το θέμα του νήματος, για όσους το έχουν ξεχάσει, και όχι τι θα διδάξω στο παιδί μου ή τι δίδαξαν σε αυτούς που ρωτάνε οι δικοί τους γονείς...) το έγραψα.

Καλές οι ουτοπίες, μπράβο σε αυτούς που τις ονειρεύονται, αλλά εγώ από αυτά τα μελιστάλαχτα αγγελικά οράματα δε θα πάρω, ευχαριστώ.

Δημοσ.
αναρχικοι μπορουν να ειναι μονο οι πλουσιοι γιατι οι φτωχοι δεν εχουν χρονο να σκεφτουν κατι τετοιο....

Κάνεις λάθος aledjo!

Όσοι σκέφτονται πραγματικά, δεν έχουν μία.

Όλοι οι άλλοι, δεν ξέρουν καν ποιοι είναι...;)

Και στην τελική, ποιος είναι πραγματικά πλούσιος;:rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 11:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:57 ----------

Καλές οι ουτοπίες, μπράβο σε αυτούς που τις ονειρεύονται, αλλά εγώ από αυτά τα μελιστάλαχτα αγγελικά οράματα δε θα πάρω, ευχαριστώ.

Δεκτές όλες οι απόψεις και οι αποφάσεις φίλε Snoob αλλά κάντε μας μια χάρη:

Μην τις διαιωνίζετε.

Η απόσταση που μας χωρίζει από την ουτοπία και το μελιστάλαχτο όραμα είναι ένα κλίκ:

Η αλλαγή της νοοτροπίας σας. Μόνο αυτό!

Όλα τα άλλα είναι τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες ήδη χρησιμοποιείς.;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Καμία "χάρη" δε θα σου κάνω: θα διαιωνίζω την άποψή μου, όπως διαιωνίζεις κι εσύ τη δική σου.

Αυτό που μας χωρίζει από την ουτοπία είναι η φύση μας, κατά τη γνώμη μου. Εξήγησα το γιατί, μην το κουράζουμε άλλο. Δεν περιμένω να πείσω κανένα, αλλά τουλάχιστον δε του ζητάω να σταματήσει να γράφει ό,τι πιστεύει, όσο ανεδαφικό και αν μου φαίνεται.

Δημοσ.
Δηλαδη θεωρεις οτι δεν ειναι; Μπορεις να το στηριξεις λιγο αυτο με καποια στοιχεια;

Και οταν λες χιλιαδες χρονια εξελιξης σε εξελιχθηκαμε ωστε να μην αποκαλουμαστε ζωα; Και γιατι η λεξη ζωο εμπεριεχει κατι κακο μεσα της;

Ποιος είπε πως η λέξη ζώο εμπεριέχει κάτι κακό;

Ίσα-ίσα, όταν αποδεχθείς την ανθρώπινη φύση σου παύεις να λειτουργείς ανταγωνιστικά

απέναντι στα ζώα και όλη την υπόλοιπη φύση διότι την κατανοείς με τη χρήση της λογικής.

Με την ίδια λογική με την οποία μπορείς να λειτουργήσεις και να ζήσεις αρμονικά

μέσα σε μια ανθρώπινη και μάλιστα αναρχική, χωρίς εξουσίες κοινωνία.

Χωρίς την ανάγκη των ζωικών ενστίκτων.

Χωρίς την ανάγκη βοσκού και μαντρόσκυλων.

Δημοσ.

Ίσα-ίσα, όταν αποδεχθείς την ανθρώπινη φύση σου παύεις να λειτουργείς ανταγωνιστικά

απέναντι στα ζώα και όλη την υπόλοιπη φύση διότι την κατανοείς με τη χρήση της λογικής.

Όπα...

Όλο το post είναι αυτοαναιρούμενο.

Ξεκαθάρισέ τα πρώτα.

Δημοσ.

Προφανως κανεις πλακα (αλλιως δεν μπορω να το εξηγησω), οταν λες οτι η ανθρωπινη φυση μας, ειναι αυτη που λεει οτι πρεπει να ζησουμε αρμονικα, λογικα και αναρχα, χωρις την αναγκη ζωικων ενστικτων...

Απορω πως τοισες χιλιαδες χρονια, τοσα τρισεκατομμυρια ανθρωποι που περασαν πανω στη γη, ειχαν διαφορετικη αποψη.

Δημοσ.

κοιτα snoob τα παντα και εννοω τα παντα τα αντιλαμβανεται κανεις αναλογως τι εχει μεσα του οποτε ναι καταλαβαινω γιατι εισαι ετσι στυγνα ρεαλιστης αλλα επετρεψε μου να μπορω να μην ειμαι

οσο για τους πολεμιους και μη οχι απολυτες αποψεις κυριοι,κραταμε καβαντζα παντα the Σωκρατης way

Δημοσ.
Όταν ακούω αυτά τα "θα εξελιχτούμε" "θα γίνουμε ανώτερα πλάσματα" και άλλα τερπνά, απλά γελάω.

Οπως και άλλοι :lol:

Τοτε να εξηγησουμε στα παιδια μας το ανουσιο να τους μιλησουμε για ονειρα και για οραματα.

Μελισταλαχτα και αυτα.Ας αφησουμε τον ανθρωπισμο κατα μερος.

"Παρτε τα οπλα και σκοτωστε τους ανταγωνιστες σας για να επιβιωσετε,αυτη ειναι η ζωη,γινετε κυριαρχοι."

---------- Προσθήκη στις 11:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:26 ----------

Kαι μην ακουσω να πειτε στα παιδια σας "καλη ανασταση";

Γιατι θα σας πω μελισταλαχτους.:mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...