Προς το περιεχόμενο

αναρχία

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όταν λέω ότι επιβάλλουν την ιδεολογία τους ή τέλος πάντων την κοσμοθεωρία τους αναφέρομαι σε αυτούς χρησιμοποιούν τη βία, επαναστατική βία, αντικρατική επίθεση πες το όπως θες. Σε αυτούς αναφέρομαι που βαφτίζουν κάπως την βία τους για να βγουν λάδι.
δεν την βαφτίζουν αλλιώς, βία την ονομάζουν

Εκεί είναι που διαφωνούμε. Τους λόγους τους ανέλυσα στο ποστ 76. Κατά τα άλλα δεν έχω τίποτα με τους ιδεολόγους αναρχικούς αν και θεωρώ ότι έχουν μια Α παιδική ανωριμότητα. Πολλά θα θέλαμε αλλά δεν γίνονται και άρα παύει να έχει νόημα η θέληση μας.

:fear: ευτυχώς που δεν σκέφτομαι έτσι!!!

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε. Αν είναι αυτή η κεντρική ιδέα σου τότε μαζί σου, αυτό ακριβώς ενοούσα όταν έλεγα ότι το να επιβάλεις την "αναρχικότητα" σου στους άλλους σε κάνει χειρότερο φασίστα και από τους φασίστες. Αν είσαι αγνός ιδεολόγος και κάνεις πράξη και τρόπο ζωής αυτό το πράγμα μπράβο σου μαγκιά σου, υπάρχουν όμως και οι αναρχικοί που παρεκτρέπονται και θέλουν κλωτσιές στα οπίσθια:-)

εδώ τι να γράψω η έρμη, πες μου τι;

Μα αυτό σου λέω, εφόσον η πλειοψηφία των ανθρώπων γουστάρει αυτό το σύστημα ποιος είμαι εγώ που θα παραβλέψω την συλλογική θέληση και θα επιβάλω το δικό μου? Θα προσπαθήσω να τους ενημερώσω για την κατάσταση και να τους πίσω για τα καλά της αναρχίας αλλά το να πάρω πχ ένα λοστό και να σπάσω τα παράθυρα της βουλής...με ποιο δικαίωμα? Αν δεν γουστάρουν ας μη ξανα ψηφίσουν.

επαναλαμβάνεσαι teaser, μην με κάνεις να επαναλαμβάνομαι και εγώ...:-)

Δεν το νομίζω. Ακόμα και αν καταργηθούν τα κράτη η εκμετάλλευση του δυνατού στον ανίσχυρο θα συνεχίσει να υφίσταται, απλά θα αλλάξει χέρια. Δεν μπορείς να παρακάμψεις τη φύση σου ποτέ. Πάντα θα είσαι ένα βήμα πίσω της.

Ωχ, τι κεραμίδα είναι αυτή!!! πέρνα λίγο από την ηθική του Κροπότκιν με μία ενδιάμεση στάση στον Δαρβίνο εκεί, στην καταγωγή του ανθρώπου ;)

edit: βλέπω ότι έχει προχωρήσει πολύ η κουβέντα μέχρι να απαντήσω:-)

δεν πειράζει :-),

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

:confused: Πω φίλε μου σε ευχαριστώ δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο βιντεάκι.. Αυτά ακριβώς τα σκέφτομαι εδώ και κανά 2-3 χρόνια και τα πιστεύω αλλά όταν προσπαθώ να τα εξηγήσω σε κάποιον δεν τα καταλαβαίνει. :P Από δω και πέρα θα τους δείχνω αυτό το βίντεο.. :P

Λοιπόν, βασισμένος στο βίντεο να πω ότι εγώ πιστεύω πως πρέπει όλοι μας να τα καταλάβουμε/κατανοήσουμε αυτά που λέει και ύστερα καλά θα κάνουμε να βελτιώσουμε το πως ζούμε εμείς, επειδή απλά δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε! Στο μυαλό μου τριγυρίζει συνέχεια η σκέψη πως και να καταστραφεί όλο το ανθρώπινο είδος τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στον υπόλοιπο κόσμο επειδή απλά είμαστε απίστευτα ασήμαντοι. Και επειδή ακριβώς είμαστε εντελώς ασήμαντοι για το σύμπαν ( δηλαδή και που εξελιχτήκαμε κάτι τρέχει στα γύφτικα για το σύμπαν ΟΧΙ όμως για ΕΜΑΣ, διότι λόγω αυτής της εξέλιξης εμείς τώρα μιλάμε για αυτά τα πράγματα σε αυτό το φόρουμ ) ξαναλέω το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ζήσουμε όλοι μαζί όσο καλύτερα μπορούμε, ανεξάρτητα του τρόπου/ιδεολογίας που θα το καταφέρει αυτό.

Τώρα όσο για τα περί φύσης του ανθρώπου κλπ θα έρθω να συμφωνήσω με τον ινσόμνιακ στο ότι όλα βασίζονται στην εκπαίδευση. Φίλε snoob εγώ προσωπικά όχι, ούτε να είμαι καλύτερος του άλλου θέλω ( με τους άπειρους τρόπους που μπορώ να προσπαθήσω να γίνω ) ούτε θέλω να προστατέψω τον χώρο μου και όλα αυτά που προέρχονται από τη φύση του ανθρώπου όπως λες, διότι έχω συνειδητοποιήσει πως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα λόγω της εκπαίδευσης που είχα σε αντίθεση με κάποιον άλλον που δεν πήρε τις ίδιες γνώσεις. Και σε ρωτάω, αν κι αυτός ο άλλος έπαιρνε αυτές τις ίδιες γνώσεις που πήρα και γω, δεν θα είχε και τα ίδια πιστεύω ; Δεν θα πίστευε δηλαδή ότι όλο αυτό το "σόου" που έχουμε στήσει οι ίδιοι οι άνθρωποι για να διασκεδάζουμε τους εαυτούς μας, είναι ανώφελο και άχρηστο ; [Αυτό που θέλω να σου πω snoob είναι ότι εγώ, εσύ, ο ινσόμνιακ και άλλοι που καθόμαστε και τα συζητάμε αυτά πολιτισμένα είμαστε τα ζωντανά παραδείγματα του αντεπιχειρήματος της γνώμης σου!]

Βέβαια είναι ολίγον ουτοπικά αυτά που λέω αφού ήδη η πλειοψηφία των ανθρώπων ζει από αυτό το "σόου" και δεν θέλει η αυλαία να πέσει ή απλά δεν ξέρει πως μπορεί ( και είναι αρκετά δύσκολο να την πείσεις ότι γίνεται ) ...

Όλα τα αποπάνω δεν ξέρω πόσο ευανάγνωστα είναι(είναι κι η ώρα περασμένη), γι'αυτό αν δυσκολεύεται κάποιος να τα διαβάσει ας με συγχωρέσει.:-)

guys, δεν νομίζετε πως έχουμε βγει λίιγοο οφφτόπικ ; :P

Δημοσ.
[Αυτό που θέλω να σου πω snoob είναι ότι εγώ, εσύ, ο ινσόμνιακ και άλλοι που καθόμαστε και τα συζητάμε αυτά πολιτισμένα είμαστε τα ζωντανά παραδείγματα του αντεπιχειρήματος της γνώμης σου!]

Απλά τα συζητάμε!

Αυτό που λέει ο snoob δεν έχει πάψει να ισχύει, απλά μπορεί να έχει συνειδητοποιηθεί λόγω του πολιτισμού μας!

Δημοσ.

:confused: Πω φίλε μου σε ευχαριστώ δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο βιντεάκι.. Αυτά ακριβώς τα σκέφτομαι εδώ και κανά 2-3 χρόνια και τα πιστεύω αλλά όταν προσπαθώ να τα εξηγήσω σε κάποιον δεν τα καταλαβαίνει. :P Από δω και πέρα θα τους δείχνω αυτό το βίντεο.. :P

Λοιπόν, βασισμένος στο βίντεο να πω ότι εγώ πιστεύω πως πρέπει όλοι μας να τα καταλάβουμε/κατανοήσουμε αυτά που λέει και ύστερα καλά θα κάνουμε να βελτιώσουμε το πως ζούμε εμείς, επειδή απλά δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε! Στο μυαλό μου τριγυρίζει συνέχεια η σκέψη πως και να καταστραφεί όλο το ανθρώπινο είδος τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στον υπόλοιπο κόσμο επειδή απλά είμαστε απίστευτα ασήμαντοι. Και επειδή ακριβώς είμαστε εντελώς ασήμαντοι για το σύμπαν ( δηλαδή και που εξελιχτήκαμε κάτι τρέχει στα γύφτικα για το σύμπαν ΟΧΙ όμως για ΕΜΑΣ, διότι λόγω αυτής της εξέλιξης εμείς τώρα μιλάμε για αυτά τα πράγματα σε αυτό το φόρουμ ) ξαναλέω το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ζήσουμε όλοι μαζί όσο καλύτερα μπορούμε, ανεξάρτητα του τρόπου/ιδεολογίας που θα το καταφέρει αυτό.

Τώρα όσο για τα περί φύσης του ανθρώπου κλπ θα έρθω να συμφωνήσω με τον ινσόμνιακ στο ότι όλα βασίζονται στην εκπαίδευση. Φίλε snoob εγώ προσωπικά όχι, ούτε να είμαι καλύτερος του άλλου θέλω ( με τους άπειρους τρόπους που μπορώ να προσπαθήσω να γίνω ) ούτε θέλω να προστατέψω τον χώρο μου και όλα αυτά που προέρχονται από τη φύση του ανθρώπου όπως λες, διότι έχω συνειδητοποιήσει πως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα λόγω της εκπαίδευσης που είχα σε αντίθεση με κάποιον άλλον που δεν πήρε τις ίδιες γνώσεις. Και σε ρωτάω, αν κι αυτός ο άλλος έπαιρνε αυτές τις ίδιες γνώσεις που πήρα και γω, δεν θα είχε και τα ίδια πιστεύω ; Δεν θα πίστευε δηλαδή ότι όλο αυτό το "σόου" που έχουμε στήσει οι ίδιοι οι άνθρωποι για να διασκεδάζουμε τους εαυτούς μας, είναι ανώφελο και άχρηστο ; [Αυτό που θέλω να σου πω snoob είναι ότι εγώ, εσύ, ο ινσόμνιακ και άλλοι που καθόμαστε και τα συζητάμε αυτά πολιτισμένα είμαστε τα ζωντανά παραδείγματα του αντεπιχειρήματος της γνώμης σου!]

Βέβαια είναι ολίγον ουτοπικά αυτά που λέω αφού ήδη η πλειοψηφία των ανθρώπων ζει από αυτό το "σόου" και δεν θέλει η αυλαία να πέσει ή απλά δεν ξέρει πως μπορεί ( και είναι αρκετά δύσκολο να την πείσεις ότι γίνεται ) ...

Όλα τα αποπάνω δεν ξέρω πόσο ευανάγνωστα είναι(είναι κι η ώρα περασμένη), γι'αυτό αν δυσκολεύεται κάποιος να τα διαβάσει ας με συγχωρέσει.:-)

guys, δεν νομίζετε πως έχουμε βγει λίιγοο οφφτόπικ ; :P

Σε καθε σχολειο, ολοι οι μαθητες παιρνουν τις ιδιες γνωσεις. Δεν τις αφωμοιωνουν ομως ολοι το ιδιο, αλλοι τα παιρνουν με την πρωτη, αλλοι κοιτανε εξω απο το παραθυρο, αλλοι βαριουνται, αλλοι δυστυχως δεν "τα πιανουν με την πρωτη". Αυτο ειναι και η διαφορετικοτητα του καθε ανθρωπου, διοτι αν ολοι καταλαβιναμε τα ιδια, καναμε τα ιδια, και σκεφτομασταν τα ιδια, τοτε δε θα μιλαγαμε για γεννηση ανθρωπων αλλα για παραγωγη ρομποτς.

Σε ενα λοιπον πολιτισμενο κοσμο, οπου ολοι μαθαινουν και αφομοιωνουν τα ιδια, και μεσω της εκπαιδευσης εχουν φτασει σε ενα πιο πανω επιπεδο απο το σημερινο, σκαει τη μυτουλα του ενας σεισμος 7-8 ριχτερ και τα κανει ολα ισιωμα. Πανε και οι δουλειες, πανε και οι εξτρα παραγωγες, πανε και τα σπιτια, και μενεις με ενα κοσμο που γευεται το λιμο και την καταστροφη. Θεωρεις οτι θα υπερισχυσει το ενστικτο της επιβιωσης (εστω και με χρηση βιας η οτιδηποτε χρειαστει εναντι των αλλων), η θα επικρατησει η λογικη;

Δημοσ.

η γνωση του κοσμου για τον αναρχικο:ειμαι αναρχας και τα σπαωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω γκρααααααααοοοουουρυυρορυρορυρορρρρρρρρρρρρρρρ.γουσταρω χαος,καταστροφη,διαλυση των παντωωωωωωωωωωωωωωννννν γκρααουρρρρρρρρρρρρρρρρρρραααααρρρρρρρρρρρρργκχχχχχχχχχχ.ζητω το χαος,ζητω τα μηδεν,ζητω το τιποτα γκρρρρρρρρρρρρααααααουυυυυυυυυυρρρ.δυστυχως ισχυει για ολα τα θεματα.ο ελληνας εκφερει γνωμη για τα παντα.προσωπικα δεν ασχολουμαι με κανεναν,για οποιο θεμα κι αν μιλαει,οταν καταλαβω οτι απλα ειναι ασχετος.δεν αξιζει να μπω σε κουβεντα με τετοιο ατομο γιατι απλα δεν θα βγει συμπερασμα και το πιο πιθανο θα ειναι να φανω εγω ο "κακος"γιατι απλα θα χασω την ψυχραιμια μου...

---------- Προσθήκη στις 14:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:21 ----------

Δε θα χρειαζονται οι μπατσοι, οποτε; Θα ερχεται ο πακιστανος και θα μου βιαζει τη αδερφη.

Επισης εγω ο μορφωμενος θα ειμαι ισος με τον αιωνοβιο φοιτητη..

Να σας χαιρομαστε μαγκες.

* Για αυτο δε προκειται να παρετε ποτε πανω απο 5%. Παντα μια μειονοτητα θα εισαστε. *

Πρωτον εσυ εκ των προτερων πας εκ του πονηρου θεωρωντας τον αλλοδαπο και εγκληματια.Ατοπημα πρωτο.Ατοπημα δευτερο:Εσυ ο μορφωμενος δε θα εισαι μονος σου γιατι σε μια αναρχοαυτονομη κοινωνια θα σπουδαζει οποιος θελει,αν θελει,αυτο που θελει και μακρυα απο τα παιχνιδια της αγορας,οποτε δεν τιθεται θεμα αιωνιων φοιτητων(αληθεια εχεις ψαξει την αιτια του φαινομενου?εχεις υπαρξει φοιτητης?)

Ατοπημα τριτο και φαρμακερο:Ποτε ο α/α χωρος δεν διεκδικησε ποσοστα.Απο αυτο και μονο που εγραψες καταλαβαινει κανεις ποσο σχετικος εισαι με τον χωρο.Τεσπα δεν κανω τον εξυπνο,απλα λιγη προσοχη σε αυτα που γραφουμε.

Δημοσ.
η γνωση του κοσμου για τον αναρχικο:ειμαι αναρχας και τα σπαωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω γκρααααααααοοοουουρυυρορυρορυρορρρρρρρρρρρρρρρ.γουσταρω χαος,καταστροφη,διαλυση των παντωωωωωωωωωωωωωωννννν γκρααουρρρρρρρρρρρρρρρρρρραααααρρρρρρρρρρρρργκχχχχχχχχχχ.ζητω το χαος,ζητω τα μηδεν,ζητω το τιποτα γκρρρρρρρρρρρρααααααουυυυυυυυυυρρρ.δυστυχως ισχυει για ολα τα θεματα.ο ελληνας εκφερει γνωμη για τα παντα.προσωπικα δεν ασχολουμαι με κανεναν,για οποιο θεμα κι αν μιλαει,οταν καταλαβω οτι απλα ειναι ασχετος.δεν αξιζει να μπω σε κουβεντα με τετοιο ατομο γιατι απλα δεν θα βγει συμπερασμα και το πιο πιθανο θα ειναι να φανω εγω ο "κακος"γιατι απλα θα χασω την ψυχραιμια μου...
καλή διάθεση χρειάζεται,όσο την έχετε και οι δύο keep going ;) και το ταξίδι είναι ωραίο μερικές φορές...

Σε ενα λοιπον πολιτισμενο κοσμο, οπου ολοι μαθαινουν και αφομοιωνουν τα ιδια, και μεσω της εκπαιδευσης εχουν φτασει σε ενα πιο πανω επιπεδο απο το σημερινο, σκαει τη μυτουλα του ενας σεισμος 7-8 ριχτερ και τα κανει ολα ισιωμα. Πανε και οι δουλειες, πανε και οι εξτρα παραγωγες, πανε και τα σπιτια, και μενεις με ενα κοσμο που γευεται το λιμο και την καταστροφη. Θεωρεις οτι θα υπερισχυσει το ενστικτο της επιβιωσης (εστω και με χρηση βιας η οτιδηποτε χρειαστει εναντι των αλλων), η θα επικρατησει η λογικη;

το bold είναι το κλειδί που ανοίγει την κλειδαριά του συλλογισμού σου, το ανώτερο επίπεδο βασισμένο πάνω σε ποιό μοντέλο πολιτισμού;:-)
Δημοσ.

οι αναρχικοί είναι καθοδηγούμενοι υπαλληλοι, όπως όλα σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα!

το οτι δεν τους πιάνουν και τους αφήνουν να αλωνίζουν είναι η απόδειξη οτι εξυπηρετούν σκοπούς του κάθε πολιτικού συστήματος.

οι μισοί είναι αλβανοί πράκτορες και οι υπόλοιποι είναι brainwashed wannabe Γκεβάρα που στα πανεπιστήμια τους χαζέψανε τελέιως με βιβλία και διαλέξεις άλλων "προοδευτικών" που τελικα αποδειχτήκανε ληστές (βλ. Μπονάνο)

Δημοσ.

Σε καθε σχολειο, ολοι οι μαθητες παιρνουν τις ιδιες γνωσεις. Δεν τις αφωμοιωνουν ομως ολοι το ιδιο, αλλοι τα παιρνουν με την πρωτη, αλλοι κοιτανε εξω απο το παραθυρο, αλλοι βαριουνται, αλλοι δυστυχως δεν "τα πιανουν με την πρωτη". Αυτο ειναι και η διαφορετικοτητα του καθε ανθρωπου, διοτι αν ολοι καταλαβιναμε τα ιδια, καναμε τα ιδια, και σκεφτομασταν τα ιδια, τοτε δε θα μιλαγαμε για γεννηση ανθρωπων αλλα για παραγωγη ρομποτς.

Σε ενα λοιπον πολιτισμενο κοσμο, οπου ολοι μαθαινουν και αφομοιωνουν τα ιδια, και μεσω της εκπαιδευσης εχουν φτασει σε ενα πιο πανω επιπεδο απο το σημερινο, σκαει τη μυτουλα του ενας σεισμος 7-8 ριχτερ και τα κανει ολα ισιωμα. Πανε και οι δουλειες, πανε και οι εξτρα παραγωγες, πανε και τα σπιτια, και μενεις με ενα κοσμο που γευεται το λιμο και την καταστροφη. Θεωρεις οτι θα υπερισχυσει το ενστικτο της επιβιωσης (εστω και με χρηση βιας η οτιδηποτε χρειαστει εαναντι των αλλων), η θα επικρατησει η λογικη;

1ον) Εγώ δεν μιλούσα για τις γνώσεις που παίρνουμε στο σχολείο, χαίρω πολύ, άμα οι γνώσεις του σχολείου ήταν αυτές που θα μας κάνουν να έχουμε άποψη για αυτόν τον κόσμο, ε άστα βράστα.. Μιλάω για ουσιαστικές γνώσεις που θα τις αποκτήσουν ΟΛΟΙ, τώρα το μόνο που μαθαίνουμε στο σχολείο είναι άλγεβρα και φυσική για να γράψουμε στις πανελληνίες και τα πιστεύω μας γενικότερα διαμορφώνονται από παρέες, οικογένεια, και ότι άλλο ερέθισμα πάρουμε, σίγουρα ΟΧΙ όμως από το σχολείο.

2ον) Όταν γίνει αυτός ο σεισμός που λες και όλα θα καταρρεύσουν τότε θα καταρρεύσει και η υπάρχουσα κατάσταση, στην οποία έχουμε λύσει θέματα τροφής και στέγασης και δεν βασιζόμαστε σε ένστικτα. Είναι αυτό που ειπώθηκε και πιο πριν, εδώ που έχει φτάσει ο άνθρωπος έχει καταφέρει να περιορίσει τα ένστικτα του αλλά όχι να τα εξαφανίσει, το οποίο δεν γίνεται βέβαια..

Δημοσ.
1ον) Εγώ δεν μιλούσα για τις γνώσεις που παίρνουμε στο σχολείο, χαίρω πολύ, άμα οι γνώσεις του σχολείου ήταν αυτές που θα μας κάνουν να έχουμε άποψη για αυτόν τον κόσμο, ε άστα βράστα.. Μιλάω για ουσιαστικές γνώσεις που θα τις αποκτήσουν ΟΛΟΙ, τώρα το μόνο που μαθαίνουμε στο σχολείο είναι άλγεβρα και φυσική για να γράψουμε στις πανελληνίες και τα πιστεύω μας γενικότερα διαμορφώνονται από παρέες, οικογένεια, και ότι άλλο ερέθισμα πάρουμε, σίγουρα ΟΧΙ όμως από το σχολείο.

2ον) Όταν γίνει αυτός ο σεισμός που λες και όλα θα καταρρεύσουν τότε θα καταρρεύσει και η υπάρχουσα κατάσταση, στην οποία έχουμε λύσει θέματα τροφής και στέγασης και δεν βασιζόμαστε σε ένστικτα. Είναι αυτό που ειπώθηκε και πιο πριν, εδώ που έχει φτάσει ο άνθρωπος έχει καταφέρει να περιορίσει τα ένστικτα του αλλά όχι να τα εξαφανίσει, το οποίο δεν γίνεται βέβαια..

1) Το σχολειο το εφερα σαν τωρινο παραδειγμα για να δειξω οτι οπουδηποτε και να δωσεις καποιες γνωσεις (εστω και 1000 φορες πιο ουσιαστικες απο οτι του τωρινου ελληνικου σχολειου), παλι θα υπαρξει τεραστια διαφορα στην αφομοιωση απο το συνολο των "μαθητων". Αυτο το ΟΛΟΙ, δεν ειναι κατι ευκολο, ουτε κατι για το οποιο σηκωνεις ενα διακοπτη και γινεται, μα αν ΟΛΟΙ μαθαιναν αυτο που θεωρεις οτι μπορουν να μαθουν, γιατι να μην μπορουν στο συνολο τους να μαθουν και ολα τα αλλα;

2) Αρα λοιπον, συμφωνουμε σε αυτο ειχε γραψει ο Snoob στο #141, οτι ο πολιτισμος μπορει να "συμπιεσει" τα ενστικτα, τα οποια ομως με τη σειρα τους φρεναρουν οσο μπορουν τον πολιτισμο και οταν βρουν χωρο βγαινουν μπροστα. Αυτο ομως σε συναρτηση με το παραπανω (οτι δηλαδη καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, οποτε και καθε ανθρωπος εχει "συμπιεσει" τα ενστικτα του σε σχεση με τον πολιτισμο σε διαφορετικα επιπεδα ο καθενας), εγειρει πολλα και σοβαρα ερωτηματα, ως προς το πως τελικα θα γινει και ολοι μας θα εχουμε το ιδιο επιπεδο πολιτισμου, εχοντας περιορισει ολοι το ιδιο τα ενστικτα μας, (αφηνοντας βεβαια αναγκαστικα για αλλη κουβεντα το αν θα πρεπει ο ανθρωπος να περιορισει τα ενστικτα του, αν με αυτο που κανει καταστρεφει τη διαφορετικοτητα του, αν τελικα θελουμε να ειμαστε ανθρωποι οπως τοσες χιλιαδες χρονια, η να περασουμε σε ενα αλλο επιπεδο μορφης ρομποτ, που ολοι θα ειμαστε το ιδιο, και θα σκεφτομαστε τα ιδια).

Δημοσ.

(περαστικός είμαι, μην δίνετε σημασία οι άλλοι)

Η γνώμη μου είναι ότι θεωρίες που για να "λειτουργήσουν" προϋποθέτουν ότι δεν απευθύνονται σε ανθρώπους αλλά σε κάποιο είδος επίγειων αγγέλων, σοφών, εξελιγμένων ανθρωπόμορφων πλασμάτων, απαλλαγμένων από βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά γνωρίσματα του είδους, είναι καλές μονάχα για να έχουμε να λέμε.

Με απλά λόγια, ο άνθρωπος είναι αγελαίο θηλαστικό. Άρα, στην αγέλη υπάρχουν ηγέτες, ισχυροί και αδύναμοι, υπάρχουν συγκρούσεις, ανατροπές, νικητές και ηττεμένοι. Έτσι ήταν, έτσι είναι και παρότι έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο της φύσης, έτσι θα συνεχίσει να είναι, έως ότου εξοντωθούμε και πάρει τη θέση του το επόμενο κυρίαρχο είδος στην εξελικτική πορεία του πλανήτη.

Ρε συ Snoob, έτσι από περιέργεια, μιας κι απ' ό,τι θυμάμαι έχεις ένα παιδάκι, νομίζω πολύ μικρό ακόμα, αύριο-μεθαύριο σκοπεύεις στα σοβαρά αυτά να του διδάξεις;

[Κι αν όχι, περιμένεις να τα μάθει από μόνο του από την κοινωνία (στο στυλ που θα μάθει για την σεξουαλικότητά του); Το σχολείο; Τα διάφορα φόρα; Την τηλεόραση;]

ΑΝ θεωρείς την ερώτησή μου απρεπή, προσβλητική, ενοχλητική γιατί αφορά τα προσωπικά και οικογενειακά σου, μην απαντάς καν, στο λέω από τώρα. Δεν θα ζητήσω κάποια συγγνώμη όμως, απλώς γιατί το σκέφτηκα πριν την γράψω, και την θεωρώ πολύ σοβαρή.

Δημοσ.

Και με αφορμη το βιντεο του @@sos@@ που εχει στην υπογραφη του :

Σας τιμαει πολυ εσας τους αναρχικους το οτι καψατε την Ελληνικη σημαια και στην θεση της βαλατε την αναρχικη. Ευγε σας "Ελληνες".

Δημοσ.
Και με αφορμη το βιντεο του @@sos@@ που εχει στην υπογραφη του :

Σας τιμαει πολυ εσας τους αναρχικους το οτι καψατε την Ελληνικη σημαια και στην θεση της βαλατε την αναρχικη. Ευγε σας "Ελληνες".

Δε νομιζω οτι υπαρχει αναρχικός που λέει οτι ειναι Ελληνας(ή οτιδήποτε),αν υπαρχει εχει πρόβλημα και θα πρεπει να το κοιτάξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...