Προς το περιεχόμενο

αναρχία

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ιδεα τις αναρχιας ειναι να μην υπαρχει εξουσια που σημαινει ουτε αστυνομια και ο καθενας να ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και για το πως επιρεαζουν το κοινωνικο συνολο. Αν καταργηθει η αστυνομια σε 1 μηνα το πολυ θα εχουμε γινει τροπικο δασος εδω περα οποτε η αναρχια ειναι μια αποτυχημενη ιδεα και πιστευω οτι απλα ειναι κομπλεξ των ανθρωπων που ξερουν οτι δεν θα καταφερουν και πολλα στην ζωη τους... τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω απο τους αναρχικους που εχω γνωρισει. Εσεις τι λετε?

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν και το τοπικ μου δινει την εντυπωση πως συντομα θα παει για κλειδωμα, ας πω την αποψη μου.

δεν ξερω ποιες ειναι οι .... αρχες της αναρχιας η τα πιστευω των αναρχικων. αυτο που εχω παρατηρησει σιγουρα ομως ειναι πως ο τροπος που τα εκφραζουν (τουλαχιστον εδω στο ελλαδισταν) ειναι τουλαχιστον κατακριτεος. εαν θελουν συμπαραστατες στις ιδεες τους ας ξεκινησουν σπαζοντας ΠΡΩΤΑ το δικο τους καταστημα, καιγοντας το ΔΙΚΟ τους αμαξι η τη δικη τους περιουσια, και μετα βλεπουμε...

τονιζω και παλι οτι βλεπω μεμονωμενα το θεμα απο την οπτικη γωνια του απλου παρατηρητη των οσων γινονται με πρωταγωνιστες διαφορους "αναρχικους" (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν ξερω αν οντως ετσι ειναι οι αναρχικοι η αν αυτο που βλεπουμε ειναι απλα μια μοδα τυπου "τα σπαω οντας οργισμενος". μπορει η πραγματικη αναρχια να εχει αλλους τροπους εκφρασης πιο αποδεκτους).

Δημοσ.

Όσοι αναρχικοί ξέρω εγω απο την πάντως είναι πλούσια κακομαθημένα κοριτσάκια και αγοράκια ή τίγκα στην τεστοστερόνη χουλιγκάνια. Σε κάθε σοβαρή συζήτηση μαζί τους γινόντουσαν πάντα ρόμπα για τις ιδέες τους.

Ακόμα θυμάμαι για το πώς προσπαθούσε να μας πείσει οτι το να κάνουν κατάληψη επι χρόνια το κτίριο της νομικής στην Αθήνα αποτελεί επανάσταση ενώ γελούσαμε με αυτα που λέγανε.

Δημοσ.

αναρχια σημαινει το αντιθετο απο τις αρχες που ισχυουν σημερα!

δηλαδη

1) αν σημερα απογορευεται να κλεψεις, η αναρχια λεει οτι επιτρεπεται να κλεβεις.

2) αν σημερα επιτρεπεται να κλεψεις, η αναρχια λεει οτι απαγορευτεται να κλεβεις!

παντα παει κοντρα δηλαδη με οτι υπαρχει σημερα.

ενα πραγμα σαν την αντιπολιτευση

Δημοσ.

aledjo ΟΧΙ.

Μιλαμε για αναρχια η για αναρχικους? Χριστιανισμο η χριστιανους? Ελληνισμο η Ελληνες?

Ολα ωραια φαινονται αλλα κατι παει στραβα οταν τα βαλεις μαζι με ανθρωπο (σε γενικη εικονα).

Επισης, αποτυχημενη ιδεα στο σημερα ειναι και η εννοια της δημοκρατιας (της κανονικης ντε) και εσεις καθεστε και μιλατε για αναρχια?

Blondeamon, δεν ξερω με τι αγορακια και κοριτσακια μιλας αλλα αν υποθεσω οτι τα παιδακια αυτα μιλαγανε για χαος και ισοπεδωση των παντων και εσυ ησουν υπερ αυτων των παντων, μαλλον η ειρωνια θα πρεπει να γελαει μαζι σου. :P

Δημοσ.

Ννα καταθεσω κι εγω μια γνωμη με βαση τα οσα γνωριζω απτον κυκλο μου (και δεν ειναι λιγα) για το χωρο αυτο. Ισως ειναι ο πολιτικος χωρος που εχει τα περισσοτερα στερεοτυπα που εχω δει ποτε. Απο αυτο ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Και για να μη μπω στη διαδικασια να αναφερω συγκεκριμενα στερεοτυπα που επικρατουν στο χωρο αυτο, θα σας πω κατι πολυ απλο.

Αν μιλησεις με εναν ΝεοΔημοκρατη/ΠΑΟΣΟκο/Συνασπισμο κλπ θα ακουσεις καποιες αποψεις.

Αν μιλησεις με αλλους Νεοδημοκρατες/Πασοκους/Συνασπισμους θα ακουσεις παρομοιες αποψεις απτον καθενα και σε μερικα θεματα διαφορετικες γνωμεις ακομα κι αν ανηκουν στον ιδιο πολιτκο χωρο.

Αν μιλησεις με 100 αναρχικους οι 99 θα σου πουν ακριβως τα ιδια πραγματα. Οι πολιτικοι χωροι στους οποιους δεν υπαρχει καμια διαφοροποιηση στις αποψεις ειναι 2 κατα τη γνωμη μου. Αυτος που ξεκιναει με τη φραση "πατρις θρησκεια οικογενεια" κι ο αλλος που ξεκιναει με τη φραση "ελευθερια και βια στη βια".

Για μενα λοιπον οι 2 παραπανω χωροι εχουν πολλα κοινα, θα ελεγα ελαχιστες διαφορες.

ΥΓ. Μιλαω για τους οργανωμενους και για αυτους που εχουν κανει μερος της ζωης τους αυτες τις πολιτικες αποψεις.

ΥΓ2. Ημουν κι εγω εδω.

Δημοσ.

Αν οι αναρχικοι ειχαν πραγματικα @@ και ηταν μαγκες, τοτε δε θα πηγαιναν να αγοραζαν ρουχα, εφοσον αναρχια σημαινει κοντρα στο κατεστημενο. Θα πηγαιναν στο βουνο, θα σκοτωναν τη αρκουδα και θα φορουσαν το δερμα της. Δε θα κυκλοφορουσαν με τα ακριβοτερα ρουχα που υπαρχουν και με γυαλια για snowboard.

Δημοσ.
Η ιδεα τις αναρχιας ειναι να μην υπαρχει εξουσια που σημαινει ουτε αστυνομια και ο καθενας να ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και για το πως επιρεαζουν το κοινωνικο συνολο. Αν καταργηθει η αστυνομια σε 1 μηνα το πολυ θα εχουμε γινει τροπικο δασος εδω περα οποτε η αναρχια ειναι μια αποτυχημενη ιδεα και πιστευω οτι απλα ειναι κομπλεξ των ανθρωπων που ξερουν οτι δεν θα καταφερουν και πολλα στην ζωη τους... τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω απο τους αναρχικους που εχω γνωρισει. Εσεις τι λετε?
εγώ λέω πως μάλλον δεν έχεις γνωρίσει αναρχικούς όπως και οι πιο πάνω

- 'δε μου αρέσει η ****** ' (είδος μουσικής)

- 'ποιο κομμάτι άκουσες και δε σου άρεσε'?

- 'κανένα, αφού δε μου αρέσει'

μη προσπαθείς να κρίνεις κάτι βασιζόμενος στο ράδιο αρβύλλα, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις για οποιαδήποτε Ιδεολογία ψάξε να διαβάσεις βιβλία

η κοινή συνισταμένη δεν είναι πάντα η αντιμετώπιση αλλά ο εντοπισμός των προβλημάτων και για αυτό δεν χωράει η περιγραφή ούτε σε μια σελίδα ούτε σε ένα βιβλίο

προσωπικά θεωρώ λάθος γενικότερα να τα φιλτράρεις όλα με οποιαδήποτε Ιδεολογία γιατί είναι χαζό να πιστεύεις πως μπορεί να καλύπτει μαγικά όλα τα προβλήματα αλλά δεν μπορώ και να αφορίσω καμμία Ιδεολογία εξ' ολοκλήρου πράγμα που κάνουν οι αμόρφωτοι για ακριβώς τον ίδιο λόγο

αν οποιαδήποτε Ιδεολογία ήταν για πέταμα δεν θα υπήρχαν και υποστηρικτές

Δημοσ.

oneofthem, ραδιο αρβυλα θεωρεις αυτο που εκαναν τους 2 Δεκεμβρηδες; Εγω προσωπικα οχι. Εκτος και αν αυτοι δε λεγονται αναρχικοι, αλλα κατι χειροτερο.

Δημοσ.

αυτό που κάναν, ποιοί? νομίζω απάντησες μόνος σου :-)

-

για το προηγούμενο που έγραψες και συσχέτισες τα ρούχα με το κατεστημένο αναρωτιέμαι οι γονείς σου ντύνονταν με δέρμα αρκούδας επί χούντας ή επειδή φορούσαν ρούχα σημαίνει πως συμφωνούσαν αυτόματα και με το κατεστημένο?

Αν οι αναρχικοι ειχαν πραγματικα @@ και ηταν μαγκες, τοτε δε θα πηγαιναν να αγοραζαν ρουχα, εφοσον αναρχια σημαινει κοντρα στο κατεστημενο. Θα πηγαιναν στο βουνο, θα σκοτωναν τη αρκουδα και θα φορουσαν το δερμα της. Δε θα κυκλοφορουσαν με τα ακριβοτερα ρουχα που υπαρχουν και με γυαλια για snowboard.
αυτό που περιέγραψες πλησιάζει περισσότερο με το κυνισμό, να ζεις δλδ με τα απολύτως απαραίτητα να μην εξαρτάσαι από 'τεχνητά' πάθη και αγαθά κτλ

για αυτό λέω για ράδιο αρβύλα

-

btw δεν αμφισβητώ όσους έγραψαν για συζητήσεις με αναρχικούς γνωστούς τους για το αν έγιναν ή αν λένε αλήθεια, αλλά για το κατά πόσο ήταν αναρχικοί οι γνωστοί

όπως σωστά γράφτηκε σίγουρα άλλο η αναρχία και άλλο οι αναρχικοί αλλά ακόμη πιο διαφορετικό είναι οι 'αναρχικοί'

Δημοσ.

dreams.jpeg

Οποιος/α θέλει να ασχοληθεί και να εντρυφήσει στο θέμα,μακριά από τα μου είπαν ή "έτσι πρέπει να είναι" ας googlάρει και θα βρει αρκετά νήματα για την αναρχία,τους θεωρητικους της,και την πρακτική της στην σύγχρονη καθημερινότητα.

Ας ρίξει όμως και μια ματιά στο "οι αρχές μου" από τον Ραβασόλ, ένα πολύ απλό και κατανοητό κείμενο για την αναρχία.

Δημοσ.
dreams.jpeg

Οποιος/α θέλει να ασχοληθεί και να εντρυφήσει στο θέμα,μακριά από τα μου είπαν ή "έτσι πρέπει να είναι" ας googlάρει και θα βρει αρκετά νήματα για την αναρχία,τους θεωρητικους της,και την πρακτική της στην σύγχρονη καθημερινότητα.

Ας ρίξει όμως και μια ματιά στο "οι αρχές μου" από τον Ραβασόλ, ένα πολύ απλό και κατανοητό κείμενο για την αναρχία.

και επιπλέον σε αυτά, ας πω κι εγώ ότι αναρχικοί δεν είναι αυτοί που δείχνει η τηλεόραση. Δεν τα σπάγαν οι αναρχικοί τον δεκέμβρη. Αυτοί ήταν τόσο αναρχικοί, όσο ο παπάς είναι εκπρόσωπος του θεού, όσο ο μπάτσος είναι προστάτης της δημοκρατίας, και όσο ο πολιτικός είναι υπηρέτης του λαού.

ps. αλέτζο αυτή ήταν η κορυφαία σου ε. Ατομικό ρεκόρ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...