buzzad Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Ο λογος για δυο απο τα μεγαλυτερα συγκροτηματα της δεκαετιας του 90' και οχι μονο...Φυσικα αναφερομαι στους ''Massive Attack'' και τους ''Portishead'', στην συγκεκριμενη κατηγορια θα μπορουσαν να συμπεριληφθουν και τα album του Tricky (αυτο ομως ειναι μια αλλη ιστορια). Ο λογος λοιπον για το ''Third'' (2008) των Portishead και το ''Heligoland'' (2010) των Massive Attack. Πρεπει να ομολογησω πως δεν μου εκαναν τρομερη εντυπωση, βεβαια οσο και αν προσπαθουσα να βγαλω απο το μυαλο μου παλιοτερες κομματαρες τους οπως...: Massive Attack "Safe from Harm" "One Love" "Unfinished Sympathy" "Inertia Creeps" "Teardrop" Portishead "Mysterons" "Sour Times" "Numb" "Roads"....και παει λεγοντας συνεχως επεφτα σε μια ατυπη συγκριση, με αποτελεσμα να μην εχω καθαρη κριση...!! Εσεις τι λετε...?
freedubus Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 To trip hop ποτέ δεν ήταν μόνο οι μάσιβ και οι πόρτισχεντ. Για την ακρίβεια, δεν ήταν ποτέ μέηνστρημ κι εμπορικό. Μικρές μπάντες ήταν και είναι, σε υπόγες του Μπρίστολ κλπ. Οπότε δε νομίζω να "πέθανε" , επειδή απλά και μόνο έπεσαν αυτές οι 2 μπάντες, ή επειδή τις βαρέθηκε ο κόσμος. Εκτός του οτι οι Πόρτισχεντ ποτέ δεν είχαν αυτή τη Τζαμαικοαράπικη λαγνεία στη μουσική τους, οπότε για μένα δεν είναι αντιπροσωπευτικοί πρεσβευτές του τριπ-χοπ.
buzzad Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Ο λογος λοιπον για το ''Third'' (2008) των Portishead και το ''Heligoland'' (2010) των Massive Attack. (Let's stick to that)
freedubus Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Πςς, και γαμώ τα γειώματα μου 'ριξες ε, σα να μην υπήρξα! :Ρ ... Οκ αλλά διόρθωσε και τον τίτλο μια. Βάλε "πόρτισχεντ και μάσιβ νέα άλμπουμ" ξερωγώ.
buzzad Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Οχι ας το παμε οπως θες εσυ μπορει να εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον...!!
buzzad Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Και για να δικαιολογησω τον τιτλο του topic...: Björk...Volta (2007) ουτε που το καταλαβα...!! Goldfrapp Head First (2010) αν το Rocket και τα υπολοιπα ειναι trip hop εγω ειμαι ο spiderman...!! Moloko Statues (2002) και το Catalogue (2006) με remixes, συνεχιζω να ειμαι ο spiderman...!! Thievery Corporation Radio Retaliation (2008) βεβαια και εδω το genre δεν ειναι trip hop, αλλα ενα μπερδεμα απο dub, acid jazz, reggae... Amon Tobin Foley Room (2007) και το single Hey Mr. Tree (2010) - Εδω θα κανω μια εξαιρεση, περισσοτερο για την μουσικη που επαιζε την δεκαετια του 90' Μην ακουσω για συγκροτηματα/καλλιτεχνες του στυλ DJ Shadow, Cut Chemist, Unkle, Howie Β γιατι θα πηδηχτω απ'το παραθυρο...!! Βεβαια εδω θα πρεπει να αναφερουμε οτι το trip hop ειναι λιγο παρεξηγημενο και ισως μπερδεμενο σαν μουσικος προσδιορισμος.Ισως να μην υπηρξε ποτε, ισως και να πεθανε, ισως να ζει και βασιλευει σε καποια underground μαγαζια της Αγγλιας. Τα συμπερασματα δικα σας...!!
Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Το 3, το βόλτα και το φόλευ ρουμ είναι αριστουργήματα κατ' εμέ.
Tilemaxx Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μην ξεχνάτε και τους Garbage στο είδος του Trip Hop. Τσεκάρετε τα album τους Version 2.0 και Beautiful Garbage.
superstarr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Το third ειναι δισκαρα. Επισης καπου θα μπορουσαν να στριμωχτουν και οι archive που σιγουρα δεν εχουν πεθανει μιας και to controlling crowds ειναι ενα ωραιο αλμπουμ. Και οι flunk εχουν στοιχεια trip hop και ειναι μια πολυ καλη μπαντα..
buzzad Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Σε αυτο το σημειο ισως θα επρεπε να δωσουμε οσο μπορουμε βεβαια τον ορο της Trip Hop σκηνης εις την Ελληνικην, μερικα λοιπον απο τα χαρακτηριστικα της ειναι...: Το down beat tempo (οχι παντα), και το ''σκοταδι'' που εμπεριεχεται στα vibes... η ονειρικη ατμοσφαιρα και οι υπογειες δονησεις στο ασυνειδητο... και τελος τα φωνητικα, το ακουσμα ειναι υποκωφο αντρικο η γυναικειο ( κυριως γυναικειο). Φυσικα ολα τα παραπανω μπλεκονται με ενα χαρμανι απο αλλα στυλ οπως, electronic, post, ambience, urban, ''hip hop''.... PS...: +1 στους Archive που για καποιο λογο τους ξεχασα τελειως...(!!) Επειδη ομως δεν εξεταζουμε ενα- ενα τα συγκροτηματα ας μεινουμε γενικοτερα στην σκηνη της Trip Hop και στο αν ειναι ειδος προς εξαφανισει η οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.