kazantzidis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 γεια σας μολις εβαλα τον q9550 και εβαλα κ την ψυκτρα αλλα επειδη ακουμπουσε το καλωδιο στο ανεμηστιρακι, την εβγαλα και μετα εκανα καμια ωρα να την βαλω καλα. Στην τελικη ψηλοστραβωσε το πλαστικο ποδαρακι που μπαινει στην τρυπα του mobo. Μου βγηκε η παναγια και τωρα χωρις να κανω τιποτα ειναι στους 50 βαθμους. Μονο την πρωτη φορα ειχε 30 αλλα την εβγαλα! Τωρα οτι και να κανω δεν μπορω να πιασω καλες θερμοκρασιες... καμια ιδεα; Επισης να πω οτι στo HWMonitor CPu λεει 37 αλλα κατω εμφανιζει μονο 2 core και λεει 48 βαθμους. 2 πυρηνες γιατι εμφανιζει; Ποια θερμοκρασια ειναι σωστη;
stm00192 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Από την στιγμή που την έβαλες και την έβγαλες πρέπει να την καθαρίσεις από την παλιά πάστα και να βάλεις καινούργια... αν στράβωσε ή έσπασε το ποδαράκι στήριξης της ψύκτρας και δεν πατάει καλά τότε χρειάζεσαι καινούργια ψύκτρα
kazantzidis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Ηρθε ενας φιλος μου, και την εβαλε καλα. Αλλα μαλλον τωρα οπως λες πρεπει να παρω παστα. Δηλαδη τοσο μεγαλη διαφορα εχει επειδη το εβγαλα μια φορα; Οι θερμοκρασιες 45-50 idle...
kazantzidis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Εβαλα την νεα παστα αλλα παλι δεν γινεται και τιποτα το ιδιαιτερο. 75 -80 βαθμους σε full load. Εβαλα 3 γραμμες επανω στον υπολογιστη. Την μια στην μεση και τις αλλες 2 πανω κατω.
nick#18 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Για τι παστα μιλαμε? Και επισης δε νομιζω να την εβαλε καλα ο φιλος σου μιας και 50 βαθμοι idle ειναι πολλοι ...
kazantzidis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Για τι παστα μιλαμε? Και επισης δε νομιζω να την εβαλε καλα ο φιλος σου μιας και 50 βαθμοι idle ειναι πολλοι ... Μια γραφει spire (την πηρα απο μια ψυκτρα που την ειχε μεσα) και η αλλη γραφει ΖΡ. Αυτες ειναι ασπρο χρωμα. Η αλλη δεν γραφει κατι και ειναι χρυσαφι. Καθαρισα τον επεξεργαστη/ψυκτρα απο την παλια παστα που εβαλα το πρωι και εβαλα τωρα την ασπρη αλλα μια γραμμη στο κεντρο του quad. Να και οι Θερμοκρασιες idle
nick#18 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 μιξη και των 2 εκανες? :S κακος...πολυ κακος...
kazantzidis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Οχι μιξη. Πρωτα εβαλα την μια ειδα θερμοκρασιες, δεν μου αρεσαν και την καθαρισα με 90% οινοπνευμα λιγο σε μια μπατονετα, το αφησα να στεγνωσει και μετα εβαλα την ασπρη. Απλως τωρα διαβαζω λεει οτι πρεπει με μια τηλεκαρτα η κατι τελος παντων να την απλωσω σε ολη την επιφανεια του επεξεργαστη και οχι μονο μια λωριδα στην μεση...
stm00192 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Κατι δεν πάει καλά.. μάλλον δενκάθεται καλά η ψύκτρα σου.... αυτο το στραβωμένο ποδαρακι δεν μου κάθεται καλά... ακόμη και χωρίς να την απλώσει καλά την πάστα δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες
d3m0n Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Και εγώ έχω στραβώσει 2 απ' τα 4 ποδαράκια στην Achilles αλλά είναι σχετικά εντάξει.
nick#18 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Θα συμφωνησω με τον stm00192 οτι κατι συνεχιζει να ειναι λαθος... ξαπλωσε τον και οπως ειναι ανοικτος πιεσε λιγο την ψυχτρα απο πανω με το χερι, πιαστην απο το πλαι και πιεσε τη λιγο και παρατηρησε τις θερμοκρασιες εκκεινη τη στιγμη μηπως δεις καμια διαφορα...
kazantzidis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 ξαπλωμενος ειναι ο υπολογιστης. 100 φορες το εκανα. ΑΠοκλειεται να μην πατιεται καλα η ψυκτρα. Θα σπασει εαν το πατησω πιο πολυ. Σε full load μετα απο αλλαγη παστας παει 67 μετα απο 10 λεπτα. Αλλα σε Idle ειναι αυτες οι θερμοκρασιες που εχει η εικονα πιο πανω.
d3m0n Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Φίλε οι θερμοκρασίες σου στο #6 είναι μια χαρά. Και σε full load εντάξει είναι για την stock ψύκτρα.
kazantzidis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Καμια καλη ψυκτρα υπαρχει να με προτεινεται; Να σημειωσω οτι εχω το asus P5Q και γυρω απο τον επεξεργαστη προεξεχουν κατι χαλκινα πραγματα και δεν ξερω εαν χωρανε ολες οι ψυκτες ...
stm00192 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm καλή και σχετικά οικονομική... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htm Η καλύτερη αλλά πανακριβη ειδικά αν προσθέσεις και έναν ανεμηστηρα που δεν έχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.