fraggiskos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Καλισπέρα. Γνωρίζει κανείς αν το Pinnacle Studio 12 μπορεί να επεξεργαστεί AVCHD βίντεο με επεξεργαστή AMD? Εδω http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/Products/Consumer+Products/Home+Video/Studio+Family/Studio+Ultimate.htm λέει μόνο για Intel και στην AVID που ρώτησα μου είπαν οτι οι δοκιμές έγιναν με Intel και γενικότερα οτι συστίνουν Intel. Με τον ΑΜD athlon4200 2,2Ghz που έχω τώρα κολλάει και σκεφτομαι να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου μόνο και μόνο για αυτό. Οποιαδήποτε βοήθεια-εμπιρεία ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ προκαταβολικά
parsifal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Γεια σου fraggiske. Όλοι οι σύγχρονοι x86 συμβατοί επεξεργαστές μπορούν κατά τεκμήριο να τρέξουν τα ίδια προγράμματα εξίσου επιτυχώς όσον αφορά τη συμβατότητα. Αν παρ' όλα αυτά προκύψει σημαντικό θέμα συμβατότητας κατά το στάδιο δοκιμών στην ανάπτυξη ενός προγράμματος (ή ακόμη και αργότερα, στο released προϊόν), στο 99.9% των περιπτώσεων «μεγάλων» και δημοφιλών προγραμμάτων όπως αυτά που αναφέρεις θα βγει patch που να διορθώνει το πρόβλημα. Δεν τους παίρνει να κάνουν αλλιώς. Τώρα στην περίπτωσή σου, η χρήση ενός μονοπύρηνου επεξεργαστή μερικών ετών και κάνα-δυο τεχνολογικών γενεών πίσω για την επεξεργασία AVCHD σίγουρα δεν είναι και ότι καταλληλότερο. Ο χειρισμός video ανάλυσης 1080p με κωδικοποίηση H.264 απαιτεί μπόλικους υπολογιστικούς πόρους και θα μπορούσες να βελτιώσεις σημαντικά τους χρόνους επεξεργασίας και κωδικοποίησης αναβαθμίζοντας σε έναν σύγχρονο 4πύρηνο επεξεργαστή και τουλάχιστον 4GB μνήμης. Το αν θα επιλέξεις AMD ή Intel είναι περισσότερο θέμα χρημάτων που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, ένας Intel Core i7-860 ή ταχύτερος θα ήταν ο,τι καλύτερο. Αν περιορίζεσαι όμως, οι 4πύρηνοι από AMD είναι άριστη επιλογή για τα χρήματά τους. Ειδικά τα μοντελάκια Athlon II X4 σε κωδικοποίηση video αφήνουν αρκετά πίσω τους διπύρηνους της Intel που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία τιμής.
fraggiskos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για την πληρέστατη απάντηση. Ο λόγος όμως που ρωτάω είναι γιατί το σύστημα μου καλύπτει όλες τις απαιτίσεις του προγράμματος εκτός απο τον επεξεργαστή. Έτσι σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω και όχι να πάρω ολόκληρο σύστημα γιαυτό και ρωτάω άν έχει επεξεργαστεί κανεις AVCHD βίντεο με AMD. Επίσης για το ΑΜ2 socket της μητρικής μου πιστεύω ότι υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις απο πλευράς ισχύς όπως αυτή η οποία είναι ανάλογη του Core2 Quad 2.66.
filipN Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Ή καλύτερα να πας εδώ,αν τον υποστηρίζει η μητρική σου. http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200002120
dino1904 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δουλεύω το pinnacle με εναν Phenom IIX3-720 και δουλεύει μια χαρά. Προς το παρών όμως , μόνο με κασέτες mini DV απο κάμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.