papajohn87 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Αυτην βαλε, οχι για να τη θυμασαι οπως λεει ο προλαλησαντας, αλλα επειδη μπορει να πεφτει μεσα στο dhcp reserve range, αυτο βεβαια μπορεις να το δεις αλλα επειδη εμεις δεν εχουμε τα μηχανακια σου μπροστα μας, αυτα παιζουν στα σιγουρα χωρις διενεξεις φιλε Ναι όντως είναι μέσα στο dhcp reserve range η 192.168.1.253
papajohn87 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Αυτην βαλε, οχι για να τη θυμασαι οπως λεει ο προλαλησαντας, αλλα επειδη μπορει να πεφτει μεσα στο dhcp reserve range, αυτο βεβαια μπορεις να το δεις αλλα επειδη εμεις δεν εχουμε τα μηχανακια σου μπροστα μας, αυτα παιζουν στα σιγουρα χωρις διενεξεις φιλε Όντως η 192.168.1.253 βρίσκετε μέσα στο dhcp reserve range
_Anonymous_ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 ή αλλαζεις τις ip's, ή αλλαζεις (χαμηλωνεις μαλλον) το reserve range, τοπιασες τωρα εισαι ενταξει
papajohn87 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Να σου κάνω και μια ακόμα ερώτηση.Άμα χαμηλώσω το reserve range μέχρι δηλαδή 3 ip's όσα και τα pc στο σπίτι μου, άμα έχω το ασύρματο ανοιχτό και συμπεραλαμβανομένου ότι είναι κλειστός ο dhcp στο router δεν θα μπορεί κάποιος από έξω να συνδεσθεί άμα δε του δόσω εγώ ip?
_Anonymous_ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Καλημερα φιλε, Αν εχεις δηλωσει στατικες ip's στο pc σου και στο dhcp range εχεις 3 reserved on demand ip's (Προ Χριστου: 192.168.0.100-103), δεν διατιθονται (obtaining) απο το ρουτερ σου εκτος και αν του ζητηθει (requesting). Η αρχιτεκτονικη του λεει οτι μονο αν εισαι σε automatic mode γινετε αυτο. δλδ να μη δηλωνεις στατικες αλλα να στις δινει ο server. τωρα αν νιωθεις καποιο αγχος γιατι ποιος θα μπει στο δικτυο σου, κανε 2 πραγματακια οπως κατωτερω...... α) Αλλαξε pass στο ρουτερ σου β) Αλλαξε ip's του στυλ..... 192.168.16.100, με αυτο το κολλπακι βγαινεις απο το range των default ip's γ) δηλωσε mac address στο ρουτερ σου, τα pc's που θες μονο να συνδεοντε, ετσι ωστε και την ip να σου βρουν, να τρωνε πορτα απο την mac ad. d) βαλε wpa2 κλειδωμα στο ασυρματο με pass τουλαχιστον 8 χαρακτηρες απο τους οποιους 2 ναειναι αριθμοι και 2 αλλοι χαρακτηρες εκτος γραμματων (αυτο δε τοχουν σπασει ακομη). Αν ομως βαλεις 6 γραμματα ας πουμε ψιλοσπαει με προσπαθειες ε) Αν εχεις shares, μη δηλωσεις everyone στα permissions αλλα μονο το ονομα του pc που θες να βλεπει το share σου. Με αυτα εισαι αρκετα ασφαλης και νασαι σιγουρος οτι δε θα τη πεσουν σε καποιον που εχει κλειδωσει 5-6 πραγματα αλλα μονο ενα. Αρα γινεσε τελευταια επιλογη. Αυτα και αν ξεχασα κατι και το θυμηθω θα επανελθω
papajohn87 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Καλημέρα σας. Λόγο έλειψης χρόνου σήμερα τελικά αποφάσισα να ασχοληθώ επιτέλους με την υλοποίηση του δικτύου. Σύνδεσα τα 2 ρουτερ με straight καλώδιο έβαλα σε όλα τα pc's διαφορετικές ip's,subnet mask σε όλα ίδια 255,255,255,0 και σαν gateaway+dns στα δικά μου pc 192,168,1,253 αφού πρώτα το είχα αλάξει από τον ρουτερ και στης ξαδέρφης μου 192,168,1,254.Είχα κλίσει και τον dhcp server στο δικό μου ρουτερ. Λοιπόν δεν ξέρω για πιο λόγο αλλά δεν έβλεπε το ένα το άλλο,όλα τα pc και τα δικά μου και της ξαδέρφης μου έχουνε win7 ultimate. Το μόνο που βλέπουνε είναι το δικό μου το ένα το άλλο δικό μου που είναι συνδεμένα στο ένα ρουτερ και στην ξαδέρφη μου το ίδιο αντίστοιχα. Ξέρετε τι μπωρεί να φταίει? Μήπως να δοκιμάσω με crossware καλώδιο?
papajohn87 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Καλημέρα σας και παλι. Λοιπόν σήμερα δοκίμασα και σύνδεσα τα 2 ρουτερακια με crossware καλώδιο. Πάλι το ίδιο είχα μέχρι που δοκίμασα η ξαδέρφη μου να συνδεθεί στο ρουτερ της ασύρματα και μόνο τότε όλα έπαιξαν. Τι λάθος έχω κάνει και μόλις βάζω στο pc της ethernet δεν υπάρχει καθόλου επικοινονία?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.