Προς το περιεχόμενο

Θελω να γινω DJ

hashashin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη το DJ certificate ειναι πατατα.Μαλλον θα ψαχνουν για κοροιδα.

Τωρα θα ηθελα να ρωτησω που μπορω να βρω περισσοτερα samples για το Virual DJ.Τα 6 που εχει δεν λενε πολλα και μονο την SIren χρησιμοποιω καμια φορα.Η ιδεα που εχω για αυτα ειναι πως καμια φορα μπορουν να με βοηθησουν στην μεταβαση απο το ενα κομματι στο αλλο.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια να ευχαριστησω και εγω για τις συμβουλες κλπ που δωσατε μιας και ειμαι λιγο addicted to house music και δεν τα πολυκαταφερνα σπιτι μονος με το virtual dj.... Και αυτο που διαβασα στην αρχη "τι μαλακιες παιζει" κλπ το εχω πει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες σε κατι "τοπικα" εδω της περιοχης :P πιστευω πως θα ειχα πολυ καλητερο tracklist στη θεση του. :P

Δημοσ.

Τσέκαρε και πιο παλιά topics που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς. Το βασικότερο όλον είναι να κατέχεις καλά το πακέτο Tracklist και ότι αυτό συνεπάγεται..Ικανότητες,ταλέντα κτλ δεν χρειάζονται και τόσο πολύ..Εχω δεί άτομα που δεν έχουν ιδέα από μουσική,ούτε καν το παραμικρό ταλέντο, να κάθονται ώρες υπομονετικά και να μαθαίνουν να παίζουν πολύ καλά. Για το beat matching αναφέρομαι φυσικά..τώρα το πόσο όμορφες,πικάντικες, με φαντασία, τρέλα, τι ακαπέλες θα βάλεις, λούπες κτλ είναι όλα στο κομμάτι ταλέντο..και συνήθως πρέπει να ασχολείσαι και λίγο με το producing για να νιώθεις πιο καλά τις μπάρες (τα μέρη) που απαρτίζουν το κομμάτι.

Ξεκίνα με 2 cdj100 που θα βρεις πολύ φθηνα στην αγορά και practice όπως πολύ σοφά προειπώθηκε...αλλιώς τράβα σε καμιά καφετέρια και ξεκινα να παιζεις για πολύ λίγα λεφτά έτσι ώστε να εξοικειωθείς με τα μηχανήματα και το ''ανχος''..εγώ τουλάχιστον έτσι είχα ξεκινήσει στο λύκειο..και όπως προειπώθηκε, θέλει να έχεις γενικά ιδιαίτερη σχέση με την μουσική και να μην επαναπαύεσαι εύκολα..

ελπίζω να βοήθησα...

Δημοσ.

μεταχείρισμενα μπορείς να τα βρεις πολύ φθηνά..εγώ τα είχα πάρει πρίν 4 χρόνια (μ/σμενα) ~300 ευρώ και τα 2...Ο ο ο ο ...είναι σκυλια και δεν χαλάνε εύκολα οπότε σπάνια θα τα δίνει κάποιος λόγω προβλήματος..(θα τα ακούσεις ούτως η αλλως)...:D..αν είναι να πάρεις κάτι αυθεντικό δώσε κάτι παραπάνω και πάρε τα 400αρια που έχουν και mp3 support, tempo counter και χιλια δυο πραγματα παραπανω..θα είναι ένα άψογο πακέτο για να ξεκινήσεις πιστεύω..

Δημοσ.
Μην πας κατευθείαν σε μηχανήματα (αν και είναι πιο cool να έχεις τον μίκτη και την CD-ιέρα... και ακόμα πιο cool είναι να έχεις κάνα 1000άρι :P).

ξεπεραστηκε το 1000αρη:P τωρα 2000αρη :lol: με 1500ε και χωρις να υποστηριζει dvd!

@hashashin to setaki που βλεπεις στο βιντεακι ειναι κανα 2,500χιλ.τα cd και κανα 1000ε ο μεικτης!

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=jJ-S9Xf3waY&feature=related[/ame]

στην ουσια ειναι συνδιασμος ευκολιων pc μαζι με deck.

KOYBENTA NA GINETE..

υ.γ. Διαφωνω με τα 100αρια και γενικοτερα οσα δεν παιρνουν Mp3 που προτεινουν γιατι αντε τωρα να γραφεις audio cds!!!

υ.γ.2 διεγραψε την σειρηνα.δεν ακουγετε ! δεν πρεπει να ψαχνεις samples αλλα effects και αυτα μετρημενα...θα τα βρεις σε τορεντς

υ.γ.3 ξεχνα οτι θα δουλεψεις σε mega club

Δημοσ.

Για τα 2000αρια η Pioneer είχε πάρει τον Jabiela να τους βοηθήσει στο test & development...xa00ax0xaxa0...πολύ μπροστά

Δημοσ.

Γεία σας και απο εμένα :) Είμαι καινούργιος στο forum και έγινα μέλος μονο και μόνο για να μοιραστώ μαζι σας την άποψη μου επι του θέματος και να "συμβουλέψω".

Η ιστορία μου : Ήμουν δημόσιος υπάλληλος και παραιτήθηκα για να ακολουθήσω επαγγελματικα την δουλειά του DJ (και του ραδιοφωνικου παραγωγού). εργάζομαι σαν επαγγελματίας DJ εδω και 3 χρόνια και δεν εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη π επέλεξα τελικα να κάνω μόνο αυτο. Μέσα στο διάστημα αυτο εχω καταφέρει να θεωρούμε ένας απο τους 100 καλύτερους djs πανελλαδικα (http://www.bestdjawards.gr) με αναφορες απο γνωστα περιοδικα στο όνομα μου κ στις δουλειές μου.

Οι συμβουλές μου : Το bpm mixxing δεν ειναι τοσο απλή υπόθεση. Δεν ειναι απλα να συντονήσεις 2 τραγούδια αλλα πρεπει να ξέρεις ακριβώς πότε βγαίνει το MAIN THEME απο το πρώτο και πότε μπαίνει απο το δεύτερο. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους. Ο πρώτος είναι να μετράς δευτερόλεπτα (πράγμα παρα πολυ δύσκολο και συνήθως δν πετυχαίνει 100%) και ο άλλος με "ΜΕΤΡΗΜΑ", αυτό το μαθαίνεις με πολύ πρακτική (προσπάθησε να μετρήσεις 16 μπότες και θα δεις οτι καθε 16 μπότες γίνεται μια αλλαγή στο καθε house κομμάτι).

Το feeling mixing Είναι το ποιο συμαντικο μερος ενός μιξαρίσματος. Το καθε τραγούδι σου βγάζει ενα συνάισθημα, Λυπης ή χαρας, Ξεσηκωμού ή μελωδιας και 1002 ακομη συνασιθηματα. Πρέπει να μάθεις να τα ξεχωρίζεις, να τα αισθανεσαι και να τα βάζεις σε μία σειρά ωστε να κρατήσεις τον κόσμο εκει που τον θέλεις εσυ!

Και μην νομίζεται οτι μονο αυτα φτάνουν... καποιοι ποιο... ψαγμενοι ξέρουν τα "ΚΛΕΙΔΙΑ" (1Α - 12Α , 1Β-12Β) και θα πρέπει να μιξάρεις και με τον τρόπο αυτο συνυπολογίζοντας το feeling και το BPM matching, το fade out και το Fade in των MAIN THEMES...

Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχεις είναι... ΑΓΑΠΗ και Υπομονή. Σιγουρα δεν ειμαι ο καλύτερος DJ στην Ελλάδα ομως αυτο το λέω εγω για μένα. Ολοι οι αλλοι πρέπει να νομίζουν οτι είμαι ενας απο τους καλύτερους, και ας μην εχουν ιδέα μουσικα. Ψώνιο πρέπει να γινεις στην πορεία, ΟΤΑΝ θα σε αναγνωριζουν για την δουλεία σου, μέχρι τοτε χαμηλα το κεφάλι.

υ.γ. Διαφωνω με τα 100αρια και γενικοτερα οσα δεν παιρνουν Mp3 που προτεινουν γιατι αντε τωρα να γραφεις audio cds!!!

υ.γ.2 διεγραψε την σειρηνα.δεν ακουγετε ! δεν πρεπει να ψαχνεις samples αλλα effects...θα τα βρεις σε τορεντς

υ.γ.3 ξεχνα οτι θα δουλεψεις σε mega club

Η καλύτερη επιλογη οικονομικα νομίζω οτι είναι τα 400αρια γιατι σου δείνουν την δυνατοτητα των USB STICKS.

Διέγραψε την σειρήνα. δεν ακουγετε :P Γενικότερα ειναι ... παραπανησια τα εφε. καλύτερα να τα αποφεύγεις.

Διαφωνω με το ξέχνα να δουλέψεις σε MEGA CLUB. Εγω δν είμαι κατι διαφορετικο απο ολους εσας ομως η πρόταση ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ μερικές μερες για ενα απο τα καλύτερα CLUBS στην Μύκονο (δν θελω να μπω σε λεπτομεριες γιατι θελω να κρατήσω ανονυμία μου).

Σκληρή δουλεία θέλει και να σου δωθουν οι σωστες ευκαιρίες. Καλη τύχη!

Δημοσ.

συμφωνω με τον mac99 και εχω να πω κατι σχετικα με το mixing.

σωστα τα λεει για το μετρημα κτλ αλλα απο ενα σημειο και επειτα ΔΕΝ μετρας τιποτα.

παει μονο του το χερι, ξεχωριζεις καθε τραγουδι, καθε 16αδα κτλ κτλ και μπορεις να σκεφτεσαι τι φαι θα φας αυριο.

ειναι ακριβος οπως το αυτοκινητο.

στην αρχη κοιτας ταχυτητες, σκεφτεσαι τι ταχυτητα θα βαλεις και αλλα πολλα.

μετα ομως οδηγας μηχανικα και δε σκεφτεσαι τιποτα...

δε κοιτας τη ταχυτητα εχεις, ουτε ποτε θα αλλαξεις ταχυτητα αντιθετος ασχολησε με αυτη που εχεις διπλα σου. :-D

εξασκηση εξασκηση εξασκηση

και η καλυτερη εξασκηση ειναι να πας να δουλεψεις εστω σε ενα cafe.

οσο για τα κλειδια, νταξει καλο ειναι αλλα κατανταει αηδια απο ενα σημειο και επειτα.

με τοση τελειοτητα νομιζεις οτι ακους ενα μεγαλο τραγουδι απο cd.

Δημοσ.
σωστα τα λεει για το μετρημα κτλ αλλα απο ενα σημειο και επειτα ΔΕΝ μετρας τιποτα.

παει μονο του το χερι, ξεχωριζεις καθε τραγουδι, καθε 16αδα κτλ κτλ και μπορεις να σκεφτεσαι τι φαι θα φας αυριο.

ειναι ακριβος οπως το αυτοκινητο.

στην αρχη κοιτας ταχυτητες, σκεφτεσαι τι ταχυτητα θα βαλεις και αλλα πολλα.

μετα ομως οδηγας μηχανικα και δε σκεφτεσαι τιποτα...

δε κοιτας τη ταχυτητα εχεις, ουτε ποτε θα αλλαξεις ταχυτητα αντιθετος ασχολησε με αυτη που εχεις διπλα σου. :-D

ναι γιατι μαθαινεις την κονσερβα ή ακομη καλυτερα βαζουν το σετακι στο mac τους και που και που βαζουν κανα νεο τραγουδι ή synth ή midi ή loopa...

και δεν μιλαμε για djs απο εναν τυχαιο διαγωνισμο στυλ djawards.gr αλλα απο το παγκοσμιο djmagazine!

δεν ειναι προσωπικη επιθεση για τους 2 σας αλλα ενα γενικο συμπερασμα και επιπλεον μπηκα στο σιτε και ειδα τραγικα ονοματα και αρκετα ΑΓΝΩΣΤΑ σε τοπ 30!

@mac μηπως σου φερνει δουλεια το ραδιοφωνο μιας και ακουγεσε καθημερινα και οχι το djηλικι?θα χες τις ιδιες προτασεις που εχεις τωρα αν δεν υπηρχες στο ραδιο?

οσο για τα mega club το παρεακι ειναι παντα ιδιο ολες τις χρονιες οπως και τα τραγουδια καθε βραδυ...

Τελος,δεν θεωρω οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανουν(ο σκοπος ειναι να διασκεδαζει το κοινο δεν τον/με νοιαζει ο τροπος) αλλα προτιμω να λεω πως εχουν τα πραγματα σε παιδια που εχουν ονειρο να ανεβουν σε κλαμπ εστω της περιοχης τους..

Δημοσ.
ναι γιατι μαθαινεις την κονσερβα ή ακομη καλυτερα βαζουν το σετακι στο mac τους και που και που βαζουν κανα νεο τραγουδι ή synth ή midi ή loopa...

και δεν μιλαμε για djs απο εναν τυχαιο διαγωνισμο στυλ djawards.gr αλλα απο το παγκοσμιο djmagazine!

@mac δεν σου κανω επιθεση ειναι γενικο συμπερασμα και επιπλεον μπηκα στο σιτε και ειδα τραγικα ονοματα και αρκετα ΑΓΝΩΣΤΑ σε τοπ 20!

οσο για τα mega club το παρεακι ειναι παντα ιδιο ολες τις χρονιες οπως και τα τραγουδια καθε βραδυ...

Χαίρομαι ιδαίτερα που δείχνετε ενδιαφέρον στο post μου. kage φίλε μου δεν είναι ετσι ακριβώς τα πράγματα... τα ονόματα όλων των DJs, (εκτός απο 3-4 π δν τα ήξερα εγω) είναι γνωστά στον χόρο. Όχι πως δεν λείπουν αρκετά, όμως 10.000 άτομα ψήφισαν. Δν ειναι λίγα. Η απορία μου ειναι ΠΟΙΟΝ απο το ΤΟΠ20 δν γνώριζες????? Αν είναι δυνατόν! Για τους περισσότερους γίνεται αναφορα και στο DJ PROFILES με photos, setakia και βιογραφικά. Τουλάχιστον για τους ΠΟΙΟ γνωστούς. Μάθε περισσότερα για αυτους γιατι αξίζoυν σχεδον ΟΛΟΙ απο το .. παρεάκι αυτο :) Οχι ομως ολοι!

Ένα σημαντικό προσόν που πρέπει να έχει καποιος DJ είναι ΚΑΙ ΤΟ PR. Γνωστός σε όλους μας DJ ηταν Clubber, γνώρισε σε ένα παρτυ τον Quentin Harris, του έκλεισε 5-6 events και το καλοκαίρι και ενα CAVO, και να σου που ο Quentin δν παίζει αν δν τον ανοίξει ο συγκεκριμενος, παρε και εναν Little Louie Vega και ενα invitation για ΜΑΙΑΜΙ και έγινες ο πρώτος μάγκας. Μετά έρχονται και τα Radio shows και τα GUESTS. Εγω λοιπόν του βγάζω το καπέλο αυτου του PRιστα - DJ, για την εξυπνάδα του και τις σωστές κινήσεις. Καλώς η κακώς μόνο ενα πολύ μικρο ποσοστό ξέρει να ακούει μουσικη. Τα μαγαζιά όμως γεμίζουν με άτομα π δεν ξέρουν να ακουν.

Κάπως ετσι λοιπόν μπαίνεις στο παρεάκι. Ευκολά όμως βγαίνεις απο αυτο... π.χ. Maxh Lammar... πριν μερικά χρόνια ΤΟΠ και τώρα... που βρίσκεται ???? Εκτός Ραδιοφώνου έχει χαθει... ;) Αυτα είχα να συμπληρώσω.

Δημοσ.

Ειμαι περιεργος να δω ποτε θα καταλαβουν καποιοι οτι το djing με cds εχει πεθανει.

Νομιζουν πως το beatmatching αντιστοιχει σε ταυτοχρονο μαγειρεμα κινεζικης σουπας με παπια και σαλτσα απο μπουτι λαγου μαζι με παστιτσιο με κιμα απο το σπανιο καγκουρο που ζει στη Μαδαγασκαρη.

Σορρυ γκαιζ, δεν ισχυει κατι τετοιο. Το κανει ο καθενας σε 30 δεπτερολεπτα μετα απο λιγο practice.

Ποιος ο λογος να κραζεις το djing με λαπτοπ οταν με αυτο μπορεις να κανεις χιλιαδες πραγματα παραπανω και να κρατησεις το ενδιαφερον του κοσμου αμειωτο;

Επειδη δεν κανεις beatmatching; Ε και;

Και πριν καποια χρονια πλενανε τα ρουχα τους στη λιμνη και τα απλωνανε στο δασος σε σχοινι απο ουρα λιονταριου.

---------- Προσθήκη στις 16:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:09 ----------

Επισης. Αυτο το παραμυθακι με τους και καλα "top djs".. Εννοειται πως οι τοπ performers βρισκονται εκτος λιστας πλην ελαχιστων εξαιρεσεων (aka Richie Hawtin που φετος θα παιξει σαν plastikman με αρρωστα visuals, και αρκετη διαφημιση σε native instuments κτλ.). Αν ο στοχος ειναι να μπειτε στους τοπ djs, sorry αλλα εχετε βαλει τον πηχη αρκετα χαμηλα.

Δημοσ.

-Δεν προκειτε να μπω σε καμμια αντιπαραθεση για να κρινω θετικα ή αρνητικα οποιονδηποτε...γι αυτο αλλωστε δεν εγραψα και ονοματα για τους παγκοσμιως γνωστους djs.(και τωρα που το λες για τα ονοματα εστω στο τοπ20. βλεπω οτι ο μοναδικος ελληνας που μπηκε σε αυτη την λιστα ειναι εκτος 10αδας,υπαρχουν κ αλλα παραδειγματα..)

-για το pr κτλ.οποτε συμφωνεις οτι για να μπεις στον χωρο θελεις τα κονε ή να παιζεις στο ραδιο ή δικο σου μαγαζι:P

-για την λαμαρ απ οτι διαβαζω απο την ιδια υπαρχει ενα θεμα ειτε απο την μερια της ειτε απο την μερια των αλλων προς αυτην...

-Τέλος ο κοσμος+τα club στην ελλαδα εχει αποδειξει οτι δεν σηκωνει το τεκνο,trance περα απο τα μικρα μαγαζια στο ψυρη..

Δημοσ.
Ποιος ο λογος να κραζεις το djing με λαπτοπ οταν με αυτο μπορεις να κανεις χιλιαδες πραγματα παραπανω και να κρατησεις το ενδιαφερον του κοσμου αμειωτο;

Επειδη δεν κανεις beatmatching; Ε και;

Ποιος είπε ότι δεν παίζει beatmatching με προγράμματα όπως το Traktor; ;). Χαρακτηριστικά, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μόνο με το αυτί βγαίνει η μίξη (αν κάποιος κάνει το λαθάκι και επιλέξει το auto-sync, θα φάει κάτι ωραία 'αλλογάκια' στην μάπα :P).

Από την άλλη, υπάρχουν και προγράμματα όπως το Ableton που πραγματικά σου λύνουν τα χέρια σε θέμα beatmatching, οπότε ότι βολεύει κι ότι γουστάρει ο καθένας.

Σημασία όμως έχει να γουστάρεις προτίστως εσύ, όπως κι αν κάνεις την μίξη ;). Αν γουστάρεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο, χέστηκες τι θα πει ή τι θα κατακρίνει κάποιος άλλος. Δεν γίνεται όλοι να έχουν την ίδια άποψη (θα ήταν βαρετός ο κόσμος αν ΟΛΟΙ συμφωνούσαμε σε ΟΛΑ :P)

Δημοσ.

-για το pr κτλ.οποτε συμφωνεις οτι για να μπεις στον χωρο θελεις τα κονε...ή δικο σου μαγαζι:P

-για την λαμαρ απ οτι διαβαζω απο την ιδια υπαρχει ενα θεμα ειτε απο την μερια της ειτε απο την μερια των αλλων προς αυτην...

-Τέλος ο κοσμος+τα club στην ελλαδα εχει αποδειξει οτι δεν σηκωνει το τεκνο,trance περα απο τα μικρα μαγαζια στο ψυρη..

Δν εχω κατι προσωπικο με λαμαρ, ισα ισα την εκτιμω αφανταστα. παραδηγμα εφερα :) συμφωνω απόλυτα με το τελευταιο ποστ σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...