Προς το περιεχόμενο

Αναζητηση driver...

Alexisssss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...

Θα ηθελα την βοηθεια σας..

Συνεβει ατυχημα σε υπολογιστη φιλου και διαγραφτηκε ο driver της καρτας ηχου με αποτελεσμα να μην υπαρχει ηχος στο pc....

Η καρτα πρεπει να ειναι PCI αν και δεν το τσεκαρα.. Θα ηθελα λοιπον να μου λεγατε ενα προγραμμα που να γραφει αναλυτικα ολα τα parts του υπολογιστη:-)

Ευχαριστω εκ των προτερων:-)

Δημοσ.
Καλησπερα...

Συνεβει ατυχημα σε υπολογιστη φιλου και διαγραφτηκε ο driver της καρτας ηχου με αποτελεσμα να μην υπαρχει ηχος στο pc....

Η καρτα πρεπει να ειναι PCI αν και δεν το τσεκαρα.. Θα ηθελα λοιπον να μου λεγατε ενα προγραμμα που να γραφει αναλυτικα ολα τα parts του υπολογιστη:-)

Άνοιξε το κουτί, δες αν είναι PCI και μήπως γράφει κάπου επάνω της όνομα εταιρίας, μοντέλο κτλπ...

Δεν νομίζω ένα πρόγραμμα πληροφοριών συστήματος να γράφει κάποιο εξάρτημα που δεν αναγνωρίζουν τα ίδια τα Windows

Δημοσ.
Καλησπερα...

καταρχας γνωριζεις ποια καρτα ηχου εχεις ; χαζο αυτο που σε ρωταω αλλα καλυτερα να αποκλειουμε καποια πραγματα...

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον Alchemist` αλλα αν για καποιο λογο δεν εισαι σε θεση να ανοιξεις το κουτι και να δεις τοτε δοκιμασε αυτο το προγραμματακι, ειναι demo αλλα κανει τη δουλεια του οσες φορες το δοκιμασα

Δημοσ.
Θα συμφωνησω με τον Alchemist` αλλα αν για καποιο λογο δεν εισαι σε θεση να ανοιξεις το κουτι και να δεις τοτε δοκιμασε αυτο το προγραμματακι, ειναι demo αλλα κανει τη δουλεια του οσες φορες το δοκιμασα

Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, και γενικώς κανένα παρόμοιο σύστημα, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω, και το τονίζω, πως αν δεν έχεις εγκατεστημένη μια συσκευή, και τα windows την εμφανίζουν ως "άγνωστη συσκευή", πως θα στην αναγνωρίσει ένα τέτοιο πρόγραμμα... Πραγματικά γίνεται κάτι τέτοιο?

Πάντως εγώ επιμένω στο άνοιγμα κουτιού, όσες φορές έπαθα κάτι τέτοιο (συνήθως μετά από φορμάτ σε pc φίλων-γνωστών) βλέπω το όνομα της εταιρίας πάνω στην κάρτα, και μετά μπαίνω στο site της και ψάχνω τα drivers για ένα προιόν που φαίνεται ίδιο στην εικόνα...

Δημοσ.
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, και γενικώς κανένα παρόμοιο σύστημα, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω, και το τονίζω, πως αν δεν έχεις εγκατεστημένη μια συσκευή, και τα windows την εμφανίζουν ως "άγνωστη συσκευή", πως θα στην αναγνωρίσει ένα τέτοιο πρόγραμμα... Πραγματικά γίνεται κάτι τέτοιο?

Πάντως εγώ επιμένω στο άνοιγμα κουτιού, όσες φορές έπαθα κάτι τέτοιο (συνήθως μετά από φορμάτ σε pc φίλων-γνωστών) βλέπω το όνομα της εταιρίας πάνω στην κάρτα, και μετά μπαίνω στο site της και ψάχνω τα drivers για ένα προιόν που φαίνεται ίδιο στην εικόνα...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου,

το προγραμματακι αυτο βρισκει τη μαρκα της συσκευης και το μοντελο , απλα για να κατεβασεις τους drivers απο το προγραμμα θελει να ειναι αγορασμενο.

Οποτε κανεις ενα ψαξιμο και βρισκεις drivers ''χειροκινητα''

Αλλα η ορθη λυση ειναι αυτη που προτεινεις εσυ.Ολα τα αλλα ειναι ''γιατροσοφια''

Δημοσ.

Λοιπον,

Δεξι κλικ στο my computer -> manage ->device manager -> βλεπεις τη συσκευη με το προβλημα (θα εχει ερωτηματικο λογικα).

κανεις δεξι κλικ πανω της -> update driver και ασε το να ψαξει στο windows update , μπορει να ειναι εκει και να μη χρειαστει να κανεις τιποτα αλλο.

Σε αλλη περιπτωση δεξι κλικ πανω της -> properties -> details και σου λεει κατι ακαταλαβιστικα οπως

PCI\VEN_8086&DEV_24D5&SUBSYS_12BC103C&REV_02\3&61AAA01&0&FD

Θα παρεις τα νουμερα μετα τα Ven και Dev και θα τα βάλεις εδώ

Με αυτα θα βρεις ποιας εταιρειας ειναι και ποιο μοντέλο

Στο παράδειγμα τα νούμερα 8086 παραπέμπουν σε Intel και 24d5 σε C-Media 9738/9739/9761 AC97

Μετά μένει να ψάξεις τους αντίστοιχους οδηγούς.

Αυτο ειναι γενικός οδηγός για όλες τις Pci τυπου συσκευες και όχι μόνο για κάρτες ήχου

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...

Αλλα δεν μπηκα στον κοπο να ανοιξω το κουτι...

Το προβλημα δεν το εχω εγω..:-)

Και δεν υπηρχε χρονος να ασχοληθω περετερω..

Το πρωι θα δω τι μπορω να κανω και μαλλον θα ακολουθησω την συμβουλη του alchemist την οποια ειχα στο μυαλο μου...(αν φυσικα και δε λειτουργει το προγραμματακι του chesty)

Θα σας ενημερωσω για νεα το πρωι...

Καλο σας βραδυ και σας ευχαριστω ξανα...:-)

Δημοσ.

Το προβλημα λυθηκε με format..

Η καρτα δεν ηταν PCI...

Αλλα για καποιο λογο δεν ελεγαν οι οι drivers Να κατσουν στα προηγουμενα windows..

Τωρα ομως εχω αλλο προβλημα...

Ενω εχω βρει κανονικα drivers για ολα.

Δεν εχω βρει για το gigabit ethernet της μητρικης οποτε δεν εχουμε δικτυο...

Και απο οτι βλεπω εδω δεν πρεπει να ειναι και πολυ ευκολο να βρεις...:-/

http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=255

Αν γνωριζει κανεις κατι παρακαλειται να δωσει μια χειρα βοηθειας.:-)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για την βοηθεια..

Το προβλημα λυθηκε με μια PCI ethernet καρτουλα.

Δεν παλευοτανε να κατσω να βρω οδηγους καθως απο οτι εκατσα κι εψαξα δεν πρεπει να βγαινουν πια και γενικα πρεπει να "σπανιζουν" στο διαδικτυο.

Για κακη μας τυχη το cd με τους αρχικους οδηγους της μητρικης εχει χαθει οποτε δεν υπηρχε αλλη επιλογη.

Σας ευχαριστω για τον χρονο που αναλωσατε.

Καλη Ανασταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...