Προς το περιεχόμενο

Νομική ερώτηση για διαμοιρασμό δικτύου

chiderboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Στο χωριό μου δεν έρχεται broadband. Πλησιέτερο σημείο με κάλυψη στα 3,5χιλιόμετρα σε ευθεία

Σκέφτομαι να πάρω απο το σημείο που έχει κάλυψη κάνοντας μια σύνδεση εκεί, να το στείλω ασύρματα και να το μοιράσω (όχι πουλήσω). Κυρίως για το σχολείο το θέλω

Αυτό που δεν ξέρω είναι κατα πόσο νομικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα να το κάνω. Υπάρχει πχ η πιθανότητα να έρθει ο πάροχος και να μου ζητήσει να δώσω λόγο για το πού μοιράζω το bandwidth που αγοράζω απο αυτόν η να μου κάνει κάποιος παράπονα που εκπέμπω σε τόσο μεγάλη απόσταση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Κανεις δε θα σου πει τίποτα. Ο πάροχος δεν ενδιαφέρεται και οι συγχωριανοί σου μάλλον δεν ξέρουν από αυτά. Καλού κακού μην το αναλύσεις. Κανε τι σύνδεση και άμα σε ρωτάνε πες ότι κάποιος φίλος σου ήρθε και το έφτιαξε με κάποιο κόλπο που δεν ξέρεις

νομικά είσαι ok

Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι τοσο απλο. Τοσο στη θεωρια, οσο και στην πραξη προκυπτουν πολλα θεματα.

Απο νομικης αποψεως,ας μιλησει κανενας που το κατεχει. Αλλα δεν μπορεις να εχεις μια συνδεση με σκοπο να την μοιραζεις (ακομα και χωρις πληρωμη). Αλλο αν γινεται (πχ. καποιος εχει ξεκλειδωτο το wireless συστημα του).

Απο τεχνικης αποψεως, να βαλεις πομπο που να μοιραζει το σημα σε 3.5χλμ, μαλλον δυσκολο το βλεπω. Μια λυση ειναι να μοιρασεις το σημα απο εκει που υπαρχει το dsl με κατευθυντικη κεραια, αλλα αυτο προυποθετει να μην υπαρχουν εμποδια.

Στην Αθηνα αυτο γινεται μεσω του Athens Wireless Metropolitan Network και εκει μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες.

Δημοσ.

Αυτό έλειπε να παραπονεθούν και οι συγχωριανοί... Αν γίνει για το χωρίο θα γίνει. Εγώ στο σπίτι είμαι με 2mbit και όποτε θέλω φέρνω 24αρα

Για το σήμα που εκπέμπω δεν νομίζω να υπάρχει θέμα όσον αφορά την ακτινοβολία καθώς δεν είναι τόσο μεγάλη και έιναι κατευθυνόμενη σε ένα σημείο. Πιο πολύ για το αν υπάρχει πρόβλημα στο να χρησιμοποιώ ένα φάσμα συχνοτήτων σε τόσο μεγάλη εμβέλεια αναρρωτιέμαι άσε που και πάλι είναι κατευθυνόμενο το σήμα. Και δε ξέρω κατα πόσο θα έχει πρόβλημα ο πάροχος με αυτό

Τεχνικό θέμα δεν νομίζω να συναντήσω. Οπτική επαφή πιστευώ θα μπορέσω να εξασφαλίσω. Οριακά είναι. Λέω να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο σε κάθε άκρο ή άλλα προιόντα αυτής της σειράς

Δεν θέλω να το κάνω κρυφά γι αυτό έχω τέτοιους προβληματισμούς

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Νομικά είσαι καλυμενος αν εκπεμπεις στα νόμιμα όρια ισχύος

20dbi /2,4ghz - 23dbi/5,15-5,35Ghz - 30dbi/5,47-5,725Ghz (14-24Dbi η συσκευή).

14dbi=0,025watt,/ 17dbi=0,05watt / 20dbi=0,1 watt / 23dbi=0,2watt, / 26dbi=0,4watt / 30dbi=1watt

Οι δυο συσκευές που πρωτινές είναι εξερετικες για αυτή την χρήση έχουν αμφίδρομα 2*25Mbit/sec,

με μεγίστη θεωρητική απόσταση 15KM και αδιάβροχη προστασία ακομα και με κεραυνούς θα έχεις δίκτυο.

Η μπάντα των 5ghz δεν ειναι ορατή απο της περισσότερες συσκευές των 2,4ghz.

Μπορείς να απεχουν μεχρι 20 μετρα απο την βαση τους και μεσο Power Over Ethernet (Περιλαμβάνεται στη συσκευή) να περνούν ρεύμα απο το upt Rj45 καλώδιο με τα 4-5-7-8 καλωδια και data απο 1-2-3-6.

Νομοσχεδιο

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα στο εγχείρημα.Είναι σαν να έχεις αγοράσει ένα κινητό, να πληρώνεις με συνδρομή την κινητή τηλεφωνία-πάροχο και να δίνεις το κινητό σου σε όποιον άλλο θέλεις να τηλεφωνάει.Από τη στιγμή που πληρώνεις τη σύνδεση την κάνεις οτι θέλεις (αρκεί να μην τη χρησιμοποιείς για παράνομο κατέβασμα προστατευμένου από πνευματικά δικαιώματα υλικού)

Δημοσ.

'Άρα απο ότι φαίνεται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κοιτάω τι άλλο χρειάζεται, αγοράζω εξοπλισμό, βρίσκω μια γραμμή για να πάρω Internet και φτιάχνω δική μου ζεύξη :D

Thnx παίδες!

• Moderators
Δημοσ.

Ενδιαφερον ερωτημα.Θα σκουντηξω λιγο τον Zazula να πει την γνωμη του οσον αφορα το μοιρασμα σε μεγαλο πληθος ατομων,αν και υποθετω πως δεν γραφει πουθενα και σε κανενα συμβολαιο πως μιλαμε για προσωπικη χρηση η πως απαγορευεται η διαθεση της συνδεσης σε x ατομα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...