stratigos24 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Παιδια καλησπερα. Ειμαι dj σε μαγαζι και παιζω με το virtual dj. Δεν εχω παραπονο απο το προγραμμα για αυτα που προσφερει , αλλα τωρα τελεφταια εχω μια σκεψη μηπως αρχισω να παιζω με ενα απο αυτα τα προγραμματα οπως το serato , final scrach , Reloop Spin κλπ. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω να scratchαρω παιζοντας με βινυλιο και βλεπω πως με αυτα τα προγραμματα μπορεις να παιξεις με cdιερες ή πικαπ τα κομματια που εχεις στον υπολογιστη σου. Τα προγραμματα αυτα σου δινουν μαζι , 2 cd , 2 βινυλια και 2 βελονες. Ετσι θελω να κανω την εξης ερωτηση μιας και με ενδιαφερει να παιξω με βινυλιο : Αυτες οι βελονες ειναι <<ειδικες>> δηλαδη δεν φθειρονται με το χρονο? Γιατι αν φθειρονται μιλαμε οτι θα θελω 2 βελονες καθε μηνα και σκεφτομαι μηπως καλυτερα να παρω 2 numark cdx που παλι scrachαρεις δεν εχουν βελονα και διαβαζουν mp3 , οποτε δεν φθειρεται και δεν χρειαζεται να κουβαλας και πολλα cd μαζι σου αμα τα οργανωσεις σε ομαδες , αφου και το καθε cd θα σου χωραει περιπου 150 κομματια? Ευχαριστω εκ των προτερων!
aledjo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 και το virtualdj κανει αυτο που λες με δισκους και με cd. για μενα η καλυτερη λυση ειναι να παρεις καποιο cdplayer που υποστηριζει συνδεση με υπολογιστη και να γινεται controler για τα προγραματα. οπως πχ. το cdj400. το εχω δοκιμασει με virtualdj και traktor. να γουσταρεις υπαρχουν και πιο ακριβα που εχουν και πλατο που γυριζουν και να ειναι σαν με παιζεις με δισκους. πχ το DN-3700
stratigos24 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Θα ηθελα καλυτερα μονο και μονο απο κολλημα δικο μου να παιζω με πικαπ γιαυτο και ρωταω ολα αυτα.Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου παντως. Να εισαι καλα.Ειναι και αυτο μια καλη λυση.
plpapadopoulos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Αυτό που ζητάς απαιτεί συμβατές κάρτες ήχου με timecoding, για να μπορούν να επεξεργάζονται ττο ειδικό σήμα απο τα βινύλια/CDs που σου παρέχουν τα εκάστοτε προγράμματα. Αυτές είναι κάρτες όπως οι Native Instrunments Audio DJ4, Audio DJ8, και Serato αντίστοιχες, καθώς και συμβατοί μίκτες με timecoding, όπως ο Mackie d.4 Pro, Ecler Evo 5, Allen & Heath Xone:3D, Allen & Heath Xone:4D κλπ... Χωρίς την ύπαρξη των ανωτέρω, δε κάνεις τίποτα με κανένα software... Επίσης, όσον αφορά ειδικές κεφαλές για τα πικάπ, αυτό είναι μέγιστη παπάτζα που έχεις ακούσει. Οποιαδήποτε αξιόπιστη κεφαλή High Precision (υψηλής εξόδου σήματος), είναι σε θέση να αναπαράγει άριστα σήμα timecoding. Όλα τα άλλα, είναι απλά μια καραμέλα για να πουλάνε κεφαλές δημιουργώντας μια νέα μόδα/ανάγκη από το πουθενά. Ελπίζω να σε βοήθησα. PS: Προφανώς και μιλάμε για playback σε σωστά πικάπ, έτσι? (π.χ. Stanton ST-150/STR8-150, Technics SL1200/1210 series κλπ) ---------- Προσθήκη στις 02:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:56 ---------- και το virtualdj κανει αυτο που λες με δισκους και με cd.για μενα η καλυτερη λυση ειναι να παρεις καποιο cdplayer που υποστηριζει συνδεση με υπολογιστη και να γινεται controler για τα προγραματα. οπως πχ. το cdj400. το εχω δοκιμασει με virtualdj και traktor. να γουσταρεις υπαρχουν και πιο ακριβα που εχουν και πλατο που γυριζουν και να ειναι σαν με παιζεις με δισκους. πχ το DN-3700 Και με αυτό συμφωνώ. (Τα κουμπώνεις σε Traktor Pro με το ανάλογο tks/tsi file και είσαι οκ και χωρίς timecoding). Denon DN-S3700 ή DN-S1200 αν θες κάτι πιο οικονομικό κ λιτό. Σε Pioneer πας στο CDJ-400 και αν θες το top, Pioneer CDJ-2000.
plpapadopoulos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 και το pioneer cdj-350 βγηκε τωρα.... Δεν υπάρχει ακόμα stable tks/tsi file και γι αυτο δε το ανέφερα ως δοκιμασμένη λύση αλλά ναι, υπάρχει κ αυτό.
aledjo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δεν υπάρχει ακόμα stable tks/tsi file και γι αυτο δε το ανέφερα ως δοκιμασμένη λύση αλλά ναι, υπάρχει κ αυτό. δε χρειαζεται να υπαρχει. φτιαχνεις τα κουμπια με το χερι.... λεπτομεριες btw εχω δοκιμασει τα cdj400. ειναι απιστευτα! (με vdj και traktor)
plpapadopoulos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Kαλά ειναι για τα λεφτά τους. Προτιμώ όμως τη λύση της υπογραφής μου για την ώρα κ μέχρι να πάω για τα 2000 Όσο για το keymapping, το παιδί δεν ξέρει καν το timecoding και θα τρέχει με keymapping? Επίσης τα 350 βγάινουνε Ιούνιο.
aledjo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 αληθεια, μια και πιασαμε συζητηση για timecoding, δεν εχω ασχοληθει πολυ, λιγο για πειραματα μονο, προτειμω τους controlers εγω. με timecode cd μπορει να εχεις οοοολες τις λειτουργιες ενος cdplayer? εγω το μονο που ειχα καταφερει ηταν να δουλευει οπως τα βινυλια δηλαδη ειχα μονο, play, stop, pitch και bend. πατωντας pause, απλος σταματαγε το τραγουδι, δε μπορουσα να κανω cueing οπως στα cd. οπως επεισης δε μπορουσα να εχω 3 διαφορετικα cue σε ενα τραγουδι γιατι δεν εβρισκε τη θεση του τραγουδιου. καποιοι λενε οτι γινεται. εσυ το εχεις καταφερει? αν ναι με ποιο προγραμα?
plpapadopoulos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 http://www.skratchworx.com/reviews/traktorscratch.php [ame=http://www.youtube.com/watch?v=izvE_yQevHs]http://www.youtube.com/watch?v=izvE_yQevHs[/ame] κι εδώ μια παρόμοια ερώτηση και λύση: http://traktorworld.com/forum/showthread.php?t=86479 http://traktorworld.com/forum/showthread.php?t=95843 Cheers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.