CtrlFreak Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα! Έχω ένα μοντεμ-ρουτερ thomson από αυτά που δίνει η cyta, το πρόβλημα είναι η ισχύς σήματός του που είναι χάλια και ψάχνω λύσεις είτε να αυξήσω το σήμα του είτε να πάρω κάποια εξωτερική κεραία για το λαπτοπ μου. Επίσης έχω ένα netgear DGN2000 που έχω αναφέρει πιο παλιά σε αυτήν την ενότητα αλλά λόγο έλλειψης voip δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω αντί του thomson. Η απόσταση μεταξύ του ρουτερ και του λαπτοπ μου είναι 2 όροφοι.
isay Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 ...Η απόσταση μεταξύ του ρουτερ και του λαπτοπ μου είναι 2 όροφοι. Εδώ είναι το πρόβλημα, όχι το router της cyta ή ο υπολογιστής σου. Τράβα καλώδιο να ησυχάσεις ή αγόρασε και εγκατέστησε ένα repeater. Για repeater κάνε αναζήτηση στο forum, έχει συζητηθεί αρκετά. Ί-σ-ω-ς να έχεις λίγο καλύτερο σήμα, αν ο router έχει εξωτερική αποσπώμενη κεραία και μπορείς να την αντικαταστήσεις με μια πιο μεγάλη και αν βάλεις το router στο πάτωμα και "ξαπλώσεις" την κεραία.
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 to thomson δεν εχει τρελο σημα.β.το thomson δεν εχει αποσπωμενη κεραια.αν εχεις αλλο thomson η αλλο ρουτερ Που να παιζει με wds τοτε τα κανεις wds.αν τωρα με το netgear που ειναι ασυρματο για να παιξει θα πρεπει να τα ενωσεις μεταξυ τους με καλωδιο και απλα να φερεις το netgear πιο κοντα σε σενα.το netgear δεν παιζει ουτε wds,oute repeater oyte wireless bridge οποτε μπορει να δωσει ασυρματα μονο αμα παρει με καλωδιο απο το thomson.αλλιως παιρνεις repeater η θα μπορουσες πιο δυνατη κεραια στο pc αλλα παλι δεν σημαινει οτι θα παιξει .διοτι δεν ειναι μονο το ποσο δυνατα στελνεις αλλα πρεπει να λαμβανεις και δυνατα οποτε μια καλυτερη και πιο δυνατη καρτα αλλα με το ιδιο ρουτερ δεν θα φερει τρελα αποτελεσματα.λιγο καλυτερα θα ειναι.αλλιως κλεινεις το ασυρματο στο thomson και βαζεις το netgear με μικρο καλωδιο διπλα στο thomson και κανεις το netgear να δινει ασυρματα.απλα thomson 192.168.1.254 netgear 192.,168.1.253 και κλειστο dhcp.στο thomson κανονικα ρυθμισεις απλα κλεινεις ασυρματα στο Netgear πειραζεις μονο το ασυρματο.ουτε username oute τιποτα.καλωδιο ethernet μεταξυ τους.
CtrlFreak Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 to thomson δεν εχει τρελο σημα.β.το thomson δεν εχει αποσπωμενη κεραια.αν εχεις αλλο thomson η αλλο ρουτερ Που να παιζει με wds τοτε τα κανεις wds.αν τωρα με το netgear που ειναι ασυρματο για να παιξει θα πρεπει να τα ενωσεις μεταξυ τους με καλωδιο και απλα να φερεις το netgear πιο κοντα σε σενα.το netgear δεν παιζει ουτε wds,oute repeater oyte wireless bridge οποτε μπορει να δωσει ασυρματα μονο αμα παρει με καλωδιο απο το thomson.αλλιως παιρνεις repeater η θα μπορουσες πιο δυνατη κεραια στο pc αλλα παλι δεν σημαινει οτι θα παιξει .διοτι δεν ειναι μονο το ποσο δυνατα στελνεις αλλα πρεπει να λαμβανεις και δυνατα οποτε μια καλυτερη και πιο δυνατη καρτα αλλα με το ιδιο ρουτερ δεν θα φερει τρελα αποτελεσματα.λιγο καλυτερα θα ειναι.αλλιως κλεινεις το ασυρματο στο thomson και βαζεις το netgear με μικρο καλωδιο διπλα στο thomson και κανεις το netgear να δινει ασυρματα.απλα thomson 192.168.1.254 netgear 192.,168.1.253 και κλειστο dhcp.στο thomson κανονικα ρυθμισεις απλα κλεινεις ασυρματα στο Netgear πειραζεις μονο το ασυρματο.ουτε username oute τιποτα.καλωδιο ethernet μεταξυ τους. Με ενδιαφέρει αυτό με το netgear που λες. Εγώ τα σύνδεσα μεταξύ με ethernet και το netgear ανοιχτό μόνο το ασύρματο αλλά μου έδειχνε ότι το netgear δεν έχει ιντερνετ μόνο τοπικό δίκτυο. Για πες λεπτομέρειες πως να τα συνδέσω μεταξύ τους. ---------- Προσθήκη στις 19:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:21 ---------- Περίεργα πράγματα... την πρώτη φορά που το σύνδεσα δεν δούλεψε ενώ τώρα δουλεύει κανονικά.....
poulinos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 thomson 192.168.1.254 το σεταρεις κανονικα netgear το κανεις reset default.ειναι Ip 192.168.0.1 θα το κανεις ip 192.168.1.253 και θα του κλεισεις τον dhcp.μετα συνδεεις ethernet me ethernet μπαινεις 192.168.1.253 και φτιαχνεις το wireless.
CtrlFreak Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο γιατί φαίνεται να δουλεύει κανονικά παρόλα αυτά και το netgear δεν είναι αρκετό για να καλύψει την απόσταση. Θα χρειαστώ μεγαλύτερο καλώδιο ethernet για να πάω το netgear κοντά στο παράθυρο μήπως και δούμε φως.
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 εκει απλα θα ανοιξεις και τα 2 ασυρματα.στο καθενα διαφορετικο ssid και διαφορετικο καναλι για να καλυψεις ολο τον χωρο.
CtrlFreak Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 εκει απλα θα ανοιξεις και τα 2 ασυρματα.στο καθενα διαφορετικο ssid και διαφορετικο καναλι για να καλυψεις ολο τον χωρο. Μιλάς για την περίπτωση που θα φέρω το netgear πιο κοντά στο παράθυρο? Τώρα ρίχνω παραγάδι με προέκταση usb 5 μέτρα από το μπαλκόνι κάτω μια ασύρματη κάρτα usb που είχα. Μόνο να μην βρέξει... :rolleyes:
poulinos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 απλα λεω οτι αν ανοιξεις και τα 2 ασυρματα και εφοσον το ενα ρουτερ με το αλλο εχουν μεγαλο ethernet μπορεις να καλυψεις δυο διαφορετικους χωρους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.