Προς το περιεχόμενο

Mass Effect 3

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκίνησα το παιχνίδι κανένα διήμερο τώρα και τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα. Σαν σκέτο παιχνίδι είναι κακό, είναι πραγματικά τριτοκλασάτο shooter. Κίνηση καθόλου ομαλή, μηχανισμοί προχειροφτιαγμένοι, ΑΙ όχι καλή. Για να μην αναφέρω για την διαχείριση της ομάδας και των skills. ΠΟΛΥ κακό παιχνίδι.

Εγω να προσθέσω πως η κίνηση ειναι αρκετα χειρότερη απο το ΜΕ2 και ειδικα η κινηση μεχρι να καλυφθει ο shepard ειναι λες και εχει μαγνητη απο πίσω και ελκυεται απο τειχους! Για τη διαχειριση της ομαδας και skills αμα εβλεπες ΜΕ2 θα αλλαξεις κατα καποιο τροπο αποψη καθως βελτιωθηκε (οχι οτι ειναι και τελειο)!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ελεος το τελος ηταν λιγο χχαλια :S.για την ακριβεια αθλιο δεν μαρεσε πρεπει να ομολογησω δεν περιμενα οτι θα ελεγαν οτι θα βγαλουν το "κανονικο τελος" σε downloadable :S.ελεος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Epic!! Συγχαρητήρια στην κοπελιά.

Έχει τραγουδήσει και το soundrack του skyrim με ανάλογη επιτυχία!

Όχι μόνο το theme αλλά και ingame μουσική, τραγούδια βάρδων. Πολύ μεράκι, μπράβο της

Κακώς επανέρχομαι στο θέμα και ξέρω πως το έχουμε αναλύσει, αλλά τί να κάνω, μόλις τώρα το τελείωσα.

Δεν με χάλασε το φινάλε σχεδόν καθόλου. Ναι, οι επιλογές ήταν θολές και οι διαφορές ελάχιστες ανάμεσα στα φινάλε και ναι, ο χαρακτήρας τελικά κατέληξε ένα άβουλο ον που είχε τρεις "ξερές" και δυσδιάκριτες ως προς την διαφορετικότητά τους επιλογές, αλλά σκεφτείτε την ολίσθηση (και αυτής) της σειράς σε επίπεδο gameplay. Σιγά το RPG που ήταν το παιχνίδι, σιγά τις τρομερές επιλογές που σου έδινε καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και σιγά τα διλήμματα που αντιμετώπιζες, το τέλος σε χάλασε; Το ME είχε πολλές επιλογές, το ME2 λιγότερες και το ME3 κόντεψε να γίνει ένα rail shooter, όπου κάπου-κάπου είχες να διαλέξες ανάμεσα σε άσπρο μαύρο. Ένα τέτοιο φινάλε θα με χαλούσε στο Fallout 2, όχι σε αυτό το σύγχρονο gaming προϊόν που προορίζεται για μαζική κατανάλωση. Και πάλι καλά να λέμε, που είχε τουλάχιστον τόσες πολλές αξιομνημόνευτες σκηνές.

Gameplay για γέλια και για κλάματα, role playing απόλυτα ανύπαρκτο, αλλά μου άρεσε. Σενάριο, πλοκή, σκνηοθεσία, μουσική, όλα αυτά ήταν αρκετά για να με κρατήσουν και με το παραπάνω.

Όντως, γιατί χαλαστήκατε μερικοί (εώς αρκετοί) απο το τέλος..?

Εντάξει, ηταν κάπως rushed, αλλά μια χαρά το έκλεισαν κατά την άποψή μου. Έχω δεί και πολύ χειρότερο τερματισμό σε παιχνίδι (Resistance 3)..

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι κατώτερο απο το 2 (το οποίο και είναι αυτό που μου έκανε την καλύτερη εντύπωση απο την τριλογία).

Τώρα το σκέφτομαι να ασχοληθώ και με το DLC οταν βγεί με το καλό ή όχι...

Επειδη ακουω πολλους που εχουν χαλαστει με το τελος, αρχιζω να πιστευω οτι δεν το εχουν καταλαβει(μπορει να μην το εχω καταλαβει εγω, δεν ξερω). Για να μην κανω κανα spoil, σας παραθετω ενα link με μια θεωρια για το τελος του ME3, η οποια κατα την αποψη μου ισχυει:

http://gamerant.com/mass-effect-3-ending-indoctrination-theory-spoilers-benk-139605/

Δηλαδη αυτο δεν ειναι το κανονικο τελος, αλλα ενα ονειρο/ψευδαισθηση του Shepard. Ετσι δικαιολογηται και το cutscene που δειχνει τον Shepard νεκρο στα συντριμια του Λονδινου και ΟΧΙ στο citatel και ξαφνικα αναπνεει. Ποσο ποιο τελειο τελος? Πειτε μου? :-D

• Super Moderators

Το πρόβλημα με αυτό που περιγράφεις είναι ότι δε συνάδει με τη ρητή υπόσχεση της Bioware για απαντήσεις. Εικασίες, ναι. Απαντήσεις, όχι.

Γενικά, αυτό που διακρίνω είναι μια προσπάθεια να πιαστεί ο κόσμος από κάπου, γιατί είναι πραγματικά αδιανόητο μετά από τρία επεισόδια, να καταλήξουμε σε μια τέτοια απογοητευτική εικόνα.

Επίσης, η θεωρία

του indoctrination, το god-child που μόνο ο Sheppard βλέπει, κτλ. πάσχει, γιατί δε στέκει να έδιναν οι Reapers τη δυνατότητα στο Sheppard να τους καταστρέψει -κόκκινη επιλογή- είναι εντελώς ασύμβατο και με όσες περιπτώσεις αντίστασης στο indoctrination που έχουμε δει ως τώρα, το θύμα στην καλύτερη αυτοκτονεί

έχει λογικά κενά.

Απλά, η απλούστερη εξήγηση για να δικαιολογηθεί όλος αυτός ο αχταρμάς ιδεών και ανεξερεύνητων subplots είναι να πει κανείς

όνειρο/indoctrination ήταν

που το θεωρώ αβάσιμο.

Η αίσθηση που έχω είναι ότι πιέζονταν ασφυκτικά από τα χρονοδιαγράμματα και έσφαξαν το τέλος -ή μπορεί κάποιος χαρτογιακάς στην ΕΑ να το βρήκε καλή ιδέα το "αλλάζω χρώματα και καθάρισα". Έχουν βγει μέσω Kickstarter (έστω και ως μισόλογα) τόσα στην επιφάνεια σχετικά με τις επεμβάσεις των παραγωγών στους τίτλους που χρηματοδοτούν ώστε δε θα μου έκανε εντύπωση αν τους επιβλήθηκε από πάνω αυτή η λύση -ίσως και για να πουλήσουν DLC αργότερα, άσχετα αν ο σάλος που προκλήθηκε τους οδήγησε να υποσχεθούν δωρεάν DLC για "όσους θέλουν περισσότερες απαντήσεις".

Κάπως έτσι είναι, όπως τα λέει ο Snoob.

Ας μήν ξεχνάμε ότι το ίδιο το παιχνίδι, στο τέλος-τέλος, σπάει το 4ο τοίχο και απευθύνεται απευθείας σε εσένα, τον gamer, όπου σε ενημερώνει ότι η τριλογία τελείωσε.

Οποιεσδήποτε θεωρίες κατ'εμέ είναι απλώς ευσεβείς πόθοι του κόσμου για κάτι καλύτερο από αυτό που είδαμε.

Το μεγαλύτερο ψεγάδι στην όλη θεωρία περι παραισθήσεων κλ, είναι ότι, ακόμα και υπο αυτό το οπτικό πρίσμα, το τέλος είναι απλά και ξάστερα κακοφτιαγμένο

• Super Moderators

Ας μην ξεχνάμε επίσης και το εξής απλό:

ο Marauder Shields, το καμάρι του ME3, μπορεί να σε σκοτώσει, αν βοσκήσεις αρκετά. Δηλαδή, η σκέψη πως ο Sheppard χάνει τη μάχη του indoctrination σκαλώνοντας σε έναν mid-level αντίπαλο, αποσαθρώνει ακόμη περισσότερο τη θεωρία περί εσωτερικής πάλης κτλ.

Και, φυσικά, αυτό που αναφέρει ο panther_512. Το παιχνίδι λέει ξεκάθαρα στο τέλος τι συνέβη.

Βιάστηκαν/ξέμειναν από ιδέες/παγιδεύτηκαν σε έναν περίπλοκο κόσμο (λογικά κενά υπάρχουν και στα προηγούμενα δύο μέρη) και τώρα κοιτάμε να πιαστούμε από κάπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...