panther_512 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 To KOTOR 2 όμως το είχε κάνει η Obsidian... Που θα δώσει τη βοήθειά της για το Wasteland 2, μακριά από publishers To KOTOR 2 το ανέφερα διότι αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πώς ο παραγωγός μπορεί να καταστρέψει τη δουλειά του δημιουργού. Τέχνη και περιορισμοί δεν πάνε καθόλου καλά μαζί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Τεχνη και νταβατζιλικια να λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 To KOTOR 2 το ανέφερα διότι αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πώς ο παραγωγός μπορεί να καταστρέψει τη δουλειά του δημιουργού. Καλά ναι, το θυμάμαι. Αλλά έστω και μετά από καιρό, οι modders το έφτιαξαν. Εδώ πέρα και να πήγαινες για modding, θα χτυπήσει το Origin και μπορεί καμιά μαμά ΕΑ να σου ρίξει ban, ξέρω γω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wgibson Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Ghostrider τι εννοεις το εφτιαξαν????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Μόλις το τερμάτισες ε? [...] Ναι, χθες. Τόσες ημέρες απέφευγα ακόμη και να μπαίνω σε fora, γιατί δεν ήθελα να πέσω πάνω σε κανένα αδέσποτο spoiler. Ήξερα, βέβαια, πως υπάρχουν πολλά παράπονα για το τέλος, αλλά ομολογώ πως τέτοια ασύλληπτη πατάτα δεν την περίμενα σε καμία περίπτωση. Εντωμεταξύ, διαβάζω τις δηλώσεις που έκαναν πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, αναφερόμενοι ειδικά στο τέλος και σκέφτομαι πως είτε έχουμε στα χέρια μας ένα "σφάξιμο" περιεχομένου μπροστά στο οποίο το ΚοTOR 2 φαντάζει πταίσμα, είτε οι άνθρωποι είναι τρολολόλ συμπαντικών διαστάσεων. Σεναριακά κενά που πραγματικά ντροπιάζουν τη δουλειά που είχε γίνει ως τώρα. Ειδικά η κολοσσιαία φόλα όπου το Normandy παλεύει να ξεφύγει από την έκρηξη και καταλλήγει σε έναν πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος -άρα πρόλαβε να φτάσει στο Mass Relay- και από μέσα κατεβαίνει χαρακτήρας που τον είχα μαζί μου στην τελική έφοδο... Πώς; Πότε πρόλαβε ο Kaidan να κάνει μεταβολή από την ακτίνα του Harbinger, να φτάσει σε κάποιο shuttle, να συναντηθεί με το Normandy που εκείνη την ώρα πολεμούσε, να πουν όλοι μαζί "στα τρυφερά μας ο Sheppard, πάμε να την κάνουμε" -για που ωρέ παλλικάρια, αφού οι Reapers θα σας φάνε ούτως ή άλλως άμα χαθεί αυτή η μάχη- και να καταλλήγουμε στο σοφό γέροντα να μας λέει πως "κάθε είδος έχει τη δική του ιστορία". Ποια δική του ιστορία, μάστορα; Σας έκανα όλους οργανικοσυνθετικούς, όλο το DNA στο σύμπαν, για να ζήσει ο Joker τον έρωτά του με την EDI. Φινίτο το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, για το οποίο πάλευα τόσα χρόνια. Τι; Θεραπεύτηκε το genophage και οι Krogan φίλιωσαν με τους Turians; Στα τέτοια μου. Οργανικοσυνθετικοί και όποιος γουστάρει. Πώς; Αν τους αφήσω τους συνθετικούς, θα εξοντώσουν τους οργανικούς; Άρα είμαι πολύ καραγκιόζης που τερμάτισα 300 χρόνια πολέμου μεταξύ των Geth και των Quarians. Διαφορετικότητα; Επιλογές; Ναι, καλά. Μπλε, Κόκκινοι και Πράσσινοι κόκοι. Ή εκρήξεις, τέλος πάντων. Θέλω να πω, εντάξει, το ξέραμε πως θα το σκίσουν στα DLC. Και DLC με την κυκλοφορία είχαμε και σίγουρα 2-3 "μεγάλα" ακόμη θα βγουν, αν όχι επειδή κατάλαβαν τα καμάρια μας στην ΕΑ ότι είναι βλακώδες να έχεις λιγότερες επιλογές squadmates στο 3 (7) από ό,τι στο 2 (12) τουλάχιστον γιατί είναι απολύτως λογικό, το τέλος μιας τριλογίας να θέλεις να το εμπλουτίσεις/εκμεταλλευτείς στο έπακρο, αλλά αν υποψιαστώ πως αυτά τα "resolutions" που είδα δεν είναι αποτέλεσμα βιασύνης/μακελέματος περιεχομένου αλλά προσπάθεια να πουλήσουν DLC με άλλο τέλος... Ghostrider τι εννοεις το εφτιαξαν????? Υπάρχουν restoration mods για το KoTOR 2, όπου modders χρησιμοποίησαν το αχρησιμοποίητο/κομμένο υλικό που υπήρχε στα CD για να συμπληρώσουν αποστολές/χαρακτήρες αλλά και να φτιάξουν ένα καλύτερο τέλος για το παιχνίδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Μετάβαση σε σειρά κινουμένων σχεδίων για το Mass Effect! Σε κάποια φάση μου θύμισε το δικό μας "κι ο Ρούχλας είναι `λα`" (για όποιον θυμάται την αναφορά) (προφανώς πρόκειται για αστείο του IGN, don't rage for this) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfaeffe Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 (προφανώς πρόκειται για αστείο του IGN, don't rage for this) Στο ίδιο πρωταπριλιάτικο πνεύμα από την Blizzard: http://us.blizzard.com/en-us/games/supplydepot/ Multiple endings, each influenced by your choices and color-coded for your convenience! (Further epic endings planned for post release as downloadable content.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nevyn Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Στο ίδιο πρωταπριλιάτικο πνεύμα από την Blizzard: http://us.blizzard.com/en-us/games/supplydepot/ Multiple endings, each influenced by your choices and color-coded for your convenience! (Further epic endings planned for post release as downloadable content.) Και ο Notch( δημιουργος του Minecraft)ειναι στο ιδιο στυλ με το Mars effect http://marseffect.net/ Hard science fiction. Waist high walls. A game ending that makes sense Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Στο ίδιο πρωταπριλιάτικο πνεύμα από την Blizzard: http://us.blizzard.com/en-us/games/supplydepot/ Multiple endings, each influenced by your choices and color-coded for your convenience! (Further epic endings planned for post release as downloadable content.) το καλύτερο πρωταπριλιάτικο που μπορούσε να κάνει η Blizzard ήταν να αναβάλει την κυκλοφορία του D3, ok οι περισσότεροι θα το καταλάβαιναν αμέσως αλλά τι impact σε αυτούς που δεν θα το έπαιρναν χαμπάρι θα ήταν τεράστιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doommaster Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 το καλύτερο πρωταπριλιάτικο που μπορούσε να κάνει η Blizzard ήταν να αναβάλει την κυκλοφορία του D3, ok οι περισσότεροι θα το καταλάβαιναν αμέσως αλλά τι impact σε αυτούς που δεν θα το έπαιρναν χαμπάρι θα ήταν τεράστιο... τα πρωταπριλιάτικα αστεία για το D3 η blizzard τα έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. if you know what i mean........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 τα πρωταπριλιάτικα αστεία για το D3 η blizzard τα έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. if you know what i mean........ owned Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john2gr Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 το Normandy παλεύει να ξεφύγει από την έκρηξη και καταλλήγει σε έναν πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος -άρα πρόλαβε να φτάσει στο Mass Relay- και από μέσα κατεβαίνει χαρακτήρας που τον είχα μαζί μου στην τελική έφοδο... Πώς; Πότε πρόλαβε ο Kaidan να κάνει μεταβολή από την ακτίνα του Harbinger, να φτάσει σε κάποιο shuttle, να συναντηθεί με το Normandy που εκείνη την ώρα πολεμούσε, να πουν όλοι μαζί "στα τρυφερά μας ο Sheppard, πάμε να την κάνουμε" -για που ωρέ παλλικάρια, αφού οι Reapers θα σας φάνε ούτως ή άλλως άμα χαθεί αυτή η μάχη- και να καταλλήγουμε στο σοφό γέροντα να μας λέει πως "κάθε είδος έχει τη δική του ιστορία". Ποια δική του ιστορία, μάστορα; Σας έκανα όλους οργανικοσυνθετικούς, όλο το DNA στο σύμπαν, για να ζήσει ο Joker τον έρωτά του με την EDI. Φινίτο το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, για το οποίο πάλευα τόσα χρόνια. Τι; Θεραπεύτηκε το genophage και οι Krogan φίλιωσαν με τους Turians; Στα τέτοια μου. Οργανικοσυνθετικοί και όποιος γουστάρει. Πώς; Αν τους αφήσω τους συνθετικούς, θα εξοντώσουν τους οργανικούς; Άρα είμαι πολύ καραγκιόζης που τερμάτισα 300 χρόνια πολέμου μεταξύ των Geth και των Quarians. Διαφορετικότητα; Επιλογές; Ναι, καλά. Μπλε, Κόκκινοι και Πράσσινοι κόκοι. Ή εκρήξεις, τέλος πάντων. Αν ισχύει το indocrination theory, τότε άνετα δικαιολογείται το ότι είδες τον χαρακτήρα που είχες μαζί σου να κατεβαίνει, όπως και το ότι το Normandy ξαφνικά εμφανίζεται αντί να πολεμάει να φεύγει μέσω ενός Mass Relay. Όπως στα όνειρα, έτσι κι εδώ βλέπεις περισσότερο αυτούς με τους οποίους είχες δεθεί περισσότερο (aka αυτούς που είχες επιλέξει για να πολεμήσεις μαζί). Στο video που καταστρέφεις τους Reapers, ο/η Shepard ξυπνάει ΜΕΤΑ το video που δείχνει το Normandy και τα σχετικά, πράγμα που υποδηλώνει ότι ακόμα κι η σκηνή με τον Joker δεν είναι κάτι που έγινε στην πραγματικότητα. Θα το ξαναπώ, έτσι και ισχύει κάτι τέτοιο, τα άτομα εκεί στην BioWare είναι απλά Θεοί και γάμησαν με το τέλος. Ναι, δεν είναι το τέλος που περιμέναμε αλλά αν ισχύει το indocrination τότε μιλάμε για επικές στιγμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Αν ισχύει το indoctrination, μιλάμε για ανοησία ακόμη πιο επικών διαστάσεων από τα τρία χρώματα που βαφτίστηκαν "wildly varying resolutions". Σε κάθε περίπτωση, μια τριλογία που βασίστηκε σε σωρεία επιλογών, επένδυση σε συμμαχίες, φιλίες, αισθηματικές σχέσεις -άσχετο αν περήφανα δηλώνω πως δεν ασχολήθηκα με κανένα romance- δεν μπορεί να προσπαθεί να καλύψει αυτή τη χλιαρή, τελικά, κατάληξη πίσω από ένα "indoctrination" το οποίο ποτέ κανείς δεν είδε. Οι άνθρωποι υποσχέθηκαν απαντήσεις, οι keepers μας έμειναν καβάντζα, μας πετάνε στα τελευταία 120 δευτερόλεπτα το βλακώδες god child (όπου με τη λογική-βιολί "έφτιαξα τους synthetics γιατί οι organics σίγουρα θα φτιάξουν synthetics και αυτοί θα τους εξοντώσουν, οπότε ας τους εξοντώσω εγώ για να μην προκύψει χάος") και τώρα έχουμε καταλήξει να ψάχνουμε νόημα σε κάτι που είναι εξωφρενικά ασυνεπές με τα όσα κάναμε από το πρώτο μέρος της σειράς μέχρι το τελευταίο. Προσωπικά, θεωρώ πως το σενάριο ήταν εξαρχής προβληματικό, αλλά τουλάχιστον έκανες κάποιες επιλογές και τις έβρισκες μπροστά σου. Να σε βάζει το παιχνίδι να τερματίζεις πολέμους αιώνων, γενετικά πειράματα, να καταρρίπτεις αντιλήψεις περί συνθετικής ζωής, να πολεμάς για το δικαίωμα του καθένα (οργανικού και συνθετικού) στην ύπαρξη και τη δημιουργία, για να βγει το μόμολο στο τέλος να σου πει "κόκκινο, μπλε, πράσινο", είναι απαράδεκτο. Δε ζητάω happy end, απαραιτήτως (βασικά, τίποτε δε ζητάω, από ποιον να το ζητήσω άλλωστε, κουβέντα κάνουμε)αλλά μια συνέπεια επιλογών και κατάληξης θα την ήθελα: κράτησες την ομάδα ζωντανή; Δες τουλάχιστον τι απέγιναν. Πώς σκοτώθηκαν σε αυτό το επικό, υποτίθεται, φινάλε ή πώς επέζησαν, πώς σε θυμούνται αυτοί (όχι ο απρόσωπος γέρος-πασπαρτού σε κάθε τέλος), πώς σε εκθειάζουν για τις επιλογές σου ή πώς σε καταριούνται για τη βλακεία/σκληρότητα/αναποφασιστικότητά σου. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω πως αν ανακοινωνόταν κάποια στιγμή επίσημα ότι όλος αυτός ο χλιαρός αχταρμάς στο τέλος ήταν "όνειρο" ή αποτέλεσμα indoctrination, θα το έβρισκα ακόμη πιο απογοητευτικό από το "κοιτάξτε, είπαμε-ξείπαμε, χέζουμε την παρόλα μας, δεν προλαβαίναμε να φτιάξουμε δεκαπέντε τελείως διαφορετικά κλεισίματα, βολευτείτε με το Α-Β-C και τα λέμε στα DLC". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Με αυτά που είδαμε από τους ίδιους τους devs και από το "Final Hours of Mass Effect 3", δεν πιστεύω να παιχτεί κάτι με indoctrination στο τέλος. Άνοιξαν μεγάλη τρύπα και δεν βλέπω να βγαίνουν. ΥΓ. SNOOB, Y U NO ROMANCE? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 [...] ΥΓ. SNOOB, Y U NO ROMANCE? Δεν ξέρω, από το 1 δε μου άρεσε καθόλου τόσο το δίπολο Liara-Ashley όσο και ο βεβιασμένος τρόπος που "προέκυπτε" το αίσθημα -ας πούμε, τη Liara την "ήξερα" με το ζόρι πέντε αποστολές (πολλές λέω, λιγότερες ήταν) πριν μου πει ότι την έχω συνεπάρει, η θρήσκα Ashley (με διαφορά ο πιο βελτιωμένος χαρακτήρας στο 3) δε μου έλεγε κάτι, εντωμεταξύ ακόμη κι αν απέκρουες τις σπόντες της κάποια στιγμή σου πετούσε ένα ξεκάρφωτο "think you can handle me?" ενώ εγώ την πήγαινα στο "let's keep it professional" και κάτι τέτοια αυστηρά. Φαινόταν επίσης από το animation του Kaidan πως ή ήταν κομμένο gay romance ή επιλογή για fem Shep και δε μου άρεσε όλο αυτό το κλίμα. Ήταν και το πρόβλημα ότι, για να φτάσεις σε κάποιες προσωπικές αποστολές στο 1 (Wrex και Garrus) έπρεπε να τους πιάσεις την κουβέντα, πήγαινα κι εγώ στο μπίρι-μπίρι και με ερωτεύονταν. Τι διάολο... Εντωμεταξύ, την έρημη την Ashley τη θυσίασα κιόλας για να είμαι σίγουρος πως δε θα έχω τίποτε σορόπια πριν την τελική μάχη. Εγώ της μίλαγα νομίζοντας πως θα μου πει να κάνουμε κάτι για να αποκατασταθεί η φήμη του πατέρα της, πού να το φανταστώ πως το παιχνίδι "νόμιζε" ότι τη φλέρταρα. Στο 2 πάλι είχα μπει στη "λογική" του "πάμε να σώσουμε το σύμπαν, γκομενοδουλειές μετά". Ε, στο 3 είχα καταλήξει καλόγερος, ήλπιζα πως κάτι θα έπαιζε με τη Miranda αλλά δεν προέκυψε κάτι, μάλλον γιατί την είχα "ξεκόψει" στο 2 αλλά ήταν επιλογή μου να το κάνω, ας πρόσεχα να μην καταλήξω έτσι. Πού να ήξερα πως μετά από τόση αυτοθυσία και σοβαρότητα θα με περίμενε το μόμολο μπροστά στη διαφήμιση του Αriel, θα πέθαινα σαρδανάπαλος! Πάντως, για να είμαι δίκαιος, ο χειρισμός των romances στο 3 ήταν πολύ βελτιωμένος, αν και βρίσκω ανούσιο να αναλώνεις χρόνο και πόρους για να φτιάξεις politically correct επιλογές γκόμενου/ας που στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτε, και να βάζεις τον αδίστακτο Illusive Man να αυτοκτονεί μετά από δύο ατάκες. Κάτσε γράψε ένα σοβαρό σενάριο εκεί που μετράει και άσε τα ρομάντζα για το Άρλεκιν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα