Προς το περιεχόμενο

Mass Effect 3

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Τι να πω, μετά το overdose του 1ου και του 2ου την βδομάδα που μας πέρασε έπιασα το 3ο σήμερα, δεν με ψήνει ιδιαίτερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

OK μόλις το τερμάτισα και εγώ.

Τα συγχαρητήριά μου στην Bioware, μιάς και το τέλος του Mass Effect 3 είναι πλέον στη κορυφή των χειρότερων τερματισμών που έχω δεί ever.

Κακοφτιαγμένο, βιαστικό και προσβλητικό για την υπόλοιπη ιστορία. Μέχρι που αναιρεί και επιλογές που έκανες ελάχιστα λεπτά πιό πρίν. Για να μήν αναφερθώ στην απίστευτη αντιγραφή από γνωστή ταινία.

Δεν έχω να πώ τίποτα άλλο. Πλήρης απογοήτευση και τεράστια μούτζα στα μούτρα όλων αυτών που ακολουθήσαν τη τριλογία εξ αρχής.

Αν ήταν ένα παιχνιδάκι των 3-5 ωρών, δέν θα ήταν πρόβλημα.

Αλλά μετά από 3 παιχνίδια των 20 ωρών μίνιμουμ το καθένα, σε μιά διάρκεια 5 χρόνων, με τόση έμφαση και λεπτομέρεια στην ιστορία, η εταιρία όφειλε να δώσει ένα σωστό, μελετημένο, εκτενές τέλος, που να δίνει ολοκλήρωση.

Η γκρινια ειναι τραγικη και ποσο μαλλον οταν λες οτι τωρα το τελειωσες ενω το εκραζες πιο πριν!

Καταλαβαμε το τροπο σκεψης σου! μη το γελοιοποιεις ομως!

Το τελείωσα και εγώ. Γενικά συγκλονιστικό παιχνίδι. Το τέλος το βρήκα υπέροχο, τρία σενάρια να διαλέξεις. Αυτοι που γκρινιάζουν έχουν πρόβλημα απλα με το βίντεο που είναι ίδιο, αλλα μην ξεχνάτε ότι είναι το τέλος μιας τριλογιας.

Και όλη η ιστορία, συμπεριλαμβανομένου και του τέλος είναι υπεροχή. Δεν θα ήθελα να τελειώσει με άλλο τροπο.

Η γκρινια ειναι τραγικη και ποσο μαλλον οταν λες οτι τωρα το τελειωσες ενω το εκραζες πιο πριν!

Καταλαβαμε το τροπο σκεψης σου! μη το γελοιοποιεις ομως!

Μπορείς και καλύτερα.

Να σου θυμίσω από 3 μέρες πρίν:

http://www.insomnia.gr/topic/342580-mass-effect-3/page__st__590

PS: Το παιχνίδι δεν το έχω τερματίσει ακόμα, οπότε η άποψή μου μπορεί να αλλάξει, αν και από πλευράς gameplay το κόβω λίγο δύσκολο.

Προσωπικά όπως ανέφερα, το τέλος είναι κακοφτιαγμένο, βιαστικό, μικρό και δεν προσφέρει ουσιαστική ολοκλήρωση στην ιστορία. Ήταν απλά άθλιο.

Η τριλογία του Mass Effect για εμένα είναι από τις καλύτερες ιστορίες που έχω βιώσει, ανεξαρτήτως μέσου (βιβλίο, ταινία, παιχνίδι).

Το τέλος του 1ου ήταν απλά καταπληκτικό. Το ίδιο και του 2ου.

Το τέλος του 3ου δεν τα φτάνει τα άλλα 2 ούτε για πλάκα και το χειρότερο είναι ότι η ιστορία τελείωσε, οπότε με αφήνει με την απογοήτευση.

Λυπάμαι που δεν ξετρελάθηκα όπως άλλοι.

Για να μήν αναφέρω ότι ενώ είχα τη Tali μαζί μου όταν καήκαμε όλοι από την ακτίνα του Reaper, στο τέλος ώς δια μαγείας βρέθηκε στον άγνωστο πλανήτη με το Normandy (ότι ναναι)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ πανθηÏα, το ενοχλητικό με τα σχόλιά σου είναι ότι επαναλαμβανονται. Δεν χÏειάζεται να συμφωνήσουμε οÏτε Ï€Ïέπει να αÏέσει σε όλους.

Αλλά εδώ και πόσες μέÏες έχει αποφασίσει ότι δεν σου αÏέσει, και Ï€Ïοσπάθεις με κάθε Ï„Ïόπο να μας πείσει ποσό χαλί ειναι. Άκουσα τη γνώμη σου, σεβαστή, αλλά Ï€ÏοχωÏά παÏαπέÏα.

Επεξ/σία από marios_geo

Ειπα καταλαβαινω την γνωμη σου πανθηρα και ειναι σεβαστη στα πλαισια της δημοκρατιας και του ελευθερου λογου ομως με αυτο

Δεν έχω να πώ τίποτα άλλο. Πλήρης απογοήτευση και τεράστια μούτζα στα μούτρα όλων αυτών που ακολουθήσαν τη τριλογία εξ αρχής.

βγηκες απ τα ορια σεβασμου και του εαυτου σου και ολους οσοι ασχοληθηκαν με το παιχνιδι και ναι αξιζει διοτι

κατι καναμε με τους Reapers που ΟΛΟΙ ξεχνανε

ομως δε διαφωνω οτι ειναι καπως κατωτερο τελος απο το ΜΕ2 και βρισκομαι σε αυτο συμφωνος αλλα απο το να "οριεσαι" πρεπει να καταλαβεις οτι χαλας κυριως τον εαυτο σου.

Γιαυτο σου μιλησα ετσι

Δεν προσπάθησα να πείσω τον οποιοδήποτε για το οτιδήποτε.

Φόρουμ είναι και ο καθένας καταθέτει άποψη.

Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ σχολιάζω το παιχνίδι και οι υπόλοιποι σχολιάζουν εμένα ;)

Και όπως βλέπεις στο τόπικ αυτό (και όχι μόνο) δεν είμαι ο μόνος που έχω την άποψη που εκφράζω. Εδώ έχουν γονατίσει τα ίντερνετ από το κόσμο που φωνάζει για το τέλος. Μέχρι και άρθρα αφιερώνουν σε αυτό και ρωτάνε την επίσημη άποψη της Bioware.

Και αν φάνηκα υπερβολικός στο χαρακτηρισμό του τέλους, αυτό οφείλεται στην ομοίως υπερβολική απογοήτευσή μου για ένα τέλος που το ήθελα αντάξιο της ιστορίας που αγάπησα.

από κάποιον που έπαιξε μόνο το 3, το τέλος ήταν λίγο μ'άλλα λόγια ν'αγαπίομαστε...

Και εγώ δεν ξέρω γιατί ρωτάω αυτό που θα ρωτήσω....

Μπορείς να αναφέρεις 1-2 παιχνίδια με καλύτερο ending, για να μάθω και εγώ ο αδαείς πώς πρέπει να είναι;

• Moderators

@MetalGearFan

Αν και η BioWare ήθελε να λέει ότι το 3 είναι "great starting point" για το σύμπαν του Mass Effect, εγώ διαφωνώ.

Πρέπει να έχει παίξει κάποιος και τα άλλα 2.

Αλλά από την άλλη

great starting point γιατί στο τέλος τα ισοπεδώνει όλα. :(

Και εντάξει, εσύ έριξες 20-35 ώρες μόνο στο 3. Εμείς έχουμε ρίξει πολύ περισσότερες και στα προηγούμενα και μας τελειώνει έτσι. :(

Και εγώ δεν ξέρω γιατί ρωτάω αυτό που θα ρωτήσω....

Μπορείς να αναφέρεις 1-2 παιχνίδια με καλύτερο ending, για να μάθω και εγώ ο αδαείς πώς πρέπει να είναι;

για αρχη...

ουτε μελλοθανατοι ουτε λοιπες κλαψομ##νιες

• Moderators

@Viper2005

Εμ, είναι η μεγαλύτερη μάχη που έχουν κάνει ποτέ. Προφανώς θα έχει τέτοιους διαλόγους πριν το τέλος, αλλά ξαναλέω ότι δεν είναι μελλοθάνατοι, ούτε μπουχουχου θα τον πιούμε.

Αντιθέτως σου δίνουν ελπίδα ότι θα νικήσεις και τι σκέφτονται να κάνουν μετά.

Βέβαια, σου λένε και "αν δεν πάει καλά και πεθάνουμε όλοι", το οποίο είναι επίσης λογικό.

Ούτε κλαψομο__ιασμα είδα, ούτε μελλοθάνατους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...