Προς το περιεχόμενο

Mass Effect 3

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε θα εστιαζα προσωπικα ουτε στα γραφικα, ουτε στα shooter, ουτε στα RPG στοιχεία του...είναι σε όλα μέτριο για μένα...όμως έχω φάει τρελό κόλλημα, στον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω...είναι σαν να βλέπω μια πολύ καλή interactive sci-fi ταινία, που αργεί να τελειώσει...!!! Θελω να πάρω το κουζινομάχαιρο και να βγω έξω και να πετσοκόψω όλους τους Reapers...!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tί είναι αυτό με το console-ports που το λιβανίζουν τόσοι; Οι κάτοχοι παιχνιδιών δεν παίζουν παιχνίδια, αλλά κάτι άλλο; Ή μήπως οι κάτοχοι PC είναι γενετικά ανώτεροι;

Καταλαβαίνω σε κάποιον αν δεν αρέσει ένα παιχνίδι. Εγώ το συγκεκριμένο το βρίσκω υπέροχο, με σενάριο και δράση. Δεν βρίσκω χαρά να περιπλανιέμαι σε ατελείωτους χάρτες, με στόχο να βρω μια κ@λ@-πορτα για ένα dungeon. Και ούτε μπορώ να κάθομαι να διαβάζω αράδες γραμμές διαλόγου, ρωτώντας "any news". Ένα ωραίο cut-scene είναι ότι πρέπει για παιχνίδια.

http://www.youtube.com/watch?v=rPelM2hwhJA

@Iridium

Μόνο στο "καλύτερο" destroy ζει. Μπορεί να πάρεις καλό destroy και να μην ζήσει.

Θέλει 4000 EMS αν κάνεις Para/Rene τον TIM, αλλιώς 5000 EMS.

Οπως λεει και καποιος σχολιαστης στο youtube

Λυπαμαι αυτους που εχουν αχρωματοψια και βλεπουν μονο ενα τελος :mrgreen:

Το παίζω κι εγώ τώρα..

Έχω προχωρήσει αρκετά, το παιχνίδι είναι μετριότατο..

Να τονίσω ότι δεν έχω παίξει τα 2 προηγούμενα αλλά έχω καταλάβει τι παίζει.

Είναι άλλο ένα Console Port με χαμηλές υφές, ''κουραστικό'' Gameplay και μία από τα ίδια σαν υπόθεση.

πρεπει να παιξεις και τα 2 προηγουμενα οπωσδηποτε!

Μάιστα, "μέτριότατο" άκουσα, "console port" άκουσα, "κυρίως shooter" άκουσα.

Καμιά άλλη να μην πω θα ακούσουμε εδώ μέσα;

Ιδίως για όσους δεν έχουν παίξει τα ΜΕ1&2 σόρρυ κιόλλας αλλά κανένας που σέβεται τον εαυτό του δε πρόκειται να πάρει σοβαρά για "άποψη" αυτήν που δεν έχει ιδέα τι είναι το game και απλά το έπαιξε μόνο και μόνο λόγω του hype που έχει.

Το να λέμε βλακείες και αδιανόητα "κατά" του παιχνιδιού χωρίς να υφίστανται μόνο και μόνο γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια για το παιχνίδι λόγω των τελευταίων 3 λεπτών ενώ όλοι παραδέχονται ότι είναι παιχνιδάρα μέχρι εκείνη την καταραμένη στιγμή των 3 τελευταίων λεπτών, είναι απλά τραγικό.

Είναι άλλο θέμα να συζητάμε για το τέλος και άλλο το να τα κατεδαφίζουμε όλα "γιατί βλέπουμε πρόσφορο έδαφος για να πούμε την βλακεία μας"

Ήταν μακράν το πιο story telling από τα 3. Τα γραφικά του ήταν μια χαρά και για όσους έχουν θέματα, να τους ενημερώσω γιατί απ'ότι φαίνεται δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, οποιοδήποτε παιχνίδι βγαίνει και για PC και για κονσόλες έχει αυτόματα ένα peak στα γραφικά που το καθορίζουν οι κονσόλες. Όταν βγούνε καινούριες και πιο δυνατές κονσόλες θα βγούνε και πιο δυνατά παιχνίδια, έτσι πάει η αγορά.

Τα πιο καλά γραφικά τα βλέπεις σε παιχνίδια που είναι μόνο PC oriented.

Μπορεί τα άλλα endings να μην ήταν ικανοποιητικά για την πλειονότητα αλλά δε νομίζω κάποιος ο οποίος διάλεξε το Synthesis για τέλος να μην τον ικανοποίησε. Πόσο μάλλον άμα έβαλες και τον ΤΙΜ να αυτοκτονήσει (πόσο γούσταρα εκείνη την στιγμή!). Εκτός αυτού, αν θυμάστε είχα πει στην συζήτηση πριν βγει το παιχνίδι ότι ακόμα περίμενα ο ΤΙΜ να μην αποδειχθεί τόσο @@, και στο τέλος το δικό μου, έγιναν όλα ακριβώς όπως τα περίμενα, με εξαίρεση το ότι η Normandy βρίσκεται να είναι εκτός τόπου και χρόνου, και η EDI να κάνει παρέα στον Joker ενώ την είχα στο squad μου.

Εν κατακλείδι, Paragon & Synthesis = Great Ending and right on the spot.

Αποφάσισα να γράψω ένα δικό μου review,να καταθέσω την άποψη μου για το παιχνίδι.

Λάβετε υπ' όψιν πως δεν είμαι 'επαγγελματίας' reviwer,απλά ένας παίχτης,και πως έχω παίξει τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς μεταφέροντας το save μου στο 3,και πως το review είναι για pc.

Πρόλογος

Το Mass Effect 3 αποτελεί το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς Mass Effect,που διηγείται την ιστορία του Shepard.Θα ήταν καλό να γνωρίζετε πως αποτελεί μέρος μιας τριλογίας,μιας μεγαλύτερης θεματικής ενότητας και ιστορίας,η οποία ξεδιπλώνεται σε 3 διαφορετικά μέρη,και πως άρα άμα παίξετε το 3 χωρίς να έχετε παίξει τα άλλα 2 πρώτα,θα είναι σαν να εισέρχεστε στην αίθουσα του κινηματογράφου τα τελευταία 15-20 λεπτά μιας ταινίας.

Αφού κάποιος παίξει και τελειώσει το 1 μπορεί να εισάγει ένα save του στο 2 όπου ο χαρακτήρας του και όλες του οι επιλογές μεταφέρονται στο 2,και στη συνέχεια μετά το τερματισμό του 2 να μεταφέρετε το save στο 3,ακολουθώντας τη δική σας ιστορία.

Ιστορία και πλοκή

Η ιστορία του παιχνιδιού συνεχίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το τέλος του ΜΕ2,με τον Shepard να βρίσκεται στα γραφεία της Συμμαχίας και το πλοίο του το Normandy να έχει κατασχεθεί.Εδώ ίσως,από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κάποιοι ίσως να παρατηρήσουν πως το γιατί και πως έγινε αυτό δεν εξηγείται καθόλου στο παιχνίδι.

Αυτό συμβαίνει επειδή το παιχνίδι υποθέτει πως όχι μόνο έχεις παίξει τα 2 προηγούμενα της σειράς,αλλά και τα DLC τους.Και αυτή η τάση του παιχνιδιού να υποθέτει πως ο παίχτης γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις που να μην του έχουν παρουσιαστεί στο ίδιο το παιχνίδι πάει παραπέρα,με πολλές αναφορές και εμφανίσεις προσώπων από άλλα μέσα όπως τα μυθιστορήματα και τα comics που βασίζονται στη σειρά και έχουν κυκλοφορήσει.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν λοιπόν από τη κυκλοφορία του δεύτερου μέρους μέχρι τη κυκλοφορία του τρίτου,συνέβησαν πολλά πράγματα,τα οποία ο μόνος τρόπος να τα μάθει κανείς ήταν με το να ασχοληθεί με μέσα αφήγησης εκτός των ίδιων των παιχνιδιών,κάτι που από τη μία έχει τα θετικά του για αυτούς που παρακολουθούσαν όλα τα μέσα,αλλά από την άλλη ίσως να είναι από ασήμαντο και αδιάφορο εώς και ελάχιστα μπερδευτικό ή ενοχλητικό για όσους δεν παρακολούθησαν την ιστορία του κόσμου να εξελίσσεται μέσα από άλλα μέσα.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη λοιπόν μαθαίνουμε πως οι αρχαίοι εχθροί των πολιτισμών,οι Reapers,έφτασαν στη Γη και επιτίθενται.

Το πως τα κατάφεραν φυσικά να φτάσουν παραμένει ανεξήγητο,καθώς κάτι τέτοιο αναιρεί τα όσα μαθαίνουμε στο πρώτο μέρος της σειράς,και δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για αυτό.

Οι Reapers υποτίθεται πως βρισκόντουσαν σε μια απόσταση τόσο μεγάλη που να είναι μη αντιληπτή από εμάς,και πως ο μόνος τρόπος να φτάναν στο γαλαξία μας ήταν μέσω ενος relay,και συγκεκριμένα του Citadel.Δεν θα μπορούσαν απλά να ταξιδέψουν,γιατί θα τους τελείωναν τα... καύσιμα στη διαδρομή.

Από τη στιγμή όμως που ο Shepard κατάφερε και σαμπόταρε τα συστήματα ενεργοποίησης ταχυμεταφοράς του Citadel,οι Reapers θα έμεναν απεκλεισμένοι για πάντα και ο κόσμος θα σωζόταν.

Στο ME2 μας παρουσιάστηκε το plan B των Reapers,πως δηλαδή είχαν αφήσει κάποιους πίσω σε περίπτωση που κάποιος απενεργοποιήσει τα συστήματα τηλεμεταφοράς του Citadel να τα ξανα-ενεργοποιήσουν,και συγκεκριμένα τους Collectors,τους οποίους ο Shepard και κατατρόπωσε.

Το πως τελικά κατάφεραν οι Reapers να ταξιδέψουν τέτοια απόσταση σε περίπου 2 μόλις χρόνια (θα έπαιρνε χιλιετίες) και το πως δεν ξεμείναν από καύσιμα στη μέση του ταξιδιού,παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα...

Τέλος πάντων,οι Reapers είναι εδώ,και πρέπει να ενώσουμε όλες τις φυλές του διαστήματος για να έχουμε ελπίδα να τους νικήσουμε!

Γραφικά και Ήχος

Τα γραφικά του παιχνιδιού φαίνεται να αντί-εξελίχθηκαν.

Για κάποιο λόγο τα περισσότερα textures είναι χαμηλότερης ανάλυσης από αυτά του 2.

Σε μερικά σημεία κάποιος που παρατηρεί καλά θα παρατηρήσει και πράγματα που ίσως να μη περίμενε να συναντήσει σε σύγχρονο παιχνίδι.Πράγματα όπως δισδιάστατα sprites τα οποία γυρνάν πλευρά για να κοιτάει η επιφάνεια της πάντα προς τον παίχτη... Το animation είναι αρκετές φορές αφύσικο,ενώ το lip sync για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι το χειρότερο της σειράς.Είναι απορίας άξιο το πως είναι δυνατόν ένα μεταγενέστερο παιχνίδι αντί να έχει βελτιωμένα γραφικά,έχει χειρότερα από το προηγούμενο.

Στην έκδοση pc δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές για ρύθμιση των γραφικών,οι πατροπαράδοτες που έχουμε συνηθίσει όπως ποιότητα textures,shaders,shadows,anisotropic κτλπ,αλλά μόνο οι βασικότατες όπως η ανάλυση της οθόνης και post processing antialiasing.

Στο θέμα του ήχου θα συναντήσουμε μερικά παλιά γνωστά μουσικά θέματα τα οποία θα μας φέρουν καλή γεύση νοσταλγίας,αλλά από τα καινούρια κομμάτια του soundtrack δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα όπως με τα παλιότερα επεισόδια,καθώς δεν έχουν κάτι το ξεχωριστό,δεν είναι αξιομνημόνευτα,εκτός ίσως από το ένα και μοναδικό τραγούδι που παίζει στο Purgatory Bar,και το τραγούδι του trailer.

Τα ηχητικά εφέ είναι καλά σαν εφέ και ρεαλιστικά,αλλά θα χρειαστεί προσοχή για όσους αποφασίσουν να επιλέξουν "Hi Fi" στη ρύθμιση συστήματος ήχου.

Επειδή έχω το pc μου συνδεδεμένο με ένα καλό τέτοιο σύστημα της ΣΟΝΥ,ή στερεοφωνικό όπως τα λέγαμε παλιότερα,επέλεξα την αντίστοιχή επιλογή από το μενού.Αυτό που κάνει όμως δεν θα μπορούσα να πω πως είναι επιθυμητό.

Αυτό που υπόσχεται η επιλογή αυτή είναι πως η διαφορά στην ένταση μεταξύ ενός 'σιγανού' ήχου και ενός 'δυνατού' θα είναι μεγαλύτερη.

Και πράγματι είναι μεγαλύτερη,μόνο που άμα κάνουμε αυτή την επιλογή,οι ρυθμίσεις για συγκεκριμένη ρύθμιση έντασης ξεχωριστά των εφέ,της μουσικής,και των διαλόγων παύουν να λειτουργούν,και ανεξάρτητα με το τι επιλέγετε να ακούγεται δυνατότερα και τι σιγανότερα,οι επιλογές σας δεν θα ισχύουν.

Αυτό με προβλημάτισε καθώς όταν έβαζα την ένταση του συστήματος αρκετά δυνατά για να ακούω καλά και καθαρά τους διαλόγους,τα ηχητικά εφέ όταν ακουγόντουσαν είχαν τέτοια ένταση που μετέφεραν παλμικές δονήσεις σε έπιπλα του δωματίου μου,και μάλλον ενοχλούσαν τους γείτονες μου.

Από την άλλη αν κατέβαζα την master ένταση του ήχου πιο χαμηλά ώστε να μην ενοχλώ τους γύρω μου όταν ακούγονται εφέ, κάποιους διαλόγους τους άκουγα με δυσκολία.

Gameplay

Αν προσέξετε καλά,το Mass Effect 3 διαφημίζεται ως action shooter.

Στο ράφι του καταστήματος που πήγα να το αγοράσω,ήταν στα shooters.Στο Origin Online Store της ΕΑ,ήταν στα shooter.

Στο κουτί του δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη RPG,αλλά μόνο η λέξη shooter.Το πιάσατε το νόημα ε ?

Οφείλω να παραδεχτώ πως στο τομέα των μαχών το ME3 έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα,και πως σαν shooter θα είναι πιστεύω ικανοποιητικό παιχνίδι.Υπάρχουν νέες δυνατότητες,και η ταχύτητα της δράσης,και άλλες λεπτομέρειες μικρές και μεγάλες όπως μέχρι και το default FOV του παιχνιδιού,είναι τα standard που θα βρίσκατε σε ένα shooter.

Όσοι όμως έχουν παίξει τα προηγούμενα της σειράς,θα ξέρουν πως η σειρά δεν είναι ακριβώς ένα αγνό shooter...

Το ΜΕ1 μας παρουσιάστηκε ως RPG στο διάστημα,το ΜΕ2 ως RPG με shooter στοιχεία,ενώ το ΜΕ3 μας παρουσιάζεται σαν shooter (σκέτο).

Αυτό δεν είναι τυχαίο,καθώς καταδυκνίει την πρόθεση των δημιουργών να το προωθήσουν σε συγκεκριμένο κοινό. Για να επιτευχθεί αυτό ο τομέας των μαχών βελτιώθηκε,αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους άλλους τομείς, οι οποίοι στη καλύτερη των περιπτώσεων παραμείναν ίδιοι ενώ στη χειρότερη είναι πιο λειψοί.

Καταρχάς ξεκινάμε με την αλλαγή πως πλέον η κάθε κλάση μπορεί να έχει στη διάθεση της οποιοδήποτε όπλο,κάτι που έκανε την επιλογή κλάσης λιγότερο σημαντική.Εκτός αυτού αφαιρέθηκαν τελείως τα διάφορα mini-games όπως το hacking,πράγμα που σημαίνει πως πλέον κάποιες κλάσεις όπως αυτή του engineer είναι παντελώς άχρηστες.

Αλλά δεν είναι μόνο η μείωση σημαντικότητας των κλάσεων το αποτέλεσμα αυτής της αφαίρεσης,αλλά επίσης έτσι ελαχιστοποιείται το σύνολο των πραγμάτων που μπορούσες να κάνεις όσο δεν έδινες μάχες,στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο η αφαίρεση των mini games που συμβάλλει σε αυτό,μιας και ο σχεδιασμός των περισσοτέρων αποστολών πλέον είναι τέτοιος που περιλαμβάνει πάντα μάχες.

Στα προηγούμενα μέρη της σειράς είχες και άλλα πράγματα να κάνεις εκτός από το να αντιμετωπίζεις την μια ορδή εχθρών μετά την άλλη.Υπήρχε πληθώρα αποστολών όπως π.χ. η κατασκόπευση των Keepers μέσα στο Citadel,η υπεράσπιση της Tali ως συνήγορος της στην δίκη της,το να κερδίσεις ένα ποσό χρημάτων παίζοντας τζόγο,το να βρεις το κουφάρι του παλιού Normandy και να περισυλλέξεις τα dogrags,και ένα σωρό άλλες αποστολές,οι οποίες μπορούσαν να ολοκληρωθούν χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα.Αυτές οι αποστολές προσέφεραν περιόδους ψυχολογικής και πνευματικής ξεκούρασης στον παίχτη από τις μάχες,διαθέτοντας του ποικιλία όσων αφορά το είδος του gameplay με το οποίο θα μπορούσε να ασχοληθεί.

Σε μια προσπάθεια της Bioware να γίνει πιο ευπρόσδεκτη στα μάτια οπαδών των shooters,τέτοιου είδους αποστολές έχουν μειωθεί δραματικά και είναι σχεδόν ανύπαρκτες,μιας και αντικαταστάθηκαν από... περισσότερους πυροβολισμούς.

Ένα σημαντικό στοιχείο των rpgs που είναι η εξερεύνηση,είναι τελείως απών από το Mass Effect 3.Τα δωμάτια και οι διάδρομοι είναι πιο στενά και λιγότερα στον αριθμό,και συνήθως σου δίνεται μονάχα μια επιλογή διείσδυσης,κάνοντας το παιχνίδι να είναι πιο γραμμικό και απλά να μην υπάρχει χώρος για εξερεύνηση...

Αντιθέτως επειδή οι προγραμματιστές σκέφτηκαν πως ίσως ο παίχτης να χαθεί... στην ευθεία,αποφάσισαν να βάλουν βελάκια να φαίνονται στην οθόνη που καταδεικνύουν στον παίχτη προς τα ποια κατεύθυνση πρέπει να πάει για να εκπληρώσει το σκοπό του,χωρίς να υπάρχει φυσικά εναλλακτική κατεύθυνση... Τέτοια βελάκια υπάρχουν και σε άλλα σύγχρονα παιχνίδια όπως το Battlefield 3 και το Skyrim,με τη διαφορά πως στο Mass Effect 3 οι προγραμματιστές ξέχασαν να βάλουν επιλογή στο options menu από όπου να μπορεί ο παίχτης να τα αφαιρέσει.Ο χάρτης είναι απών από όλο το παιχνίδι εκτός του Citadel.

Και φυσικά όπως μας έμαθε το ΜΕ2,υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν είναι μέρη αποστολών,αλλά άμα δεν τα κάνεις θα δεις 'κακό' βιντεάκι τέλους.Στο ΜΕ2 έπρεπε να μαζέψεις upgrades για το Normandy,στο ΜΕ3 πρέπει να μαζέψεις Militairy Resources.Για κάθε τι που σώζεις ή συμφωνία που κάνεις στο παιχνίδι,αποκτάς κάποιους πόντους Militairy Resources,και ανάλογα με το άθροισμα που θα έχεις όταν φτάσεις στο τέλος του παιχνιδιού,θα δεις και καλό η κακό ending.

Θέματα Υπολογιστού

Μιας και είναι pc review,οφείλουμε να γράψουμε κάποια ιδιαίτερα λόγια για αυτήν την έκδοση.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά options γραφικών και η ποιότητα είναι μια.Θα θέλαμε να υπήρχε τουλάχιστον κάποιο FOV adjustment στα options,γιατί αν λάβουμε υπ' όψιν τη συνηθισμένη ανάλυση οθόνης,και την απόσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι pc players από την οθόνη τους,το FOV ίσως να είναι στενό.Αρκετά στενό για μερικούς συνδιασμούς ανάλυσης/ιντσών/απόστασης θα μπορούσα να πω.

Το παιχνίδι το έτρεξα σε ένα pc με AMD Phenom II 555 3.2Ghz,4gb ram,AMD HD 6850,σε ανάλυση 1920χ1080 και με τις επιλογές dynamic shadows και antialiasing στο on,και καθ' όλη τη διάρκεια του έχω σταθερά 60 fps,με αυτό να πέφτει εξαιρετικά σπάνια και για ίσως λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο όταν ο Shepard γυρνάει γρήγορα να δει απότομα πίσω από κάποια σημεία,κάτι που μου δίνει την εντύπωση πως οφείλεται περισσότερο στον σκληρό μου δίσκο καθώς εκείνη την ώρα 'φωρτώνει' εκείνο το κομμάτι στη RAM.

Κλείνοντας

Για κάποιον λόγο το Mass Effect 3,σε τεχνικά θέματα κυρίως είναι υποδεέστερο των προηγουμένων του.

Το gameplay του είναι αρκετά αλλαγμένο σε σχέση με το πρώτο μέρος της σειράς,όπως την γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια.Το αν η αλλαγή ήταν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο είναι περισσότερο θέμα γούστου πιστεύω,για το αν προτιμάτε γενικά περισσότερο τα rpgs ή τα 3rd person shooters.

Παρ' όλα τα προβλήματα του όμως,το ΜΕ3 είναι το τελευταίο μέρος μιας από τις καλύτερες σειρές όχι μόνο αυτής της γενιάς αλλά και γενικά της βιομηχανίας αυτής.Από τη μια με χαροποιεί επειδή έχει τον Shepard,και μαζί του ο Shepard έχει ένα σωρό άλλους χαρακτήρες που αγάπησα ή μίσησα στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς,και μπορώ πλέον να κλείσω την ιστορία αυτού του θρυλικού,αλλά και πολλών άλλων ηρώων.

Αν όμως δεν είχα παίξει τα προηγούμενα της σειράς δεν είμαι σίγουρος όμως αν θα μου άρεσε το 3,και είμαι σίγουρος πως δεν θα ήταν ικανό να με μαγνητίσει και να με κάνει να καώ και να πορωθώ μαζί του και να γίνω φαν της σειράς,όπως με έκανε το 1,και μετά τον ενθουσιασμό μου απογείωσε το 2.

Το 3 ήταν η προσγείωση.Αν και κάπως απότομη και σκληρή,τουλάχιστον γνωρίζω πως φτάσαμε πλέον στον προορισμό μας μετά από ένα τεράστιο και φανταστικό ταξίδι με πολλές συγκινήσεις και αναμνήσεις.

Το Mass Effect σαν σύνολο (1,2,3) θα ζει στη καρδιά μου,ακόμα και αν επισκιάστηκε από

τη μόδα των καιρών που θέλει όλα τα παιχνίδια να CoDοποιούντε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8

(Στο Mass Effect 1 δίνω 9,και στο Mass Effect 2 δίνω 10)

Ιστορία και πλοκή

Η ιστορία του παιχνιδιού συνεχίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το τέλος του ΜΕ2,με τον Shepard να βρίσκεται στα γραφεία της Συμμαχίας και το πλοίο του το Normandy να έχει

Πολύ καλό το review σου. Έχω παίξει όλα τα ME, αλλά πες το γεράματα πες το άννοια, δεν θυμάμαι τόσο καλά την πλοκή και σενάριο των προηγουμένων.

Θα μπορούσες να γράψεις πιο αναλυτικά την πλοκή των 2 προηγουμένων ή έστω να με κατατοπίσεις που μπορώ να βρω περισσότερα; Να μην είναι όμως κανά σεντόνι...

Πολύ καλό το review σου. Έχω παίξει όλα τα ME, αλλά πες το γεράματα πες το άννοια, δεν θυμάμαι τόσο καλά την πλοκή και σενάριο των προηγουμένων.

Θα μπορούσες να γράψεις πιο αναλυτικά την πλοκή των 2 προηγουμένων ή έστω να με κατατοπίσεις που μπορώ να βρω περισσότερα; Να μην είναι όμως κανά σεντόνι...

Εδώ πέρα θα βρεις πολλές πληροφορίες όχι μόνο για την πλοκή των παιχνιδιών,αλλά και των βιβλίων και των κόμικς.

Έχει μπόλικο υλικό,όρεξη να 'χεις... :)

http://masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect_Wiki

• Moderators

Βέβαια είναι γενικευμένα με δικές του επιλογές, αλλά θα σου θυμήσει τι έγινε.

Αλλιώς μπορείς να δεις και στο Mass Effect Wiki. :)

http://masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect_Wiki

το παιχνιδι σαν μηχανισμους δεν μετραει, ειδικα στο σημειο που βρησκεις καινουργια οπλα

το story ηταν καλο, το storytelling καλυτερο και τα video επικα

αλλα απο γραφικα ηταν ψιλομετριοτητα...

αλλα δεν μπορω να πω

την αρμεξανε καλα την αγελαδα

τους το δινω αυτο...

Γραφικά και Ήχος

Για κάποιο λόγο τα περισσότερα textures είναι χαμηλότερης ανάλυσης από αυτά του 2.

Gameplay

Αν προσέξετε καλά,το Mass Effect 3 διαφημίζεται ως action shooter.

Στο ράφι του καταστήματος που πήγα να το αγοράσω,ήταν στα shooters.Στο Origin Online Store της ΕΑ,ήταν στα shooter.

Στο κουτί του δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη RPG,αλλά μόνο η λέξη shooter.Το πιάσατε το νόημα ε ?

Γραφικά και Ήχος

Περα του brightness εξακολουθω να θεωρώ καλύτερα και απο του ΜΕ2 και εξακολουθώ να πιστευω οτι οσοι ειχαν παιξει ΜΕ2 ειχαν πει "ουαου" γιατι τα γραφικα απο το ΜΕ1 ειναι μερα με τη νυχτα και τωρα λεμε ΜΕ2 με ΜΕ3 χειροτερα γιατι αυτα τα γραφικα ειναι βελτιωμενα στα shadow και ΑΑ!; ΝΑι θελατε περισσοτερα ανταξια των αλλαγων στα γραφικα από ΜΕ1 σε ΜΕ2 αλλα φτανει πια η λασπολογια!

Gameplay

Και επισης για το gameplay και περι shooter το ΜΕ2 ειναι περισσοτερο shooter απο το ΜΕ3 και ας τα μπερδευτε με τις προσθήκες melee attack, jump και πλαγιες κινήσεις! Αν γυρισεις το χρονο λεγανε ΜΕ1 rpg ΜΕ2 action shooter! Προσωπικη αποψη για ΜΕ3 οι επιλογες που κανεις επιδρουν πιο πολυ απο το ΜΕ2 και επισης το ΜΕ2 δεν ειχε καν "τυπου" inventory με τις 5 θέσεις που εχει στο ΜΕ3. Ναι ειναι περισσοτερο "rpg" από το λεγόμενο "rpg" ΜΕ2 που δεν ηταν rpg

Συμπερασμα

Το ME3 κραζεται γιατι οι προσδοκιες των φανς και τα στανταρ ειχαν φτασει 1 βημα από το τελειο παιχνιδι! Τέρμα τα αστεία...

Το τερμάτισα κι εγώ παρόλο που ο GhostRider μου είπε να το κάνω Uninstall επειδή δεν έχω παίξει τα 2 προηγούμενα.

Πιο άκυρο Ending δεν έχω ξαναδεί.

Το τερμάτισα κι εγώ παρόλο που ο GhostRider μου είπε να το κάνω Uninstall επειδή δεν έχω παίξει τα 2 προηγούμενα.

Πιο άκυρο Ending δεν έχω ξαναδεί.

Είσαι λίγο γκρινιάρης ε; Πόσες φορές ανέφερες ότι δεν σου άρεσε, τα γραφικά είναι χάλια, είναι port από κονσόλες κτλ. Μήπως κούρασες λιγάκι;

Αφού δεν σου άρεσε, πως κατάφερες και το τερμάτισες σε μια μέρα;

Η Bioware έχει ήδη βγάλει πολύ ανώτερα παιχνίδια από τη συγκεκριμένη τριλογία.

Μιλάμε για την εταιρία που έβγαλε το καλύτερο πραγματικό RPG όλων των εποχών, το οποίο ακόμα και σήμερα κάνει χώμα οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Το Mass Effect έχει την ιστορία. Είναι καταπληκτική. Και ο κόσμος του είναι άριστα υλοποιημένος. Αλλά το gameplay, οι πίστες του, τα side quests, είναι μια μετριότητα και μισή. Παίζω από αγγαρεία απλά και μόνο για να δώ τη κατάληξη της ωραίας του ιστορίας, που την ακολουθώ εξ αρχής.

Το Mass Effect είναι τόσο RPG, όσο το Baldur's Gate shooter....

Αλλά ακόμα και ως shooter δεν λέει πολλά.

Για εμένα, η Bioware έχει λοξοδρομήσει πάρα πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...