Προς το περιεχόμενο

οικιακο δικτυο σε windows 7

tsadler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

προσπαθω να καταλαβω εδω και ωρα πως να συνδεσω το λαπτοπ ( dell inspiron 1564)που τρεχει win 7 home με το δικο μου που επισης τρεχει win7 ultimate, αλλα επειδη δεν σκαμπαζω απο δικτυα θα ηθελα να με βοηθησετε να το παμε βημα βημα.

εχω γουγλαρει το θεμα αλλα δεν καταφερα να βγαλω ακρη. επισης δεν βρηκα αντιστοιχο θεμα win 7 με win7.

ζητουμενο λοιπον ειναι πως θα μπορεσω να δωσω ιντερνετ στο λαπτοπκαι πως γινεται και να εχουμε αμοιβαια προσβαση σουες δισκους μας. ρολο σερβερ θα εχει το desktop.

ευχαριστω

Δημοσ.

το desktop πως παίρνει internet ? η πιο εύκολη λύση είναι να συνδέσεις και τα δύο στο modem/router ( που λογικά έχεις ) και να κάνεις μετά share τους δίσκους.

Δημοσ.

to desktop παιρνει ιντερνατ μεσω ενος siemens cl 110. εχει μια ethernet και μια usb θυρα. οποτε δεν γινεται να συνδεθουν και τα δυο.

παρολαυτα η mb μου εχει δυο ethernetοποτε μπορω να συνδεσω το λαπτοπ εκει. και ενω κανω και τους δυο δισκους share. το λαπτοπ δεν βλεπει το desktop. ασε που ακομα και να κανω δικτυο μεταξυ των δυο δεν ξερω πως να δωσω ιντερνετ στο λαπτοπ μεσω του desktop. grrrrrrrrr!!!! μπερδεμα

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο θυμάμαι να γίνεται σε win98b βέβαια τότε μπεναμε με απλό modem κ είχαμε ενεργό το Internet sharing.

Δεν έχω ιδέα αν μπορείς να κανείς το δυκτιο που θες με τις 2 θύρες του desktop. Αν είχες ένα switch θα ήταν 5 λεπτά υπόθεση.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

νομιζω οτι εχεις δικιο

οποτε ή θα χρειαστω switch η καποιο ρουτερ με 2+ θυρες ethernet.

καποιες αποριες που εχω: το switch παιρνει απο το μοντεμ και μοιραζει στις ethernet? μπορει καποιος να ρυθμισει ποσο θα παρει καθε συνδεση? γινεται δικτυο μεταξυ 2 υπολογιστων στην περιπτωση που συνδεονται στο switch?

επισης σε ρουτερ γινεται να ρυθμισεις ποσα mbit θα δωσεις σε καθε θυρα ethernet? απο θεμα δικτυου μεταξυ 2 συνδεσεων τι παιζει στο ρουτερ?

οπως ειπα και πιο πανω δεν σκαμπαζω και θα ηθελα λιγο βοηθεια!

Δημοσ.

λοιπόν,

με ένα switch βάζεις πάνω το modem και τα δύο pc. όλοι θα πάρουν net χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι.

δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο switch που να σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις πόσο bandwidth θα δώσεις στο κάθε pc/laptop, δεν νομίζω κιόλας. Στα απλά modem router που παίρνουμε απο τους isp δεν έχω δει τέτοιες δυνατότητες. Την τελευταία σου ερώτηση δεν την κατάλαβα... τι ακριβώς εννοείς?

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως με ένα crossover καλώδιο θα έχεις το αποτέλεσμα που θες. Εξαρτάται φυσικά απο τα λεφτά που επιθυμείς να δαπανήσεις.

Δημοσ.

για να γινω πιο κατανοητος:

θελω να οριζω εγω στο ρουτερ ποσο bandwidth να δινει σε καθε συνδεδεμενο τερματικο ( στο λαπτοπ να δινει πχ μεχρι 2 Μβ) ενω παραλληλα να υπαρχει δικτυο μεταξυ πισι και λαπτοπ μεσω του ρουτερ.

αν εχετε να προτεινετε και καποιο ρουτερακι για αυτη την δουλεια στα 40-50 ευρω θα το εκτιμουσα!

Δημοσ.

μέσα από το site της MS βρήκα για internet sharing και windows 7

http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/Change-Internet-settings-for-ICS-Internet-Connection-Sharing

και σε ένα ξένο forum

http://www.tomstricks.com/how-to-enable-internet-connection-sharingics-on-windows-vista/

Η παραπάνω λειτουργία που περιγράφεις γίνεται με κάθε router. Το bandwidth management που θες θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά μπεις σε έξοδα ρίξε μία ματιά στα πάνω links και good luck

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...