arxaggelos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 ...γιατί σκέφτομαι να το αγοράσω. Είναι δυνατόν με τόση ποικιλία κινητών αν μην μπορώ να διαλέξω ρε παιδια; Το συγκεκριμένο μου αρέσει, αλλά με τρομάζει που έχει Win Mobile επάνω. Το δοκίμασα στο public και από όσα είχε εκεί μόνο με αυτό κάτι πήγε να γίνει από πλευράς απόκρισης. Από τα υπόλοιπα, τα "σωστά" android είναι πανάκριβα (πολύ πάνω από το ψυχολογικό όριό μου των 350 ευρώ), τα Symbian δεν με πείθουν (το X6 το βρίσκω κάπως ακριβό) και μερικά άλλα έχουν απαράδεκτες παραλείψεις για την τιμή τους (TV out, FM, μικρή οθόνη, κλπ) Λοιπόν,εν ολίγοις, -τα winmob θέλουν συχνό καθάρισμα μήπως μετά από κάποια χρήση μπουκώνει (όπως τα desktop windows); Και αν ναι, πως γίνεται; -Το demo video με το ελικόπτερο στο public έπαιζε με μικρά σπασίματα. Γιατί συμβαίνει αυτό σε επεξεργαστή 800mhz; Ζητάω πολλά που θέλω να παίζει τις ταινίες "βούτυρο"; -Είναι προτιμότερο σε σχεση με το omnia pro για κάποιον λόγο πέραν των προφανών υπέρ και κατά (οθόνη στο ένα, qwerty στο άλλο κλπ); -Γιατί πιστεύετε πωλούνται τόσα μεταχειρισμένα ομνια ΙΙ; Τωρα κάποιος θα πει ρε συ αρχαγγελος μας έχεις πρήξει δυό μήνες, κινητό θα πάρεις όχι σπίτι, αλλά θέλω κάτι σχετικά εύχρηστο και "ολα σε ένα", και αλλάζω κινητό κατά μέσο όρο κάθε 2-3 χρόνια. Δεν είμαι της συχνής αγοραπωλησίας, και δεν τα βρίσκω στο δρόμο. Πείτε ΟΛΑ τα καλα και κακα που ξέρετε για το τηλέφωνο plz.
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Aν και δεν εχω την συγκεκριμενη συσκευη, ως χρηστης windows mobile να απαντησω σε δυο ερωτησεις σου. Ναι θελουν καθαρισμα μετα απο αρκετες ωρες χρησης. Αυτο επιτυγχανεται με μια απλη επανεκκινηση ή με ενα προγραμμα καθαρισμου ΡΑΜ. Τιποτα περιπλοκο και δυσκολο. Αυτο μας οδηγει στην δευτερη ερωτηση στο θεμα του βιντεο. Αν και οπως ειπα δεν εχω λειτουργησει την συσκευη, υποψιαζομαι πως το ΟΜΝΙΑ που δοκιμασες θα το ειχαν δοκιμασει παρα πολλοι αλλοι και αμφιβαλλω αν οι πωλητες του ειχαν κανει κανενα restart. Αρα εκτος απο το τυπικο memory lag που υπαρχει μετα απο αρκετες ωρες ανοιγοντας και κλεινοντας προγραμματα, υπαρχει η πιθανοτητα να ετρεχαν ταυτοχρονα καμια δεκαρια προγραμματα που να οδηγησαν στα σπασιματα του βιντεο. Οπως και να εχει ο media player που εχουν τα winmo ειναι αχρηστος (κατα την δικη μου αποψη, μην με φατε) οποτε αν βελεις τον core player που ειναι ο ιδανικοτερος (αφου υποστηριζει περισσοτερους τυπους αρχειων), τα βιντεο θα παιζουν smooth.
arxaggelos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 stormrain σε ευχαριστώ πολύ (και πάλι) για τις απαντήσεις σου, είναι μια πολύ καλή αρχή. Οποιαδήποτε άλλη συνεισφορά ευπρόσδεκτη.
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μολις εκανα μια συγκριση ΟΜΝΙΑ2 και ΟΜΝΙΑ Pro στο gsmarena και παρατηρησα πως το πρωτο εχει καλυτερα specs στον τομεα gprs/edge/3g. Aρα εκτος απο τις προφανεις διαφορες τους το ΟΜΝΙΑ2 φαινεται καλυτερο εκει, δηλαδη εχει καλυτερες μεγιστες τιμες downloading/uploading το οποιο βεβαια εξαρταται και απο αλλους παραγοντες οπως το δικτυο. http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2834&idPhone2=2836 Μια που ανεφερες το διμηνο ψαξιματος, πριν αγορασω το ΤΡ2 μου ημουν και εγω επι δυο μηνες σε αναζητηση συσκευης και ειχα λιωσει ο,τι site ειχα βρει με πληροφοριες των συσκευων που με ενδιεφεραν τοτε και εχω την εντυπωση πως θα ειχα χαρακτηριστει ο γραφικος τυπος που πηγαινε στο Πλαισιο και επαιζε με τα τηλεφωνα ανα τακτα διαστηματα. Οποτε σε καταλαβαινω
Vasilisxd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Εγώ που το έχω δουλέψει καμπσο (το έχει ένας φίλος) δηλώνω απογοητευμένος από την όλη εμπειρία χρήσης , όπως και ο φίλος μου , μετανιωμένος που το αγόρασε. Ξέρεις ... Είναι από τις συσκευές που σου σπάνε λίγο τα νεύρα. Ίσως δεν φταίει τόσο η συσκευή αλλά το λειτουργικό.
tarantules Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Κι εγώ για Omnia II πήγαινα αλλά τελικά θα πάρω το S8500 Wave. Ειδικά σε HD video δίνει ρέστα.Από οθόνη είναι η κορυφαία βελτιωμένη AM-OLED που ακόμα και σε συνθήκες έντομου φωτισμού αποδίδει τέλεια. Από επεξεργαστή? 1GHz! Τώρα το μόνο θέμα είναι όσον αφορά τις εφαρμογές και κατά πόσο θα είναι αρκετές μιας και το λειτουργικό είναι το νέο BadaOS
Vasilisxd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Γνώμη μου (όχι μόνο δικιά μου) είναι να πας σε εξελιγμένες πλατφόρμες(που έχουν μέλλον) όπως Osx ή Android. Δεν αξίζει να πας σε WinMobile από την στιγμή που θεωρούνται ήδη νεκρά από τον κατασκευαστή (βγαίνουν τα νέα Windows) και θα ρίξουν το βάρος εκεί. Από την στιγμή που λες μάλιστα ότι σκοπεύεις να το κρατήσεις κανά 3αρι χρόνια, η επιλογή αυτή είναι άκυρη.
basilis5 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 συμφωνω με την τελευταια αναλυση του φιλου. καλυτερα να περιμενεις την ελευση των wm7 και μετα αποφασισε με νεα δεδομενα (τιμες και μοντελα)
Vasilisxd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Θα σου πρότεινα να δεις και το Htc Magic , είναι λίγο παλιό αλλά έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα κινητό επιτυχημένο. Capacitive οθόνη , Android ΛΣ , μικρό σε μέγεθος. Κοστίζει ~280€ καινούργιο από Ελλαδα. Δεν ξέρω μόνο , λόγο επεξεργαστή (568 MHz και Ram 288mb) ίσως είναι λίγο αργό για τα σημερινά δεδομένα, αλλά και πάλι είναι πιο «λειτουργικό» από το Omnia 2. Τέλος καλό θα ήταν να έχεις υπόψιν σου και ένα iPhone μεταχειρισμένο. (καλύτερα 3Gs - κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει) Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
arxaggelos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχετε ένα δίκιο για τα WinMob....Αν πρόκειατο όμως να περιμένω τα 7, μιλάμε για τα επόμενα Χριστούγεννα χαλαρά. Όσο για το Wave, υποσχόμενο δεν λέω, αλλά δεν είμαι για πειράματα. Το έχω δει το magic αλλά αν είναι να πάω σε κάτι τέτοιο μάλλον θα προτιμούσα το Samsung Galaxy Spica (i5700, όχι το 7500) το οποίο από ότι διαβάζω πήρε επίσημα αυτόν τον μήνα αναβάθμιση σε Android 2.1 από την μαμά Samsung και κοστίζει μια τρίχα κάτω από το Magic. Από ότι φαίνεται πάντως έχει και ελαφρώς καλύτερα specs. Πάντως κανένα από τα δύο δεν παίζει divx (ακόμη) και δεν έχει FM ράδιο (μα είναι δυνατόν;;. Το iphone παραείναι ακριβό, δυστυχώς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία περίπτωση να το πάρω, γιατί δεν θέλω. Ever. Εννοείται θα προτιμούσα το ταπεινό W810ι μου παρέα με ένα iPod Touch... edit: αυτό με το divx και το ραδιόφωνο στο spica μάλλον θέλει ξεκαθάρισμα από ότι βλέπω....
kage Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 το samsung δεν εχει καλο interface αλλα επειδη einai wm και κανεις οτι θες και κυριως στα samsung υπαρχει πολυ unofficial(firmware,προγραμματα,παιχνιδια) στηριξη αξιζουν αν θες να παιζεις με το κινητο. οποτε.. 1)ναι το interface δεν ειναι καλο βαλε spb shell 2)νομιζω οτι επιβαλετε καθε φορα που ανοιγεις προγραμμα να κλεινεις απο διαχειριση μνημης σαν των windows αλλιως θα σερνετε. 3)αν δεν θες να μπλεκεις με firmware και να βαζεις προγραμματακια και σπασιματα και αλλαγη firmware ναι παιρνεις καποιο ετοιμο λογισμικο απλο ή ακομη και ενα iphone. βεβαια μην περιμενεις ιδια υποστηριξη σαν αυτη που εξηγησα πιο πανω...
arxaggelos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Ευχαριστώ Kage από ότι φαίνεται δεν υπάρχει μια χρυσή τομή πουθενά. Την κόβω να παίρνω κάτι αλλά να παρατάω το μακρορπόθεσμο σχέδιο και να αλλάξω μόλις βγει κάτι καλύτερο. Και σήμερα που ήμουν στο Πλαίσιο δεν τρελάθηκα με καμία. Edit: Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση όταν βγουν τα win7 να μπορούν να μπουν στο Ομνια ΙΙ με βάση τα σπεκς του ή είναι εντελώς διαφορετική πλατφόρμα;
Vasilisxd Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Εδώ ανακοινωσανε ότι "επίσημα" ούτε στο Htc Hd2 δεν θα μπαίνουν , που πολλοί υπεθεσαν ότι θα γίνεται. Τώρα για μη Official εγκατάσταση Με roms κτλπ ,δεν ξέρω αλλά ίσως να παίζει πρόβλημα με drivers ή κάτι άλλο. Ίσως και όχι. Πάντως μην ελπιζεις Θα σου προτεινα να δεις και το Htc Legend . Κοστίζει «τώρα που είναι φρέσκο» 450€ από expansys. Με επιδότηση θα το πάρεις ;
arxaggelos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Από όσο σκάλισα android (σε μαγαζιά) "κάτι" δεν μου κάθεται ακόμη. Το μόνο που με προδιαθέτει θετικά ως τώρα είναι ότι βασίζεται σε λινουξ. Το Legend δε λέω, εντυπωσιακό στην εμφάνιση, αλλά ξεπερνάει το budget μου. Το Omnia (με το οποίο άρχισε και η κουβέντα) ξεκινάει 70Ε λιγότερο, και όπως είπες ίσως το πάρω και με επιδότηση, ανάλογα τι με συμφέρει. Επίσης ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να πάρω κινητόι χωρίς να έχω παίξει μαζί του έστω και μερικά λεπτά, οπότε για το legend θα περάσει καιρός μέχρι να το δούμε. Εντάξει, για τα WinMob7 δεν έγινε και τίποτε, αν τόοοοσο πιά θέλω να τα αποκτήσω ό,τι και να πάρω το σφάζω και τα παίρνω. Αν και σίγουρα θα πετσοκόψουν μια ρομ και θα μπαίνει, απλά βαριέμαι το πολύ σκάλισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.