xpapias Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Γεια χαρά. Έχουμε στη δουλειά μου κάποια πριζάκια στα οποία μπορούμε να συνδέσουμε το φορητό υπολογιστή μέσω καλωδίου. Το δίκτυο είναι της εταιρείας, και μέσω συγκεκριμένων ρυθμίσεων στον υπολογιστή παίρνουμε internet. Επειδή έχουμε μαζευτεί πολλοί που ενδιαφερόμαστε να έχουμε πρόσβαση και μάλλον θα βόλευε κάποιο ασύρματο δίκτυο, θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορούμε πάνω στο πριζάκι να βάλουμε κάποιο ασύρματο router (?) το οποίο θα μοιράζει το σήμα σε wireless συσκευές. Και κάτι άλλο. Τις ρυθμίσεις θα τις έχει η συσκευή που θα μοιράζει το δίκτυο ή η κάθε συσκευή ξεχωριστά?
macabre_sunsets Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Εν συντομία οποιοδήποτε wifi-router κάνει αυτή την δουλειά. Οι ρυθμίσεις θα γίνουν στο router και ανάλογα αν ενεργοποιήσετε ή όχι το DHCP κάθε συσκευή ίσως χρειαστεί περαιτέρω ρυθμίσεις. Επειδή αναφέρεις συγκεκριμένες ρυθμίσεις όμως και δεν μπορώ να φανταστώ ποιες είναι αυτές, προτού προβείτε στην αγορά κάποιου wifi-router, κοιτάξτε για κανένα review για το αν καλύπτει τις ανάγκες σας.
tarantules Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Έχω την εντύπωση οτι δεν χρειάζεται και 2ο router αλλά ένα απλό wireless access point που θα συνδεθεί σε μία θύρα από αυτές που είναι στον τοίχο και οι μόνες ρυθμίσεις είναι για τις ασύρματες συνδέσεις από την πλευρά των pc που θα συνδέονται στο access point
macabre_sunsets Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Όταν λες 2ο router ποιο εννοείς? Στην ουσία το wireless access point που αναφέρεις είναι το router. Όσο για τις ρυθμίσεις, εφόσον αναφέρει όταν κάνουν ρυθμίσεις στα PC για να δουν Internet*, υποθέτω ότι δεν θα παίζει DHCP. Συνεπώς το router θα πρέπει να ρυθμιστεί καταλλήλως με IP, Subnet mask, Gateway, ... καθώς επίσης θα πρέπει να ρυθμιστεί και το εύρος των διαθέσιμων DHCP IP. Όλα αυτά για να μην χρειάζεται να κάνουν καμία ρύθμιση στον εκάστοτε υπολογιστή, εφόσον θα τα παίρνει όλα αυτόματα. Εαν δεν προτιμηθεί η λύση του DHCP τότε θα χρειαστούν περαιτέρω ρυθμίσεις και στους υπολογιστές. *και μέσω συγκεκριμένων ρυθμίσεων στον υπολογιστή παίρνουμε internet
tarantules Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Όταν λες 2ο router ποιο εννοείς? Στην ουσία το wireless access point που αναφέρεις είναι το router. Πίσω από όλες τις πρίζες που αναφέρει ο φίλος τα καλώδια καταλήγουν προφανώς σε κάποιο switch το οποίο με τη σειρά του είναι συνδεδεμένο σε κάποιο modem-router με ενσωματωμένο DHCP που αποδίδει αυτόματα διευθύνσεις σε όποιο pc συνδεθεί πάνω σε κάποια πρίζα ethernet και μέσω αυτού του router γίνεται η όποια δρομολόγηση πακέτων στο pc που τα ζητάει. Άρα δεν χρειάζετε wifi-router.To access point δεν είναι ακριβώς router
macabre_sunsets Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 To access point δεν είναι ακριβώς router Εγώ στο μυαλό μου το είχα/έχω ως router, μιας και "route-άρει" κίνηση. Πάσο.
tarantules Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Γι αυτό είπα οτι δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ router.Ναι μεν κρατάει πίνακα με τις ip της κάθε συσκευής που συνδέεται σε αυτό και "εξυπηρετεί" με τα σωστά πακέτα το pc που τα ζήτησε αλλά με τη στενή έννοια του όρου router ΔΕΝ είναι. O router παίρνει μετρήσεις των πιθανών διαδρομών μεταξύ των κόμβων που παρεμβάλλονται μέχρι τον απομακρυσμένο client που θέλει να εξυπηρετήσει και αποθηκεύει τη διαδρομή αυτή στον πίνακά του και με βάση αυτό τον πίνακα δρομολογεί το πακέτο όχι μόνο να φτάσει στον σωστό client αλλά ΚΑΙ από τη βέλτιστη διαδρομή (λιγότερα συνολικά msec καθυστέρησης). Το access point δεν το κάνει αυτό μιας και λόγο ασύρματης σύνδεσης έχουμε ουσιαστικά τοπολογία αστέρα (απευθείας σύνδεση client με access point) και δεν παρεμβάλονται ενδιάμεσοι κόμβοι. Η ουσία πάντως για να μην ξεφεύγουμε είναι οτι και με τη μια συσκευή μπορεί να κάνει δουλειά ο φίλος μας και με την άλλη
paylidis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 ένα απλο access point όπως τα tp-link του e-shop με καμια 25 ευρω θα στην κανει τη δουλεία σου.
xpapias Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 O router παίρνει μετρήσεις των πιθανών διαδρομών μεταξύ των κόμβων που παρεμβάλλονται μέχρι τον απομακρυσμένο client που θέλει να εξυπηρετήσει και αποθηκεύει τη διαδρομή αυτή στον πίνακά του και με βάση αυτό τον πίνακα δρομολογεί το πακέτο όχι μόνο να φτάσει στον σωστό client αλλά ΚΑΙ από τη βέλτιστη διαδρομή (λιγότερα συνολικά msec καθυστέρησης).Το access point δεν το κάνει αυτό μιας και λόγο ασύρματης σύνδεσης έχουμε ουσιαστικά τοπολογία αστέρα (απευθείας σύνδεση client με access point) και δεν παρεμβάλονται ενδιάμεσοι κόμβοι. Η ουσία πάντως για να μην ξεφεύγουμε είναι οτι και με τη μια συσκευή μπορεί να κάνει δουλειά ο φίλος μας και με την άλλη Επομένως μπορώ να βάλω είτε router είτε access point? Από τα δύο ποιο ρυθμίζεται πιο εύκολα? Ως προς το τι θα φαίνεται στη μηχανοργάνωση έχουν διαφορά? Πχ θα με ενδιέφερε να φαίνεται ότι είναι μία μονο συσκευή συνδεδεμένη στην πρίζα. Λογικά και στα δύο αυτό δε φαίνεται? ένα απλο access point όπως τα tp-link του e-shop με καμια 25 ευρω θα στην κανει τη δουλεία σου. Αυτό εννοείς? Γιατί tp-link στα access points δε βρήκα.
StavrosD Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Τα router είναι access points με επιπλέον DHCP server και άλλα χαρακτηριστικά. Υποθέτω ότι για να έχεις πρίζα δικτύου υπάρχει ήδη ένα router στο τοπικό σου δίκτυο, άρα και ένα απλό access point σε καλύπτει. Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει ένα switch για να φτιάξω ένα τοπικό δίκτυο (το switch είναι το αντίστοιχο του access point στο ενσύρματο δίκτυο), και απλά χρειάστηκε να περάσω τις ρυθμίσεις δικτύου στους υπολογιστές με το χέρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.