Προς το περιεχόμενο

Sony Vaio VGN-B3VP και σκληρος δισκος 250GB

mantas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,εβαλε ενας φιλος στο VGN-B3VP σκληρο 250GB αλλα το συστημα βλεπει μονο τα 131,στο λειτουργικο(windows xp) και στο bios.Εψαξα για αναβαθμηση του bios αλλα τιποτα,καμμια βοηθεια για να μπορεσει να δει ολα τα GB?

Δημοσ.

Οντος στο Global sait δεν έχει νέο bios.

Έχεις εγκαταστήσει το πρόγραμμα VAIO Update 5.0.0.12080 μήπως και σου βρει αυτόματα κάποιο bios από άλλη χωρά?

http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/info/info.aspx?l=el_GR&url=VAIO/Updates/EP0000211610.exe&m=VGN-B3VP&ip=EP0000211610.htm

Στο laptop μήπως έχετε τα Xp με SP1?

Γιατί λειτουργικό με SP1 δεν μπορεί να φωρμαρει δίσκο πάνω από 131GB

Αυτός ο σκληρός είναι master επανω στο laptop η τον έχετε εξωτερικό σε κουτάκι?

Δημοσ.

Ωραία

πριν λοιπόν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το Laptop απο 60αρι σκληρο που είχε δεν μπορεί να δει πάνω από 131gb,πες μου αν τον έχετε master πάνω στο laptop,αν δηλαδή έχετε βγάλει τον 60αρι που είχε και εάν κάνατε εγκατάσταση από την αρχή με δικό σας λειτουργικό μη γνήσιο της Sony.

Μήπως τον έχετε σε εξωτερικό κουτάκι τον 250αρι?

Δημοσ.

Δεν ειναι σε εξωτερικό κουτί, απλά έβγαλε τον 60αρι και έβαλε τον 250,το γνήσιο λειτουργικό έχει χαθεί και έβαλε άλλο γνήσιο, μετά δοκίμασε και ένα "αλλο" με τα ίδια αποτελέσματά.Αν έφταιγε το λειτουργικό δεν έδειχνε στο bios το πραγματικό μέγεθος?

Δημοσ.
Ο σκληρός διαμορφώθηκε με ΧΡ SP3,με το VAIO Update δεν βρίσκει αναβάθμισή.

Κατά την αρχική διαμόρφωση (fresh install) πόσο έβλεπε το main partition του δίσκου? Mήπως είχε δημιουργήσει και κάποιο άλλο partition και δεν το πρόσεξες?

Δημοσ.

Το πρώτο που έκανα είναι να δω στο bios πόσο δείχνει, μετά κατά την διαμόρφωσή έδειχνε τα 131(και κάτι) όσο δηλαδή και στο bios.

Δημοσ.

Σαν μια πρώτη παρατήρηση ως προς το λειτουργικό της Sony ξέρω ότι είναι αντικαταστατό και δεν είναι το ίδιο με τα άλλα γνήσια λειτουργικά που εγκατέστησες.

Φίλοι μου που είχαν sony και έκαναν το λάθος να μην κρατήσουν αντίγραφο του γνήσιου λειτουργικού τους ακόμα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν να δουλέψει σωστά πχ η Κάρτα γραφικών τους 6600Go.

Στην περίπτωση σου τώρα αν έχεις τον 60αρι και δεν τον έχεις σβήσει τότε έχεις ακόμα Ελπίδα να κάνεις ανάκτηση του γνήσιου λειτουργικού.

Ως προς το bios που είπες νομίζω ότι στα laptop δεν δείχνει την χωρητικότητα του σκληρού άλλα μονό ολόκληρο το όνομα του δίσκου.

Αν σου είναι εύκολο τράβα μια φώτο την εικόνα του bios και ποσταρισε την θα σε βοηθήσει αυτό πιστεύω.

Αυτό που σε ρωτάει και ο JIMBOAthens όταν εφτασες στο σημείο της εγκατάστασης μετά το F8 οπου σου ζήτα να κάνεις το Fdisk και μετά το Format,εκεί ποσό τον έβλεπε τον σκληρό?

Όσο τον βλέπει πριν το fdisk τόσο θα τον δει και μετά το format.

Δεν γίνετε αλλιώς

Και ένα τελευταίο μπορείς να δεις από την <Διαχείριση Δίσκων> ποσο τον μέτρα τον 250αρι

Δημοσ.

Κριμα δεν πειραζει.

Αν λοιπον δεν βγαλεις ακρι με τα παραπανω και δεν μπορεις να βγαλεις και φοτο το bios να δουμε αυτο με την χωριτηκοτητα του σκληρου και τελικα αποδηχτει οτι το laptop ειναι ικανο να δει μεχρι τα 131gb τοτε τον μεγαλο 250αρι μπορεις να τον δουλεψεις σαν εξωτερικο για να τον δει ολοκληρο αρα μαστερ θα βαλεις εναν μεχρι τα 120Gb.

Δημοσ.

Aν δεν κάνω λάθος μιλάμε για αρκετά παλιό μηχάνημα (7ετίας) και ο σκληρός είναι IDE. Το πιο πιθανό είναι να ΜΗΝ υποστηρίζει το bios πάνω από 120GB (καθώς ΔΕΝ υπήρχαν τότε μεγαλύτεροι 2,5''άρηδες δίσκοι)...

Δημοσ.

Έβαλα λινουξ και είδε τα 250,το πρόβλημα είναι πως θα τον πείσω να τα αφήσει επάνω μόνιμα, θέλει να παίζει και παιχνίδια....

Δημοσ.

Δεν είναι απολυτό αυτό γιατί σε μητρική σταθερού Η/Υ Socket A που είναι και αυτή 7ετιας και βάλε ,αναγνωρίζαν και πάνω από 500gb.

Επίσης αρκετές μητρικές P3 Socket370 kai Slot1 διαβάζουν 250gb

Έχει τύχη και σε Pentium1 να διαβάζει μεγάλους σχετικά σκληρός.

Αντίστοιχα και σε Lptop P3 πάλι βλέπουν μεγάλους σκληρούς.

Σημασία έχει τι έγραψε ο κατασκευαστής στο bios να βλέπει το μηχάνημα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω πίστη ακόμα οτι το συγκεκριμένο laptop δεν βλέπει τον 250ari άλλα με ανησυχεί που δεν έχει και αναβάθμιση στο Bios βγάλει ακόμα η εταιρία του.

Ξεχασμένο το έχουν?

---------- Προσθήκη στις 12:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:24 ----------

Έβαλα λινουξ και είδε τα 250,το πρόβλημα είναι πως θα τον πείσω να τα αφήσει επάνω μόνιμα, θέλει να παίζει και παιχνίδια....

Καλά το είπα οτι δεν έχω πίστη ακόμα πως το μηχάνημα δεν μπορεί να μην βλέπει τον 250αρι.

Οπότε η κάτι δεν γίνετε σωστά στην εγκατάσταση τον Xp η κάτι παίζει με το γνήσιο λογισμικό της Sony για τα XP

Δημοσ.

Λοιπον εκανα εγκατασταση ubuntu 9.10 και δεν κανει boot τωρα,βγαζει ενα λαθος(error cant find device),στο live cd βλεπει τον σκληρο κανονικα αλλα μετα την εγκατασταση τζιφος...

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι άδικα παιδεύεστε με το ubuntu 9.10 κλπ.

Βρείτε μια σωστή έκδοση λειτουργικού Xp SP2,δεν παίζει ρολό αν θα είναι γνήσια η σπασμένη,για την περίπτωση σου θα έλεγα ότι μάλλον βρείτε οπωσδήποτε κάποια σπασμένη από φιλο όπου ξέρετε ότι είναι σωστή και ξεκινήστε την διαδικασία από την αρχή κάνοντας Format όπως προβλέπετε.

Δείτε και ένα αντίστοιχο θέμα <Οδηγίες Εγκατάστασης λειτουργικού) από το forum και όλα θα πάνε καλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...