Προς το περιεχόμενο

Ασταθές επεξεργαστής;

SpirosLouis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω τον επεξεργαστή Dual Core E5200. Επιδή είμαι καινούργιος στον υπερχρονισμό (oc) δεν ξέρω αν ο επεξεργαστής μου είναι ασταθής από πριν.

Στο cpu-id τα Mhz αλλάζουν συνέχεια και ποτέ δεν είναι στο 2.5(ghz) όσο δηλαδή λέει ο επεξεργαστής ότι είναι.

Ειπάρχει πρόβλημα;

Αν όχι πως είναι ένας ασταθές επεξεργαστής;

post-135451-12906307609_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά είσαι, ο λόγος που βλέπεις μικρότερες ταχύτητες, οφείλεται στο γεγονός οτι το cpu ρίχνει απο μόνο του την συχνότητα οταν δεν χρησιμοποιείται, για εξοικονόμηση ενέργειας / χαμηλότερη θερμοκρασία.

Κάντου ένα benchmark με orthos και άστο λίγη ώρα (θα σου πρότεινα να προχωρήσεις πρώτα στην αλλαγή του cpu cooler!!!!) για να δεις αν είναι και σταθερό.

Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι το bencmark πάντος έβαλα το orthos και πήγε 48C η cpu σε ένα λεπτό. Τώρα αν πρέπει να φοβάμαι δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω τα όρια της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει χωρίς να πάθει τίποτα.

Cooler θα αλλάξω σύντομα, δεν το προωρίζω αμέσος για υπερχρονισμό.

To orthos ουσιαστικα ειναι το Prime 95...

Και γενικα τετοιου τυπου κωδικες δεν συστινωνται για stress tests (αν και εγω δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα)

Οποτε καλα ειναι να τρεξεις μια ωρα linpack Να εισαι πιο σιγουρος...

Αν εισαι σιγουρος οτι το βγαζεις τοτε τσεκαρε μηπως παιζει και με χαμηλοτερο ρευμα.

Έβαλα να τρέχει και το linpack μιας και το λές και σε λίγα λεπτά άρχισε να κολάει το σύστημα. Το ποντίκι πήγαινε πέρα δώθε κτλ. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα έφτιαχνε.

Αυτό συμαίνει ότι είναι ασταθές;

Όχι, αν δεν σου έβγαλε κάποιο σφάλμα το software που στρέσαρες ή δεν είχες κανά freeze/BSOD, δεν έχεις κανένα πρόβλημα, απλά υπερφορτώνεται το σύστημα εκείνη την ώρα που στρεσάρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...