Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τελευταία περνάω μία φάση, που ακούω και αγαπάω και στηρίζω τέλος πάντων Κορκολή, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία να έχουμε ένα τόπικ γι' αυτόν. Σαν φόρο τιμής έστω.

Ο Στέφανος λοιπόν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.

39 χρόνια αργότερα γνωρίζει την απόλυτη δημοσιότητα χάρη στο κλιπάκι που ανέδειξε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στις εκπομπές του προσελκύοντας όλα τα βλέμματα του ελληνικού κοινού (όχι ακριβώς με θετική διάθεση) απέναντί του. Παρόλα αυτά αυτό είναι το τόπικ της μουσικής και εμείς χεστήκαμε για το τι έκανε τελικά και το τι όχι, αν ήταν θα το ανοίγαμε στο Μπλαμπλά. Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν αυτό, περνάμε στα καλλιτεχνικά του.

Με ιδιαίτερα πετυχημένη καριέρα στο εξωτερικό ως τα 28 του (ακα 1988), κάνει τη χρονιά εκείνη την πρώτη (και σχεδόν αμέσως μετά τη δεύτερη) του ελληνική δισκογραφική δουλειά, όπου και γνωρίζει το θαυμασμό του ευρύτερου ελληνικού κοινού με τη Γαλάνη και το ερωτικότατο τραγούδι "δεν είσαι εδώ".

Προσωπικές δουλειές ακολουθούν σε όλη τη δεκαετία του '90, όπου και εγκαθίσταται μόνιμα στην Ελλάδα. Ενδεικτικά η (προσωπική) δισκογραφία του είναι αυτή:

Κόπυ-πέηστ από το άρθρο στη γουικι

* "Που λες κι είσαι νύχτα" (1990) στίχοι Παρασκευάς Καρασούλος

* "Οι μέρες της φωτιάς" (1991) στίχοι Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

* "Με τη φωνή του φεγγαριου" (1992)

* "Εφ' όλης της ύλης" (1993) στίχοι Εύη Δρούτσα

* "Χαμένες ατλαντίδες" (1994 στίχοι Εύη Δρούτσα

* "Έχω μια διαίσθηση" (1995) στιχοι Εύη Δρούτσα

* "Ξέσπασα" (1996) στίχοι Εύη Δρούτσα

* "Ανοιχτές σελίδες" (1997) στίχοι Εύη Δρούτσα

* "First touch" (ορχηστρικά - 1999)

* "Ήλιος θάνατος" (2002)

* "Ανεμόπτερο" (2003)

Στο γιουτχιούμπ μπορεί κανείς να βρει μια αξιοσημείωτη ποσότητα τραγουδιών του, το "Σκόνη και Θρύψαλα", το εξαιρετικό "Έχω μια διαίσθηση", το (αγαπημένο για μένα) "Το σημάδι του Σκορπιού", το διάσημο "Στους πέντε ανέμους" με την Κωνσταντίνα και τέλος πάντων, όλες τις μικρές και μεγάλες επιτυχίες που συγκλόνισαν το κοινό του τότε, τώρα και μετά, ποσότητα από συναυλίες και κονσέρτα για πιάνο όπως η σονατίνα που πολύ μου αρέσει..

Τέλος κάτι πήρε το αυτί μου για νέα κυκλοφορία, εδώ ακούμε το πρόμο του ντουέτου του με την Πρωτοψάλτη.

Αυτά.

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά που δεν είμαι και fan του μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλός σαν μουσικοσυνθέτης και ότι έχει πολλές γνώσεις που άλλοι δεν έχουν για την Ελλάδα.

Τώρα από στοίχους (δεν ξέρω εάν έχει γράψει αυτός αυτά που έχει τραγουδήσει) και ερμηνεία για τα δικά μου standard δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι το σπουδαίο αλλά σίγουρα όχι και κάτι άσχημο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Εγώ προσωπικά που δεν είμαι και fan του μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλός σαν μουσικοσυνθέτης και ότι έχει πολλές γνώσεις που άλλοι δεν έχουν για την Ελλάδα.

Δεν τις έχουν αυτοί που βγαίνουν στην τηλεόραση. Τις γνώσεις του Κορκολή τις έχουν πάρα πολλοί στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χρήστη freedubus, τον ΜΥΣΤΗ της ρώσικης κουλτούρας για αυτά:

Τις συνεντεύξεις (για τους φίλους ινσόμνιαξ που ομιλούν τη ρωσική)

http://www.youtube.com/watch?v=pCs2GW0R9pc

http://www.youtube.com/watch?v=BVZiZFhVcFI

Και τα δυο σόνγκια

http://www.youtube.com/watch?v=zwj6sYKYirk

http://www.youtube.com/watch?v=oJve_dSrPfc

Δημοσ.
Δεν τις έχουν αυτοί που βγαίνουν στην τηλεόραση. Τις γνώσεις του Κορκολή τις έχουν πάρα πολλοί στην Ελλάδα.

Ναι έτσι το εννοούσα και εγώ. :-)

---------- Προσθήκη στις 18:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:01 ----------

Λευτεριά στον Κορκολέα!

Αλληλεγγύη στον αιχμάλωτο του χαφιεδικού κράτους Κορκολέα!

Offtopic!

Freedubus με το Κορκολέα μου θύμισες το παρακάτω σουξέ :P

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=xv_e4ugBvI8[/ame]

Δημοσ.

Το επιθετο του αν θυμαστε για χρόνια ειχε γινει το συνώνυμο του πιπινοφαγου!

''Μα καλα κορκολής εισαι;''

Δημοσ.

Σόρι κιόλας, αλλά ένοιωσα υποχρέωση να γράψω εδώ.Πλάκα μας κάνεις? έχουμε τόσους αξιόλογους καλητέχνες κι εσύ ανοίγεις θέμα για τον καραγκιώζη? Σοβαρό ακουστικό αυτί έχεις.Και μη μου πεις : Ένσταση παίζει καλό πιάνο.Χέσ---α

Μίλα για τα τέρατα της ελληνικής μουσικής, να σε πάρω στα σοβαρα.

Δημοσ.

Ε εσύ αποπάνω. немного для Стефанос. поймите?

Τέρας είναι αυτό Μάκης που το τράβηξε βίντεο και συ που κοροιδέψατε και διώξατε. Ενώ πρίν, αγαπάτε Стефанос.

Αλλά Стефанос εχει πλάτες τώρα μας. 'Αμα εσείς πάλι πειράξει κανονίσουμε μεις.

Δημοσ.

Δεν μπορούσα να μην ποστάρω κάτι εδώ. Έπικ , περιμένω και για τον Καλλίρη κάτι ανάλογο. Αλλα όντως είναι παραγνωρισμένος ο Στέφος.

Δημοσ.
Ε εσύ αποπάνω. немного для Стефанос. поймите?

Τέρας είναι αυτό Μάκης που το τράβηξε βίντεο και συ που κοροιδέψατε και διώξατε. Ενώ πρίν, αγαπάτε Стефанос.

Αλλά Стефанос εχει πλάτες τώρα μας. 'Αμα εσείς πάλι πειράξει κανονίσουμε μεις.

Aν μιλάς σε μένα δεν καταλαβαίνω τα ''Ελληνικά'' και το συντακτικό σου...φίλε!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...