Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα για E5200(s775)

SpirosLouis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ψάχνω για ψύκτρα για τον επεξεργαστή Intel Dual-Core E5200. Τα λεφτά μέχρι 40€ το max. Θέλω αν γίνεται να είναι μικρή, γιατί θα μπεί σε πύργο mini tower με micro atx.

Ύψος μέχρι 12cm. Μήκος πλάτος δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια. Το default cooler είναι 9*9cm.

334rbja.jpg w83ql1.jpg

Επίσης,

Στην αριστερή μεριά του πύργου έχει ένα σωλήνα, που σχετικά είναι για να τραβάει αέρα αμέσως απ'έξω η ψύκτρα του επεξεργαστή. Θέλω να το αντικαταστήσω, μιας και θα βάλω μεγαλύτερη ψύκτρα, με κάποιο ανεμηστιράκι. Η διάμετρος βίδας-βίδας(διαγώνια) είναι 10cm.

Πόση διάμετρο πρέπει να έχει το ανεμηστηράκι;

Ακούω ιδέες!

Υ.Γ: Παρακαλώ αν γίνεται να είναι από τα καταστήματα e-shop , πλαίσιο και pc1.

Δημοσ.

Λογικά στην δεξιά (???? μάλλον αριστερή εννοείς...) πλευρά του κουτιού μπαίνει 8άρης, σαν αυτόν που έχεις στο πίσω μέρος του κουτιού (το οποίο νομίζω οτι είναι το μαύρο-φτηνιάρικο του πλαισίου).

Για την cpu προτείνω αυτή.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Shuriken-Rev-B-CPU-Cooler.htm

δοκιμασμένη ήσυχη και φτηνή.

Δημοσ.

To οτι ειναι micro atx η μητρικη δεν σε περιοριζει,Γνωμη μου να πας σε TAGAN TG1366 με ~20 ευρω

Ειχα τον e5200 και πιστευω πως πρωτα θα πιασει peak ο cpu χωρις να εχεις προβληματα θερμοκρασιας ~60-65max καλοκαιρι σε πραγματικη χρηση.

+Επισης οτι η συγκεκριμενη μπαινει σε οποιαδηποτε πλατφορμα.

Αλλα θελει σωστο μετρημα + οτι δεν θα μπορεις να βαλεις fanακι εκει που σκεφτεσαι-προσωπικα δεν θα με προβληματιζε...

Δημοσ.
Λογικά στην δεξιά (???? μάλλον αριστερή εννοείς...) πλευρά του κουτιού μπαίνει 8άρης, σαν αυτόν που έχεις στο πίσω μέρος του κουτιού (το οποίο νομίζω οτι είναι το μαύρο-φτηνιάρικο του πλαισίου).

Για την cpu προτείνω αυτή.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Shuriken-Rev-B-CPU-Cooler.htm

δοκιμασμένη ήσυχη και φτηνή.

Δεξιά μεριά έτσι πως το κοιτάς το κουτί.

Είναι φτηνιάρικο όχι του πλαισίου.

Δημοσ.
,Γνωμη μου να πας σε TAGAN TG1366 με ~20 ευρω

Αν ο φίλος έχει το κουτί που υποπτεύομαι, η παραπάνω ψύκτρα αν χωρέσει θα χωρέσει οριακά. Και φυσικά ούτε λόγος να χωρέσει και ο 8άρης ανεμιστήρας στην θέση που έχει την "χοάνη". Με την Scythe χωράνε και τα 2, οριακά και πάλι.

---------- Προσθήκη στις 14:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:14 ----------

Δεξιά μεριά έτσι πως το κοιτάς το κουτί.

Είναι φτηνιάρικο όχι του πλαισίου.

Φίλε μου φαντάζομαι οτι αναφέρεσαι στο μεταλλικό κομμάτι που λείπει απο την φωτογραφία που έχεις βάλει. Αυτό, όπως κοιτάς το κουτί (απο μπροστά) είναι το αριστερό. Το δεξί είναι αυτό που είναι κοντά στην motherboard.

Δημοσ.
Ναι αυτό. Το αλλάζω και από το 1ο post.

Λοιπόν όπως σου είπα 99,9% είναι 8άρης ο ανεμιστήρας που χρειάζεσαι. Για να είσαι 100%, ξεβίδωσε τον ανεμιστήρα που έχεις στο πίσω μέρος του κουτιού και δες αν ταιριάζει. Αν ταιριάζει πάρε έναν καλύτερο για το πίσω μέρος (κάτι σε Noctua) για ελαχιστοποίηση του θορύβου.

Δημοσ.
Λοιπόν όπως σου είπα 99,9% είναι 8άρης ο ανεμιστήρας που χρειάζεσαι. Για να είσαι 100%, ξεβίδωσε τον ανεμιστήρα που έχεις στο πίσω μέρος του κουτιού και δες αν ταιριάζει. Αν ταιριάζει πάρε έναν καλύτερο για το πίσω μέρος (κάτι σε Noctua) για ελαχιστοποίηση του θορύβου.

Ούτε για τον πίσω έχω τις διαστάσεις. Ούτε ξέρω ποια είναι η διάμετρος.

Δημοσ.
Ούτε για τον πίσω έχω τις διαστάσεις. Ούτε ξέρω ποια είναι η διάμετρος.

Ο πίσω είναι 8άρης, trust me! Μέτρα τις αποστάσεις των βιδών για να δεις οτι είναι ίδιες με τις χοάνης.

Δημοσ.
To οτι ειναι micro atx η μητρικη δεν σε περιοριζει,Γνωμη μου να πας σε TAGAN TG1366 με ~20 ευρω

Ειχα τον e5200 και πιστευω πως πρωτα θα πιασει peak ο cpu χωρις να εχεις προβληματα θερμοκρασιας ~60-65max καλοκαιρι σε πραγματικη χρηση.

+Επισης οτι η συγκεκριμενη μπαινει σε οποιαδηποτε πλατφορμα.

Αλλα θελει σωστο μετρημα + οτι δεν θα μπορεις να βαλεις fanακι εκει που σκεφτεσαι-προσωπικα δεν θα με προβληματιζε...

+1 στην tagan...

Πολυ καλη τιμουλα...:-)

Αλλαξε ψυκτρα του επεξεργαστη και το ανεμιστηρι που εχεις για exhaust....Θα εχεις ενα παρα πολυ ησυχο υπολογιστη μετα....

Δημοσ.
Ο πίσω είναι 8άρης, trust me! Μέτρα τις αποστάσεις των βιδών για να δεις οτι είναι ίδιες με τις χοάνης.

Έχεις δίκιο φίλε μου. 10cm και αυτό, και όντος κάνει πολύ θόρυβο τώρα που το λές.

Βέβαια πίσω πέρνει και μεγαλύτερο δηλαδή των 11cm άρα σχετικά 9η.

Καλά δεν τα λέω;

Δημοσ.
Έχεις δίκιο φίλε μου. 10cm και αυτό, και όντος κάνει πολύ θόρυβο τώρα που το λές.

Βέβαια πίσω πέρνει και μεγαλύτερο δηλαδή των 11cm άρα σχετικά 9η.

Καλά δεν τα λέω;

9άρης (92άρης για ποιο σωστά) δεν θα μπει εύκολα, θα χρειαστεί πατέντες.... μείνε με την στάνταρ διάσταση των 80.

Λοιπόν πήγαινε πάρε 2 τέτοιους (πολύ ποιο ήσυχοι απο αυτόν που έχεις τώρα).

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-80Mm-Real-Silent-17-6Db-SP802512L.htm

έναν για πίσω και έναν για πλάγια (τον οποίο άναβέ τον το καλοκαίρι - χειμώνα δεν θα έχεις πρόβλημα), πάρε και την scythe που σου είπα ποιο πριν, και θα είσαι jet, με 30 ευρουλάκια.

Δημοσ.
Για overclock θα ήταν ικανός ο επεξεργαστής με αυτό το cooler;

Σου απάντησα και στο άλλο τόπικ. Ναι μια χαρά ικανός είναι για overclock ο επεξεργαστής, ακόμα και με το μαμά cpu cooler. Με ένα aftermarket όμως θα δουλεύει ποιο δροσερά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...