Προς το περιεχόμενο

Ψυκτρα χωρις fan για cpu 775

linkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.Εχω ενα απλο pcaki το οποιο εχω για απλες δουλειες.Πανω εχω εναν e2160 αλλα μπορω να κουμπωσω πανω και εναν e4500.To προβλημα ειναι πως δεν μπορω καθολου τον θορυβο γι αυτο σκεφτομαι να κουμπωσω σε εναν απο τους 2 μια zalman 9700 ΧΩΡΙΣ να δωσω ρευμα στον ανεμιστηρα της,ισα για να απαγαγει θερμοτητα απο την cpu.

α)Το εχει δοκιμασει κανεις?Θα δουλεψει?Θα μπορει να κραταει τις temp σε λογικα επιπεδα?Σκεφτομαι σχετικα προσεγμενο airflow με 2 12αρηδες αθορυβους να βαζουν αερα και ενας να βγαζει...

β)Ποιος απο τους 2 επεξεργαστες ενδεικνυται γι αυτο που θελω να κανω?Ποιος δουλευει πιο κρυος???e4500 ή e2160??

thnx εκ των προτερων για τις απαντησεις σας

Δημοσ.

Βασικά αυτά είναι trial and error καταστάσεις, δοκιμάζεις, μέχρι να καταφέρεις να κάνεις αυτό που θες.

Είμαι βέβαιος πως για browsing κλπ και word processing δεν θα έχεις πρόβλημα, τώρα αν πας να σηκώσεις κάτι ποιο cpu intensive μπορεί το καλοκαίρι να έχεις.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τον e4500 και αν σου ανεβάζει θερμοκρασίες κάνεις downgrade στον e2160. Δεν νομίζω όμως να έχεις κανένα πρόβλημα.

Επίσης δώσε και προσοχή στην πάστα που θα χρησιμοποιήσεις.

Kαι για το πρώτο σου ερώτημα, δουλεύω με passive cooling έναν Atlhon64 X2 6000+ με μια Sonic Tower, με μόνη βοήθεια έναν 8άρη ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού και δεν κολλάει πουθενά (ούτε στα παιχνίδια) χειμώνα - καλοκαίρι.

Οι intel που ανέφερες είναι σίγουρα ποιο "ψυχροί" επεξεργαστές απο τον παραπανω.

Ο e4500 είναι στα 2,2Ghz ενώ ο 2160 στα 1,8. Άρα (και απο την στιγμή που μιλάμε για ίδιο manufacturing process -65nm-) o δεύτερος είναι ποιο ψυχρός. Εγώ θα ξεκινούσα τις δοκιμές με τον πρώτο πάντως.

Δημοσ.
Βασικά αυτά είναι trial and error καταστάσεις, δοκιμάζεις, μέχρι να καταφέρεις να κάνεις αυτό που θες.

Είμαι βέβαιος πως για browsing κλπ και word processing δεν θα έχεις πρόβλημα, τώρα αν πας να σηκώσεις κάτι ποιο cpu intensive μπορεί το καλοκαίρι να έχεις.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τον e4500 και αν σου ανεβάζει θερμοκρασίες κάνεις downgrade στον e2160. Δεν νομίζω όμως να έχεις κανένα πρόβλημα.

Επίσης δώσε και προσοχή στην πάστα που θα χρησιμοποιήσεις.

Kαι για το πρώτο σου ερώτημα, δουλεύω με passive cooling έναν Atlhon64 X2 6000+ με μια Sonic Tower, με μόνη βοήθεια έναν 8άρη ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού και δεν κολλάει πουθενά (ούτε στα παιχνίδια) χειμώνα - καλοκαίρι.

Οι intel που ανέφερες είναι σίγουρα ποιο "ψυχροί" επεξεργαστές απο τον παραπανω.

Ο e4500 είναι στα 2,2Ghz ενώ ο 2160 στα 1,8. Άρα (και απο την στιγμή που μιλάμε για ίδιο manufacturing process -65nm-) o δεύτερος είναι ποιο ψυχρός. Εγώ θα ξεκινούσα τις δοκιμές με τον πρώτο πάντως.

thnx Πολυ φιλε μου για την απαντηση.κι εγω ειμαι ψιλοσιγουρος οτι για απλα πραγματα δεν θα εχει προβλημα αλλα αμα βαλω κανα game να παιξω ή κανα 1080p??Παντως αν μη τι αλλο μου εδωσες αρκετο κουραγιο γιατι για 1,5 χρονο ειχα εναν 6400 black edition ο οποιος ζεματαγε ο ατιμος οποτε λογικα οι e4500 και e2160 δεν θα εχουν προβλημα...

ερωτηση,εφοσον ο δευτερος ειναι πιο ψυχρος γιατι προτεινεις να ξεκινησω με τον πρωτο??

Δημοσ.

για 2 λόγους.

1. Γιατί πιστεύω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα.

2. Γιατί είναι ποιο γρήγορος απο τον 2160.

Με το 1080p ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα. Με παιχνίδια, ανάλογα την κάρτα γραφικών σου και την θερμότητα που αυτή παράγει. Το μέγεθος του κουτιού παίζει επίσης ρόλο...

Στον 6000+ αν βοηθάει είχα μια ATI 2600XT passive, και έλιωνα με τις ώρες με MOH, far cry, crysis κλπ....

Άμα είχες το 6400+ θα ξέρεις τι καλοριφέρ είναι απο μόνος του... καμία σχέση οι intel (οι συγκεκριμένοι) τουλάχιστον είναι πολύ ποιο δροσεροί απο τον Athlon....

Δημοσ.
για 2 λόγους.

1. Γιατί πιστεύω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα.

2. Γιατί είναι ποιο γρήγορος απο τον 2160.

Με το 1080p ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα. Με παιχνίδια, ανάλογα την κάρτα γραφικών σου και την θερμότητα που αυτή παράγει. Το μέγεθος του κουτιού παίζει επίσης ρόλο...

Στον 6000+ αν βοηθάει είχα μια ATI 2600XT passive, και έλιωνα με τις ώρες με MOH, far cry, crysis κλπ....

Άμα είχες το 6400+ θα ξέρεις τι καλοριφέρ είναι απο μόνος του... καμία σχέση οι intel (οι συγκεκριμένοι) τουλάχιστον είναι πολύ ποιο δροσεροί απο τον Athlon....

thnx μ8,δεν με ενδιαφερει να ναι τοσο γρηγορος οσο κρυος και να δουλευει 24/7(σχεδον).Θεωρητικα,απο την στιγμη που ο 6000+ σου δουλευει χωρις fan τοτε και οι 775ρηδες δεν θα εχουν προβλημα.Αλλα απο την θεωρια στην πραξη καμια φορα διαφερει...οποτε υπαρχει κανεις που το χει κανει με τετοιες cpu?

Δημοσ.
Καλησπερα παιδες.Εχω ενα απλο pcaki το οποιο εχω για απλες δουλειες.Πανω εχω εναν e2160 αλλα μπορω να κουμπωσω πανω και εναν e4500.To προβλημα ειναι πως δεν μπορω καθολου τον θορυβο γι αυτο σκεφτομαι να κουμπωσω σε εναν απο τους 2 μια zalman 9700 ΧΩΡΙΣ να δωσω ρευμα στον ανεμιστηρα της,ισα για να απαγαγει θερμοτητα απο την cpu.

α)Το εχει δοκιμασει κανεις?Θα δουλεψει?Θα μπορει να κραταει τις temp σε λογικα επιπεδα?Σκεφτομαι σχετικα προσεγμενο airflow με 2 12αρηδες αθορυβους να βαζουν αερα και ενας να βγαζει...

β)Ποιος απο τους 2 επεξεργαστες ενδεικνυται γι αυτο που θελω να κανω?Ποιος δουλευει πιο κρυος???e4500 ή e2160??

thnx εκ των προτερων για τις απαντησεις σας

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Thermalright-Ultra-120A-CPU-Cooler.htm γιατι δεν βαζεις ενα τετοιο? Καλυτερη λυση ειναι B)

Δημοσ.

Η ( κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο . . . ) καλύτερη passive ψύκτρα :

http://www.coolermaster-europe.com/product.php?category_id=7&product_id=4509

Πολύ καλύτερη από την thermalright ultra 120 (και από πολλές άλλες) σε passive mode.-

reviews:

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/coolermaster-hyper-z600_8.html

http://www.overclockersclub.com/reviews/coolermaster_hyperz600/

http://www.cpusers.gr/showthread.php?t=1364

http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/cooler_master_hyper_z600_cpu_cooler/1

Δημοσ.

thnx για τις απαντησεις σας παιδες αλλα με ενδιαφερει να το κανω αυτο με την ηδη υπαρχουσα zalman 9700 που εχω,οχι να δωσω χρηματα για κατι καινουριο το οποιο θα το κανω περισσοτερο για την ..παυλα μου....εξαλου την 120 ultra την ειχα και την εδωσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...