eneta Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Εδώ και 20 ημέρες μου έχει σταλεί ένα δέμα από γερμανία με προιόντα που αγόρασα online (έχω ξαναγοράσει από αυτήν την εταιρία πολλές φορές). Μετά από αναζήτηση του πακέτου στα ΕΛΤΑ μιας και 20 ημέρες είναι πολλές για να έρθει το πακέτο στην Ελλάδα , ενημερώθηκα πως το έχουν οι ταχυμετοφορές των ΕΛΤΑ και ότι πέρασαν από το σπίτι μου 2 φορές και δεν με βρήκαν. Σημειωτέον πως δεν άφησαν ούτε ειδοποιητήριο ούτε μου τηλεφώνησαν! Χθες επιτέλους παραλαμβάνω το πακέτο το οποίο είχε στο πλάι ένα σχίσιμο ( φαίνεται σαν να έχει σκίσει το πακέτο κάποιος με τη μπουνιά του) και μετρώντας τα πράγματα ανακαλύπτω ότι λείπει από μέσα ένα προιόν... Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Ενημέρωσα και την ετιαρία στην Γερμανία και τα ΕΛΤΑ αλλά αναμένω ακόμα απάντηση και από τους δύο. Μπορώ να βρω το δίκιο μου?
platongr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δεν έπρεπε να το παραλάβεις με το σκίσιμο. 'Η το στέλνεις πίσω και λες στον Γερμανό τι και πως, ή ανοίγεις το δέμα με κάποιον υπεύθυνο του courier (όχι το courier boy) και κάνεις καταμέτρηση - αντιστοίχιση με το τιμολόγιο που συνοδεύει το δέμα.
eneta Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δεν έπρεπε να το παραλάβεις με το σκίσιμο. 'Η το στέλνεις πίσω και λες στον Γερμανό τι και πως, ή ανοίγεις το δέμα με κάποιον υπεύθυνο του courier (όχι το courier boy) και κάνεις καταμέτρηση - αντιστοίχιση με το τιμολόγιο που συνοδεύει το δέμα. Δεν πήγε καν το μυαλό μου..Το είδα αλλά υπέθεσα ότι έγινε κατά την μεταφορά. Ασε που αυτό ήταν γεμισμένο με "γαριδάκια" και δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει προς τα έξω τίποτα. Γι αυτό και δεν υποψιάστηκα. Πλην αυτού δεν έχω ξανακούσει να γίνεται κάτι τέτοιο από courier!!! Υποτίθεται ότι γι αυτό στο στέλνουν με courier, για να το πάρεις σίγουρα και άθικτο..
platongr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Στο τιμολόγιο δείχνει κανονικά ότι το είχαν βάλει μέσα στο δέμα ? Μου έχει τύχει 2 φορές. Την πρώτη επικοινώνησα με την εταιρεία και ήταν δικό τους λάθος, το είχαν χρεώσει και δεν το είχαν βάλει μέσα. Την δεύτερη μου είπαν να γράψω πάνω στην φορτωτική ότι έλλειπε το x προϊόν, να το υπογράψει και ο μεταφορέας και θα τα βρουν αυτοί με τον μεταφορέα. Και στις 2 περιπτώσεις μου είπαν να μην παραλάβω μέχρι να συνεννοηθούμε. Βέβαια ήταν από Ελλάδα και ήταν εύκολη η συνεννόηση με την εταιρεία και με την αποθήκη της και τον εκεί μεταφορέα. Στην περίπτωσή σου, επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός έβαλε όντως τα πράγματα στο πακέτο. Μετά, το courier δεν έχει ευθύνη γιατί υπόγραψες ότι παρέλαβες σε άριστη κατάσταση. Έχει να κάνει με την καλή διάθεση του υπευθύνου αν θα το ψάξει. Μπορεί από το πιο απλό, να σκίστηκε το δέμα στο φορτηγό και να έπεσε αυτό που λείπει (αν είναι και μικρό σε μέγεθος) μέχρι και να το έκλεψε κάποιος υπάλληλος. Εσύ γράφεις ότι ήρθαν 2 φορές και δεν άφησαν ούτε καν ειδοποίηση, οπότε όπως καταλαβαίνει είναι λίγο μπάχαλο η κατάσταση...
eneta Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 και γραμμένο είναι στο τιμολόγιο και τα έχω προπληρώσει τα πράγματα..Και το κακό είναι ότι από την Γερμανία δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση. Και με τέτοιο όνομα που βγάλαμε διεθνώς σιγά μην ασχοληθούν.. Τζάμπα τα λεφτά... Από ΕΛΤΑ είπαν κάτι για μια φόρμα αποζημίωσης. Αποζημιώνουν? Ξέρετε? Στο τιμολόγιο δείχνει κανονικά ότι το είχαν βάλει μέσα στο δέμα ? Μου έχει τύχει 2 φορές. Την πρώτη επικοινώνησα με την εταιρεία και ήταν δικό τους λάθος, το είχαν χρεώσει και δεν το είχαν βάλει μέσα. Την δεύτερη μου είπαν να γράψω πάνω στην φορτωτική ότι έλλειπε το x προϊόν, να το υπογράψει και ο μεταφορέας και θα τα βρουν αυτοί με τον μεταφορέα. Και στις 2 περιπτώσεις μου είπαν να μην παραλάβω μέχρι να συνεννοηθούμε. Βέβαια ήταν από Ελλάδα και ήταν εύκολη η συνεννόηση με την εταιρεία και με την αποθήκη της και τον εκεί μεταφορέα. Στην περίπτωσή σου, επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός έβαλε όντως τα πράγματα στο πακέτο. Μετά, το courier δεν έχει ευθύνη γιατί υπόγραψες ότι παρέλαβες σε άριστη κατάσταση. Έχει να κάνει με την καλή διάθεση του υπευθύνου αν θα το ψάξει. Μπορεί από το πιο απλό, να σκίστηκε το δέμα στο φορτηγό και να έπεσε αυτό που λείπει (αν είναι και μικρό σε μέγεθος) μέχρι και να το έκλεψε κάποιος υπάλληλος. Εσύ γράφεις ότι ήρθαν 2 φορές και δεν άφησαν ούτε καν ειδοποίηση, οπότε όπως καταλαβαίνει είναι λίγο μπάχαλο η κατάσταση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.