Προς το περιεχόμενο

IMEI και εγγύηση συσκευής

logicthanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα.

Έχω την εξής απορία..

Έπεσε στα χέρια μου ενα κινητό αλλά χωρίς απόδειξη αγοράς, άρα και χωρίς εγγύηση.

Άραγε με το IMEI της συσκευής θα μπορούσαν απο τη Vodafone, που είναι και αγορασμένο να μου επανεκδόσουν την απόδειξη, ή κάποιου είδους βεβαίωση εγγύησης?

Υ.Γ. Δεν ξέρω απο πιο υποκατάστημα της εταιρίας. :cry:

Ευχαριστώ πολύ.!

Δημοσ.

λογικα γινεται,αλλα αν δεν εισαι σιγουρος πως το κινητο επεσε στα χερια σου με νομιμο τροπο μην πας γιατι μπορει να εχει δηλωθει σαν κλεμμενο κλπ.

αν το αγορασες η στο εσωσε καποιος γνωστος κλπ καλυτερα μαθε λεπτομερειες,απο ποιο καταστημα το πηρε αν πας να ζητησεις επανεκδοση.

εγω εχω παρει επανεκδοση απο καταστημα wind με αφμ και ιμει.

το θεμα ομως ειναι πως μπορει να εχει αγοραστει το τηλ απο οπουδηποτε δλδ ειτε απο καταστημα κινητης, ειτε απο κανενα ηλεκτρονικο καταστημα,ειτε απο κανενα πλαισιο κοκ

οποτε δεν μπορεις να πας στον γερμανο και να βρει το ιμει αν το ειχε παρει ο αρχικος κατοχος απο πλαισιο πχ

Δημοσ.

Φίλε Βασίλη καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Το κινητό είναι να το αγοράσω απο κάποιο παιδί το οποίο το πήρε σαν δώρο και δεν έχει τα χαρτιά του.

Είμαι σε δίλλημα γιατί το θέλω το συγκεκριμένο τηλέφωνο και ο φίλος το έχει σε πολύ καλή κατάσταση.

Λές αν πάω σε κανα Γερμανό - Πλαίσιο, να με πάνε μέσα??? :eek::eek:

Δημοσ.

Καλήμερα φίλε μου.

Μου έχει τύχη και έμενα παρόμοια περίπτωση να χρειαστώ σέρβις άλλα με την διάφορα ότι ήταν δικό μου το κινητό,άλλα είχαμε χάσει την απόδειξη αγοράς.

Απεθυνθηκα λοιπόν στην αντιπροσωπία και μου είπα ότι από το IMEΙ βλέπουμε ότι είναι ακόμα στην εγγύηση και δεν μου ζήτησαν απόδειξη.

Αυτό όμως είχε συμβεί σε καινούργιο μοντέλου κινητό το όποιο είχε και 2χρονια εγγύηση.

Τώρα αν το ίδιο ήταν στο όριο της εγγύησης του και έληγε αυθημερόν ,δεν ξέρω τι θα γινόταν

Δημοσ.

Αν είσαι σίγουρος ότι δεν είναι κλεμμένο, πήγαινέ το στο κατάστημα. Αν δεν στο δεχτούν εκεί πήγαινέ το στην αντιπροσωπεία (πάρε τους τηλέφωνο να το στείλεις ταχυδρομικά αν δεν μπορείς να πας).

Αν είναι κλεμμένο και έχει δηλωθεί με το IMEI του, θα στο κρατήσουν στο service και θεωρηθείς κλεπταποδόχος. Το ξέρω επειδή μου κλέψανε το κινητό (HTC Touch HD) και το δήλωσα στον αντιπρόσωπο. Αν περάσει από το τμήμα επισκευών θα το κρατήσουνε και θα με ειδοποιήσουν.

Δημοσ.

Πολύ σωστό αυτό ελπίζω να το εφαρμόζουν όλα τα σέρβις

Παλιότερα παντός εφαρμοζόταν κατακορον αυτές οι λίστες με τα κλεμμένα-χαμένα(αυτά που έπεφταν στην θάλασσα και χάνονταν) κλπ

Τότε ήταν η μαύρη λίστα η γκρι και η άσπρη

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, και να το πάω στο κατάστημα..

αλλα....

ΣΕ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΑΜΑ?????

Δεν ξέρω απο πού είναι αγορασμένο δυστυχώς....

Δημοσ.

Thanxx για όλα κύριοι..

Δεν βρήκα άκρη αλλά το κινητό πουλήθηκε ... :(

Ευχαριστώ και πάλι όλους και καλή συνέχεια.

Moderators αν θέλετε το κλειδώνετε..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...