SYLAR335 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 EIST (Enhanced Intel SpeedStep Technology) λέγετε αυτή η επιλογή στο bios. Νορμάλ τις βλέπω πάντως τις θερμοκρασίες σου, με μανίσια ψήκτρα στη cpu να υποθέσω? Για τι χρήση έχεις το pc? Με 45-46 βαθμούς idle στα 3,2Ghz που δείχνει το bios, για χρήση office και internet και ελαφριές εφαρμογές είσαι εντάξει. Για βαριές εφαρμογές που θέλουν το 100% της ισχύος της cpu , εκεί θα ζορίζεται η cpu σε θέμα θερμοκρασίας. Μπορείς γι αυτή την περίπτωση (όπως αναφέρω στο #9) να τρέξεις κάνα stress test πχ Prime95 για να δεις τι γίνεται .
geo1st487 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Η ψυκρτα ειναι μανισια (Intel). Η καρτα γραφικων που εχω Asus GeGorce 8600GT με συστημα παθητικης ψυξης εχει 74 βαθμους χωρις ζορισμα και με ζορισμα μπορει να φτασει τους 83. Παρολα αυτα δεν εχω το παραμικρο προβλημα και ταυτοχρονα δεν εχω θορυβο απο την καρτα γραφικων. Θα προτιμουσα να ηταν καπως ετσι και ο επεξεργαστης. Μπαινω στο zoo.gr να παιξω να παιξω κανενα παιχνιδι και απο τα διαφημιστικα φλασακια που δειχνει ανεβαινει η cpu 50+ και ακουω το ανεμιστηρακι να ανεβαζει στροφες και μετα να ριχνει τις στροφες οταν μειωνεται η χρηση της cpu. Ε αυτες οι διακυμανσεις των ντεσιμπελ απο το ανεμιστηρακι μου τη σπαει. Οταν ειναι idle ο επεξεργαστης δεν με πειραζει ο ηχος απο το ανεμιστηρακι. Παντως σε γενικες γραμμες μου φαινεται καπως καλυτερα απο πριν και αυτο οφειλεται προφανως απο το καθαρισμα που εκανα στο ανεμιστηρακι και την τοποθετηση καινουργιας θερμοαγωγιμης παστας.
SYLAR335 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Που καθάρισες την ψήκτρα και άλλαξες πάστα στην cpu, ειδικά μετά από 4 χρόνια, πολύ καλά έκανες αναμφίβολα. Για τον θόρυβο που κάνει το fan της cpu δεν γίνετε τίποτα. Δεν υπάρχει fan με χαμηλό θόρυβο που να προσαρμόζει στην μανίσια ψήκτρα της intel, θα πρέπει να αλλάξεις όλη την ψήκτρα. Για την κάρτα γραφικών, είναι παθητικής ψύξης βέβαια, αλλά 74 βαθμοί σε idle πολύ είναι και το καλοκαίρι άμα σφίξουν οι ζέστες θα ανέβει κι άλλο.Αντέχει απ' ότι φαίνεται αφού δεν σου κάνει κωλύματα. Την ροή αέρα να προσέξεις στο κουτί, έστω ένα καλό fan μπροστά να βάζει και ένα πίσω να βγάζει αέρα. Ας πει και κάνας άλλος καμιά γνώμη για την κάρτα γραφικών.
geo1st487 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Εχω ενα fan μπροστα που βαζει αερα και ενα πισω που βγαζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.