jimbakl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 γεια σας...συγχαρητηρια για το φορουμ σας, πολυ καλη δουλεια.... εψαχνα στα θεματα, για να βρω πως να βρω και να βαλω υποτιτλους σε μια ταινια... site βρηκα, αλλα θα θελα να μου πειτε α) τι υποτιτλους να κατεβαζω αναλογα με την ταινια, β) πως τους κανω να λειτουργησουν... ειμαι σχετικα νεος σε αυτη την διαδικασια... τοσα χρονια κατεβαζα ταινειες με ενσωματωμενους υποτιτλους... για παραδειγμα μολις κατεβασα αυτη την ταινεια: Spartacus.Blood.and.Sand.S01E09.HDTV.XviD-SYS.avi ειναι χωρις υποτιτλους....τι πρεπει να κατεβασω και πως να τους κανω να παιξουν.. οποιος μπορει και εχει χρονο να μου πει.. ευχαριστω εκ των προτερων υ.σ. αν χρειαστει να κατεβασω κανα προγραμμα χρησιμοποιω mac os x
isay Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημήτρη καλώς ήρθες. Αρχικά θα σου πρότεινα να διορθώσεις ΤΩΡΑ τον τιτλο του θέματος σου για να μη διαγραφεί (είναι κανόνας να υπάρχουν περιγραφικοί τίτλοι) Για το θέμα σου. Χρειάζεται να βρεις και να κατεβάσεις ένα αρχείο μορφής srt που να είναι για το βίντεο που έχεις. Το srt είναι text αρχεία που έχουν τους υπότιτλους. Το μετονομάζεις (το srt) με το ίδιο όνομα που είναι το αρχείο video (πχ Spartacus.Blood.and.Sand.S01E09.HDTV.XviD-SYS.srt) και το βάζεις στον ίδιο φάκελο που είναι το video. Ανοίγεις κάποιο Player και το βλέπεις. Δεν θυμάμαι αν ο quick time player που έχει το mac os υποστηρίζει υπότιτλους. Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το vlc που είναι δωρεάν και πετάει.
jimbakl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 oti αρχειο και αν ειναι η ταινεια εγ τους υποτιτλους τους ονομαζω παντα srt?????
isay Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 oti αρχειο και αν ειναι η ταινεια εγ τους υποτιτλους τους ονομαζω παντα srt????? Να υποθέσω εννοείς τύπο αρχείου (avi, wmv, mov, κλπ). ΝΑΙ
gtctsiamp Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Και το Movist είναι πολύ καλό σε mac. Μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις τους υπότιτλους από τα preferences του προγράμματος σε ISO 8859-7 αλλιώς θα σου τα δείχνει "κινέζικα".
jimbakl Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 στο quick time player ετρεξα την ταινια και ολα καλα...τους διαβαζει στα ελληνικα, στο vlc το ετρεξα και τους διαβαζε αλλα στα κινεζικα, εκανα και αυτο που λεει ο gtctsiamp με το iso αλλα τπτ...
gtctsiamp Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 στο quick time player ετρεξα την ταινια και ολα καλα...τους διαβαζει στα ελληνικα, στο vlc το ετρεξα και τους διαβαζε αλλα στα κινεζικα, εκανα και αυτο που λεει ο gtctsiamp με το iso αλλα τπτ... Αφού επέλεξες το ISO έκλεισες την εφαρμογή? και όχι κλείσιμο με πάτημα του Χ αλλά κανονικό από το File->Quit εμένα έτσι είχε δουλέψει, εκτός αν ξέχασα κανένα βήμα, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα το έκανα
tr3quart1sta Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 η πιο ευκολη λυση πιστευω ειναι να κατευασεις το MPlayer και μετα ενω θα ανοιγεις την ταινια σε μικρο παραθυρο(να μην πιανει ολη την οθωνη δλδ) μετα θα τραβας το αρχειο των υποτιτλων που εχεις (πχ απο το tvsubtitles.net) και θα το αφηνεις μεσα στην ταινια δλδ drag n drop...
jimbakl Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 σας ευχαριστω για τις απαντησεις...τα βρηκα ολα αλλα εχω αλλο ενα μικρο προβληματακι. εκει που μου γραφει τους υποτιτλους καθε δυο λεξεις βαζει και κατι τετραγωνακια αντι για γραμματα , και δεν διαβαζονται με τπτ... ξερει κανεις τπτ???
gtctsiamp Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Αυτό το κάνει με όλους τους υπότιτλους ή με κάτι συγκεκριμένους?
jimbakl Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 μονο μια ταινια μου επαιξε σωστα...αλλες 4 που κατεβασα τις παιζει ετσι ---------- Προσθήκη στις 20:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:41 ---------- απο το subs4free τους κατεβαζω....δεν ξερω αν υπαρχουν ειδη υποτιτλων...μονο 1 στους 4 επαιξε σωστα
gtctsiamp Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Και εγώ απο εκεί κατεβάζω υπότιτλους και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Δεν μου έρχεται καμία ιδεα για το τι φταίει. Στο κάνει με ένα πρόγραμμα ή με διάφορα?
jimbakl Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 εχω το vlc το quick time player, mvist. τα επαιξα ολα με την σειρα και ειχαν ολα προβλημα...αλλα τλκ με την 3 φορα στο quick time player παιζει σωστα... τι να πω...??? ευχαριστω παντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.