NullScan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Καλό μεσημέρι σε όλους. Άντε επιστρέφω στη δουλειά μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
carpe_diem_rj Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Παιδια σας ευχαριστω για την τρομερη βοηθεια σας!!! Δεν θα μπορουσα να τα κανω μονος μου μιας και δεν ξερω.... Πως εχετε αποκτησει τετοιες γνωσεις πανω σ αυτα ειναι η δουλεια σας η χομπυ? Ο nske πρεπει να ειναι ο guru απ οτι βλεπω... θα σας αφησω τωρα οταν τελιωσει θα φυγω γιατι εχω δουλεια..αν χρειαστω κατι αλλα θα σας ενοχλισω παλι μετα τις 7.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Ο nske πρεπει να ειναι ο guru απ οτι βλεπω... ο NullScan είναι "μαθητευόμενος" σκέψου και να μάθει θα δίνει λύση πρίν το πρόβλημα ! ευχαριστώ τον guru nske για τον χώρο ! γειά σου fire NullScan, ελπίζω να το "έσωσα" ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Χαχαχα δέν έχω τέτοια προβλήματα και το ξέρετε όσοι με ξέρετε, Καλύτερα μιά ζωή μαθητευόμενος ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είμαι σίγουρος πόση συμπίεση έχει περιθώριο να κάνει η gzip με τόσο μικρό block size όσο είπα στην αρχή (8192 bytes). Έχω την εντύπωση ότι θα πετύχαινε καλύτερη συμπίεση αν έβαζες ας πούμε bs=512MB στην dd. Εκτός αν δεν επεξεργάζεται αυτοτελώς το κάθε block, δεν είμαι σίγουρος. Τώρα για το άλλο, γκουρού δεν υπάρχουν, μαθητευόμενοι είμαστε όλοι, όμως, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, ο Nullscan κατά κανόνα ξέρει καλύτερα και αναλυτικότερα από μένα πώς δουλεύει οτιδήποτε, απλά δυστυχώς δεν έχει τόσο χρόνο να γράφει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 ο Nullscan κατά κανόνα ξέρει καλύτερα και αναλυτικότερα από μένα πώς δουλεύει οτιδήποτε, απλά δυστυχώς δεν έχει τόσο χρόνο να γράφει. O Nullscan έχει να ασχολείται με «strange noise» άλλων συστημάτων! Έλα, μην βαράς... :p:p Γεια σου nske! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Εντάξει, τώρα το χοντρένετε και οι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είμαι σίγουρος πόση συμπίεση έχει περιθώριο να κάνει η gzip με τόσο μικρό block size όσο είπα στην αρχή (8192 bytes). Έχω την εντύπωση ότι θα πετύχαινε καλύτερη συμπίεση αν έβαζες ας πούμε bs=512MB στην dd. Εκτός αν δεν επεξεργάζεται αυτοτελώς το κάθε block, δεν είμαι σίγουρος. Το block size αφορά μόνο σε τί chunks θα γίνει η ανάγνωση από τη συσκευή (και μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα σε φυσικό επίπεδο, ειδικά τώρα με τα νεότερα μοντέλα σκληρών δίσκων που θα χρησιμοποιούν εγγενώς sectors των 4 Kbytes αντί 512 bytes). Στο άλλο άκρο του pipe η gzip λαμβάνει ένα ενιαίο stream δεδομένων, δεν χαμπαρίζει από blocks και τέτοια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Το block size αφορά μόνο σε τί chunks θα γίνει η ανάγνωση από τη συσκευή (και μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα σε φυσικό επίπεδο, π.χ. τώρα με τα νεότερα μοντέλα σκληρών δίσκων που θα χρησιμοποιούν εγγενώς 512 byte blocks). Στο άλλο άκρο του pipe η gzip λαμβάνει ένα ενιαίο stream δεδομένων, δεν χαμπαρίζει από blocks και τέτοια... Αφορά και σε τι chunks θα γίνει η εγγραφή (υπάρχει η ibs για input και η obs για output, η bs ορίζει και τα δύο μαζί), αλλά έχεις δίκιο, η gzip στο άλλο άκρο του pipe αγνοεί ότι τα δεδομένα γράφονται chunk-chunk, κακώς μπερδεύτηκα. Βέβαια για να γίνεται η συμπίεση σε -ας πούμε- πραγματικό χρόνο, αναγκαστικά πρέπει τα δεδομένα να χωρίζονται σε blocks, -αλλιώς θα έπρεπε να τελειώσει το stream για να ξεκινήσει η συμπίεση-, όμως προφανώς αυτά είναι blocks που κόβει ανεξάρτητα. Ευχαριστώ για το ξεμπέρδεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Αφορά και σε τι chunks θα γίνει η εγγραφή (υπάρχει η ibs για input και η obs για output, η bs ορίζει και τα δύο μαζί), αλλά έχεις δίκιο, η gzip στο άλλο άκρο του pipe αγνοεί ότι τα δεδομένα γράφονται chunk-chunk, κακώς μπερδεύτηκα. nske, νομίζω πως δεν πραγματοποιείται ενδιάμεση εγγραφή σε προσωρινό αρχείο του δίσκου κατά το piping, οπότε «σπάσιμο» του bs switch σε ibs και obs δεν έχει νόημα γιατί δε θα επηρεάσει πρακτικά την ταχύτητα. Αν το λες απλώς ενημερωτικά ότι υπάρχει ως δυνατότητα στη dd, δεκτόν. Και σχετικά με κάτι άλλο που ανέφερε ο NullScan πιο πάνω: Αν ο δίσκος δεν είναι 100% γεμάτος χρησιμοποίησε το pipe σε gzip όπως σου είπε ο nske πιο πάνω, θα σου μειώσει το output file αρκετά, δηλαδή σίγουρα θα σου αφαιρέσει από το τελικό backup τον χώρο που είναι κενός. Η dd διαβάζει οτιδήποτε υπάρχει στη συσκευή, όχι μόνο τα blocks της συσκευής που είναι εν χρήσει από το filesystem, γιατί δουλεύει σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό και δεν έχει γνώση περί filesystem. Μόνο αν είχε προνοήσει ο topic starter να κάνει zero-fill τον κενό χώρο (σιγά να μην... ) θα έβλεπε προς το τέλος του δίσκου (ή ενδιάμεσα, όπου υπάρχει «κενός» χώρος) σημαντικό έως και θεαματικό κέρδος από τη συμπίεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
carpe_diem_rj Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Επομενως που καταληγουμε ..ο σκληρος δεν ειναι γεματος..... Δεν ξερω αρχισε η εγραφη το μεσημερι και ειχα δουλεια οποτε το αφησα και εφυγα οταν γυρισα μετα απο 4 ωρες βρικα τον υπολογιστη κλιστο...δεν ξερω τι εγινε...Μπικα και ειδα οτι το μεγεθος του αρχειου ηταν 70 γιγα μονο ...Νομιζω ειχα παλλα περισσοτερα μεσα. Να αλλαξω το 8192 σε 512 ? Τωρα το εχω ξαναβαλει να κανει παλι backup και θα ειμαι παρον σε ολη την διαρκεια να δω αν θα ειναι παλι ιδιο το μεγεθος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 nske, νομίζω πως δεν πραγματοποιείται ενδιάμεση εγγραφή σε προσωρινό αρχείο του δίσκου κατά το piping, οπότε «σπάσιμο» του bs switch σε ibs και obs δεν έχει νόημα γιατί δε θα επηρεάσει πρακτικά την ταχύτητα. Αν το λες απλώς ενημερωτικά ότι υπάρχει ως δυνατότητα στη dd, δεκτόν. Δεν πραγματοποιείται ενδιάμεση εγγραφή σε προσωρινό αρχείο, απλά είχα στο μυαλό μου ότι τα δεδομένα γράφονται στο stdout, από όπου γίνονται pipe, ανά block, όπως θα γράφονταν σε ένα αρχείο που θα οριζόταν με την -of, και γι' αυτό θα είχε εφαρμογή το obs. Και σχετικά με κάτι άλλο που ανέφερε ο NullScan πιο πάνω: Η dd διαβάζει οτιδήποτε υπάρχει στη συσκευή, όχι μόνο τα blocks της συσκευής που είναι εν χρήσει από το filesystem, γιατί δουλεύει σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό και δεν έχει γνώση περί filesystem.. Έχεις απόλυτο δίκιο. Να αλλαξω το 8192 σε 512 ? Όχι, κατά 99.9% ισχύουν αυτά που είπε ο Parsifal. (αν το έκανες όμως θα έβαζες "512ΜΒ", γιατί διαφορετικά θα θεωρούταν ως μονάδα το byte) Μήπως υπερθερμάνθηκε ο επεξεργαστής και γι' αυτό έκλεισε το pc; Φεύγω από τη δουλειά, θα μπω σε 1 ώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Ρίχνοντας το επίπεδο συμπίεσης της gzip από -9 σε χαμηλότερο, θα τελειώσει πιο γρήγορα η διαδικασία και με λιγότερη καταπόνηση του επεξεργαστή. -6 είναι το default της gzip, δοκίμασε κι ένα ή δύο κλικ παρακάτω αν θες. Αν όμως υπάρχει πρόβλημα σε hardware επίπεδο και όχι απλά σε filesystem (με το πρώτο να προκαλεί το δεύτερο), είναι πιθανόν η διαδικασία να παίρνει πολλή ώρα λόγω retries κατά την ανάγνωση. Αν μάλιστα υπάρχουν bad sectors, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις την dd_rescue αντί της απλής dd. Περισσότερα εδώ: http://www.garloff.de/kurt/linux/ddrescue/ http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Dd_rescue Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
carpe_diem_rj Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Ρίχνοντας το επίπεδο συμπίεσης της gzip από -9 σε χαμηλότερο, θα τελειώσει πιο γρήγορα η διαδικασία και με λιγότερη καταπόνηση του επεξεργαστή. -6 είναι το default της gzip, δοκίμασε κι ένα ή δύο κλικ παρακάτω αν θες. Αν όμως υπάρχει πρόβλημα σε hardware επίπεδο και όχι απλά σε filesystem (με το πρώτο να προκαλεί το δεύτερο), είναι πιθανόν η διαδικασία να παίρνει πολλή ώρα λόγω retries κατά την ανάγνωση. Αν μάλιστα υπάρχουν bad sectors, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις την dd_rescue αντί της απλής dd. Περισσότερα εδώ: http://www.garloff.de/kurt/linux/ddrescue/ http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Dd_rescue Μαλλον θα το βαλω στο -11 γιατι μου το εκανε παλι τωρα...μαλλον απο υπερθερμανση...η cpu ειναι συνεχως στο 100% Οταν κανει reboot γινοτε αυτοματα ολοι οι HD umount ? Γιατι τωρα που ξαναμπικα δεν ειναι mount o σκληρος... Φιλε μου οπτι μου πειτε εσεις θα κανω καθως δεν κατεχω τπτ απο ολα αυτα διστυχως φυσικα....αρα ακουω και κανω οτι μου λετε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Αν στο κάνει από υπερθέρμανση υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ψύξη γενικά. Δεν θα έπρεπε 100% cpu usage να στο κάνει αυτό. Δοκίμασε να κολλήσεις την cpu στο 100% χωρίς disk usage. Αναφέρεις κάπου τι σύστημα είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.