Προς το περιεχόμενο

*.MOD ----> *.AVI

stavregos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να μετατρέψω ένα αρχείο τύπου *.MOD σε ένα αρχείο τύπου *.AVI χωρίς να έχω καθόλου απώλειες στην εικόνα.Ότι έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα μου αλλάζει τις διαστάσεις του βίντεο.Οι διαστάσεις του αρχικού βίντεο είναι 720χ576.

Δημοσ.

Λίγο περίεργο να λες στα προγράμματα που έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα να μην κάνουν resize και, παρ' όλα αυτά, να γίνεται resize. Σε ποια προγράμματα σου έχει συμβεί αυτό;

Δημοσ.

Δοκίμασα το AVS Video Converter και το Daniusoft MOD Converter και ακόμα ένα το οποίο μου διαφεύγει το ονομα του και το βίντεο το οποίο προέκυψε είχε διαφορές με το αρχικό.

Δημοσ.

Κατ'αρχην, κατεβασε το media info, κανε drag and drop το αρχειο MOD, και πες μας τι video και audio κωδικοποιησεις εχει.

Μπορεις να γλιτωσεις την επανακωδικοποιηση (και αρα το resize και την απωλεια ποιοτητας), αμα η video και audio κωδικοποιηση ειναι η σωστη ;)

Δημοσ.

General

Complete name : MOV00A.MOD

Format : MPEG-PS

File size : 29.2 MiB

Duration : 29s 248ms

Overall bit rate : 8 370 Kbps

Video #224

ID : 224 (0xE0)

Format : MPEG Video

Format version : Version 2

Format profile : Main@Main

Format settings, Matrix : Default

Duration : 29s 160ms

Bit rate mode : Variable

Bit rate : 7 653 Kbps

Nominal bit rate : 8 400 Kbps

Width : 720 pixels

Height : 576 pixels

Display aspect ratio : 16:9

Frame rate : 25.000 fps

Standard : PAL

Colorimetry : 4:2:0

Scan type : Interlaced

Scan order : Top Field First

Bits/(Pixel*Frame) : 0.738

Stream size : 26.6 MiB (91%)

Audio #128

ID : 128 (0x80)

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Duration : 29s 248ms

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 384 Kbps

Channel(s) : 2 channels

Channel positions : L R

Sampling rate : 48.0 KHz

Video delay : -80ms

Stream size : 1.34 MiB (5%)

Αυτά είναι τα στοιχεία του βίντεο.

Δημοσ.

Αυτά τα αρχεία αναγνωρίζονται και μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν index από το DGIndex. Επομένως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα κάποιο πρόγραμμα μετατροπής που βασίζεται σε DGIndex + Avisynth και δίνει τη δυνατότητα για κωδικοποίηση με AVI-συμβατούς codecs (όπως π.χ. XviD). Δες π.χ. το MeGUI, υπάρχει σχετικό αναλυτικό HOWTO άρθρο στο Insomnia Wiki.

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω.Είναι εύκολη η χρηση και εφαρμογή του MeGUI???

Ποια άλλα προγράμματα θα μπορουσα να χρησιμοποιήσω???

Αν κάνω αυτό μετά θα διαβάζει το DVD μου τα αρχεία αυτά??

Τον οδηγό που μπορώ ακριβώς να το βρω??

Δημοσ.

Το MeGUI ομολογουμένως δεν είναι το πιο απλό στην χρήση πρόγραμμα. Είναι όμως από τα πιο ευέλικτα και ικανά. Γι' αυτό και μπήκα στον κόπο να παρουσιάσω πολύ αναλυτικά τα βήματα στο HOWTO, ώστε και οι πιο αρχάριοι χρήστες να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Τα MOD αρχεία είναι μία παραλλαγή του standard MPEG Program Stream container. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι απλή μετονομασία της κατάληξης .mod σε .mpg ή .mpeg αρκεί για να ανοιχτούν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα κανονικά αναγνωρίζει MPEG αρχεία. Μπορείς να το δοκιμάσεις αυτό αν θέλεις και να χρησιμοποιήσεις για τη μετατροπή ένα πιο απλό/αυτοματοποιημένο πρόγραμμα για παραγωγή AVI, όπως π.χ. το παλιό καλό Auto Gordian Knot.

Το αν θα διαβάζει το DVD σου τα αρχεία AVI που θα προκύψουν εξαρτάται από 2 πράγματα:

1. Είναι από τα πιο καινούργια μοντέλα DVD που υποστηρίζουν AVI αρχεία με ΜPEG-4 (XviD ή DivX) video; Ή μήπως παίζει μόνο τα στάνταρ DVD-Video δισκάκια;

2. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να έχει παραμέτρους που να οδηγούν σε παραγωγή AVI συμβατού με την πλειοψηφία των MPEG-4 ικανών DVD players. Οι ρυθμίσεις που προτείνω στο MeGUI HOWTO καθώς και οι default ρυθμίσεις στο Auto Gordian Knot φροντίζουν γι' αυτό.

Δημοσ.

Μπορείς να μου στείλεις το λινκ του HOWTO γιατί δεν μπορώ να το βρώ??

Το DVD είναι κανούριο και διαβάζει αρχεία ΜPEG-4 (XviD ή DivX) οπότε κάτι τέτοιο θέλω να κάνω.

Μπορείς να με βοήθήσεις εσύ περαιτέρω στη χρήση του MeGUI??

Δημοσ.

http://wiki.insomnia.gr -> [[MeGUI HOWTO]]

Ο,τι χρειάζεσαι είναι εκεί. Συχνές (και μη) απορίες έχουν απαντηθεί και απαντώνται στην περιοχή συζητήσεων του άρθρου (κάτω κάτω, κλικ στο κουμπί Συζήτηση).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...