Προς το περιεχόμενο

Nintendo 3DS Topic

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 λεπτά πριν, Ren_of_Heavens είπε

Παιδια, αν σας ειναι ευκολο θα ηθελα μια μικρη βοηθεια σχετικα με τα shin megami tensei που εχουν βγει στο 3ds. Δεν εχω εμπειρια με τη σειρα και το μονο που ξερω ειναι το IV και το Apocalypse ειναι must. Για εναν αρχαριο οπως ειμαι εγω ποια αλλα θα μου προτεινατε για το συστημα; Κατι αναφερθηκαν παραπανω για Soul Hackers, Devil Survivor αλλα ειμαι λιγο lost.

Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία τότε το IV και το Apocalypse είναι η καλύτερη αρχή που μπορείς να κάνεις και επίσης είναι και η καλύτερη ιδέα να ξεκινήσεις με την original σειρά. Το κάθε κεντρικό παιχνίδι είναι αυτοτελές οπότε δεν χρειάζεσαι προηγούμενη εμπειρία με τη σειρά από άποψη ιστορίας. Γενικά η ιστορία στα main SMT παιχνίδια είναι υποτονική και δεν σου λέει πολλά για να σε αφήσει να έχεις δική σου πορεία και γνώμη. Κανένας χαρακτήρας δεν είναι φτιαγμένος για να σου "αρέσει" αλλά όλοι λίγο πολύ έχουν έναν άχρωμο χαρακτήρα έτσι ώστε να βάψεις εσύ με τις μπογιές σου αυτό που θες και να πατήσεις πάνω στα δικά σου πιστεύω, φιλοσοφικά, Θεολογικά, υπαρξιακά. 

Τα υπόλοιπα SMT παιχνίδια θεωρούνται spin-offs και για τα δικά μου δεδομένα είναι εξίσου εξαιρετικά αλλά για τους δικούς τους λόγους με την απόλυτη spin-off γεύση που λέγεται Persona. Εννοείται ότι τα spin-off είναι εντελώς διαφορετικά και εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο gameplay σε σχέση με την main σειρά.

Με λίγα λόγια πρέπει να τα παίξεις όλα ή όσα μπορείς να παίξεις αλλά ξεκινώντας από την βάση που είναι το IV και η επιπλέον συνέχεια του Apocalypse. Υπόψη ότι το IV είναι μια χαρά αυτοτελές, απλά το Apocalypse συνεχίζει την ιστορία όχι με τη μορφή expansion αλλά με την λογική το aftermath των αποτελεσμάτων του IV. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
7 ώρες πριν, Ren_of_Heavens είπε

Παιδια, αν σας ειναι ευκολο θα ηθελα μια μικρη βοηθεια σχετικα με τα shin megami tensei που εχουν βγει στο 3ds. Δεν εχω εμπειρια με τη σειρα και το μονο που ξερω ειναι το IV και το Apocalypse ειναι must. Για εναν αρχαριο οπως ειμαι εγω ποια αλλα θα μου προτεινατε για το συστημα; Κατι αναφερθηκαν παραπανω για Soul Hackers, Devil Survivor αλλα ειμαι λιγο lost.

Λοιπόν το iv είναι για εμένα είναι το καλύτερο jrpg στο 3ds.Το apocalypse είναι πολύ καλό για να δεις τη συνέχεια του neutral ending του iv.Τα smt έχουν διαφορετικά endings ανάλογα τις επιλογές που θα κάνεις στο παιχνίδι.Τα δυο devil survivor τα είχα παίξει στο ds και είναι από τα πιο δύσκολα(την πρώτη φορά που τα τερματίσεις γιατί το new game+ επειδή κρατάς δαίμονες κτλ είναι πιο εύκολο)  tactic rpgs αλλά φοβερά παιχνίδια(ειδικά το πρώτο).Τα remake στο 3ds έχουν επιλογή δυσκολίας και dlc που τα κάνει πιο εύκολα αν δεν θες να χάνεις χρόνο.Το smt strange journey redux είναι remake του strange journey για το ds.Από τα καλύτερα smt παιχνίδια.Και αυτό δύσκολο παιχνίδι στο ds.Δεν έχω παίξει το remake γιατί με χαλάει το ιαπωνικό voice acting.Το soul hackers μου άρεσε επίσης πάρα πολύ.Ωραίο story και ενδιαφέροντες χαρακτήρες.Αυτό ευτυχώς είναι πιο εύκολο από τα υπόλοιπα.Το soul hackers και το strange journey είναι πρώτου προσώπου dungeon crawling.Στο iv και apocalypse βλέπεις το χαρακτήρα σου αλλά στο χάρτη του Τόκυο μετακινείς ένα σαν εικονίδιο όπως στο google earth για να πας από το ένα σημείο στο άλλο.Ο χάρτης του iv είναι μπάχαλο.Στο apocalypse ευτυχώς τον έφτιαξαν ώστε να είναι πιο εύκολος και να μη χάνεσαι (θα καταλάβεις όταν το παίξεις).Η γνώμη μου ξεκίνησε με το iv και μετά το apocalypse.Αν σου αρέσουν πήγαινε στο strange journey και soul hackers και άσε τελευταία τα δυο devil survivor.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες (ούτε το περίμενα πως είχαμε τόσους SMT fan μαζεμένους στο Insomnia ❤️). Να προσθέσω και τα δικά μου 2 cents περί της σειράς με την οποία "πρέπει" να τα παίξεις - θεωρώ πως μπορείς να ξεκινήσεις απο όποιο παιχνίδι της σειράς θες, καθώς σε όλα τα 3DS versions/ports υπάρχουν  ορισμένες "διευκολύνσεις" και/ή easy modes ώστε να είναι πιο beginner-friendly. Αυτό που αλλάζει (και το αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω) είναι το πόσο user-friendly (και πόσα quality of life improvements/features) έχει το κάθε παιχνίδι, όπου σαφώς τα πιο πρόσφατα παιχνίδια υπερτερούν επί των παλιών.

Αν τα λιγότερο... χρηστικά UI και systems δεν σε αποτρέπουν απο το να παίξεις ένα παιχνίδι, θα πρότεινα να διαλέξεις για πρώτο αυτό του οποίου το setting/theme είναι πιο κοντά στα γούστα σου (καθώς συστήματα, functionality και ιδεολογία/structure είναι παρόμοια στο 99% των παιχνιδιών της σειράς). Έχουμε και λέμε τα unique points των αντίστοιχων παιχνιδιών:

- Shin Megami Tensei IV (και Apocalypse, το οποίο αποτελεί συνέχεια του IV μετά απο συγκεκριμένο ending) -  3rd Person Turn-Based RPG με overworld εξερεύνηση (gated αλλά αφήνει αρκετή ελευθερία όσο προχωρά το παιχνίδι), θεματικά κινείται σε διάφορα επίπεδα (αρκετά απο τα plot twists του IV βασίζονται στην εναλλαγή των themes οπότε είναι δύσκολο να τα εξηγήσω χωρίς να πετάξω spoiler).

- Soul Hackers 3D - Present-day, first-person dungeon crawler RPG, έμφαση στην τεχνολογία και με κάπως cyberpunk feel, ενδιαφέρον plot twists, έχει extended "best" ending αν τερματίσεις 2η φορά στο New Game+.

- Strange Journey Redux - Near-future, apocalyptic θεματολογία, first-person dungeon crawler RPG, λόγω συγκεκριμένω βελτιώσεων που γίνανε επί της αρχικής (DS) έκδοσης ίσως είναι το πιο user-friendly SMT game μέχρι τώρα στο 3DS.

- Devil Survivor 1-2 - Present day Tokyo, disaster movie στυλ, μεγάλη έμφαση στα party members και τις σχέσεις τους με τον πρωταγωνιστή, turn-based strategy RPG (α λα Final Fantasy Tactics/Fire Emblem), είναι τα μόνα στη λίστα όπου υπάρχει time-sensitive πρόγραμμα (έχεις περιορισμένες in-game μέρες και 99% των ενεργειών που μπορείς να κάνεις απαιτούν in-game χρόνο).

- Persona Q - Μπαίνει στη λίστα ώς memo κυρίως, μια και δεν είναι "pure" SMT series game, το συγκεκριμένο είναι αρκετά ενδιαφέρον όμως αν και μόνο αν έχεις ήδη παίξει τα Persona 3 και 4 στις κατά καιρούς Sony κονσόλες (καθώς αποτελεί μια κάπως... fanfiction μείξη των Persona 3 και 4). First-person dungeon crawler RPG με πολλούς χαρακτήρες και 2 διαφορετικά storylines (παρόμοια, αν το τερματίσεις και με τα 2 ανοίγει το "true" ending).

That being said, όπως αναφέρουν και οι Ikaruga/Solatorobo, ακόμα και με όλες τις διευκολύνσεις που δίνουν, όλα τα πιο πάνω παιχνίδια τα θεωρώ μέσης έως υψηλής δυσκολίας - ακολουθούν μια παλαιότερη νοοτροπία design η οποία απαιτεί αρκετά πράγματα απο τον παίκτη: συχνά saves, min-maxing stats, προσοχή σε elements και παρεμφερή game mechanics, planning, αρκετό farming (κυρίως στα μεγαλύτερα difficulties) κ.τ.λ., αλλά αν έχεις όρεξη και χρόνο, είναι γενικά απο τις καλύτερες JRPG εμπειρίες στον χώρο αυτή τη στιγμή και ίσως απο τις πιο "γεμάτες" απο άποψη επιλογών, content, replayability.

Επεξ/σία από Greygore
  • Like 1

Μολις σημερα καταλαβα οτι το 2ds ΔΕΝ εχει nfc reader για να διαβασει τα Amiibo. Μου πηρε περιπου ενα χρονο για κανω αυτη την διαπιστωση :)
Πηραμε το Yoshi wooly world μαζι με τον Poochy (το πλεκτο χαζοσκυλο) και δεν διαβαζει τα δεδομενα του. Κοιταζω ebay για κανα φτηνιαρικο reader/writer αλλα δεν βλεπω κατι, το φτηνοτερο 20ευρω απο Ελλαδα (περιεργο)

Πήρα από e-shop τα Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy και Spirit of Justice στα 9,89 έκαστο. Τα έχει σε προσφορές.

Μακάρι να δούμε την σειρά και στο Switch. Θα σπέρνει άπειρα.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Οχι δεν υπάρχει.  Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος πως βρίσκουμε double ips 3ds xl εδω περα γιατί στις αγγελίες ψάχνω σχεδόν 1 χρονο (εχω βαλει και ανάλογη αγγελία)  αλλα μεχρι στιγμή τζίφος... 

Παιδιά βλέπω στο e-shop το Ευρωπαϊκό οτι πωλουνται τα etrian odyssey untold και etrian odyssey 4  προς 10 ευρω το καθένα. Παιζει κάποια προσφορά γιατί μου κάνει εντύπωση να κοστίζουν τόσο λίγο. 

Εγω συνεχίζω να ανανεώνω την retail βιβλιοθήκη της κονσόλας και προσθέτω τα Monster Hunter Stories, Mario and Luigi Paper Bros, Layton's Katrielle Mystery Journey.

4 ώρες πριν, Desmond Kind είπε

Οχι δεν υπάρχει.  Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος πως βρίσκουμε double ips 3ds xl εδω περα γιατί στις αγγελίες ψάχνω σχεδόν 1 χρονο (εχω βαλει και ανάλογη αγγελία)  αλλα μεχρι στιγμή τζίφος... 

Μπορεις να μου εξγησεις πως διαπιστωνεις το double ips; Μονο με το ματι κοιτας τις οθονες απο μεγαλη γωνια να δεις εαν εχουν λαμπερα χρωματα και δεν κανουν αρνητικη εικονα;
Υπαρχει προγραμμα που το βλεπει αυτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, orck είπε

Μπορεις να μου εξγησεις πως διαπιστωνεις το double ips; Μονο με το ματι κοιτας τις οθονες απο μεγαλη γωνια να δεις εαν εχουν λαμπερα χρωματα και δεν κανουν αρνητικη εικονα;
Υπαρχει προγραμμα που το βλεπει αυτο;

Υπαρχει homebrew προγραμμα ή κοιτας υπο γωνία....Αν βλεπεις καθαρα είναι IPS, αν βλεπεις ασπρίλα είναι TN....Στο 2DS δεν μπηκε ποτε IPS....

Δες κατω κατω....

Επεξ/σία από manousos82003
  • Like 1

16 ώρες πριν, Desmond Kind είπε

Φιλε μου εισαι σίγουρος? 

Στις 17/7/2018 στις 10:53 ΜΜ, orck είπε

Ξερει κανεις εαν υπαρχει (επισημη η ανεπισημη) θηκη για το New 3DS XL η οποια να προσθετει ογκο πισω απο τα χεριστηρια και τα L-R γιατι συνεχως εχω ενοχλησεις στους αντιχειρες απο την περιεργη θεση των κουμπιων;
Ιδεατα θα ηθελα κατι αντιστοιχο με την θηκη που εχουν φτιαξει για το Switch

d8cae89019d73e084c4cee658b9a37fc_original.jpg

Στις 17/7/2018 στις 11:43 ΜΜ, Malthador είπε

Στις 20/7/2018 στις 8:38 ΠΜ, Bourdoulas είπε

Η μέρα με την νύχτα όταν παίζεις με grip. Πολύ πιο ξεκούραστο gaming. 

Τελικα αγορασα απο ebay ενα φτηνοπραγμα με τιτλο "Hand Grip Holder Gaming Case Handle Stand Bracket For Nintendo New 3DS XL LL" (δεν βαζω λινκ γιατι σε λιγο καιρο θα ειναι ακυρο, με αυτην την περιγραφη οποισδηποτε θα μπορεσει  στο μελλον να ψαξει, εαν θελησει, για να βρει το ιδιο).
Προσοχη γιατι κανουν μικροτσαχπινιες οι κινεζοι, γραφουν new και εννουν οτι ειναι καινουργιο οχι οτι ειναι για το new 3ds, δηλαδη γραφει new 3ds xl και ειναι για το old, δειτε τις φωτογραφιες και τι τρυπες εχει για πενακι και ακουστικα και αναλογα επιλεξτε.
Η τιμη του ειναι αστεια, καπου 3ευρω.
Ειναι πραγματικα τοσο γαματο... πριν με ποναγαν τα δαχτυλα τωρα οχι. Εαν ειχα επιλογη θα το εκανα πιο φουσκωτο ακομη αλλα οκ

ΓΑΜΑΤΟ ΛΕΜΕ (μου εχει βγει η ψυχη με αυτο το Metroid)

s-l16003.jpg

s-l16040.jpg

• Like 1

16 ώρες πριν, orck είπε

Hand Grip Holder Gaming Case Handle Stand Bracket For Nintendo New 3DS XL L

Είσαι σίγουρος ότι είναι για το old 3ds? Έχει τρύπα για το πενάκι του new 3ds. Θέλω να αγοράσω και εγώ ένα για το old 3ds, αλλά το κινεζοbay έχει μόνο για το new

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...