Προς το περιεχόμενο

Nintendo 3DS Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες action RPG στο DS υπαρχουν αρκετα.

- Avalon Code

- Final Fantasy CC - echoes of time

- Custom Robo (διαφορετικου τυπου, με αρενες που θυμιζει Jumarou)

- Knights in the nightmare

- Phantasy Star Zero

- Spectrobes - beyond the portals

Ολα ποιοτικα τα παραπανω. Σιγουρα ξεχναω πολλα ακομα.

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια καρτα μου προτεινετε για το 3DS, ποσα GB να ειναι η micro και απο που να το αγορασω;

Και γενικα τι παιζει με τα updates;

Απ'οτι καταλαβα παντως 3d παιχνιδια δε γινεται να παιξουμε ακομα, ετσι;

Δημοσ.

Αν θες action RPG στο DS υπαρχουν αρκετα.

- Avalon Code

- Final Fantasy CC - echoes of time

- Custom Robo (διαφορετικου τυπου, με αρενες που θυμιζει Jumarou)

- Knights in the nightmare

- Phantasy Star Zero

- Spectrobes - beyond the portals

Ολα ποιοτικα τα παραπανω. Σιγουρα ξεχναω πολλα ακομα.

The world ends with you.

Ότι καλύτερο έχω παίξει στο DS.

Δημοσ.

Κορυφαιο το the world ends with you αλλα δεν ειναι action RPG με την κλασσικη εννοια. Ομοιως και για το Super Robot Taisen OG saga που ειναι το RPG με το καλυτερο συστημα μαχης που εχω δει μεχρι τωρα στο DS και ενα απο τα καλυτερα γενικα.

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω τους φίλους που έχουν 3DS και παίζουν παιχνίδια του DS.

Η εικόνα είναι πολύ κατώτερη του κανονικού DS?

Και ρωτώ διότι διαβάζω ότι επειδή η ανάλυση του 3DS είναι μεγαλύτερη, όταν βάζεις παιχνίδια του DS η εικόνα είναι θολή σε σχέση με του κανονικού DS.

Ότι θα είναι ελαφρώς θολή είναι κατανοητό. Το θέμα είναι αν σε ενοχλεί η θολούρα αυτή.

Δημοσ.

Ποια καρτα μου προτεινετε για το 3DS, ποσα GB να ειναι η micro και απο που να το αγορασω;

Και γενικα τι παιζει με τα updates;

Απ'οτι καταλαβα παντως 3d παιχνιδια δε γινεται να παιξουμε ακομα, ετσι;

Οποια καρτα και να παρεις δεν νομιζω να δεις τρελες διαφορες. Εγω με την R4i για το 3DS που εχω βολευομαι μια χαρα. Επισης η microSD μου ειναι στα 2GB αυτη τη στιγμη και επισης βολευομαι ανετα εφ'οσον χωραει γυρω στα 17-23 παιχνιδια.

Λενε πως καθε φορα που βγαινει update της Nintendo πως για να το κανεις πρεπει να περιμενεις να βγαλει συμβατο firmware με το νεο update το site της καρτας σου ωστε να το κατεβασεις πρωτα αλλιως σου μπλοκαρει η καρτα (μεχρι να βγει το συμβατο firmware με το νεο update το site της καρτας σου).

3D παινχιδια, οχι ακομα..

Ήθελα να ρωτήσω τους φίλους που έχουν 3DS και παίζουν παιχνίδια του DS.

Η εικόνα είναι πολύ κατώτερη του κανονικού DS?

Και ρωτώ διότι διαβάζω ότι επειδή η ανάλυση του 3DS είναι μεγαλύτερη, όταν βάζεις παιχνίδια του DS η εικόνα είναι θολή σε σχέση με του κανονικού DS.

Ότι θα είναι ελαφρώς θολή είναι κατανοητό. Το θέμα είναι αν σε ενοχλεί η θολούρα αυτή.

Που το διαβασες αυτο? Αφου η ιδια η Nintendo λεει οτι υπαρχει συμβατοτητα με παιχνιδια DS λες να το λενε αυτο και να το εχουν να τα δειχνει θολα? wacko.gif

Παντως στο δικο μου 3DS η αναλυση ειναι των DS παιχνιδιων ειναι κομπλε...

Δημοσ.

η ανάλυση δεν είναι κομπλέ, η οθόνη του 3Ds είναι μεγαλύτερη και έχει πλαίσιο μαύρο στις άκρες για συμπλήρωμα,δεν κάνει stretch δλδ την οθόνη,όσο για θολούρα δεν υπάρχει καθόλόυ τα παίζει κανονικά όπως θα τα έπαιζε ακριβώς και ένα dsi απλά επειδή είναι widescreen η πάνω οθόνη έχεις 2 μάυρα πλαίσια δεξια και αριστερά τα οποία δεν τα προσέχεις και όλας όταν παίζεις...

Δημοσ.

Παιδιά, δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα και σας πιάνω αδιάβαστους.

Η ανάλυση του DS είναι 256x192 στις 2 οθόνες, ενώ του 3DS είναι 400x240 για το κάθε μάτι στην πάνω οθόνη και 320x240 η κάτω οθόνη.

Οι μαύρες μπάρες στην επάνω είναι για να χρησιμοποιηθούν τα 320x240 πίξελς και να είναι ίδια με την κάτω.

Οπότε έχεις πρόβλημα, διότι τα παιχνίδια του DS δέν είναι ίδιας ανάλυσης με τις οθόνες του 3DS, μιάς και oι οθόνες του 3DS έχουν 56% περισσότερα πίξελς/πληροφορία.

Το αποτέλεσμα είναι η απεικόνιση των παιχνιδιών DS να μήν είναι τόσο "καθαρή" όσο στο κανονικό DS, σε σημείο που κάτοχοι καί των 2 φορητών ( DS και 3DS) να προτιμούν να παίζουν τα DS παιχνίδια στο DS και όχι το 3DS. Είναι το ίδιο με το να βλέπεις απλό τηλεοπτικό σήμα σε HD τηλεόραση, όπου η εικόνα είναι θολή και μάπα σε σχέση με την εικόνα στη κλασσική παμπάλαια τηλεόραση....

Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτό το θέμα, μπορείς πατώντας select+start όταν πατάς να μπείς στο παιχνίδι, να παίξεις το DS παιχνίδι ακριβώς στην αυθεντική ανάλυση. Το αρνητικό είναι ότι οι εικόνες καί πάνω καί κάτω είναι πολύ πιό μικρές. Έχεις καθαρή πλέον εικόνα, αλλά σε πολύ μικρότερες διαστάσεις.

DS-backwards-compatibility-586x386.jpg

Κάντε τώρα σύγκριση μεταξύ upscaled εικόνας και κανονικής στα 3DS σας και τα ξαναλέμε με τις εντυπώσεις σας ;)

Δημοσ.

άστοχο παράδειγμα με τις Hd τηλεροάσεις και το σήμα,σαν να συγκρίνουμε πορτοκάλια με μανιτάρια καμία σχέση. για να παίξεις στο κανονικό resolution του dsi πρέπει να έχεις κρατημένο select ή start όταν ανοίγεις παιχνίδι όχι και τα 2 μαζί. το οτι κάνει ζοομ το παιχνίδι φαίνεται αλλα δεν υπάρχει θολούρα ,τουλάχιστον αισθητή.ίσως επειδή όταν είναι σε μικρότερο παράθυρο φαίνεται λίγο πιο sharp η εικόνα,αλλα αν πατήσεις να κλείσεις το 3ds όταν παίζεις παιχνίδι ds θα καταλάβεις οτι αυτή η "θολούρα" υπάρχει και στην εικόνα τερματισμού οπότε δεν θα έλεγα οτι είναι θολούρα απλά επειδή γίνεται ένα μικρό zoom υπάρχει ένα τέτοιο εφέ το οποίο κλάιν είναι πολύ μικρό για να το δώσεις σημασία, αν είχε σημασία δεν θα αγόραζε τόσος κόσμος ds xl που εκεί να δεις πόσο παραμορφόνονται κάποια παιχνίδια λόγο των οθονών και του zoom

Δημοσ.

άστοχο παράδειγμα με τις Hd τηλεροάσεις και το σήμα,σαν να συγκρίνουμε πορτοκάλια με μανιτάρια καμία σχέση.

DS και 3DS --> Απεικόνιση εικόνας 256Χ192 σε πάνελ 320Χ240

SD σήμα σε HD --> Απεικόνιση εικόνας 768X576 σε πάνελ 1024X768 ή 1920Χ1080

Μάλλον στη περίπτωσή σου τα μανιτάρια ανήκουν στα εσπεριδοειδή ;)

Και δέν λέγεται zoom. Upscale το λέμε....

Επίσης το DS XL έχει οθόνες ίδιας ανάλυσης με του DS σε μεγαλύτερο μέγεθος. Διατηρεί καθαρότητα λόγω του ιδίου της ανάλυσης, αλλά κάνει τα γραφικά πιό blocky λόγω μεγαλύτερων διαστάσεων.

Σε πιάνω αδιάβαστο σε πολλαπλά επίπεδα....

Ορίστε και εντυπώσεις από το 1UP, από παιχνίδια DS στο 3DS και το πρόβλημα με το upscaling.

http://www.1up.com/news/video-playing-ds-games-3ds

Although it might be somewhat difficult to see in video form, the video upscaling that the 3DS enables by default tends to make DS games look pretty bad. Alternatively, you can enable a 1:1 mode that doesn't upscale (thereby avoiding unnecessarily-bad-looking DS games). On the downside, the amount of screen real estate that's used in 1:1 mode is fairly small -- noticeably smaller than the size of the screens on a DSi.

In playing Dragon Quest IX, we can see that text looks pretty awful with upscaled graphics.

Δημοσ.

και εγώ που έχω τερματίσει 9 Ds παιχνίδια μέχρι στιγμής δεν έχω δει καθόλου "pretty bad",ίσα ίσα που αν τα παιχνίδια τα παίξεις με select ή σταρτ έχουν πρόβλημα ,στο the world ends with you τα μικρά γράμματα κάτω απο τον τίτλο δεν μπορείς να τα διαβάσεις.

όσο για το Hd ναι γιατί η διαφορά 768X576 -1920Χ1080 είναι παρόμοια με την 256Χ192-320Χ240.... η ανάλυση έχει μικρή διαφορά και η "θολούρα" είναι neat picking. αν μπορείς απάντησε μου γιατί και το turn off console έχει την ίδια "θολούρα" με το upscaling.

Δημοσ.

Εγώ θα προτιμήσω να μου πούνε φίλοι από εδώ μέσα που έχουν και το DS αν η θολούρα είναι ιδιαίτερα έντονη, διότι στα ξένα sites, τόσο από απλούς χρήστες όσο και από τους reviewers, όσοι έχουν καί DS, δηλώνουν ότι η διαφορά είναι τόση όση χρειάζεται ώστε να προτιμάνε να παίζουν τα παιχνίδια στο DS απ'ότι στο 3DS.

Χωρίς παρεξήγηση φίλε μου, αλλά πέραν του ότι μπέρδεψες μεγέθη οθονών, αναλύσεις, ζούμ και upscaling, δέν έχεις DS, οπότε δεν έχεις μέτρο σύγκρισης.

Καί στην HD τηλεόραση αν περάσει λίγος καιρός, το μάτι συνηθίζει τη θολούρα και νομίζεις ότι η εικόνα είναι ΟΚ. Μέχρι που βλέπεις κάποια TV παλαιού τύπου και θυμάσαι πώς είναι η πραγματικά καθαρή εικόνα σήματος SD.

Δημοσ.

μάλλον εσύ πρέπει να πάρεις 3ds παλίκαρε,σόρρι κιόλας αλλα ds έχω απο ένα φιλαράκι γιατί το χρειάστηκα για την acekard2i. πάρε 3ds δες την διαφορά με τα μάτια σου και μετά λέγε παπάδες,δεν μίλησα ποτέ για μεγέθη οθονών,ούτε ανέφερα εγώ τις αναλύσεις,ζουμ λέω το Upscaling για να το καταλαβαίνει ο κόσμος.και μάλλον έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης απο σένα που απότι κατάλαβα δεν έχεις καμία απο τις 2 κονσόλες. μάθαμε ένα google και ένα wikipedia και έγιναν απο τις γνώσεις όλοι ainstein, δεν θέλω να την πω σε κανέναν ο καθένας ας πάρει την κονσόλα και ας δεί,τώρα τι λένε κάποια σίτε ποσός με ενδιαφέρει ,ή πρέπει να ποστάρω βίντεο του gametrailers που χρησιμοποιήσαν αλλο βίντεο για ps3/360 κτλπ.χαλαρώστε λίγο δεν χρειάζεται να την λέτε ,εδώ πληροφορίες δίνουμε και κάνουμε συζήτηση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...