ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 λοιπόν, συμβαίνει να μιλά κανείς στο ασύρματο τηλέφωνο και κάποιος τρίτος να λαμβάνει όλη τη συνομιλία σε μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή του κινητού του? χωρίς ίχνος κλήσης ή μηνύματος που να φεύγει απ΄το κινητό μου όλο αυτό. αν ναι, ποιος είναι ο υπεύθυνος? η εταιρεία κινητής ή σταθερής?
isay Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 ασύρματο ή κινητό; μας μπέρδεψες Αν είναι κινητό, τι μάρκα και μοντέλο; Σε παρακολουθούνε;
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 ασύρματο τηλέφωνο ήταν αυτό στο οποίο έγινε η συνομιλία, η οποία μεταφέρθηκε αυτούσια στον αυτόματο τηλεφωνητή κινητού τηλεφώνου γνωστού μου ο οποίος με ενημέρωσε. και όχι, δε νομίζω πως με παρακολουθούν. αλλά ο τρόπος με τον οποίο έφτασε η συνομιλία η δική μου απ΄το δίκτυο του ΟΤΕ στο κινητό του γνωστού μου μου είναι άγνωστος και προσπαθώ να βγάλω άκρη.
isay Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Με απλά και σταράτα λόγια. Η υποκλοπή σταθερής τηλεφωνίας είναι αστεία ειδικά με τη σημερινή τεχνολογία. Μικρό παράδειγμα για την περίπτωση σου. Συνδέω μια συσκευή παρακολούθησης κάπου στο σταθερό δίκτυο (το δικό σου ή του άλλου συνομιλητή σου) με ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο. Όποτε εσύ κάνεις/λαμβάνεις κλήση, το κινητό-ρουφιάνος κάνει κλήση σε τρίτο αριθμό και ακούει ο τρίτος. Αν ο τρίτος είναι κλειστό κινητό τηλέφωνο, τότε η συνομιλία καταγράφεται στον τηλεφωνητή του τρίτου. Στη θέση σου θα μάζευα τις αποδείξεις και θα πήγαινα στον εισαγγελέα και θα "έδινα" τον γνωστό σου (που το μήνυμα είναι στον τηλεφωνητή του). Είναι σοβαρό αδίκημα. (που έχεις μπλέξει; )
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 χμμμμμ εγω παλι συζητωντας το με καποιους συναδελφους ακουσα πως ειχε βγει ειδηση πριν μερικα χρονια οτι υπαρχει αυτο το ενδεχομενο τα ασυρματα να εχουν διαρροες προς τα κινητα που βρισκονται στον ιδιο χωρο και τα κινητα να στελνουν τις συνομιλιες σε καποιες απ τις αποθηκευμενες σε αυτα επαφες !!! τι να πω? και τί να καταγγειλω? αφου δεν ξερω καν απο ποια απ τις δυο συσκευες εφυγε η πληροφορια. και επειτα ο γνωστος μου τι λογο θα ειχε να μου το πει αν το ειχε μεθοδευσει? λεμε τωρα ...
isay Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 εγω παλι συζητωντας το με καποιους συναδελφους ακουσα πως ειχε βγει ειδηση πριν μερικα χρονια οτι υπαρχει αυτο το ενδεχομενο τα ασυρματα να εχουν διαρροες προς τα κινητα που βρισκονται στον ιδιο χωρο και τα κινητα να στελνουν τις συνομιλιες σε καποιες απ τις αποθηκευμενες σε αυτα επαφες ! Να σταματήσεις να εμπιστεύεσαι τέτοιους "συμβουλάτορες". Το insomnia είναι καλύτερο! (φαντάσου επίπεδο "συμβουλάτορων") Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο (για την είδηση), είναι ίσες με τις πιθανότητες η γάτα του γείτονα μου, να παίζει βιολί με τα πίσω της πόδια. Αν είχες κάποια μάπα κινέζικο ασύρματο τηλέφωνο, ίσως κάποιος, με παρόμοια ασύρματη συσκευή, να μπορούσε (τυχαία) να ακούσει τι λες (ή και να πάρει τηλέφωνο), αλλά από το ασύρματο σου να φτάσει στον τηλεφωνητή, είναι αδύνατο. Είναι διαφορετικές τεχνολογίες. Είναι σα να προσπαθείς να ανάψεις μια λάμπα με ένα σπίρτο. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. ..τι να πω? και τί να καταγγειλω? αφου δεν ξερω καν απο ποια απ τις δυο συσκευες εφυγε η πληροφορια. και επειτα ο γνωστος μου τι λογο θα ειχε να μου το πει αν το ειχε μεθοδευσει? λεμε τωρα ... Το αν θα το κάνεις είναι δικό σου θέμα. Ο εισαγγελέας θα σου πει τη σωστή μεθοδολογία. Για τους λόγους και το ποιος το έκανε, μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις. Ρε μήπως είναι κάποιος/οι από τη δουλειά και πάνε να θολώσουν τα νερά με τέτοιες συμβούλες; EDIT-προσθήκη: Αυτό που θα μπορούσα να φανταστώ σαν extreme σενάριο, είναι να υπάρχει advanced κινητό στο χώρο, με μολυσμένο λογισμικό και να καλεί άλλα νούμερα. EDIT-προσθήκη 2: Σε επόμενο μήνυμα η Φραντζέσκα ακυρώνει την προηγούμενη προσθήκη με μια απλή σκέψη.
Freakster Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 μήπως έκανες απλά κλήση σε δεύτερο αριθμό ενώ μιλούσες στον πρώτο και ο δευτερος ειχε κλειστο το κινητό του και καταγράφηκε η συνομιλια στο τηλεφωνητη του;
andreasl Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Καλωσήρθες στον κόσμο του echelon! Τώρα που γνωστοποίησες διαβαθμισμένα κρατικά μυστικά Δ' επιπέδου, θα πρέπει να σε σκοτώσω!
kostastnt Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Επειδή όλο αυτό είναι ΠΟΛΥ σοβαρό καλό θα ήταν να το ψάξεις άμεσα... Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο τυχαία τείνουν στο άπειρο... Καλό θα ήταν να πας σε εισαγγελέα γιατί υπάρχει η περίπτωση να προσπαθεί κάποιος να υποκλέψει άλλον με νούμερο παραπλήσιο με το δικό σου και απλά να έγινε λάθος... Επίσης θα σκεφτόμουν πόσο φίλος είναι ο άλλος που έλαβε την κλήση, όπως και για ποιό λόγο το ανέφερε...
arxaggelos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Επίσης μπορεί η υποκλοπή να μη γίνεται στο τηλέφωνο της Φραντζέσκας αλλά στου προσώπου με το οποίο συνομιλούσε. Πάντως το σενάριο του kostastnt μου φαίνεται και το πιθανότερο, απλά η γραμμή σου βρέθηκε σε λέθος καφάο τη λάθος στιγμή. Τώρα γιατί σε ενημερωσε ο φίλος, περιπλέκει λίγο τα πράγματα. Το ξεκάρφωμα είναι μια αρκετά λογική σκέψη (από weirdos άλλο τίποτε πλέον) Ήταν τουλάχιστον κάπου κοντά όταν έγινε η κλήση ή τελείως αλλού; Όχι τίποτε άλλο, για να σου φύγει και η απορία με την καταλάθος καταγραφή της συνομιλίας μέσω ραδιοκυμάτων στο κινητό του.
akisk Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Επειδή όλο αυτό είναι ΠΟΛΥ σοβαρό καλό θα ήταν να το ψάξεις άμεσα... Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο τυχαία τείνουν στο άπειρο... Εγώ πιστεύω ότι τείνουν στο 0... Εκτός αυτού προβληματιστείτε με τα παρακάτω. -Αν ο γνωστός της δεν της το έλεγε, η Φρατζέσκα θα το μάθαινε ποτέ; -Ας δεχτούμε επίσης ότι έγινε παρακολούθηση σε λανθασμένο νούμερο(1ο λάθος). Οκ.. Παράλληλα όμως έστειλαν το προϊόν της υποκλοπής σε λάθος άτομο( 2 λάθη) που τυχαίνει να είναι μάλιστα γνωστός της Φρατζέσκας(ΣΥΜΠΤΩΣΗ;;; ) ;;;;;
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 το θεμα ειναι ποσο πιθανο ειναι να παρακολουθειται το τηλεφωνο καποιου ''κανονικου'' μεσου ανθρωπου. το πιο πιθανο, που ηταν και το πρωτο που σκεφτηκα και γω οταν εμαθα αυτο που συνεβει, ηταν να ειχα καταλαθος χωρις να το καταλαβω πατησει κληση με το κινητο μου την ωρα που μιλουσα στο σταθερο και ετσι να καταγραφηκε η συνομιλια στον τηλεφωνητη του γνωστου μου ... αλλα για κατσε: αν ετσι ειχε γινει, δε θα μπορουσε να καταγραφει συνομιλια, αλλα μονο οσα ελεγα εγω, σωστα? ασε που δεν υπηρξε ποτε ιχνος εξερχομενης κλησης στο κινητο μου εκεινη την ωρα, προς κανενα νουμερο. απ΄την αλλη, το να θεωρουν γνωστο και μαλιστα απο χρονια καποιοι συναδελφοι μου στη δουλεια κατι που κανενας ψαγμενος ινσομνιακ δεν ετυχε ποτε ν΄ακουσει, μου κανει ακομα μεγαλυτερη εντυπωση. θα κοιταξω να εντοπισω εναν γνωστο μου απ΄τον ΟΤΕ και να τον ρωτησω, οποτε αν μαθω κατι ενδιαφερον θα το μεταφερω
joef_gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 χωρις να θελω να σε τρομαξω φυσικα... αλλα λογικα απο το ονομα εισαι γυναικα. τωρα το ποσους λογους εχει καποιος ανδρας να σε παρακολουθει ειναι αμεσα αναλογο με την εμφανιση σου. οποτε παιζει οι "γνωστοι" σου να γουσταρουν και να κανουν μ@λακιες και να σου λενε και οτι να ναι. εδω που φτασαμε με 3 ευρω απο το ebay παιρνεις ολοκληρη καμερα με sim 3g oχι ενα απλο μικροφωνο.
isay Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 ... αλλα για κατσε: αν ετσι ειχε γινει, δε θα μπορουσε να καταγραφει συνομιλια, αλλα μονο οσα ελεγα εγω, σωστα? ασε που δεν υπηρξε ποτε ιχνος εξερχομενης κλησης στο κινητο μου εκεινη την ωρα, προς κανενα νουμερο.... Τα λες μια χαρά και μόνη σου και σκέφτεσαι ορθά. Επιμένω ότι υπάρχει δόλος από κάποιον στο περιβάλλον ή στο περιβάλλον του συνομιλητή σου (σε εκείνον που μιλούσες εκείνη την ώρα). Το νήμα πρέπει να το πιάσεις από αυτόν που είχε τη συνομιλία στο κινητό του. Επειδή δεν συμπαθώ τους τηλεφωνητές και δεν έχω στα κινητά μου, όταν ακούς τα μηνύματα της θυρίδας σου, μήπως λεει και τον αριθμό που έκανε κλήση ή άφησε μήνυμα; ψάρωσε τον γνωστό σου (εκεί που ακούστηκε το μήνυμα), αλλά πρώτα επιβεβαίωσε το από τρίτο πρόσωπο που έχει την ίδια εταιρεία και σύνδεση. Αν ακόμα δεν κατάλαβες πως δούλεψε το κόλπο διάβασε για αυτό το "gadget" το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε από το σπίτι σου μέχρι το ΚΑΦΑΟ της περιοχής. Το ίδιο μπορεί να έχει γίνει από το σπίτι του συνομιλητή σου μέχρι το ΚΑΦΑΟ του. Συνήθως τέτοια gadget μπαίνουν στο τηλεφωνικό κουτί της πολυκατοικίας. το θεμα ειναι ποσο πιθανο ειναι να παρακολουθειται το τηλεφωνο καποιου ''κανονικου'' μεσου ανθρωπου. Το "πιθανό" εξαρτάται από το "μέσο άτομο" και τι κάνει στη ζωή του (δουλειά, σχέσεις, οικέγένεια, κλπ). Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη "πιθανό" απο "εύκολα" η απάντηση είναι ΠΑΝεύκολα. Άμα κάποιος είναι υποψήφιος για παρακολούθηση ΔΕΝ μπορεί να ξεφεύγει συνέχεια. Κάτι ακόμα. Μετά από τόσες μέρες οτιδήποτε gadget θα έχει γίνει αέρας.
timekeeper Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Χμμ. Υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσες ηθελημένα να προσπάθησε να κάνει συνδιάσκεψη με εσένα και το τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν απάντησε στην κλήση και βγήκε ο τηλεφωνητής. Αν άκουσες τίποτα μπιπ μπιπ κατά 99% έγινε αυτό. Τώρα, για τους λόγους που μπορεί να το έκανε, δεν έχω άποψη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.