vag3d Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Τι θα θέλατε να έχει το Νέο Mac OS X +iLife? Όσοι χρησιμοποιούμε Mac, αυτή τη στιγμή, έχουμε την δική μας εμπειρία μας με το λειτουργικό. Ποιά είναι τα θετικά του λειτουργικού και ποιά τα αρνητικά πιστεύετε? Τι καινούρια πράγματα θα θέλατε να έχει? Γενικότερα, τι αλλαγές / Προσθήκες / Αφαιρέσεις θα θέλατε να γίνουν? (Νομίζω οτι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Thread) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 καταρχας να εχει δικο της προγραμμα απεγκαταστασης και επιλογη cut... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triggerman Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 καταρχας να εχει δικο της προγραμμα απεγκαταστασης και επιλογη cut... Τι εννοεις να εχει δικο της προγραμμα απεγκαταστασης?Ποια να εχει δικο της προγραμμα απεγκαταστασης?Οσον αφορα το cut ξεχνα το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtctsiamp Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Εννοεί πρόγραμμα απεγκατάστασης εφαρμογών, όπως είναι το appcleaner. Επίσης ωραία θα ήταν να είχε και κάποιο πρόγραμμα σαν το Onyx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WizeMan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Με το να βάλει η apple δικό της onyx & cleaner είναι σαν να απαρνείται την φύση του λειτουργικού της Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtctsiamp Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Με το να βάλει η apple δικό της onyx & cleaner είναι σαν να απαρνείται την φύση του λειτουργικού της Έχεις απόλυτο δίκιο. Συνεπώς να βελτιώσουν το Mac OS έτσι ώστε να μην χρειάζεται πλέον τα διάφορα onyx & appcleaner. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackScorpionX Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Πιο γρήγορο και πιο απλό! Γίνεται;! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Την διαχείριση παραθύρων που έχουν τα seven, την αυτόματη κατηγοριοποίηση των εφαρμογών που έχει στο linux και ένα κάτι σαν repositories/app store δεν θα ήταν άσχημο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Να μπορείς να ανοίξεις αρχείο χωρίς να το κατεβάζει στα downloads. Όταν κάνεις back σε ένα παράθυρο να παραμένει μαρκαρισμένος ο φάκελος τον οποίο μόλις έκλεισες μέχρι να ανοίξεις άλλον. Όταν κάνω Cmd+~ για αλλαγή παραθύρων στην ίδια εφαρμογή να μου βγάζει διαχείριση για να μπορώ να πάω κατευθείαν στο παράθυρο/ανοιχτό αρχείο που θέλω (όπως με το Cmd+Tab για τις ανοιχτές εφαρμογές) αντί να τα παίρνει όλα κυκλικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WizeMan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Να μπορείς να ανοίξεις αρχείο χωρίς να το κατεβάζει στα downloads. Όταν κάνεις back σε ένα παράθυρο να παραμένει μαρκαρισμένος ο φάκελος τον οποίο μόλις έκλεισες μέχρι να ανοίξεις άλλον. Όταν κάνω Cmd+~ για αλλαγή παραθύρων στην ίδια εφαρμογή να μου βγάζει διαχείριση για να μπορώ να πάω κατευθείαν στο παράθυρο/ανοιχτό αρχείο που θέλω (όπως με το Cmd+Tab για τις ανοιχτές εφαρμογές) αντί να τα παίρνει όλα κυκλικά. Μα το expose δεν το κάνει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtctsiamp Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 To appstore για mac os x θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει έμμεσα στο site της apple όπου έχει άπειρες εφαρμογές. Πάντως απο την χαμηλή κινητικότητα του topic συμπεραίνω ότι οι πιο πολλοί είναι ευχαριστημένοι από το mac os. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 εγώ πάλι θέλω το εξής...μπορεί να γίνεται και τώρα άλλα δεν το έχω βρει: όταν δουλεύω σε ένα πρόγραμμα να μπορώ με έναν συνδυασμό πλήκτρων ή κάποιο κλικ να κάνω minimize όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές και να μένει ανοιχτή μόνο αυτή που δουλεύω. επίσης καλό θα είναι να υπάρχει κουμπάκι close...άλλα όταν λέμε close εννοούμε close, όχι απλά να κλείνει το παράθυρο άλλα η εφαρμογή να τρέχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 εγώ πάλι θέλω το εξής...μπορεί να γίνεται και τώρα άλλα δεν το έχω βρει: όταν δουλεύω σε ένα πρόγραμμα να μπορώ με έναν συνδυασμό πλήκτρων ή κάποιο κλικ να κάνω minimize όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές και να μένει ανοιχτή μόνο αυτή που δουλεύω. επίσης καλό θα είναι να υπάρχει κουμπάκι close...άλλα όταν λέμε close εννοούμε close, όχι απλά να κλείνει το παράθυρο άλλα η εφαρμογή να τρέχει. Και εγώ έτσι νόμιζα οτι ήθελα στην αρχή. Τώρα την έχω καταβρεί με το Expose. Κάνω μία το ποντίκι πάνω δεξιά στην οθόνη και επιλέγω το παράθυρο που θέλω. Με μετακίνηση πάνω αριστερά στην οθόνη έχω βάλει να εξαφανίζονται όλα από μπροστά μου και να εμφανίζεται το Desktop..!!! Οπότε έχω βολευτεί απίστευτα με αυτές τις λειτουργίες...!!! Επίσης σκέφτομαι να αρχίσω να χρησιμοποιώ και τα Spaces με μεγαλύτερη ευελιξία, αγοράζοντας και δεύτερη οθόνη. Όσον αφορά το "Close" των προγραμμάτων, το Mac OS κάνει τελικά πολύ καλή διαχείριση μνήμης. Και εγώ στην αρχή ένιωθα κάπως άβολα που δεν έκλειναν οι εφαρμογές με το Close (νοοτροπία από τα Windows όπου σερνόταν το σύστημα όταν είχες πολλές εφαρμογές ανοικτές), αλλά τελικά δεν χρειάζεται (ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν στην Apple τελικά)...!!! Αν και δεν μπορώ να πω οτι το έχω ξεπεράσει τόσο το θεματάκι αυτό μέσα μου..., οπότε όταν θέλω να "κλείσω" μια εφαρμογή και να τερματιστεί, την κλείνω με Cmd-Q και κλείνει τελείως...!!! ---------- Προσθήκη στις 20:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:23 ---------- καταρχας να εχει δικο της προγραμμα απεγκαταστασης και επιλογη cut... +1 Συμφωνώ και επαυξάνω...!!! ---------- Προσθήκη στις 20:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:28 ---------- Αγόρι μου είσαι Θεός! Πω πω και γω 2 χρόνια χρήστης δεν το σκέφτηκα να το ψάξω! Βέβαια εγώ αν ήθελα cut τόσο καιρό και μάλιστα πολλαπλών αρχείων το έκανα μέσω terminal με την εντολή mv που είναι εντολή του unix. ---------- Προσθήκη στις 14:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:52 ---------- Το δοκίμασα και δούλεψε, αλλά κάνοντας cut τα στέλνει κάδο και μετά paste δε βλέπω. Κάνω κάτι λάθος; Έχω 10.6.2 Και σε εμένα τα ίδια. Τα στέλνει στον κάδο τα αρχεία...!!! ---------- Προσθήκη στις 20:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:34 ---------- Να μπορείς να ανοίξεις αρχείο χωρίς να το κατεβάζει στα downloads. Όταν κάνεις back σε ένα παράθυρο να παραμένει μαρκαρισμένος ο φάκελος τον οποίο μόλις έκλεισες μέχρι να ανοίξεις άλλον. Όταν κάνω Cmd+~ για αλλαγή παραθύρων στην ίδια εφαρμογή να μου βγάζει διαχείριση για να μπορώ να πάω κατευθείαν στο παράθυρο/ανοιχτό αρχείο που θέλω (όπως με το Cmd+Tab για τις ανοιχτές εφαρμογές) αντί να τα παίρνει όλα κυκλικά. Ενδιαφέρον να μπορείς να κάνεις open χωρίς να το κατεβάζει στα Downloads (αλλά κάπου αλλού πχ. στο /tmp, γιατί δεν γίνεται να μην το κατεβάσει για να το δεις) Εγώ για να μπω με το keyboard σε κάποιο φάκελο, μπαίνω με cmd-down arrow. Και για level up σε folders πατάω cmd-up. Αν μπω σε κάποιο φάκελο και πατήσω Back, με πάει στο ~ και όχι εκεί που ήμουν πριν. Επίσης θα ήθελα να είχε μαρκαρισμένο τον φάκελο που ήμουν πριν...όταν κάνω Level Up στους Folders...!!! Αυτό με το Cmd+~ δεν το κατάλαβα. Γιατί δεν πατάς Cmd-Shift-Tab για να κάνεις το cmd-tab αλλά με αντίθετη φορά? ---------- Προσθήκη στις 20:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:38 ---------- Όντως η ιδέα app store για mac os x είναι κορυφαία! (άσχετο αλλά μαζευτήκαμε 3 dexter στο ίδιο νήμα) Για file cut στον Finder, άνοιξε Terminal και δώσε: >defaults write com.apple.finder AllowCutForItems 1 Μετά κάνε Relaunch τον Finder... δεξί click σε οποιοδήποτε file / folder -> έχεις επιλογή cut Για απενεργοποίηση όπου 1 βάλε 0 με τη σειρά μου να πω ότι θα ήθελα ένα "ελαφρύτερο" iPhoto ... λίγο πιο γρήγορο, με υποστήριξη picasa (που αποκλείεται να ...) και να μπορώ να επιλέξω μεταξύ events και projects/folders όπως και στο Aperture Επίσης iMovie με λίγο καλύτερη υποστήριξη για text να μπορώ δηλαδή να πετάω κειμενάκια όπου θέλω επάνω στην οθόνη και όχι όπου θέλει η Apple με τα standar texts της Δεν είναι και άσχημη η ιδέα App Store για Mac OSX. Θα γίνει χαμός..!!! Για το iPhoto θέλω και εγώ καλύτερη οργάνωση των Albums για τα Events και Projects/Folders (αλλά τότε κανείς δεν θα αγόραζε το Aperture - εγώ το έχω βάλει στο στόχαστρο ακριβώς για αυτό το λόγο. Με βλέπω να το αγοράζω για να μπορώ να οργανώνω σωστά τις Photos μου). Επίσης θα ήθελα να μπορώ να μετακινώ τα Albums σε άλλους δίσκους όπως στο iMovie τις ταινίες (οπότε με βλέπω σούμπιτο για Aperture). ---------- Προσθήκη στις 20:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:44 ---------- Επίσης στο Trash να μου δείχνει πλήρες Path για να ξέρω "πού ήταν το κάθε αρχείο πριν σβηστεί"...!!!! Τώρα που δεν μου το δείχνει, νιώθω κάπως άβολα, νιώθοντας οτι δεν έχω πλήρη έλεγχο εκεί...!!! ---------- Προσθήκη στις 20:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:46 ---------- Επίσης θέλω ευκολότερο τρόπο ομαδοποίησης των εικονιδίων στο "taskbar του Mac" (αλήθεια πως λέγεται η μπάρα με τα προγράμματα που είναι κάτω-κάτω?) Θα ήθελα επίσης Default λειτουργίες για τις θερμοκρασίες, upload/download speeds, Memory, κλπ. (να μην χρειάζομαι Widget δηλαδή όπως το εκπληκτικό iStat Pro) Επίσης μου την σπάει που όταν καρφώνω τα ακουστικά του iPhone στον Mac Pro μου, πρέπει να πάω και να ρυθμίσω Manual το line out και το Mic να πάει στα Headphones, κάτι που δεν το κάνει αυτόματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 (άσχετο αλλά μαζευτήκαμε 3 dexter στο ίδιο νήμα) @WizeMan , gtctsiamp ελατε εδω να πουμε τα dexterικα μας :-D p.s. do i see plastic sheet in your future?? :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 πρωσοπικά δεν θέλω τπτ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.