Προς το περιεχόμενο

Eφτιαξα καινουργιο συστημα και ψαχνω φθηνο ups.

nem52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιξα σημερα τα mail μου και μου ειχε στειλει το e-shop κατι προσφορες. μεσα ηταν και αυτο και ηθελα να σας ρωτησω επειδη δεν ξερω τιποτα απο ups αν θα κρατησει το συστημα της υπογραφης και αν το συγκεκριμενο ειναι καλη μαρκα κτλ. Ακουω γνωμες...

Δημοσ.

Το σύστημά σου κάτω από φόρτο καίει κοντά στα 300W, οπότε θεωρητικά το ups το σηκώνει από άποψη φορτίου μαζί με μια οθόνη. Το πρόβλημα με όλα τα UPS του κιλού, όπως αυτό, είναι ότι βγάζουν simulated sine wave, κάτι που δεν είναι καλό για τροφοδοτικά με active PFC όπως το δικό σου. Για να είμαι ειλικρινής δεν έψαξα για το συγκεκριμένο UPS αλλά δε περιμένω με τόσα λίγα λεφτά είναι της προκοπής. Αν θέλεις UPS θέλεις κάτι από τη σειρά Smart της APC. Τα συνήθη προβλήματα από UPS του κιλού σε νέους υπολογιστές είναι να μη δουλέψει σε περίπτωση διακοπής και να κάψει το τροφοδοτικό, περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο τίτλος του thread ακούγεται κάπως σαν, αγόρασα φερράρι και ψάχνω φτηνό υπαίθριο πάρκινγκ. Φτηνό και καλό UPS είναι δύο λέξεις που σπάνια συμβαδίζουν.

Δημοσ.
Το σύστημά σου κάτω από φόρτο καίει κοντά στα 300W, οπότε θεωρητικά το ups το σηκώνει από άποψη φορτίου μαζί με μια οθόνη. Το πρόβλημα με όλα τα UPS του κιλού, όπως αυτό, είναι ότι βγάζουν simulated sine wave, κάτι που δεν είναι καλό για τροφοδοτικά με active PFC όπως το δικό σου. Για να είμαι ειλικρινής δεν έψαξα για το συγκεκριμένο UPS αλλά δε περιμένω με τόσα λίγα λεφτά είναι της προκοπής. Αν θέλεις UPS θέλεις κάτι από τη σειρά Smart της APC. Τα συνήθη προβλήματα από UPS του κιλού σε νέους υπολογιστές είναι να μη δουλέψει σε περίπτωση διακοπής και να κάψει το τροφοδοτικό, περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο τίτλος του thread ακούγεται κάπως σαν, αγόρασα φερράρι και ψάχνω φτηνό υπαίθριο πάρκινγκ. Φτηνό και καλό UPS είναι δύο λέξεις που σπάνια συμβαδίζουν.

Δηλαδη θα εχω προβλημα λες με αυτο εε? και μπορει να μου καψει το τροφοδοτικο.. οκ να παω σε κατι ακριβοτερο λοιπον.. κατι λιγοτερο ακριβο απο αυτο που προτεινες?

Δημοσ.
Το πρόβλημα με όλα τα UPS του κιλού, όπως αυτό, είναι ότι βγάζουν simulated sine wave, κάτι που δεν είναι καλό για τροφοδοτικά με active PFC όπως το δικό σου.

Αυτο τι ειναι?

Δημοσ.
Αυτο τι ειναι?

Δες αυτή την εικόνα:

SteppedPure-1.jpg

Η λεπτή μαύρη γραμμή είναι η "μορφή" του ρεύματος η σωστή, η λεγόμενη (pure) sine wave όπως έρχεται από την ΔΕΗ, και είναι αυτή που περιμένει να λάβει το τροφοδοτικό σου.

Τα φτηνά ups όμως, δεν έχουν το κατάλληλο Inverter, και γι' αυτό όταν έρθει η ώρα να δώσουν ρεύμα από την μπαταρία, το δίνουν όπως είναι η χοντρή μαύρη γραμμή, ή σε ακόμα χειρότερη περίπτωση, όπως είναι η κόκκινη γραμμή, κάτι που δεν είναι το ιδανικό για τις συσκευές που θα συνδέσεις πάνω.

Επομένως φίλε μου ότι πληρώνεις παίρνεις.

Εγώ έχω ένα smart ups 750, και αν και το χρυσοπλήρωσα σε σχέση με αυτά που αναφέρονται παραπάνω, δεν το μετανιώνω. Κορυφαία ποιότητα. Επίσης ίσως τα VA σας φαίνονται λίγα, αλλά έχω πάνω tower, οθόνη 17', inject πολυμηχάνημα, φορητό στερεοφωνικό, φωτιστικό, router, φορτιστή κινητού και με δυσκολία περνάει το 50% load.

Δημοσ.
Δες αυτή την εικόνα:

SteppedPure-1.jpg

, κάτι που δεν είναι το ιδανικό για τις συσκευές που θα συνδέσεις πάνω.

Για ποιες συσκευες μιλαμε?

το πολυμηχανημα το στερεοφωνικο και το φωτιστικο?

Δημοσ.
Για ποιες συσκευες μιλαμε?

το πολυμηχανημα το στερεοφωνικο και το φωτιστικο?

Όχι βέβαια. Πρώτα σε νοιάζει να δώσεις καλό ρεύμα στο Pc σου, μετά σε όλα τα άλλα, και τελευταίο στο φωτιστικό (σιγά μην αγόραζα pure sine wave για το φωτιστικό ;))

Όταν έλεγα "συσκευές" εννοούσα οτιδήποτε συνδέεται στο ups, συμπεριλαμβανομένου και του Η/Υ.

Δημοσ.
Δες αυτή την εικόνα:

SteppedPure-1.jpg

Η λεπτή μαύρη γραμμή είναι η "μορφή" του ρεύματος η σωστή, η λεγόμενη (pure) sine wave όπως έρχεται από την ΔΕΗ, και είναι αυτή που περιμένει να λάβει το τροφοδοτικό σου.

Τα φτηνά ups όμως, δεν έχουν το κατάλληλο Inverter, και γι' αυτό όταν έρθει η ώρα να δώσουν ρεύμα από την μπαταρία, το δίνουν όπως είναι η χοντρή μαύρη γραμμή, ή σε ακόμα χειρότερη περίπτωση, όπως είναι η κόκκινη γραμμή, κάτι που δεν είναι το ιδανικό για τις συσκευές που θα συνδέσεις πάνω.

Επομένως φίλε μου ότι πληρώνεις παίρνεις.

Εγώ έχω ένα smart ups 750, και αν και το χρυσοπλήρωσα σε σχέση με αυτά που αναφέρονται παραπάνω, δεν το μετανιώνω. Κορυφαία ποιότητα. Επίσης ίσως τα VA σας φαίνονται λίγα, αλλά έχω πάνω tower, οθόνη 17', inject πολυμηχάνημα, φορητό στερεοφωνικό, φωτιστικό, router, φορτιστή κινητού και με δυσκολία περνάει το 50% load.

Φιλε lefteris με βοηθησες παρα μα παρα πολυ. Η φωτογραφια και η περιγραφη σου ηταν πολυ κατατοπιστικη και οτι ακριβως εψαχνα.. ok αν παρω κατι ακριβο θα εχει καλυτερο sine wave και θα ειναι πιο ασφαλες για το pc μου δηλαδη και που εχει εμενα το τροφοδοτικο μου active PFC.Ενταξει και στην τελικη δεν μπορεισ να δινεις 2 χιλιαρικα για pc και να μην το προστατευεις.. Επισης και εμενα μου φαινεται περιεργο πως τα 750 va σηκωνουν το συστημα σου. Εμενα μονο το PSU μου ειναι 600 watt ποσα VA λες να χρειαζομαι? Προτεινε μου ενα ιδανικο ups αλλα φθηνοτερο αν γινεται απο τον παραπανω φιλο. ευχαριστω για την βοηθεια σου και τον χρονο σου!

Δημοσ.
Φιλε lefteris με βοηθησες παρα μα παρα πολυ. Η φωτογραφια και η περιγραφη σου ηταν πολυ κατατοπιστικη και οτι ακριβως εψαχνα.. ok αν παρω κατι ακριβο θα εχει καλυτερο sine wave και θα ειναι πιο ασφαλες για το pc μου δηλαδη και που εχει εμενα το τροφοδοτικο μου active PFC.Ενταξει και στην τελικη δεν μπορεισ να δινεις 2 χιλιαρικα για pc και να μην το προστατευεις.. Επισης και εμενα μου φαινεται περιεργο πως τα 750 va σηκωνουν το συστημα σου. Εμενα μονο το PSU μου ειναι 600 watt ποσα VA λες να χρειαζομαι? Προτεινε μου ενα ιδανικο ups αλλα φθηνοτερο αν γινεται απο τον παραπανω φιλο. ευχαριστω για την βοηθεια σου και τον χρονο σου!

Κι όμως, αυτή τη στιγμή με όλες τις συσκευές που προανέφερα αναμένες είμαι στο 40%, και αν κοπεί το ρεύμα συνεχίζω έτσι για 20 λεπτά!

Το ότι γράφει 600W πάνω το τροφοδοτικό δε σημαίνει ότι πάντα τόσα δίνει. Αυτό είναι το maximum θεωρητικό που μπορεί να δώσει. Ανά πάσα στιγμή δίνει όσο τραβάνε οι συσκευές. Και αν δεν έχεις 5 σκληρούς, 2 κάρτες γραφικών, 2 dvd writer, κτλ κτλ, δεν έχει νόημα να πέσεις στην παγίδα να πάρεις κάποιος ups με πολλά VA (εκτός αν θες στην διακοπή να κρατάει πάνω από μισάωρο) και να το χρυσοπληρώσεις αν είναι καλή μάρκα (επίσης: δεν έχει νόημα να πέσεις στην παγίδα να πάρεις κάποιο φτηνό ups με πολλά VA ότι να ναι μάρκα μόνο και μόνο λόγω των VA).

Επίσης όσο πιο λίγα τα VA, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να βρεις fanless ups. Πολύ σημαντικό αυτό!

Πιστεύω πως τα smart ups της APC είναι ότι καλύτερο για ένα home σύστημα, με οριακά αποδεκτές τιμές. Από εκεί και πέρα, κρίνω πως οποιοδήποτε ups με pure sine wave είναι καλής ποιότητας, αλλά δεν έχω το χρόνο να κάνω έρευνα αγοράς αυτή τη στιγμή.

Δες site κατασκευαστών για τεχνικά χαρακτηριστικά, δες newegg και άλλα site για παρουσιάσεις και κριτικές, και κατέληξε στο skroutz για επιλογή μαγαζιού.

Καλύτερα να φας μια ολόκληρη μέρα στο ψάξιμο και να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, παρά να κάνεις μια βιαστική αγορά επειδή σου γυάλισε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...