Προς το περιεχόμενο

Απορία για μπαταρία αυτοκινήτου

tolis_01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, παιδιά, ακούστε πως έχει το σκηνικό:

Έχω ένα corsa (αγορασμένο τον 9ο του 2004), από τότε έχει την ίδια (εργοστασιακή) μπαταρία (δεν γνωρίζω μέγεθος). Χθες το βράδυ μάλλον ξέχασα το ραδιόφωνο ανοιχτό και σήμερα δεν παίρνει μπροστά (να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι έχω ξαναμείνει από μπαταρία 2-3 φορές ακόμα επειδή πχ έχω ξεχάσει το ραδιόφωνο ή έχω αφήσει τα φώτα κανα μισάωρο ανοιχτά με σβηστό αμάξι. Αυτές τις φορές το έβαζα μπροστά με τη βοήθεια άλλου αμαξιού και τα γνωστά καλώδια).

Σήμερα λοιπόν, δεν παίρνει ούτε έτσι. Είναι λογικό; Μπορώ να είμαι σίγουρος ότι φταίει η μπαταρία; Αν πάρω άλλη θα μπορέσω να την βάλω μόνος μου; (μόνος μου=με τη βοήθεια φίλων που δεν είναι μηχανικοί αλλά σκαμπάζουν από αμάξια).

Όταν πάω να βάλω μπρος χωρίς καλώδια, προσπαθεί και κάποια στιγμή "ξεψυχάει" (σταματάει σιγά σιγά). Αν πάω να βάλω μπρος με τα καλώδια, δίνει στο άπειρο (δεν παίρνει ποτέ μπροστά, αλλά δεν σταματάει).

Αυτά νομίζω. Thanks για την όποια βοήθεια :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μπαταρίες συνήθως κρατάνε περίπου 5 χρόνια. Το γεγονός οτι ήδη έχει αδειάσει τελείως 2-3 φορές, την κάνει ακόμα πιο "αδύναμη".

Είναι φυσιολογικό πλέον να τα έχει "φτύσει". Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, να την αφαιρέσεις μόνος σου, να πας σε ένα κατάστημα, να πάρεις μια με ίδια χαρακτηριστικά και να την βάλεις πίσω στο αυτοκίνητο.

• Moderators

Η μπαταρια αποτελει αναλωσιμο και καλο θα ειναι να αλλαζεται προληπτικα στην 4ετια, γιατι ειναι κριμα να σε αφησει απο τη μια μερα στην αλλη (το εχω παθει, χωρις να εχω ξεχασει κατι ανοιχτο). Το πολυ μετα απο 15-20 χρονια να εχεις γλυτωσει μια μπαταρια αν τις αλλαζεις καθε 5-6 χρονια... δεν ειναι βαρυ το κοστος.

Κοιτα στο manual του αυτοκινητου σου τι Ah (αμπερώρια) προτεινει ο κατασκευαστης και παρε μια με τοσα. Εναλλακτικα, δες τι αμπερωρια ειναι αυτη που εχει και παρε μια με τα ιδια.

Απο κει και περα, υπαρχουν και οι μπαταριες Gel (που οχι μονο δεν (συμ)πληρωνεις υγρα, αλλα ειναι τελειως ξηρας καταστασης), οι οποιες ειναι πιο αποδοτικες και κρατανε περισσοτερα χρονια, αλλα δυστυχως ειναι ακριβοτερες.

Νομιζω οτι με μια απλη no-name μπαταριουλα απο Alex Pak ή οπουδηποτε αλλου θα τη κανεις τη δουλεια σου.

Καλο θα ηταν να μην παρεις μπαταρια με ετοιμα συμπληρωμενα υγρα απο καποιο μαγαζι, καθως η διαρκεια ζωης της μπαταριας μεχρι να οξειδωθουν τελειως οι καταλυτες και να αχρηστευθει ξεκιναει απο τη στιγμη που συμπληρωνεις για πρωτη φορα υγρα.

Γιαυτο και οταν παρεις καινουρια (ειδικα φθηνη), τα υγρα τα παιρνεις ξεχωριστα και τα συμπληρωνεις μονος σου.

Μια κοινη, φθηνη μπαταριουλα θα σε βγαλει σχετικα ανετα για τα επομενα 4 χρονια. :-)

PS: ΠΡΟΣΟΧΗ στα υγρα, λιωνουν τα χαλιά και ειναι τοξικα.

Λένε ότι η Bosch είναι πολύ καλές. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι η μπαταρία που θα πάρεις να είναι ίδιων προδιαγραφών (Ah) με αυτή που έχεις και τώρα. Για αυτό αν τους πας την παλιά, θα είσαι πιο σίγουρος οτι δεν θα γίνει κανένα λάθος.

Μια τύπου Gel (κλειστού τύπου) που πήρα πέρσι για το δικό μου Ibiza, μου κόστισε 80€.

Παιδιά, επειδή είμαι εντελώς άχετος, μπερδεύτηκα με το θέμα των υγρών. Έστω ότι παίρνω μια κλειστού τύπου όπως λέτε (αν είναι κοντά στα 80 ευρώ καλά είναι, δεν έχω λόγο να πάρω με υγρά). Δεν χρειάζεται τίποτα έξτρα (υγρά κλπ), έτσι; Βγάζω την παλιά, συνδέω τη νέα, βάζω μπρος κι έφυγα, σωστά;

να σου πω.. τσεκαρες οτι το δυναμο ειναι ΟΚ?

εχω κορσα και εχω εδω και 4 χρονια μια Exide Maxxima 900DC ειδικη για ICE (μιας και εχω πανω 3 αναλογικους ενισχυτες)..

• Moderators

Παιρνεις μια φθηνη-απλη, συμπληρωνεις υγρα, περιμενεις να κρυωσει λιγο γιατι ουσιαστικα οταν βαζεις υγρα γινεται χημικη αντιδραση στη μπαταρια, τη βαζεις και φευγεις.

Παιρνεις μια Gel, τη βαζεις και φευγεις.

Τι ειναι τοσο δυσκολο?

Παιρνεις μια φθηνη-απλη, συμπληρωνεις υγρα, περιμενεις να κρυωσει λιγο γιατι ουσιαστικα οταν βαζεις υγρα γινεται χημικη αντιδραση στη μπαταρια, τη βαζεις και φευγεις.

Παιρνεις μια Gel, τη βαζεις και φευγεις.

Τι ειναι τοσο δυσκολο?

Το κατάλαβα τώρα, απλά δεν έχω ξανασχοληθεί, πρώτη φορά τα άκουσα και τα μπέρδεψα λίγο :-)

Και γενικότερα έχε το νου σου με το κασετόφωνο, ακόμα και καινούρια μπαταρία να έχεις και σου "στεγνώσει" 5-6 φορές βγαίνει off. Δεν είναι φτιαγμένες για να ξεφορτίζονται τελείως.

Gel ειναι η δικια μου νομιζω.. την ειχα παρει βεβαια 150 ευρω πριν απο 4 χρονια!! μπαχαχαχαχα

παρε κατι απλο αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις απο ρευματα στο αμαξι..

Λοιπόν, πήρα μια δεν-θυμάμαι-μάρκα (ο πατέρας μου μου την έφερε βασικά) και δεν παίρνει ούτε με την καινούρια. Δεν "λαχανιάζει" και να ψοφάει όπως με την προηγούμενη, απλά μιζάρει στο άπειρο. Μάλλον θα πάει συνεργείο μεθαύριο :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...