Προς το περιεχόμενο

Driver για εσωτ. modem tornado

whatta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα βοήθεια για να αναγνωρίσω αρχικά το modem μου για να μπορέσω να εγκαταστήσω το αντιστοιχο driver. Δυστυχώς εiναι σχετικά παλιό και δεν έχω ουτε το κουτί του. Η κάρτα γράφει tornado εσωτ retail 56k/V92.

Anyone καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ

---------- Προσθήκη στις 12:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:47 ----------

Τα στοιχεία του Η/Υ

O/S:Win XP Professional Pentium 4

CPU:2.80GHz

---------- Προσθήκη στις 17:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:03 ----------

κανένας χριστιανός?

Δημοσ.

Device Manager > Διπλό κλικ στη συσκευή (θα έχει το χαρακτηριστικό κίτρινο θαυμαστικό, αφού δεν έχεις περάσει drivers) > Τελευταία καρτέλα > Καταγράφεις τους κωδικούς VID (Vendor ID) και PID (Product ID). Γουγλίζοντας αυτούς τους κωδικούς όλο και κάτι θα βρεθεί. :-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για tο tip!θα το δοκιμάσω και θα ποσταρω το αποτελεσμα...

---------- Προσθήκη στις 23:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:02 ----------

Η τελευταία καρτέλα είναι τα resources που δεν εχει πληροφορίες για VID και PID. Απο ό,τι είδα δεν υπάρχουν ούτε στις άλλες καρτέλες general driver details. ...καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Συγγνώμη, λάθος μου, δε θυμόμουν καλά. Προτελευταία καρτέλα είναι οι πληροφορίες που θέλεις:

post-4351-129063076941_thumb.png post-4351-129063076948_thumb.png

Δημοσ.

Ευχαριστώ ολα καλα! τα βρήκα τα drivers και πλεον δεν εχω θαυμαστικό στο device manager για το modem τουλάχιστον!

Ευχαριστώ και πάλι

---------- Προσθήκη στις 03:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:26 ----------

Ουσιαστικά το θαυμαστικό στο device manager που με απασχολεί είναι αυτό του "mass storage controller".Εχω κάνει πρόσφατα επανεγκατάσταση των windows xp σε καινούργιο σκληρο wd. προσπάθησα να βρώ με τον τρόπο που μου έδειξες τα PID και μου βγάζει αυτό

Chip Number: IT8211F

Chip Description: ATA/ATAPI Controller

Notes: CC=0180

Αλλά δεν μπορώ να βρώ drivers για αυτό. Καμιά συμβουλή? Αν και ίσως πρέπει να αλλάξω thead ή και κατηγορία ίσως; Αν ναι που να θέσω τα ερωτήματά μου;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

daahh. Τελικά ήταν πολύ ευκολο. Ευχαριστώ και πάλι. Εγω όμως γιατι πέφτω όλο σε Κ#%^λοsite που για να κάνεις download εναν driver σου πλασάρουν ενα σωρο αχρηστα software? Ευχαριστώ και πάλι! Γενικά αν κάνω κάτι πρώτη φορά είμαι επιφυλακτικός και απογοητεύομαι εύκολα..αν δεν μου κάτσει με την πρώτη

Δημοσ.

Η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να κοιτάμε για drivers είναι:

1. Στο site της κατασκευάστριας εταιρείας του εξαρτήματος

2. Αν δε βρεις στο 1, τότε είναι πολύ πιθανόν να μιλάμε για εξάρτημα που αποτελεί τμήμα επώνυμου (μεγάλου κατασκευαστή) PC ή laptop. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν αποκλείεται η κατασκευάστρια του εξαρτήματος να «νίπτει τας χείρας» της όσον αφορά την υπσοτήριξη προς τον τελικό χρήστη και να παραπέμπει τον χρήστη στις σελίδες υποστήριξης του κατασκευαστή του PC/laptop

Ε, νομίζω πως όταν κοιτάς αποτελέσματα στο Google, είναι σχετικά εύκολο από το όνομα του domain (π.χ. hp.com, dell.com κλπ) να καταλάβεις πότε πρόκειται για εταιρεία κατασκευής hardware και πότε για τρίτα sites που «προσφέρουν» οδηγούς για downloads. Και αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, με μία επίσκεψη στο link και εξέταση 5 δευτερολέπτων του πού οδηγηθήκαμε γίνεται ξεκάθαρο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...