Προς το περιεχόμενο

Νέα γέννα γατιών.Τι πρέπει να προσέξω.

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Εδώ και δύο μέρες έχει γεννήσει η γάτα μου 4 τιγρέ γκριζόμαυρα γατάκια. Την έχω βάλει σε μια χαρτοκούτα στην οποία έχω βάλει λίγα κουρέλια.Η χαρτοκούτα είναι σε μια κλειστή μικρή αποθηκούλα που έχω διάφορα ξύλα και παλιοπράγματα την οποία αφήνω το παράθυρο μισανοιχτο για να μπορεί να βγαινει η μαμά τους.

Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι μάλλον έχει λίγο κρύο εκεί στην αποθηκούλα και η γάτα μου μπαίνει απο το παράθυρο μου και ψάχνει χώρους μέσα στο σπίτι για να βρει μάλλον μια κρυψώνα σε ζεστό μέρος να βάλει τα γατάκια της. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οτι η μάνα μου δε θέλει με τίποτα τις γάτες μέσα στο σπίτι.

Τί μπορώ να κάνω;

Επίσης επειδή είναι η πρώτη γέννα που ζω ,(Να πω εδώ οτι η γάτα μου είναι ιδιαίτερα φιλική με μένα ,μ αφήνει να την χαιδεύω κτλ.)τι πρέπει να προσέξω για να γίνουν και τα γατάκια μου φιλικά να μη γίνουν φοβισμένα προς εμένα δηλαδή;

Και τι πρέπει να προσέξω γενικά;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν έχουν ανάγκη από ζέστη οι γάτες. Μια χαρά είναι εκεί που είναι. Για να σε μάθουν, αν σε αφήνει η μαμά τους, να πηγαίνεις να τα χαϊδεύεις για να μάθουν τη μυρωδιά σου. Μόνο αυτό χρειάζεται.

Δημοσ.

Καλα που εβαλες κουρελια αλλα προσεχε μην κοβονται κομματακια γιατι μπορει οταν μεγαλωσουν να καταπιουν τπτ και να πνιγούνε.(μου χε συμβει με ροκανίδια σαν αυτα που βαζουν στα χαμστερ ειχα βαλει και γω και ψώφισαν 2 απο τα 4 :cry::-() μετα απο 2εβδομαδες)

Εχει λιγο κρυο αλλα ο καιρός ανοιγει και οι γατες παντα ψαχνουν για κατι καλύτερο, σε λιγο καιρο θα συνηθήσει.Μην ανυσηχεις θα τα προσεχει και θα τα ζεσταίνει.

Τα γατακια θα γίνουν απο μόνα τους φιλικα προς εσενα αφου ειναι και η μανα τους, αρκει να τα παιζεις λιγο οταν μεγαλώσουν (5-6 εβδομάδων).

Τάιζε την μανα συχνα γιατι χρειαζεται τροφη για τον θυλασμό και γενικα προσεχε να διώχνεις κανενα αρσενικό γιατι συνηθως αμα δεν ειναι δικα τους παιδια τα πνίγουνε(ειναι στη φύση τους).Βεβαια την δουλεια του φύλακα την κανει η μανα που θα τα προσεχει παντα μεχρι να μεγαλωσουν αλλα βοήθησε την και συ λίγο!

Αυτα

Δημοσ.

Βαλε απλα καμια κουβερτα παλια και τοτε θα ειναι τελεια στις μαμδες γατες αρεσει πολυ να χωνονται στα ζεστα με τα μικρα τους!

Δημοσ.

και μη πιανεις τα γατακια με γυμνα χερια για να μην μεινει η μυρωδια σου πανω τους

περιμενε λιγο να μεγαλωσουν και μετα

επισης η γατα θελει καλη τροφη, αν τρωει ξηρα, προτιμησε μια για γατακια οχι για ενηλικες.

Δημοσ.
Καλημέρα σας. Εδώ και δύο μέρες έχει γεννήσει η γάτα μου 4 τιγρέ γκριζόμαυρα γατάκια. Την έχω βάλει σε μια χαρτοκούτα στην οποία έχω βάλει λίγα κουρέλια.Η χαρτοκούτα είναι σε μια κλειστή μικρή αποθηκούλα που έχω διάφορα ξύλα και παλιοπράγματα την οποία αφήνω το παράθυρο μισανοιχτο για να μπορεί να βγαινει η μαμά τους.

Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι μάλλον έχει λίγο κρύο εκεί στην αποθηκούλα και η γάτα μου μπαίνει απο το παράθυρο μου και ψάχνει χώρους μέσα στο σπίτι για να βρει μάλλον μια κρυψώνα σε ζεστό μέρος να βάλει τα γατάκια της. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οτι η μάνα μου δε θέλει με τίποτα τις γάτες μέσα στο σπίτι.

Τί μπορώ να κάνω;

Επίσης επειδή είναι η πρώτη γέννα που ζω ,(Να πω εδώ οτι η γάτα μου είναι ιδιαίτερα φιλική με μένα ,μ αφήνει να την χαιδεύω κτλ.)τι πρέπει να προσέξω για να γίνουν και τα γατάκια μου φιλικά να μη γίνουν φοβισμένα προς εμένα δηλαδή;

Και τι πρέπει να προσέξω γενικά;

Ευχαριστώ.

Να αναφέρω πάντως πως καλό είναι να ΜΗΝ χαϊδέυεις τα γατάκια για 1-2 βδομάδες, ίσως και περισσότερο. Η γάτα είναι ιδιαίτερα χαζό ζώο σε αυτόν τον τομέα και ο μόνος τρόπος για να αναγνωρίσει-θυμάται ότι τα μικρά είναι δικά της είναι η οσμή τους. Χαϊδέυοντας τα συνεχώς δίνεις την οσμή του δικού σου σώματος στα μικρά και υπάρχει η πιθανότητα η γάτα να σταματήσει να τα προσέχει/θυλάζει νομίζωντας πως δεν είναι δικά της. Άσχετα με το αν σε ξέρει και είναι φιλική μαζί σου.

Το έχω πάθει την πρώτη φορά που γέννησε γάτα μου, πριν χρόνια... Αναγκάστηκα να ταίζω εγώ τα γατάκια ενώ αρκετές φορές η "μάνα" έδειχνε και επιθετηκή συμπεριφορά εναντίων τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...