oneofthem Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 γεια χαρά, στο workstation έχω το εξής πρόβλημα που έχω αναφέρει και παλιότερα αλλά τώρα σκοπεύω να ασχοληθώ από το πάτημα του power button έως το post (άναμμα του num lock led στο πληκτρολόγιο - περιθώρειο εισόδου στο bios), κάνει περίπου 17 δευτερόλεπτα σε αυτό το διάστημα όλοι οι ανεμιστήρες συμπεριλαμβανομένου και αυτού της κάρτας γραφικών λειτουργούν στο max μέχρι που παίρνουν τις σωστές ρυθμίσεις και στροφές όταν ανάψει το num lock δεν είμαι σίγουρος 100% αλλά δεν νομίζω πως είναι φυσιολογικό το διάστημα αυτό μητρική: supermicro x7dwa-n τροφοδοτικό: enermax galaxy 850w αν θέλετε γράφω αναλυτικά και τα υπόλοιπα αν και μάλλον δεν έχουν άμεση σχέση όποια ιδέα έχετε παρακαλώ ρίχτε τη για να προσπαθήσω να το ελέγξω μέχρι στιγμής ότι έχω σκεφτεί δεν απέδωσε καρπούς δυστυχώς, αυτή τη στιγμή αναρωτιέμαι αν μπορεί να φταίει το τροοφοδοτικό που είναι λίγο ιδιότροπο γιατί έχει κάποια ψευτοσυστήματα ασφαλείας / ελέγχου και το πως θα το διαπιστώσω αν φταίει αυτό αφού είναι δύσκολο να βρω κάποιο παρόμοιο και επίσης θέματα πιο εξειδικευμένα σχετικά με initializing στο post και κατά πόσο μπορώ να παρέμβω ευχαριστώ πολύ
StefxOup Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Χμμμ...Μήπως να αλλάξεις μια μπαταρία στο mobo σου;;;
liopyr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Χμμμ...Μήπως να αλλάξεις μια μπαταρία στο mobo σου;;; Δεν έχει καμία σχέση η μπαταρία της μητρικής. oneofthem, μοιάζει με bug της μητρικής, έχεις τσεκάρει αν υπάρχει κάποιο updated bios που αναφέρει ανάλογο fix;
oneofthem Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 ευχαριστώ για τις απαντήσεις @ StefxOup αν είναι να το δοκιμάσω αλλά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό η δουλειά της μπαταρίας είναι να δίνει ελάχιστο ρεύμα ώστε να κρατάει τις ρυθμίσεις του bios μετά από power off αφού κλείνει το τροφοδοτικό, σωστά? άρα το μόνο που μπορεί να προκαλέσει μια βλάβη εκεί είναι να χάνεις τις ρυθμίσεις κάθε φορά που κλείνεις το μηχάνημα που εκτός του ότι δε γίνεται δεν θα ταν και σοβαρό πρόβλημα @ liopyr πρόσφατα φλάσαρα το τελευταίο bios έχοντας ελπίδες αλλά δυστυχώς δεν επηρρεάστηκε το θέμα και για αυτό είμαι σε αδιέξοδο γιατί τώρα παίζει και η πιθανότητα καθαρά h/w έχουν αναφερθεί παρόμοια hangs που σχετίζονταν με bios που λύθηκαν με update βέβαια (γενικά επειδή τα deadline με την intel κα ήταν στενά τέτοια μικροπροβλήματα είχαν οι μητρικές των περισσότερων εταιρειών τότε) όμως δυστυχώς η εταιρεία δεν δίνει επίσημα τα fixes αν και έχω βρει τη λίστα για μια συγκεκριμένη έκδοση για αυτό το είχα αφήσει ουσιαστικά χωρίς να ασχοληθώ γιατί είναι μεγάλη φασαρία να αλλάξω κάτι μέσα (δεν έχει μόνιμα floppy, dvd και να αλλάξω μνήμες για test είναι πολύ μπλέξιμο) και πίστευα πως μάλλον θα λυθεί με το νέο bios ερώτημα για να το πάμε βήμα βήμα υπάρχει περίπτωση να μην είναι θέμα bios core αλλά bios ρυθμίσεων? ενεργοποιούνται κατά το διάστημα που περιέγραψα οι ρυθμίσεις ή αυτό γίνεται ακριβώς πιο μετά οπότε δεν το ψάχνω? λογικά πρέπει να είναι ενεργές κάποιες σωστά?
parsifal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Παίζει να δημιουργεί την καθυστέρηση κάποιο component. Άσε επάνω στη μητρική μόνο CPU και RAM, άναψέ τον και δες αν κάνει λιγότερο χρόνο. Σβήσε και δοκίμαζε προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα components.
oneofthem Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 έβγαλα hdd, vga, κάρτα ήχου άφησα επεξεργαστές και μνήμες ( / psu, mobo) πάνω και με βάση την ένδειξη των led του πληκτρολογίου δεν άλλαξε κάτι, ίδια αναμονή το μόνο ασήμαντο που παρατήρησα ήταν πως μόνο το fan της κάρτας δούλευε στο max τελικά και όχι τα υπόλοιπα παλιότερα δεν είχα βγάλει μόνο τη vga γιατί δεν έχει onboard η μητρική και γιατί αν έφταιγε αυτό μάλλον δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι για να λύσω το πρόβλημα αλλά τελικά δεν είναι αυτό μάλλον κατά τη διάρκεια της ανανέωσης του bios που έγινε πρόσφατα (υπενθυμίζω το πρόβλημα υπήρχε από πριν) βγήκε για κλάσματα δευτερολέπτου ένα warning: ' tz environment variable not found cannot use UTC times ' αν και δυσκολεύτηκα να βρω τι είναι νομίζω πως έχει να κάνει με το extraction από το zip, γνωρίζετε για αυτό? εγώ εφόσον το update ολοκληρώθηκε δεν ασχολήθηκα, μπορώ να κάνω κάτι? μνήμες θα βγάλω (ώστε να αφήσω μόνο τη ποσότητα που δίνει το manual για ts) μόνο σε κανά μήνα που θα βάλω κι άλλες γιατί έχει φασαρία, πρέπει να βγει μια βάση μπροστά τους από την οποία όμως περνούν καλώδια κτλ αλλά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι υποθέτω πως το έχω κάνει ήδη παλιότερα για να δω αν θα βγάλει error υπάρχει περίπτωση να πάω σε κανά service πλαίσιο να πληρώσω κανονικά ότι χρειάζεται για να δοκιμάσουμε με άλλο συμβατό τροφοδοτικό αλλά μπροστά μου? αναγκαστικά μπροστά μου γιατί λογικά δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα για τις μητρικές αυτές
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Το τροφοδοτικό πώς σου καρφώθηκε η ιδέα ότι είναι ασύμβατο; Θα έλεγα να στείλεις κι ένα mail στο support της Supermicro, ρωτώντας τους αν είναι φυσιολογικός ο χρόνος για το συγκεκριμένο μοντέλο και αν όχι, οδηγίες για troubleshooting.
oneofthem Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 καλά το email το χω στείλει ήδη, παλιότερα δεν γνώριζα αν ήταν πρόβλημα ή όχι από άλλους χρήστες που έχω ρωτήσει δεν πρέπει να είναι φυσιολογικοί οι χρόνοι για το τροφοδοτικό δεν σκέφτομαι να μην είναι συμβατό, αν υπάρχει πιο συμβατό τροφοδοτικό πέραν του relabeled που δίνει η sm είναι το συγκεκριμένο, μόνο αυτό έχει το σωστό connector για τις pci-e θυμάμαι που είχα διαβάσει για κάποιες διαδικασίες ασφαλείας ελέγχου του ρεύματος ή κάτι τέτοιο που έχουν τα galaxy και σκέφτομαι μήπως έχει φάει κανένα κόλλημα ή μικροβλάβη τέτοιας φύσεως βέβαια... ο βασικός λόγος είναι πως ελπίζω να μην φταίει η μητρική (που αυτή φταίει βέβαια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.