Προς το περιεχόμενο

spalding nba χρυσο outdoor/indoor

raspoutinathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά αγόρασα μια μπαλα μπασκετ spalding nba χρυσο outdoor/indoor.ειχα καιρό να παιξω μπάσκετ και ήθελα μια μπαλίτσα και πήρα αυτην για να αθλούμε απλα.το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη μπάλα ειναι απίστευτα βαριά σε σημειό που ενώ έχω πολύ καλό σουτ να μην μπορώ να σταυρώσω καλάθι.βέβαια μου την φούσκωσαν τέρμα δεν ξερω μήπως παίζει και αυτό ρόλο.αλήθεια πως ξεφουσκώνει λίγο μια μπάλα?σε ανοιχτό γήπεδο παιζω.Ηξερα οτι η spalding ειναι καλές αλλα τετοιο βάρος τριπλάσιο απο άλλες μπάλες.βαράω τρίποντα οπότε έπαθα πλάκα πολύ αστοχία.το ίσιο και φιλός μου αυτος τάραξε τα airball.να αγοράσω άλλη?αν ναι ποια?

post-118364-129063075629_thumb.jpg

Δημοσ.
ειχα καιρό να παιξω μπάσκετ ...το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη μπάλα ειναι απίστευτα βαριά ...

Δεν είναι βαριά η μπάλα, μάλλον εσύ είσαι αγύμναστος επειδή έχεις καιρό να παίξεις και σου φαίνεται βαριά! Η μπάλα είναι μια χαρά, κανονική. Μήπως έπαιζες με τπτ αερόμπαλες πρίν; Τεσπα, προπονηθείτε λίγο καιρό μ' αυτή και θα είστε εντάξει. Το πόσο τη φουσκώνεις δεν παίζει ρόλο στο βάρος, ο αέρας δεν έχει βάρος.

Δημοσ.

Πέρα από αυτό που λέει ο freedubus οι κανονικές μπάλες κοστίζουν 100-150 ευρώ, η συγκεκριμένη αν και μοιαζει με τις αυθεντικές (γνησιο δέρμα) δεν είναι. Οι μπάλες με συνθετικό δερμα όπως αυτή είναι συνήθως πιο σκληρες, εντέλως άκαμπτες εξωτερικά με αποτέλεσμα να φαντάζουν ή να ειναι πιο βαριες. Αλλά όλες οι μπάλες συνηθίζονται.

Η μπαλα μπορει να ξεφουσκώσει λίγο αν βαλεις τη βελόνα που βαζεις αερα στην τρύπα.

Δημοσ.

Κρίς οι διαστάσεις και το βάρος των φθηνών μεν, official δε σειρών, είναι σχεδόν ίδιο με των επαγγελματικών. Θα συμφωνήσω οτι αλλάζει το feeling και μερικά άλλα χαρακτηριστικά, ανάλογα με το υλικό, αλλά όχι τόσο οι διαστάσεις. Οι outdoor είναι λίιιγο βαρύτερες από τις indoor λόγω ανθεκτικότερου/βαρύτερου υλικού, αλλά μη φανταστείς τρελή διαφορά, 100-200gr το πολύ.

Δημοσ.

και πως γινεται να εχει ενα παλικαρι χτες μια αλλη σειρα spalding παρομοια μπαλα και να εχει το μισο βαρος?δε θα ρωτουσα βρε παιδιά έτσι στο ασχετο.πραγματικα εχει το διπλό βάρος εκεί προβληματίζομαι.αν οι αλλες θεωρουνται αερομπαλες τι να πω εγω το προτιμώ απο το να προσπαθω να βάλω τριποντο με καρπουζι.πραγματικα ταλαιπορια.χρειαζεται δυναμη να σκασεις την μπαλα επειδή ειναι βαρια,δύναμη στο σουτ παραπάνω.ελαστικοτητα μηδεν.την πατησα που δεν ηταν φουσκωμενη να την δω οταν την πηρα.μονο δυο φιλαρακια δεν ειχαν προβλημα που δεν ηξεραν μπασκετ και δε σουταραν με καρπο και πεταγαν την μπαλα λες και ειναι τουβλο και το αστειο ειναι οτι αυτοι εβαζαν περισσοτερα.εχει απο εσας καποιος την συγκεκριμενη και λετε οτί ειναι ολες πανω κατω ιδιες?δεν μπορει να ειμαι τοσο παράλογος.2 spalding ειχα χτες μπροστα μου καμια σχεση μεταξυ τους.

Δημοσ.

Η χρυσή που έχεις εσύ, δηλαδή αυτή εδώ αν κατάλαβα καλά

HIGHLIGHT%20Black%20Outdoor_LRG.JPG

είναι outdoor, δηλαδή πιο βαριά και πιο κούτσουρο από μια outdoor/indoor ή μια indoor, λόγω υλικού και κατασκευής.

Οι outdoor είναι φτιαγμένες σχεδόν αποκλειστικά από καουτσούκ. Οι indoor/outdoor, από καουτσούκ ή συνθετικό δέρμα. Και οι indoor από δέρμα.

Σε όλα τα σπόρ οι outdoor/hard ground μπάλες είναι πιο βαριές και άκαμπτες. Π.χ. στο ποδόσφαιρο, δοκίμασε να κάνεις κεφαλιά με outdoor μπάλα. Θα πάθεις διάσειση.

'Επρεπε να τη δοκιμάσεις πριν την αγοράσεις. Αν δεν έχει "σπάσει" ρίξτης ένα πλύσιμο και βούρ πίσω στο μαγαζί για αλλαγή, εφ' όσον δε σε βολεύει. 'Η πούλα/αντάλλαξέ τη.

Δημοσ.

δεν εχω ξαναδει τοσο βαρια μπαλα παλια επαιζα μπασκετ σε ομαδα δε θυμαμαι να υπαρχει μπαλα με τετοιο βαρος.τενοντιτιδα πρεπει να επαθα απο το βαρος ποναει καρπος ολα.αυτη ειναι για το σκορτσιανιτη που ειναι 150 κιλα.εγω που βαραω περιφεριακα σουτ με τσακισε.αν ξεφουσκωσει δεν ξερω μηπως φτιαξει λιγο.Αλλα αποκλειεται να ειναι μονο 50-80 γρ πχ ποιο βαρια απο τις αλλες εχει αισθηση διπλασιου βαρους και δε βολευει καθολου.συν οτι ειναι κοκαλο.

Δημοσ.

Απ' ό,τι βλέπω το βάρος της είναι 622γρ. Δηλαδή ακριβώς το κανονικό για μπάλα μπάσκετ ενηλίκων. (Είσαι πάνω απο 15, έτσι; ) ;ρ

Τελοσπάντων, η μπάλα είναι αυτή που είναι, αφού δε σε βολεύει καλύτερα να την αλλάξεις.

Αλλά εγώ έχω μείνει στο "έχω καιρό να παίξω μπάσκετ" που έγραψες αρχικά.

Δεν είμαστε μηχανές, ούτε παίζει ρόλο αν παλιά έπαιζες σε ομάδα και για πόσο καιρό. 'Οσο περισσότερο απέχεις από την άθληση, τόσο περισσότερο αποδυναμώνουν οι μύες σου και γενικά το επίπεδο της φυσικής κατάστασης μειώνεται. Αφού έπαιξες για πρώτη φορά μετά "από καιρό" λογικό είναι και η μπάλα να σου φαίνεται τσιμεντόλιθος, και να πονάς. Πιστεύω οτι αν αρχίσεις ξανά να παίζεις χαλαρά, 2-3 φορές την εβδομάδα, και με ζέσταμα πρίν, θα ισιώσεις λίγο και δε θα έχεις πρόβλημα. Στην τελική, παίξε με άλλη μπάλα που σε βολεύει καλύτερα μέχρι να δυναμώσεις.

Δημοσ.

ευχαριστω φιλαρακι.δεν ήξερα τι βαρος ειχε απλα υπέθεσα οτι εχει πολύ μεγαλύτερο γιατί είχαμε χθες μία παρόμοια spalding και ειλικρινά μου φάνηκε οτι είχε το μισό βαρος οταν σουταρα.50 γραμμαρια πχ να ηταν ελαφρυτερη και να ειχε τοση διαφορα.αφου εσυ βρηκες το βάρος της 622 δηλαδη οσο το φυσιολογικο θα παιζω ποιο συχνα να δυναμωσουν οι μυες! thanks.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα πραγματικού βάρους, όσο θέμα αίσθησης...

Καταρχάς και για μένα ήταν ανέκαθεν αδύνατο να παίξω με μπάλα που δεν έχει "παιχτεί". Ακόμα και στην Α'1 "απαγορεύεται" ουσιαστικά να παίξεις με καινούρια μπάλα, είναι έγκλημα... Αν θες να την κρατήσεις, δοκίμασε να την ξεφουσκώσεις λίγο και κυρίως να "φαγωθεί" λίγο παίζοντας (τώρα για ανοιχτό δεν ξέρω, έχω να παίξω χρόνια).

Από εκεί και πέρα, μπάλα με μπάλα μπορεί πραγματι να διαφέρει σχεδόν όσο μια μπάλα του μπόουλινγκ με μια αερόμπαλα παραλίας, οπότε ίσως είναι καλύτερο να δεις και κάτι άλλο, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως ό,τι είναι ακριβότερο είναι και καλύτερο ή πιο κοντά σε αυτό που θες...

Δημοσ.

olorin εκει που τρελαθηκα ειναι στα μακρινα σουτ ξερεις τι ειναι με τη δικη μου spalding να κανω airball και με την αλλη spalding παλι μεσα η βγαινανε αλλα πηγαινανε μεσα ηταν σωστο το σουτ.δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο αν δυο μπαλες εχουν το ιδιο βαρος ειλικρινα.παρομιες μπαλες μιλαμε τωρα.να δω αμα στρωσει αν ξεφουσκωσει λιγο.εχεις να μου προτινεις καμια εσυ αλλη?η nike εχει καλυτερες μπαλες μήπως?μου ερχεται να την πεταξω στα σκουπιδια κατευθειαν.εχει την αισθηση αν ειμαι σε κλειστο οτι θα σπασει το παρκε αμα την σκασω κατω!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...