Προς το περιεχόμενο

δικτυο με το γειτονα μου σε διαμερισμα

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μερικες ερωτησεις...

μενω σε ενα διαμερισμα και ο γειτονας μου ειναι φιλαρακι , εχει 8mbs φοιτητικο και σκεφτομαστε να το μοιραστουμε

|

|---πορτα μου

|

|

πορτα φιλου

________|_______

εχει ρουτερ ασυρματο και οι τοιχοι μας ειναι σαν τσιγαροχαρτο, αλλα δεν θελω να εχει το ασυρματο του συνεχεια ανοιχτο...

σκεφτηκα λοιπον να αμολησω ενα καλωδιο 15 μ ethernet απο το ρουτερ του και να παρω ενα ασυρματο ρουτερακι και με δυνατοτητα bridge για το σπιτι μου, και ετσι να δινω ιντερνετ στο desktop και στο λαπτοπ(ασυρματα)

θα χουμε προβλημα με το σημα?

πως το βλεπετε το εγχειρημα...

Δημοσ.

Μα αν βαλεις εσυ ασυρματο θα πιανει και σε αυτον οποτε τι νοημα εχει. Το ιδιο ειναι σαν να εχει αυτος το δικο του ανοιχτο. Επισης γιατι κολλαει με το ασυρματο; Μια αναζητηση να κανει σιγουρα πανω απο 10 δικτυα θα βρει γυρω του.

Η καλυτερη λυση ειναι καθαρα καλωδιο χωρις καθολου ασυρματο αν βολευει φυσικα

Δημοσ.

Επειδή απ' ότι κατάλαβα θες να ανοίγεις το ασύρματο δίκτυο όποτε σε βολεύει και να μη το έχεις συνέχεια ανοιχτό, μπορείς να το κάνεις μέσω του δικού του router.

Δηλαδή αφού θα ρίξεις καλώδιο μέχρι το δικό σου διαμέρισμα, θα έχεις πρόσβαση στο interface του δικού του router για να το ανοίγεις όποτε θες και να παίζει ασύρματα το laptop σου.

Δημοσ.

καταρχας ευχαρισττω για τις απαντησεις σας

απ οτι καταλαβα δεν υπαρχει θεμα απωλειας σηματος σε 15 μετρα utp οποτε σε αυτο το θεμα ολα οκ!

το λαπτοπ το χειριζεται κυριως η κοπελια μου και δεν ξερει να ανοιγοκλεινει Interface κλπ

οποτε σκεφτομουν να εχω εγω το desktopακι μου με το καλωδιακι και να δινει και το ρουτερακι μου ασυρματο....

ε δεν θελω να βαραει και το ασυρματο συνεχεια στο σπιτι του,

σας ευχαριστω παλι για τον χρονο σας!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια το πειραμα πετυχε

εβαλα ενα 15αρι μετρα καλωδιο και ειμαστε οκ ολα δουλευον ρολοι

τωρα να ρωτησω το εξης, γινεται να μοιραστουμε τα αρχεια που κατεβαζουμε?

το royter ειναι ενα m@trix του ΟΤΕ (καμενο...),

αν κατεχω καλα τα κομπιουτερικα...δεν νομιζω να εχει καποια λειτουργια διασυνδεσης δυο pc αρα

χρειαζεται κανενα switch ή μπορω να αλλαξω και να παρω ενα καλυτερο royter που μηπως ενσωματωνει καποια τετοια λειτουργια?

σας ευχαριστω πολυ παιδια για τον χρονο σας...

Δημοσ.
παιδια το πειραμα πετυχε

εβαλα ενα 15αρι μετρα καλωδιο και ειμαστε οκ ολα δουλευον ρολοι

τωρα να ρωτησω το εξης, γινεται να μοιραστουμε τα αρχεια που κατεβαζουμε?

το royter ειναι ενα m@trix του ΟΤΕ (καμενο...),

αν κατεχω καλα τα κομπιουτερικα...δεν νομιζω να εχει καποια λειτουργια διασυνδεσης δυο pc αρα

χρειαζεται κανενα switch ή μπορω να αλλαξω και να παρω ενα καλυτερο royter που μηπως ενσωματωνει καποια τετοια λειτουργια?

σας ευχαριστω πολυ παιδια για τον χρονο σας...

Αν καταλαβα καλα τα δυο pc επικοινωνουν μεσω router . Αν ναι απλα οριζεις κοινη χρηση στα partition που θελεις σε καθε pc με πληρη δικιαωματα και μεσω δικτυου με καταλληλες ρυθμισεις που πιθανον να χρειαστουν μπορεις να ανταλλασεις αρχεια .

Αν εχεις windows 7 στις επιλογες για δικτυο να απενεργοποιησεις χαμηλα αυτο που λεει για κοινη χρηση μεσω κωδικου προσβασης.

Δημοσ.

το μονο ρουτερ που συνδεομαστε ειναι το m@trix

δεν εχουμε αλλο ρουτερ

μεσω αυτου εαν γινεται κατι...

σε ευχαριστω

Δημοσ.

Να φτιαξετε ενα φακελο shared σε εναν υπολογιστη και ο αλλος ΗΥ θα βλεπει τον φακελο αυτο στις θεσεις δικτυου (δες στον πινακα ελεγχου)

Απλα αν μπαινετε ασυρματα θα το βλεπουν και οι αλλοι γειτονες

• Moderators
Δημοσ.
Να φτιαξετε ενα φακελο shared σε εναν υπολογιστη και ο αλλος ΗΥ θα βλεπει τον φακελο αυτο στις θεσεις δικτυου (δες στον πινακα ελεγχου)

Απλα αν μπαινετε ασυρματα θα το βλεπουν και οι αλλοι γειτονες

Οχι απαραιτητα.Αρκει να δωσει τα καταλληλα permissions στο φακελο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...