Προς το περιεχόμενο

ATI 5770 Πρόβλημα!

fromstars

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγοράσει αρχές του έτους ένα καινούργιο PC στο οποίο έχω φορέσει μια κάρτα ATI RADEON 5770. Το λειτουργικό είναι Win7 32-bit και σχεδόν από τις αρχές παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:

α. Σε ανύποπτες στιγμές ο κέρσορας του ποντικιού μεγαλώνει υπερβολικά (πταίσμα).

β. Όταν επιχειρώ να παρακολουθήσω Video (πχ Youtube) σε πλήρη Οθόνη ή να τρέξω κάποια άλλη εφαρμογή browser σε πλήρη οθόνη τότε μαυρίζει η οθόνη και "κρασάρει". Ενώ το PC δείχνει να λειτουργεί κανονικά η οθόνη δεν ανταποκρίνεται.

Προκειμένου να επανέλθει το σύστημα θα πρέπει να το επανακινήσω με End Task πράγμα εξαιρετικά επίπονο με οθόνη που δεν αποκρίνεται. Έφτασα σε σημείο (σε συνεννόηση με τον προμηθευτή) να την επιστρέψω και να μου έρθει καινούργια πίσω αλλά τα ίδια καμία διαφορά. Το χρονικό διάστημα που την είχα επιστρέψει φόρεσα στο PC μια Nvidia παλαιότερο μοντέλο και το PC δούλευε normal.

Έχω εγκαταστήσει τους νέους drivers που κυκλοφόρησε η AMD (Catalyst suite 10.2) αλλά αποτέλεσμα κανένα. Επειδή έχω διαβάσει σχετικά με προβλήματα που έχουν παρουσιάσει η ΑΤΙ σειρά 5700 και 5800 κι επειδή δεν θέλω να καταφύγω σε λύση Nvidia (ασχολούμαι με games που απαιτούν directX 11) αν κάποιος έχει σχετική γνώση και μπορεί να δώσει καμιά καλή συμβουλή θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προβλημα και με αλλη 5770?Και ολα οκ με nvidia?Μυριζομαι ασυμβατοτητα υλικο,πες μας την συνυθεση του pc σου,και κυριως το μοντελο της μητρικης

Δημοσ.
Προβλημα και με αλλη 5770?Και ολα οκ με nvidia?Μυριζομαι ασυμβατοτητα υλικο,πες μας την συνυθεση του pc σου,και κυριως το μοντελο της μητρικης

Λοιπόν το PC έχει ως εξής:

α. Επεξεργαστής INTEL Ci7 860 2.8 Ghz

β. Μητρική Gigabyte EP55M-UD2

γ. Κάρτα γραφικών Gigabyte HD-5770 RAD (1 GB)

δ. Μνήμη 2ΓΒ/1333 DDR3 Kingston KVR133

ε. Σκληρός SEGATE SATA2 1 Tera.

Δημοσ.
Βαλε τους 10.3α preview and see if that works

Ελπιζω να τους αλλαζεις σωστα ομως με driver sweeper,safe mode και ολα τα κολπα :P

Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι δεν το κατέχω το αντικείμενο τόσο καλά... Μάλον δεν γνωρίζω πως πρέπει να τα αλλάζω σωστα :fear:

Δημοσ.
Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι δεν το κατέχω το αντικείμενο τόσο καλά... Μάλον δεν γνωρίζω πως πρέπει να τα αλλάζω σωστα :fear:

Λοιπον,uninstall τους catalyst οπως εισαι στα windows,restart - F8 μπαινεις safe mode(ασφαλης λειτουργια) ανοιγεις το driver sweeper τσεκαρεις το κουτακι της ATI πατας clean restart μπανεις κανονικα στα windows και περνας τους καινουργιους catalyst ;)

http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-%28Setup%29-download-1655.html

Δημοσ.
Λοιπον,uninstall τους catalyst οπως εισαι στα windows,restart - F8 μπαινεις safe mode(ασφαλης λειτουργια) ανοιγεις το driver sweeper τσεκαρεις το κουτακι της ATI πατας clean restart μπανεις κανονικα στα windows και περνας τους καινουργιους catalyst ;)

http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-%28Setup%29-download-1655.html

Λοιπόν θα το προσπαθήσω και θα ενημερώσω.... Ευχαριστώ πάντως όπως και να έχει :-)

Δημοσ.
Λοιπόν θα το προσπαθήσω και θα ενημερώσω.... Ευχαριστώ πάντως όπως και να έχει :-)

Δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα και με το Catalyst 10.3 Έχω πιστεί τελικά ότι κάτι στο PC μου δεν μπορεί να κουμπώσει με την ATI. Πιθανόν να είναι και κακό σετάρισμα του όλου συστήματος..... Τι να πω μάλλον θέλουν ξήλωμα όλα και πάλι από την αρχή.... :rolleyes:

Δημοσ.
μαυρίζει η οθόνη και "κρασάρει". Ενώ το PC δείχνει να λειτουργεί κανονικά η οθόνη δεν ανταποκρίνεται.

Τα ίδια με 4850 ...

Βελτιώθηκε (το κάνει σπανιότερα) όταν έβαλα τους 10.3a pre !

Δημοσ.
Τα ίδια με 4850 ...

Βελτιώθηκε (το κάνει σπανιότερα) όταν έβαλα τους 10.3a pre !

Είναι πάντως απογοητευτική κατάσταση.... η μόνη διαφορά που είδα με τους 10.3 είναι ότι δεν μου μαύρισε η οθόνη με το που άνοιξα εφαρμογή στο full screen αλλά μετά από 3 λεπτά περίπου!

Δημοσ.

Πάντως άκουσα ότι και οι νέες ΕΝ-βιντια θα κάνουν ''μαύρισμα οθόνης''

( Οδηγία της Γερμανίδας Χελγκα για να κάνουνε οι Έλληνες καταναγκαστικά διαλύματα εργασίας :cry:)

Δημοσ.

α) Έχεις χρησιμοποιήσει το sweeper για να βγάλεις τους οδηγούς και τα config αρχεία της προηγούμενης κάρτας σωστά; Πριν την εγκατάσταση των catalyst!!

β) Κοίτα το καλώδιο που δίνει ρεύμα στην κάρτα να μην δίνει και σε άλλες 10 συσκευές, ως συνήθως.

γ) Τί τροφοδοτικό έχεις; (Μάρκα, power)

δ) Όλες οι εφαρμογές που έχεις, καλό θα ήταν να καθαρίσεις τα config αρχεία τους, ιδίως παιχνίδια και προγράμματα βίντεο που χρησιμοποιούν hardware rendering.

δ) Αν συνεχίσεις να έχεις προβλήματα, καλό θα ήταν να βάλεις τα windows από την αρχή.

Εγώ πάντως έβγαλα τους nvdia οδηγούς, Ccleaner αμέσως μετά για καθάρισμα της registry (άφησε πάνω από 60 κλειδιά μέσα), και μετά έβαλα τους catalyst. Κανένα πρόβλημα σε Vista SP2 64bit. Επίσης έχεις μόνο 2 GB μνήμη. Μήπως θα ήταν καλό να βάλεις άλλο 1?

Έβαλα έτσι ακριβως την 5870 στο PC στο γραφείο επάνω, και μιά 5770 στο media. Δεν συνάντησα πρόβλημα πουθενά εδώ και δύο, και έχω χτίσει τα PC μόνος μου χρόνια τώρα. (2008 ήταν ο 6600). Και φυσικά σε όλα τα παιχνίδια καθάρισα τα config.

Μάλιστα το καλύτερο, την περασμένη εβδομάδα άλλαξα μητρικές και στους δύο υπολογιστές. (Nvidia -> Intel ο ένας και intel -> ΑΤΙ, με AMD cpu ο άλλος).

Έχωντας εμπειρία σχεδόν 20 χρόνια, πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να κάνω format και παίζουνε όλα άνετα. Ας είναι καλά τα Vista SP2 που έχω από το MSDN μου, που έκαναν αμέσως και ενεργοποίηση (λόγω μητρικής).

Δημοσ.
Έχω αγοράσει αρχές του έτους ένα καινούργιο PC στο οποίο έχω φορέσει μια κάρτα ATI RADEON 5770. Το λειτουργικό είναι Win7 32-bit και σχεδόν από τις αρχές παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:

α. Σε ανύποπτες στιγμές ο κέρσορας του ποντικιού μεγαλώνει υπερβολικά (πταίσμα).

β. Όταν επιχειρώ να παρακολουθήσω Video (πχ Youtube) σε πλήρη Οθόνη ή να τρέξω κάποια άλλη εφαρμογή browser σε πλήρη οθόνη τότε μαυρίζει η οθόνη και "κρασάρει". Ενώ το PC δείχνει να λειτουργεί κανονικά η οθόνη δεν ανταποκρίνεται.

Προκειμένου να επανέλθει το σύστημα θα πρέπει να το επανακινήσω με End Task πράγμα εξαιρετικά επίπονο με οθόνη που δεν αποκρίνεται. Έφτασα σε σημείο (σε συνεννόηση με τον προμηθευτή) να την επιστρέψω και να μου έρθει καινούργια πίσω αλλά τα ίδια καμία διαφορά. Το χρονικό διάστημα που την είχα επιστρέψει φόρεσα στο PC μια Nvidia παλαιότερο μοντέλο και το PC δούλευε normal.

Έχω εγκαταστήσει τους νέους drivers που κυκλοφόρησε η AMD (Catalyst suite 10.2) αλλά αποτέλεσμα κανένα. Επειδή έχω διαβάσει σχετικά με προβλήματα που έχουν παρουσιάσει η ΑΤΙ σειρά 5700 και 5800 κι επειδή δεν θέλω να καταφύγω σε λύση Nvidia (ασχολούμαι με games που απαιτούν directX 11) αν κάποιος έχει σχετική γνώση και μπορεί να δώσει καμιά καλή συμβουλή θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δοκίμασε ένα clean install των νέων drivers και αν συνεχίσει το πρόβλημα βάλε μια Nvidia να βρεις την ησυχία σου .

Πάντως δεν πρέπει να φταίει κάτι με το συστημά σου μιας και με την Nvidia δουλευει οκ, κάτι με την 5770 παίζει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...