kapodistrias Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Επειδή και εγώ ενδιαφερόμουν... Αυτή η συνδρομή ισχύει;; Δηλαδή πληρώνεις οκ.Παίρνεις τίποτα μετά; Πρέπει να έχει κάποιος Mac υπολογιστή ή μπορεί να δουλέψει και μέσω virtual machine? Εάν φτιάξω μια εφαρμογή μόνο για μένα μπορω να την εγκαταστήσω;
skiabox Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Επειδή και εγώ ενδιαφερόμουν... Αυτή η συνδρομή ισχύει;; Δηλαδή πληρώνεις οκ.Παίρνεις τίποτα μετά; Πρέπει να έχει κάποιος Mac υπολογιστή ή μπορεί να δουλέψει και μέσω virtual machine? Εάν φτιάξω μια εφαρμογή μόνο για μένα μπορω να την εγκαταστήσω; Δες τι εχω γραψει πιο πανω.
kapodistrias Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 ΟΚ.Thanks. Μου φαίνεται αρκετά περιοριστική.Δηλαδή τι θα κερδίσω εγώ μετά; Δηλαδή με ποια λογική με παρακινεί για να κάνω κάποια εφαρμογή πληρώνοντας και συνδρομή.
random Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Νομιζω οτι οταν θα παει για ελεγχο ομως στο appstore ελεγχουν τον κωδικο του Mac που δουλεψες Αυτο αφορά, το πώς θα διαθέσεις/πουλήσεις την εφαρμογή. αφου οι περισσότεροι χρηστες i-τάδε τα έχουν κλειδωμένα, το μονο μαγαζί που τους προμηθευει ειναι το appstore. Οσον αφορά μόνο τον προγραμματισμό, (πχ. για εκμάθηση) και δοκιμές σε ξεκλείδωτο iphone, με εγκατασταση osx σε φυσικό pc ή vmware, μπορεις να δουλεψεις το xcode, sdk, κλπ. δηλ, αν θελει καποιος να γνωρίσει το περιβάλλον ερασιτεχνικά, έστω με χακιές, νομιζω γίνεται. και μετά αν τον ενδιαφέρει και εμπορικά, το αγοράζει το mac (ή του το δίνει ο εργοδότης αν προσληφθει σε αντίστοιχη δουλειά)... αλλα μηπως σε κολλήσει πουθενά οταν προσπαθήσεις να φτιάξεις installer για να το μεταφέρεις στο (σπασμένο) iphone ? β) το sdk περιλαμβάνει iphone emulator ;
panospc Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Παλιότερα είχα περάσει το Leopard στο MSI Wind, και είχα κάνει εγκατάσταση το SDK του iPhone. Εάν δεν είσαι γραμμένος Developer, τις εφαρμογές σου τις δοκιμάζεις μόνο μέσω του Emulator που παρέχει το SDK. Όσοι έχουν γραφτεί στην Apple, μπορούν να δοκιμάζουν τις εφαρμογές τους και στο iPhone μέσω του καλωδίου USB. Με λίγο ψάξιμο στο Google, υπάρχει hack ώστε να μπορείς να δοκιμάζεις τις εφαρμογές σου στο iPhone χωρίς να είσαι εγγεγραμμένος. Επίσης εκτός από την Objective C μπορείς να γράψεις εφαρμογές και στην C# που είναι πιο εύκολη χρησιμοποιώντας το MonoTouch, αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις την C#, είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γιατί πρόσφατα άλλαξαν οι όροι του SDK...
ababapanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Ευχαρηστω. Καταλαβα τωρα πω λειτουργει το συστημα. Εχω προβλημα ομως θελω να μαθω objective c αλλα δεν ξερω καλα αγγλικα τι κανω τωρα; Υπαρχει εστω και ενα βιβλιο στην ελληνικη γλωσσα για να αρχισω; Ψαχνω παπασωτιριου αλλα δεν βρισκω κατι. Οποιος ξερει κατι ας βοηθησει. Ευχαρηστω για μενα ξερει κανεις να βοηθησει αν υπαρχει καποιο βιβλιο για εκμαθηση? αν βρω βιβλιο για C# να το παρω?
random Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) ..αν βρω βιβλιο για C# να το παρω? Αν ήδη ξέρεις C#, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βγαλεις το ψωμάκι σου φτιαχνοντας προγραμματα για windows και web σε .Net , χωρις να μπλέκεις με τα καπρίτσια της apple. αλλα, εντάξει αν επιμένεις, κατεβασε το demo MonoTouch να το δείς. Νομιζω οτι πιο χρήσιμα θα ειναι τα tutorials της novell, παρά ενα βιβλίο γενικά για C# (δηλ. visual studio) Αν δεν ξέρεις ούτε Objective C, ούτε C#, και θέλεις ντε και καλά να μπλέξεις με τα καπρίτσια της apple, πάρε τον ίσιο δρόμο (δηλ. Objective C) παρα να πάς μέσω Λαμίας. 1. το MonoTouch δεν ειναι δωρεάν. με την trial μπορεις να τρέχεις προγράμματα μονο μεσα στον iphone emulator. Η φτηνότερη άδεια χρήσης ειναι στα $399.. 2. το Mono γενικώς, μου φαίνεται σαν ενα πάρεργο της Novell (imho παντα.. ). η M$ προφανώς, το έχει γραμμένο, πολλοι λινουξάδες το μισούν, και -σαν monotouch- δεν βλεπω λόγω η Apple να το συμπαθεί. δηλαδή μέλλον αβέβαιο... ------------------------------------------------ αραδιάζω μερικους τίτλους που κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή, εδώ κι εκεί, ετσι για να δουμε τίτλους: Professional Xcode 3, Wrox 2010 Mac OS X Snow Leopard Programming, Wrox 2010 Learning iPhone Programming: From Xcode to App Store, O'Reilly Media 2010 Beginning iPhone SDK Programming with Objective-C , Wrox 2010 The Business of iPhone App Development: Making and Marketing Apps that Succeed, Apress 2010 Objective-C For Dummies, 2009 Beginning Mac Programming: Develop with Objective-C and Cocoa, Pragmatic Bookshelf 2010 iPhone Application Development For Dummies, 2009 Cocoa Touch for iPhone OS 3 (Developer Reference), Wiley 2009 Beginning Xcode , Wrox 2006 * αν δεν γνωρίζεις τουλαχιστον μέτρια αγγλικά, παράτα το. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2010 από random
loulilol Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Βρήκα video για το θέμα από το Youtube δειτε το: http://www.youtube.com/watch?v=LtJl799MFA0&list=FL8w9976xjyTssQauV0b-yVQ&index=4&feature=plpp_video Και http://www.youtube.com/watch?v=1Xqn5IHbusA
ALXIOA Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 μηπως υπαρχει καποιος αλλος τροπος για μας που δεν εχουμε ακομα mac..??
djpaul1963 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Υπάρχουν αρκετά άλλα frameworks που παράγουν ipa για iphone/ipod/ipad Κάποια που μου έρχονται στο μυαλό: http://unity3d.com/unity/publishing/ios (δίνει free licenses για λίγο καιρό από όσο γνωρίζω) http://www.adobe.com/products/air.html http://www.runrev.com/products/livecode/introducing-livecode-5-
nspyrou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Έχει ήδη συζητηθεί πρόσφατα και η περίπτωση να μη μπείς κάν στη διαδικασία της Objective-C. Δες αυτό το θέμα ΕΔΩ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα