Προς το περιεχόμενο

πόσα χρόνια με το ίδιο laptop;

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα HP compaq nx9105 από το 2004 τέλη, μου φτάνει και μου περισσεύει για τα όσα έχω ανάγκη από έναν υπολογιστή, η απορία μου είναι: φτάνει κάποια στιγμή στα όριά του ένας υπολογιστής? ή θεωρητικά αν δεν χαλάσει μπορεί να λειτουργεί ικανοποιητικά (δλδ να μπαίνει και να σερφάρει στο νετ, να διαβάζει αρχεία, απλά πράγματα) για πόσα κατά τη γνώμη σας χρόνια;

Δημοσ.

αν δεν εχει καποιο hardware θεμα δεν υπαρχει προβλημα

και αν το λειτουργικο εχει κατσει με ενα φορματ και νεους drivers θα ειναι παλι σαν καινουργιο πλην λιγο της αποκρισης λογω των επιπλεον service packs

αν ειχε Vista βαλτου 7

Δημοσ.

Φρατσένσκα τίποτα δεν είναι στάσιμο, οπότε μετά απο καιρό και ο υπολογιστής δε θα είναι το ίδιο γρήγορος, εκτός αν κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά που δεν γίνονται (οτιδήποτε) αναβαθμίσεις.

Παράδειγμα: Αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή μόνο για να γράφεις κείμενα (δακτυλογράφος) σε συγκεκριμένη έκδοση του word και τα αρχεία τα γράφεις σε δισκάκια για τους πελάτες, πιθανόν να έχεις τον υπολογιστή για πάρα πολλά χρόνια (όταν θεωρητικά δεν σου κάτσει hardware πρόβλημα) χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτα. Πρόσεξε, ότι δεν έγραψα internet, ταινίες, μουσική, κλπ)

Παράδειγμα 2: Χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για συγκεκριμένη δουλειά (έστω δακτυλογράφος) αλλά οι πελάτες σου δίνουν και δισκάκια (ή stick) με αρχεία (για τροποποιήσεις). Όχι μέσω email. Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να έχεις ένα καλό antivirus το οποίο να ανανεώνεις τακτικα (με υπογραφές αλλά και πρόγραμμα). Οι νεες εκδόσεις του antivirus σίγουρα θα είναι πιο βαριές από τις προηγούμενες, αρα θα απαιτούν περισσότερη υπολογιστική ισχύ, οπότε μετά από λίγα χρόνια ο υπολογιστής θα γίνει πιο αργός.

Παράδειγμα 3: Το παράδειγμα 2 αλλά ο υπολογιστής είναι συνδεμένος στο internet. Τώρα πρέπει να βάζεις και τα updates ασφαλείας των windows για να είναι (σχετικά) ασφαλής ο υπολογιστής σου. Κάθε update σίγουρα φορτώνει ακόμα περισσότερο το σύστημα, οπότε μετά από λίγα χρόνια (λιγότερα από το παραδ 2) πάλι ο υπολογιστής θα είναι αργός.

Παράδειγμα 4 : Το παράδειγμα 3 αλλά ΚΑΙ σερφάρισμα στο Internet. Οι σελίδες κάθε τείνουν να γίνονται όλο και πιο "βαριές" γιατί ενσωματώνουν γραφικά, animation και βίντεο, οπότε απαιτείται περισσότερη υπολογιστική ισχύ, άρα ο υπολογιστής θα γίνει πιο αργός. Πάρε για παράδειγμα το facebook. Εσύ μπορεί να βλέπεις κάτι απλό, αλλά από πίσω τρέχει ένα τόνο κώδικα, που κατεβάινει και τρέχει στον υπολογιστή σου. Το κερασάκι σε αυτό το παράδειγμα είναι οι ανανεώσεις του εκάστοτε browser (δε θα ξεχάσω τα καντήλια που έριξα όταν έβαλα τον ΙΕ8, και πόσο χαρούμενος ήμουν που τον αντικατέστησα με τον opera).

Συμπερασμα: Κάθε υπολογιστής που κάνει τα βασικά και είναι και συνδεμένος στο Internet, χρειάζεται ανανέωση κάθε 3-4 χρόνια, αλλιώς ο χρήστης πρέπει να κάνει σοβαρές παραχωρήσεις σε θέματα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Εναλλακτική λύση σε σύστημα σαν το δικό σου; Βάζεις linux. Ειδικά για τη χρήση που θες να κάνεις εσύ, θεωρώ ότι είναι ιδανικό και το μηχάνημα θα "πετάει" για καιρό.

Δημοσ.

ο isay τα ειπε ολα και ετσι οπως πρεπει.Εχω ενα μηχανημα με P3 800MHz(ειναι τουλαχιστον 10+χρονων) και το μονο που εκανε ηταν να γραφει κειμενα(το ειχε συγγενεις μου)σε πληροφορω οτι ακομη δουλευει και δεν εχει χρειαστει ποτε ουτε 1 ανταλλακτικο,δεν εχει καει κατι,τιποτα!ειναι και με win98 και τρεχει σχεδον απροβληματιστα.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ παιδιά, μου λύσατε μερικές απ΄τις απορίες μου, φυσικά και αντιλαμβάνομαι ότι πάει και θα πηγαίνει όλο και πιο αργά, αλλά απ΄την άλλη δεν έχω φτάσει στο σημείο να αποφασίσω για καινούριο και προσπαθώ να διερευνήσω τις δυνατότητες του παλιού. και αυτό με φέρνει στο επόμενο ερώτημά μου:

πόσο δύσκολο θεωρείτε ότι είναι το πέρασμα σε linux (αλήθεια το προφέρουμε λίνουξ ή λάινουξ?) για κάποιον που δεν έχει την παραμικρή ιδέα; κάποιος απλός οδηγός για πρώτα βήματα υπάρχει;

Δημοσ.
πόσο δύσκολο θεωρείτε ότι είναι το πέρασμα σε linux (αλήθεια το προφέρουμε λίνουξ ή λάινουξ?) για κάποιον που δεν έχει την παραμικρή ιδέα; κάποιος απλός οδηγός για πρώτα βήματα υπάρχει;

Ώρα να "παίξεις" χωρίς να πάθει τίποτα ο υπολογιστής σου και χωρίς να πειραχτεί ΤΙΠΟΤΑ.

Για το linux mint

πήγαινε http://www.linuxmint.com/download.php

και κατέβασε την main edition (έτοιμο Link ).

Κάψε το iso σε ένα cd και ξεκίνα τον υπολογιστή σου με το cd μέσα στο drive. Μετά από λίγα λεπτά θα μπεις σε περιβάλλον linux που θα έχει φορτωθεί και τρέχει από το cd. ΤΙΠΟΤΑ δε θα πειραχτεί στον υπολογιστή σου. Σκάλισε όσο θες για να πάρεις μια ιδέα.

Στα υπόψη:

-Άμα το εγκαταστήσεις στο δίσκο, μπορείς να έχει σχεδόν πλήρη ελληνική υποστήριξη (μενού, κείμενα, κλπ)

-Επειδή φορτώνει και τρέχει από το cd, είναι πολύ πιο αργό, από ότι αν ήταν εγκατεστημένο στο δίσκο

Για το Mandriva linux

Μπορείς να κάνεις το ίδιο με ΑΥΤΟ το αρχείο. Εδώ θα χρειαστείς dvd για να το γράψεις.

Δημοσ.

Ναι η αληθεια ειναι οτι με τα updates κτλ. γινετε πολυ ποιο αργο και στην εναρξη αλλα και στο internet με τις βαριες σελιδες.

Εχω ενα Hyundai P571 απο το 2002 το οποιο εχει ραγισει απο τα ανοιξε-κλεισε την οθονη,εχει ξεθωριασει παντου αλλα δοξα το Θεο δεν εχει κανει κιχ απο hardware.

P4 3.2 με 1Gb ram και ενα 40Gb hdd.

Δουλευει απ'οταν το πηρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ internet και πριν παρω το asus μου,το ειχα κανονικα σαν laptop αλλα και σαν διαγνωστικο αυτοκινητων μιας και μπορει να μην εχει usb2 αλλα εχει και σειριακη και παραλληλη.

Πλακα πλακα εχει γραψει πολλα χλμ. και πολλες ωρες ανοιχτο ειτε πανω σε καποιο ουρανο ή σε καποιο καθισμα...

Εδω και 2 χρονια ομως η μπαταρια δεν αντεχει πανω απο 10λεπτο οποτε μενει μονιμα στο σπιτι.

Το καθε 3-4 ή 5 χρονια αλλαγη εχει να κανει με το τι θελεις απο ενα μηχανιμα.

Αν σε καλυβει αυτο που εχεις το κρατας αλλιος πας για κατι καλυτερο.

p.s. isay συμφωνω απολυτα και ειδικα με τον ΙΕ8!!

Θελει τουλαχιστον 2 λεπτα για να ανοιξει την πρωτη φορα αλλα ειναι και αναγκαιο κακο σε καποια προγραμματα που δεν συνεργαζονται με opera/monzila...

Δημοσ.

Έχω ένα Toshiba Portege M200 του 2004 (Pentium M 1.8, gforce με 32MB αυτόνομη μνήμη). Κάνει όλες τις δουλειές εκτός από βαριά flash, και αργεί να φορτώσει το visual studio και τις άλλες εφαρμογές.

Επίσης ένα Portege M400 του 2006. Σε σχέση με το Μ200 πετάει. Έχει Core 2 Duo & 4GB ram. Ξεπερνάει σε ορισμένες εφαρμογές το desktop με Athlon 64 X2 3800+ (+25% overclocking) του 2005 με 2GB RAM

Το πως είμαι ακόμα με υπολογιστή του 2005 είναι ολόκληρη ιστορία

- το 2007 έλεγα να περιμένω επειδή το μηχάνημα ήταν μόλις διετίας και το 2008 έμπαινα φαντάρος

- το 2008 περίμενα να απολυθώ

- τον Μάιο του 2009 που απολύθηκα από τον στρατό, είπα να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ήταν κρίμα το καλοκαίρι να έχω καινούριο μηχάνημα, θα είχα το δίλημμα διακοπές ή PC.

- Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε μια επιδότηση από το ΕΣΠΑ, με αρχική προθεσμία τον Οκτώβριο. Είπα να περιμένω να δω τι θα γίνει η επιδότηση.

- Τον Οκτώβριο αναβλήθηκε η προθεσμία από το ΕΣΠΑ για τέλη Νοέμβρη

- Από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα δεν έχουν βγει τα ονόματα των δικαιούχων για την επιδότηση. Ακόμα περιμένω (προφανώς αν πάρω επιδότηση θα πάρω κάτι καλύτερο).

Και να 'μαι ακόμα με PC 5 ΕΤΩΝ!!!! (Ποιός; Ναι, εγώ που είχα οξεία computerίτιδα). Τυχόν αναβαθμίσεις σε HDD κτλ δεν τις μετράω, καθώς ακόμα δεν έχω βάλει SSD.

Δημοσ.

grandbell , ωραίο το hp αλλά το τρελλό είναι ότι μετά από ένα χρόνο χρήσης του

καινούργιου μου laptop που πήρα πέρισυ

http://www.notebookreview.com/price/product.asp?productFamilyID=969&pid=42583

έχει πρόβλημα ο δίσκος ( 16 bad sectors ) και τα έχω δει όλα :eek: ( ευτυχώς έχω 3

χρόνια εγγύηση και θα τον πάω για αλλαγή )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...